Abang

The Look…

290220085150.jpg

another round of breakfast wt my little boy, before heading straight to menara’s office. arini tukar menu, nasi goreng for me, telur mata kerbau and teh tarik mestilah ada, and roti canai wt kuah dal for abang.

badan aku arini a bit sakit lagi lah, smlm pun jalan berdengkut2, satu badan rasa tergeliat, tu lah lenkali jangan bila nak ada tournament baru nak turun training.. kalo dapat urut satu badan kan sedap. i slept very early last nite, and i woke up very freshly. wpun badan aku sakit tp sbb dapat tidur awal, x de bengang sangat, dahlah badan sesakit.

290220085155.jpg

bekal makanan abang, we gave to his fren. sian pulak aku tengok budak tu dok makan kawan sebelah dia punya nasi lemak, food dah abih licin lak tu kat kantin, so kawan abang abiskan jer bekal abang..

290220085151.jpg

abang mintak tambah another plate of roti canai, tp atuk yg buat roti canai tu dok sibuk sgt ngan budak2 yang ngah q order. kalo aku order lagi mau dah abih recess br siap so abang makan sekeping pun jadiklah ye.

dulu ada le 3,4 kali dia bawak duit belanja tp x gak dia beli apa2, sbb kena bersesak ada budak x beratur, dia rimas. and tetiap hari la dia bawak bekal. so bila mak bfast sama, macam2 la dia leh makan mintak apa jer coz aku dah sesiap beli kat makcik kantin tu.

tp aku bagi duit suh abang bayarkan, aku tengok dari jauh je lah. itupun terketar2 dia nak amik duit baki, takut tol dia ngan pakcik kantin tu, mmg garang pun ngan bebudak, ngan aku senyum manis melayan customer.  sekali dia tengok alahmak anak Mem ni lah pulak, siap angkat tangan tu tak jadi nak sergah lagi anak aku. 

masa ni group ustaz ustazah pun ngah makan kat another side of the table, at one time aku terpandang dema and dema lak masa tu sume ngah tengok aku.  hemm….bukan lah nak serkap jarang, harap2 awak ustazah ustaz bukan mengata saya lah ye, or mbe dema ingat aku ni x de life ke dok berkepit bfast ngan anak aku, wpun bukan hehari, but the look that they gave is like so one kind.  i know im a vogue mummy, but i cover my hair entering this school, long sleeve and long pants so if u wanna talk something, come forward. paling pantang aku orang ngata belakang or tanya2 hal aku kat orang lain.  takpe, aku assume they talk nice about me la ye. kita kena sangka baik sentiasa kan.

 

Comment: 12

PS2 games…

280220085149.jpg

korang kenal ke mamat ni? teka la agak2 yer…orang kampung aku merangkap adik hensem aku. aku tau mamat ni very the psp person, manjang je keje nya upload games lah, beli games itu ini, so aku sms dia tadi mintak tlg belikan new games ps2 abang. little boy dah naik boring ngan game yang sama jer…memandangkan aku x tau mana nak carik, and the husband is so damn bz lately ni wt his own life, so i asked my neighbour ni to help me…

280220081577_small1.jpg

hasilnya tokan dvd ps2 psp bagai la mamat ni. aku jumpa dia pun while odw back dr amik abang kat sekolah, jumpa pun kat tetengah area between umah aku ngan umah dia. tepi jalan t/light jer amik barang snap gambo, bayo and callo. sempat dia rembat pisang goreng abang, upah tlg belikan cd games nyer.

padan le masa jumpa ni abang x recognize mmt ni, ha napa ek? cuba korang teka agak2 lah..hikss…

btw, i asked for pacman games kalo ada, mak nye tau main tu jer…tapi x de plak. itu jer computer games yang aku pandai, so i assume for ps2 ada le gak tp nan ado. lain la ko letak chess games depan aku, kompem x tido malam aku layan.

Comment: 10

Sepetang bersama abang…

 

270220085127.jpg

inilah satu2nya gerai melayu yang dok located near by sekolah abang. actively siang dan malam. gerai ni gerai melayu, tapi pelanggannya waktu siang kebanyakkannya cina coz dah dok depan sekolah cina, haruslah ramai makpak toknek yang melepak kat sini sementara tunggu anak cucu habis sekolah. tapi kalau petang2 ke malam, memang penuh dek melayu. majmuk gitu. awak x leh makan kat sini ye? sorry la ye, nak kawan ngan saya x de kira darjat, kalau rasa status awak x leh makan kat gerai, bley blahhhhhhhhhh!

