Balenciaga & Prada Clutches!

image

Euro725

image

Euro725

image

Euro590

image

Euro770

soon baby soon!

donno la how soon

roh nak tambah bags tak sesampai lagi nih

dasyat, berbulan2 dah nih…hebak lah mak meyah

sib baik tak pregnant, kalau tak semua atas tu aku borong. ko jangan aritu yg aku pregnant aku pi bayau Chanel Jumbo  2 bijik cenggitu jer. hormon sungguh!

Comment: 12

Single Solo Photoshoots by @Thelangitbiru

IMG_0175IMG_0083

 

IMG_0097

 

IMG_0120

 

 IMG_0130

 

IMG_0007

 

IMG_0001

 

IMG_0038

 IMG_0142

 *Langit Biru Studios*
5-3, Dataran Dwitasik, Jalan Dwitasik 1
Bandar Sri Permaisuri, Cheras
56000 Kuala Lumpur

Tel/Fax: +603 9174 1374
Mobile: +6012 391 0691
www.langitbirustudios.com

Comment: 23

Batwing Kaftan @FashionValet

IMG_6452

hambboi, buat rambut?

buat sendiri ler, curler melambak ada

got event?

gotttttttttttttttttttttttttttt…event kat kedai gambar muahahahha!

IMG_6463

takde maknonya event heh

aku amik gambar passport

but bukan untuk passport, untuk something else. passport lama lagi nak expired.

 

IMG_6465

duduk sesungguh le macam pengantin. tapi hasilnya  mengecewakan! aku ada jerawat yang once a month datang visit. bila cik gayah datang, dia pun sama naik le kat muka. kalo ada timbul seketul tu hah sah, memang datang bulan ler. so ketara gila gambar passport aku nih ngan jerawat seketul kat dagu! moncik!!

tak kuasa mokcik tu nak edit gambar aku, ditibainya print jam tu gak.

IMG_6458

to Vivy, semoga selamat bayi dalam kandungan dan menunaikan Umrah. Thanks for the lovely Batwing Kaftan Top by Fashion Valet.

Habis amik gambar, terus aku sanggulkan rambut.

Nanti dating ngan sweetheart kawan pakai caftan FV yang lain pulak.

tralalalala…..

Comment: 9

One step 2 steps…

photo

 

RB started his first toothbrush, tu yang belah kiri sekali. Sebelum tu pakai kain, aku beli ke main mahal, mak ajah cakap mak datukkkkkkkkkkkk, kain lap biasa jer boleh pakai napa le beli memahal. well mak, ai baru ada baby kecik, so masa tu semua bantai beli hahahahah. As his gigi makin lama makin banyak, skang ada lam 4 +2, makin tambah la berus giginya.

tapi bersilat jugaklah aku nak memberuskan giginya, ditenyeh2nya tak bagi masuk mulut dia.

anw, March will be a new ‘journey’ for RB. For the mummy too.

Camne dan mampu ke kami survive. Insyallah….

This week, ok coz leap year pulak bulan nih, technically every 29th is RB’s bertukar bulan. So he is now turning 14months. Lasakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk sangat! dah tak tau dah aku camne nak sorok mende2 yang patut disorok. Meja make up yang letak barang2 make up dalam kotak tu pun dia dah selongkar. Very tough betul tak leh tinggal lepa of cos, tapi dia memang tak leh tinggal sorang pun Hari tu aku dok kat dapur, tengok dia diam jer…

dah agak dah mesti ada kerja dia buat. Dia panjat katil and tarik semua decoders unifi, astro, jam meja, tepon rumah abis diterbalikkan arghsssssssssssss!! pastu turun katil sesenyum, senyum puas pulak tuh! Ko tak rasa ke nak gigit pelepak pipi budak kecik niiiii….

Fav words dia SHOES, belum pandai sebut of cos ler kan, tapi dah arif sangat ngan word tu kalau sapa sebut, dia akan menggagau carik kasutnya, meaning berjalan. meaning kuor rumah, meaning leh lagi explore! ha tu pakcik kecik ni nya suka kalau dapat jalan ke luar yer.

 **republish, salah tarikh semalam dar**

Comment: 10

Rahsia resepi pagi Amway Nutrilite!

48hours sponsored post

 

image

Helloooooo! Amway is back again :)

Apa khabar anak2 hijau sekalian.  Hijau le sangatkan coz suka tengok Amway nih everything hijau. Kenapa hijau? Coz dari tumbuh-tumbuhan hijau tu lah yang membolehkan kita mampu hidup sihat, bernyawa dan juga meneruskan hidup dengan cara yang lebih sihat!

Hari ini ceritanya kita nak buat resepi, special Nutrilite Resepi. Dicipta khas dari akak Redmummy. Ok tipu, acah jer….dari pakar pemakanan Amway Nutrilite.

Memula amik camera :)
Pastu  tengok ini bahan2 yang diperlukan….

image

Ambil 1 pack Positrim Vanilla, dicampur bersama dengan All Plant Protein sebanyak satu scoop sudu, dicampur dengan 1 tablespoon active 8 Tangerine/Orange dan ice water gulp gulp! Nyamannnnn!

Resepi kedua pulak, hah ambil Positrim Dutch Cocoa sebanyak 1 pack jer, ditambah 1 sudu all plant Protein, low fat milk sebanyak setengah cup dan ice water secawan gulp gulp! Nyamannyaaaaaaaaaaaa tekak!

Go on untuk satu lagi respi, Positrim Vanilla untuk 1 pack sahaja, dicampur dengan sesudu Protein Mixed Berries dan ice water juga secawan oh gulp gulp! Memang menyamankannnnnnnn!

Lastly, 2 sudu active 8 lemon dicampur dengan Manuka Honey untuk 2 sudu juga dan iced water untuk 2 cawan! Kaw kaw gulp gulp nyamannyaaaaaaaaaa tekak !

image

Dan sesudah itu kita minum . Tenaga pagi kita akan segar, agak mengenyangkan tanpa nasi lemak roti canai mahupun teh tarik.  Berkhasiat bukan?

Diingatkan semula badan kita ni memerlukan protein depending on the age and size factors.  Untuk hari ini, aku cerita dulu pasal resepi2 istimewa Amway Nutrilite.  Hari lain kita bincang issue lain pulaklah yer. Dan untuk mendapatkan Amway Nutrilite pulak, boleh get it from the Amway Distributors di seluruh Malaysia atau kedai2 mereka pun ada kat merata states kita nih, mahupun Brunei! Around the world jugak.

image

 

Ini link untuk kalian study more and get further details of the Amway Nutrilite, not just the nyummy recipes :) http://www.amway.my/nutrition/nutrilite/energise-your-day

 

IMG_5068

Good for breastfeeding mom, see the cheeky healthy baby nih!

Khidmat pesanan masyarakat Amway Nutrilite is brought by redmummy.com

Comment: 7