Abang

Sunday noon…

abang1.jpg

Saturday was an election day, so abang’s tuition class change to Sunday noon. The tuition centre has moved to a new building, no longer in the loushi’s hse. Loushi dah banyak duit, beli this tuition centre. Mom dad and gegirl, layan pi Bandar Utama plak..maknye nak shopping la uols.

7.jpg

So ada clown kat BU, gegirl yang famous wt penakutnya menyorok belakang daddy. She wants the baloon tapi suh maknye mintakkan, korang tau dia ni mmg penakut wt clown sejak dari baby lagik…

8.jpg

Dad was being so naughty, saje je lagi bawak dia dekat2 ngan clown, spt dijangka, meraung melalak la si kecik ni. tapi clown tu bagi gak green baloon, cat as requested by the little girl. syiannn dia…

9.jpg

lagi 15min abang nak habis kelas, baru kita tinggalkan BU, i got few pair of shirts and shoes. all, i dont like to blog lots of my stuff here, whatever u see here is like 10% of my daily life. i do need my privacy though…

Comment: 11

My boys…and a girl

040320085270.jpg

goshh!!! my internet connection is very2 bad, berejam aku nak upload gambar, asik putus2 jer…so this entry was supposed to be posted yesterday, alah lepas tu kan ada orang merajuk ngan korang kan, pastu dia tarik sume entries dia kan..korang ingat tak nih?

not this morning’s bfast but sirman had to join us coz dia nak carik ustazah yang ajar abang mengaji, to pay for the fees. itukan masuk duit pocket ustazah so kena la carik sendiri. we came separately, aku datang dulu baru aku duduk nak makan beehun sesuap, sirman lak join sekaki. kenapa ye aku x pi jumpa ustazah tu, things that sirman can handle, i leave it to him to do lah…wpun aku bley buat but pikir2 lah yea, saya sering ditinggalkan2 suami, jadi setakat nak bayar fees, x kan tu pun sirman x leh buat dok? i know im an iron lady, but kadang2 kita perlu jadi lembik.

040320085267.jpg

kalau gegirl tau makabahnya bfast wt abang, harus merajuk 18inci ye…

mlm tadi gegirl layan dvd lam bilik aku, pastu aku terperasan ada TomTomBak kat tv luar, aku pun layan sambil panggil gegirl join tengok. TTB is her fav show….kalo ada DVD TTB harus dia pusing2 tengok berejam. suddenly sirman perasan ada budak tu kan menangis lam bilik esak2….

ek enek, tengok dvd cina lam bilik pun nangis2 ke makcik kecik tu…but wait..!

dia nangis pasal aku panggil dia x sungguh2, x dukung dia dr blik bwk depan tv, x puterikan dia, x princess kan dia…so dia sanggup tu nangis lam bilik sampai berjemput…

very the little diva ye.

 

***i hope all of you are satisfied wt the number of entries that i posted today, x banyak x sket…back to normal. ada sebab kenapa aku kena kurangkan entry, i ll blog bout it later.

 

Comment: 17

Our Sun nite…

020320085225.jpg

kalo x sunday nite, monday morning mmg banyak le segala barang nak dihantar to my mom’s hse. kali ni extra bags coz i pack up all used bajus suors belongs to the kids to be given away.

tiap kali aku datang nana my sister mesti cakap wah pindah umah kah…hikss

020320085233.jpg

after having our dinner, before going to mom’s hse, the usual sunday nite he will ‘feed in’ my sparkle grey. ater minyak tu nafkah suami gitu kan…seposen x kan kukeluarkan except dah kuning menyala and sirman x sempat nak isi, aku letak la 10hengget.

020320085241.jpg

sibuk la budak2 ni orang nak bergambo diaorg pun nak nyelit sama… oh masa ni abang belum lagi kena allergic mata muka nya tu yet… aku pun actually ada allergic ni, biasa kalo makan salah ubat, dedua pregnancy lepas beranak masa kat spital doctor bg ubat, terus swollen mata muka ku….

020320085238.jpg

hari ahad pun dia patut anto keter cuci, nan ado! aku bising coz ada taik burung landing kat windscreen, bukan masa aku bawak ye…masa dia bawak abang pi tuition …

020320085243.jpg

asal aku nak amik je gambo dia kan, mula lah dia buat lawak x hengatnya tu..

kali ni sirman pesan = woi korang asik baca blog wife aku jer, meh lah blog aku plak weii….

He s not one of the chosen one, he is a must blog that i have to promote, weii..blog aku ni under his control la, x de dia, jangan arap aku geti nak buat segala template mak nenek meghah bagai. anw thank you for recovering back my template. ha pi la jemput2 jenguk : Sirman @ Ashterix

 

 

Comment: 5

My baby boy…

020320085245.jpg

abang..abang…

as i am typing this entry, im staying up wt sirman to observe abang’s condition. he is attacked wt emm..how to say ek? aku pun tak tau la nama scientific nya apa, seriously i dont like this doctor, cakap segala medical terms ngan aku (shah jiranku..nan moscow bro ku, u two pleaselah dont tell yr patients yang bukan from medical line anything in medical terms, mapuih mak x paham).

020320085246.jpg

we were lepaking at my mom’s house, aku yes ngah sibuk bongkar baju budak2 ni coz nak dibagi orang bila abang came to me ngan mata itchy nya. suddenly the whole face turns to red colour and kuar la bijik2 gatal bagai. makabah asked me to rush him to clinic, my fav clinic dah tutup plak so terpaksa la pi to our back up clinic.

020320085249.jpg

make the story short, this clinic ramai gila la pulak orang, bukan menggunakan kuasa mak, bukan menggunakan kuasa red diva power rangers superman bagai, but i asked politely from the staff nurse if, IF the doctor can attend my son first since his condition at that time is quite bad. very2 bad! the nurse yang tengok pun mmg riso wt abang’s eyes, so i managed to cut the q..he s a little boy, kalau aku yang kena haruslah aku tunggu q. i have no choice.

020320085252.jpg

doctor check sana check sini, jam2 tu gak bagi makan ubat. he gave us one referral letter, just in case things get worse, we will hv to rush him to the nearest hospital. wt or wtout referral letter pun, aku pun tau nak buat apa..but at least i got the easiest way to explain to the next doctor, just in case.

one day MC for abang, dan2 tu gak badan dia cam excited jer, i can read his mind, seronoklah tu x yah pi sekolah… due to this, he has to sleep wt me tonite…skang ngah berdengkur tidur lena, dek penangan ubat yang drowsy. He looks better already, Being Normal, anak kalau dapat MC mak leh kawtim x share MC?

…bertuah la badan kalau dapat tumpang MC abang.

Comment: 15

The Red Family…

020320085211.jpg

 

bergelumang…

Comment: 13