Abang

Our Sun nite…

020320085225.jpg

kalo x sunday nite, monday morning mmg banyak le segala barang nak dihantar to my mom’s hse. kali ni extra bags coz i pack up all used bajus suors belongs to the kids to be given away.

tiap kali aku datang nana my sister mesti cakap wah pindah umah kah…hikss

020320085233.jpg

after having our dinner, before going to mom’s hse, the usual sunday nite he will ‘feed in’ my sparkle grey. ater minyak tu nafkah suami gitu kan…seposen x kan kukeluarkan except dah kuning menyala and sirman x sempat nak isi, aku letak la 10hengget.

020320085241.jpg

sibuk la budak2 ni orang nak bergambo diaorg pun nak nyelit sama… oh masa ni abang belum lagi kena allergic mata muka nya tu yet… aku pun actually ada allergic ni, biasa kalo makan salah ubat, dedua pregnancy lepas beranak masa kat spital doctor bg ubat, terus swollen mata muka ku….

020320085238.jpg

hari ahad pun dia patut anto keter cuci, nan ado! aku bising coz ada taik burung landing kat windscreen, bukan masa aku bawak ye…masa dia bawak abang pi tuition …

020320085243.jpg

asal aku nak amik je gambo dia kan, mula lah dia buat lawak x hengatnya tu..

kali ni sirman pesan = woi korang asik baca blog wife aku jer, meh lah blog aku plak weii….

He s not one of the chosen one, he is a must blog that i have to promote, weii..blog aku ni under his control la, x de dia, jangan arap aku geti nak buat segala template mak nenek meghah bagai. anw thank you for recovering back my template. ha pi la jemput2 jenguk : Sirman @ Ashterix

 

 

Comment: 5

My baby boy…

020320085245.jpg

abang..abang…

as i am typing this entry, im staying up wt sirman to observe abang’s condition. he is attacked wt emm..how to say ek? aku pun tak tau la nama scientific nya apa, seriously i dont like this doctor, cakap segala medical terms ngan aku (shah jiranku..nan moscow bro ku, u two pleaselah dont tell yr patients yang bukan from medical line anything in medical terms, mapuih mak x paham).

020320085246.jpg

we were lepaking at my mom’s house, aku yes ngah sibuk bongkar baju budak2 ni coz nak dibagi orang bila abang came to me ngan mata itchy nya. suddenly the whole face turns to red colour and kuar la bijik2 gatal bagai. makabah asked me to rush him to clinic, my fav clinic dah tutup plak so terpaksa la pi to our back up clinic.

020320085249.jpg

make the story short, this clinic ramai gila la pulak orang, bukan menggunakan kuasa mak, bukan menggunakan kuasa red diva power rangers superman bagai, but i asked politely from the staff nurse if, IF the doctor can attend my son first since his condition at that time is quite bad. very2 bad! the nurse yang tengok pun mmg riso wt abang’s eyes, so i managed to cut the q..he s a little boy, kalau aku yang kena haruslah aku tunggu q. i have no choice.

020320085252.jpg

doctor check sana check sini, jam2 tu gak bagi makan ubat. he gave us one referral letter, just in case things get worse, we will hv to rush him to the nearest hospital. wt or wtout referral letter pun, aku pun tau nak buat apa..but at least i got the easiest way to explain to the next doctor, just in case.

one day MC for abang, dan2 tu gak badan dia cam excited jer, i can read his mind, seronoklah tu x yah pi sekolah… due to this, he has to sleep wt me tonite…skang ngah berdengkur tidur lena, dek penangan ubat yang drowsy. He looks better already, Being Normal, anak kalau dapat MC mak leh kawtim x share MC?

…bertuah la badan kalau dapat tumpang MC abang.

Comment: 15

The Red Family…

020320085211.jpg

 

bergelumang…

Comment: 13

Jiran Tetanggaku aka Bloggers…

290220085185.jpg

sayang betul kucing ni ngan hensem boy ku, and abang mmg lah gilakan kucing….malas aku nak marah dia dok situ main ngan kucing… bape puluh kali dah dia pujuk nak bela kucing, tapi the approval from the king hasnt gone through yet. nak wat camne….i m only a queen, the power is in the king’s hand.

290220085190.jpg

n yes we ended up our dating day by having our early dinner kat bawah VA jer…fail laa! aku tengok abang ngan busuknya ngan comotnya, weih meh ler kita makan kat VA jer pastu balik mandi. lagi senang citer.

290220085186.jpg

sambil makan, aku melambai2 ala model kat jiran tetanggaku yang itu itu itu tuuuuu….korang x nampak ke? alah tingkap umah yang takde grill tu! ha tu lah jiran mesyurat tingkap ku! so kalo agak2 nak ajak jumpa ita, pikir2lah dulu, orang kuat aku ni mesti report kat aku dulu..kan ta kan kan kan? hiks…

emm.. excuse me, i ada mesyurat tingkap ngan orang2 atas umah ai plak..

bloggers kat VA ni ramai, kami very the serumpun. tu tak termasuk ngan jiran tetangga di tanah jajahanku, dah katanya aku ketua kampung dema kan…

:P

 

Comment: 9

Dating nite…

290220085178.jpg

 

well since someone is buzy, i went down to my dvd shop again, ni kira projek pertama selepas kujual semua dvds collection aku to 3 bloggers. ajat hati nak pi dating ngan si bujang kecil, but ni projek pertama dating kita 2 lah…mom nak carik dvds jap…

 

290220085182.jpg

 

byk cerita best2 tapi hok dvd lom sampai yet, ada vcds copy, gambar x cantik la weii…so aku amik 6 keping je dulu, buat modal tengok over the weekend…

i prefer to walk wt my son, baru rasa jalan ngan anak….walk with gegirl kang dedua sama kena ngorat, kan gegirl kan..

kahkahkah..muntah la korang, but it s true coz today whole day aku dok dingorat oleh few boys kat menara and klcc, hapa da…. cincin nikahku telah dicuri perampok, so i hv no ring to physically prove ppl that i m already attached with 3 people!

ko nak kata aku perasan pun katalah, at the end i m the one yang facing the situation…

 

Comment: 2