Abang

PS2 games…

280220085149.jpg

korang kenal ke mamat ni? teka la agak2 yer…orang kampung aku merangkap adik hensem aku. aku tau mamat ni very the psp person, manjang je keje nya upload games lah, beli games itu ini, so aku sms dia tadi mintak tlg belikan new games ps2 abang. little boy dah naik boring ngan game yang sama jer…memandangkan aku x tau mana nak carik, and the husband is so damn bz lately ni wt his own life, so i asked my neighbour ni to help me…

280220081577_small1.jpg

hasilnya tokan dvd ps2 psp bagai la mamat ni. aku jumpa dia pun while odw back dr amik abang kat sekolah, jumpa pun kat tetengah area between umah aku ngan umah dia. tepi jalan t/light jer amik barang snap gambo, bayo and callo. sempat dia rembat pisang goreng abang, upah tlg belikan cd games nyer.

padan le masa jumpa ni abang x recognize mmt ni, ha napa ek? cuba korang teka agak2 lah..hikss…

btw, i asked for pacman games kalo ada, mak nye tau main tu jer…tapi x de plak. itu jer computer games yang aku pandai, so i assume for ps2 ada le gak tp nan ado. lain la ko letak chess games depan aku, kompem x tido malam aku layan.

Comment: 10

Sepetang bersama abang…

 

270220085127.jpg

inilah satu2nya gerai melayu yang dok located near by sekolah abang. actively siang dan malam. gerai ni gerai melayu, tapi pelanggannya waktu siang kebanyakkannya cina coz dah dok depan sekolah cina, haruslah ramai makpak toknek yang melepak kat sini sementara tunggu anak cucu habis sekolah. tapi kalau petang2 ke malam, memang penuh dek melayu. majmuk gitu. awak x leh makan kat sini ye? sorry la ye, nak kawan ngan saya x de kira darjat, kalau rasa status awak x leh makan kat gerai, bley blahhhhhhhhhh!

270220085129.jpg

pulang dari menara bersilat di gelanggang netball, aku sangat lapar. i just had nasi lemak kat sek agama abang for bfast, lunch wt my gf tu aku minum choc shake jer, mintak ice cream dessert, shake yang datang, cii tol… so lepas main netball aku dah rasa menggigil, sbb sampai awal kat sek abang, ada lagi 15min b4 abang kuor sekolah, dan lagi la kan untuk bersantap. mee goreng basah. mmg shodappppppp, telur mata kerbau separuh masak n teh tarik mmg wajib lah. aku ni kurang minum ais, aku hanya layan 100plus sahaja, sports hunter gitu kan.

 

270220085131.jpg

makanku ditemani makcik2 gerai tu lah, sambil borak dema dok titis pipis cili api, dia letak seketul je cili api lam mee goreng basah aku tu, tapi manghai pedas sungguh….

eh sedap la u mee goreng basah makcik ni, mungkin sbb aku lapar, coz selalunya bila aku lapar, yang x sedap jadi sedap. tp aku pun bukan pemakan sangat, but i still find her cooking is very tiptop.

270220085135.jpg

 

and hensem boy datang amboi dia mmg la fav ayam goreng. lepas makan seketul, mintak lagi seketul dan lagi seketul. 3 ketul in totals…

 

abang looks so skima la, button baju sampai cekik leher… hikss. katanya kalo button sampai katup leher, hensem la mummy. ye yelah..

 

 

Comment: 16

Red for Santai Cafe…

160220084946.jpg

the saturday is so so so bloody bz day. lepas je balik dari tuition class abang, we went to Tapai Semaian, kira makcik angkat aku nye kedai pokok tanaman segala bagai la kat BTR tu.

Kak Latipah from Spore wanted to meet me, but i really cant make it. i m catching deadline! so we went to quick dinner, at Santai Cafe new restaurant baru bukak kat Taman Tasik Permaisuri, betul2 depan VA umah aku tu. very the sepelaung. maaf sesangat ye kak, i will qada next time, u know the reason already kan kak…

160220084965.jpg160220084970.jpg160220084973.jpg

i had a bowl of mushroom soup, just soup. mine one is good, sedap. sirman had the steak, dia cakap x sedap. kids aku tapaukan chicken wing coz dema suma x nak makan kat situ, nak tapau bawak balik. and they are happily with their new toys, senapang pang pang for abang and doctor’s set for gegirl.

