Downtown to chess dan tanah…

IMG_1558

kol 10.30 malam, downtown Cheras. What to look look look? Apa saja ler yang leh bedal…saje le jenjalan malam, cuti sekolah. part of the list to do/go by the kids. Ikut mak mung tak rajin gak ke sini hahahaaa.

Speaking of spek mata aku tu, ai really need a new one. Satu untuk rabun jauh, satu untuk rabun dekat dalam satu spek. Kan dah ada spek macam tu, malasnya nak pi meet optician. Aku dah 40, start taun lepas dah mula rabun tang baca2 dekat tu, dah memang kena jarakkan mata or cabut spek bila nak baca bagai. So kesian hacik.

IMG_1562

at one time, kami berpisah kejap. Aku and the boys jenjalan dulu and bapak with kakak pulak ngah tunggu ayam ke hapa tah.  Satu lagi sebab nak kena lari dari tempat kejadian hahahah, malu malu.

Si Zeeshan tu selamba boh dia jer amik toy dari barang kedai menan tu, habis terbarai gegula dari benda toy yang dia pegang. Omang ko ni dik!!! Tak sesabau owner kedai datang, takut le aku tak bayar, of cos le aku bayar. 3 inggit je pun. Kalau 30inggit pun aku bayar, dah memang salah anak aku.

jadi tu yang terpaksa abang dokong bahu dia. Hah dia punya ‘troi’ dokong pun ada style, kadang2 dia tak nak dokong biasa tu, dia mintak dukung duduk atas bahu.   Phew…nasib ko le bang, bapak pun sama.

IMG_1577

tu toy yang dia pegang kat tangan tu, buat drama la ko dik. Kat sini kita makan cecampor…dah almost midnite. Ada le satu 2 ke 4,5 barang yang aku beli.  Depa nak pindahkan Downtown Cheras near by rumah aku lagi, yang tepi highway, lagi near by but tak kena langsung le tempat tu. Kompem orang ngamuk dengan jem nya. Situ le jalan balik ke Cheras yang memanjang jem, buat kat situ lagi lerrrrrrrrrrrr…hadoiyai.

IMG_1579

i nak sangat fan ni. The price is RM40, aku rasa macam mahal. Ni tak pakai usb, dia pakai plug letrik yang aku nak sangat. Kuat anginnya. Mana nak carik if ada tempat lain jual, specially online? Is the price reasonable? if korang kata reasonable, malam kang gak aku suh laki aku pi beli. Dok kire….

IMG_1590

hari tu aku nak beli kakak seluar kekaler macam2 gini, nasib baik le aku sedar diri. Aku tengok seluar2 kekaler yang aku tak pakai dah nih, eh cuba ko try kak. Hah, muat!!!  Dulu punya banyak aku dah bagi orang. Kita kan ada anak dara.

Jadi terus kakak pakai, 3 lai tu dah siap selamat pakai kat Langkawi recently. Dan ada banyak lagi baju/seluar aku dah naik penuh kat her cabinets. Bagus bagus….banyak penjimatan. But dia cuma amik baju lengan panjanglah, kalau lengan pendek kena pakai dengan cardigan/inner. Pun boleh.

IMG_0971

cuti sekolah aritu gak, depa kena brush up lagi their chess skills. Tak power lagik, they know the movement but still weak. Sebagai mak bapak yang gila chess, adalah tak wajar anak2 tak tau main at all. Tak terer tak apa, tapi kena tahu sesikit tu wajib. Hiks…

Lepas tu kan, sudahnya abang vs kakak jadi RD vs RM at one last game. Coz patut parents ajar anak2 but dah naik sheikh…kita tua yang lawan each other. Sonok main chess ni…Zeeshan’s time will come too.

IMG_3536

dan taraaaaaaaaaaaa…..palm laki aku tu. Suka dia hasil tanamannya cili api menjadik walaupun kekontot. Tomato pun kekecik gak but comel, makan sudah.  Kalau ada tanah besar, memang segala mala lagi pokok aku nak tanam (laki aku le, aku tetunjuk jer). I m not a gardening person.

Baru ni aku kalihkan pasu punya berat batu dari kiri ke kanan, tak cakap kat depa. Pepagik depa pi sekolah, bapaknya cakap ler pasu besar kita kena curi le kakak. Balik dari hantar kakak, baru laki aku pasan pasu tu ada belah kiri….

Skang abang dah sekolah pagi, job siram pokok bunga pepagi tu bapaknya le yang ngamik….aku takut je laki aku lupa, sokmo aku letak note kat meja makan please jangan lupa siram pokok bungaaaaaaa…. ha kang ko gak yang sedih, cili api ko tak menjadik.

Other than cili api ni, daun pandan, limau purut, daun kari, serai pun kita ada ternak tanam gak. Tak banyak, bolehlah buat pakai daily. Tanah tak besar, tanam pun dalam pasu :) . 2 lot tanah aku bayar 100k, hancur lebur berderai, penipu punya manusia laki bini Asri Hassan IC No: 651001-10-5189 and Isteri: Salina Shaari IC No: 590116-09-5076!!!

 

 

Comment: 6