160220084949.jpg160220084962.jpg

x sampai sejam we dah ca alit but.. manyak menda aku nak buat kat umah tu.

 

bertukang, berkemas, menyelongkar… for segala mak nenek meghah.

 

160220084972.jpg

btw, sirman minum black kopi dia cakap rasa cengkih! hiks… n my teh tarik mmg sodapp, lagi sodap dr Penang Mari TTDI. sesapa nak try, jemputlah datang, roger2 lah aku ye kot aku leh join sekaki.

kalo roger nak suh aku bayarkan, baik x yah…maklumlah aku ni banyak sejarah kena ketuk, so sangat2 sensitip ler skang ni.

Comment: 1

Red wt TTDI…

160220084880.jpg160220084881.jpg160220084887.jpg160220084891.jpg

 

dear red readers,

 

for once, let s just stop talking bout my red tv3 so on. this entry is a bit of break for me. and by sending abang to tuition classes every sat is like my rehat a bit lah.

 

aku x dan nak besokan gambar, mak malas. i know u want something to read, so i present you the very the quick update…i need to catch up some of my red stuff still…x sesiap lagi.

 

after sending abang, we went to Penang Mari, i know someone from my blog had recommended us to try there, we did. for me..out of my taste. semacam je rasa nasi campo nya. i ate my lunch at 530, very late coz aku dok sibuk buat tu ini kat umah. they 3 had their lunch on time but not redmummy. sirman and gegirl makan roti bakar, ha yang ni sedap kaw kaw!

 

160220084895.jpg

this is to show that a mother can share her daughter’s s/glasses ye uols…

 

we went to few shops, and of cos, story coming later.

 

Comment: 2

Extra mengaji…

140220084831.jpg

 wah abang duduk diapit anak2 dara gitu…

rupanya sume boys kena dok tetengah, girls kena kepit dema, ni kompem boys byk mengular kan..so susah sket nak kuor gitu.

 140220084834.jpg

pas bagi nuggets aku borak sket2 ngan ustazah kelas abang.  hp mak merah maintain kat tangan, agak2 dia x pandang aku snap jer. haruslah anak2 kecil depan dia nampak flash berkelip2 kan… kahkahkah! 

 

ok back to my discussion wt the ustazah, aku mintak abang do the extra 10min class for his mengaji. 10min pun jadiklah. dia dah fully occupied tapi x kanlah x mengaji langsung. dalam kelas ada tp sbb dia x nye background mengaji not so good, i need an extra attention for him lah.

 

 140220084835.jpg

oh my sweet little boy, berpakat ngan daddy ye bawak kaler pensel besar tu, cantik je susun atas meja kan…

 

makpak aku mmg le ngajar org ngaji tp bila cucu yang belajar ngan nenek, semunya byk lemak. so tadi aku ckp kat abah amik abang dr sekolah lambat sket pasni everyday, amik le lam 15min lepas kelas habis, so tu pun dah ala2 merajuk. tok nek ajar org ngaji tp cucu sendiri pi belajar ngan org lain.

 

korang x tau betapa lemaknya anak aku ngan tokneknya, aku dulu belajar mengaji, berbirat2 kaki tangan ni ye kena ngan makabah aku. ni anak2 aku bila mengaji, belai2 dimanja sangat. so x leh jadik, kena org lain jugak ajar.

 

pasal isu ni pun atuknye kecik ati tadi ok… dahlah cite van gegirl and adik ipar aku amik abang pun abah kecik ati..halahai. tapi sudah kubilang kupujuk2, bukan sbb x nak mak abah aku ajar tp sbb dr anak aku buat tak tau memain byk ngan tokneknye baiklah aku anto kat ustazah. toknek ajar bila cuti sekolah ke, bila fri nite ker…

 

kan kan…

 

Comment: 8