270220085129.jpg

pulang dari menara bersilat di gelanggang netball, aku sangat lapar. i just had nasi lemak kat sek agama abang for bfast, lunch wt my gf tu aku minum choc shake jer, mintak ice cream dessert, shake yang datang, cii tol… so lepas main netball aku dah rasa menggigil, sbb sampai awal kat sek abang, ada lagi 15min b4 abang kuor sekolah, dan lagi la kan untuk bersantap. mee goreng basah. mmg shodappppppp, telur mata kerbau separuh masak n teh tarik mmg wajib lah. aku ni kurang minum ais, aku hanya layan 100plus sahaja, sports hunter gitu kan.

 

270220085131.jpg

makanku ditemani makcik2 gerai tu lah, sambil borak dema dok titis pipis cili api, dia letak seketul je cili api lam mee goreng basah aku tu, tapi manghai pedas sungguh….

eh sedap la u mee goreng basah makcik ni, mungkin sbb aku lapar, coz selalunya bila aku lapar, yang x sedap jadi sedap. tp aku pun bukan pemakan sangat, but i still find her cooking is very tiptop.

270220085135.jpg

 

and hensem boy datang amboi dia mmg la fav ayam goreng. lepas makan seketul, mintak lagi seketul dan lagi seketul. 3 ketul in totals…

 

abang looks so skima la, button baju sampai cekik leher… hikss. katanya kalo button sampai katup leher, hensem la mummy. ye yelah..

 

 

Comment: 16

Red for Santai Cafe…

160220084946.jpg

the saturday is so so so bloody bz day. lepas je balik dari tuition class abang, we went to Tapai Semaian, kira makcik angkat aku nye kedai pokok tanaman segala bagai la kat BTR tu.

Kak Latipah from Spore wanted to meet me, but i really cant make it. i m catching deadline! so we went to quick dinner, at Santai Cafe new restaurant baru bukak kat Taman Tasik Permaisuri, betul2 depan VA umah aku tu. very the sepelaung. maaf sesangat ye kak, i will qada next time, u know the reason already kan kak…

160220084965.jpg160220084970.jpg160220084973.jpg

i had a bowl of mushroom soup, just soup. mine one is good, sedap. sirman had the steak, dia cakap x sedap. kids aku tapaukan chicken wing coz dema suma x nak makan kat situ, nak tapau bawak balik. and they are happily with their new toys, senapang pang pang for abang and doctor’s set for gegirl.

160220084949.jpg160220084962.jpg

x sampai sejam we dah ca alit but.. manyak menda aku nak buat kat umah tu.

 

bertukang, berkemas, menyelongkar… for segala mak nenek meghah.

 

160220084972.jpg

btw, sirman minum black kopi dia cakap rasa cengkih! hiks… n my teh tarik mmg sodapp, lagi sodap dr Penang Mari TTDI. sesapa nak try, jemputlah datang, roger2 lah aku ye kot aku leh join sekaki.

kalo roger nak suh aku bayarkan, baik x yah…maklumlah aku ni banyak sejarah kena ketuk, so sangat2 sensitip ler skang ni.

Comment: 1

Red wt TTDI…

160220084880.jpg160220084881.jpg160220084887.jpg160220084891.jpg

 

dear red readers,

 

for once, let s just stop talking bout my red tv3 so on. this entry is a bit of break for me. and by sending abang to tuition classes every sat is like my rehat a bit lah.

 

aku x dan nak besokan gambar, mak malas. i know u want something to read, so i present you the very the quick update…i need to catch up some of my red stuff still…x sesiap lagi.

 

after sending abang, we went to Penang Mari, i know someone from my blog had recommended us to try there, we did. for me..out of my taste. semacam je rasa nasi campo nya. i ate my lunch at 530, very late coz aku dok sibuk buat tu ini kat umah. they 3 had their lunch on time but not redmummy. sirman and gegirl makan roti bakar, ha yang ni sedap kaw kaw!

 

160220084895.jpg

this is to show that a mother can share her daughter’s s/glasses ye uols…

 

we went to few shops, and of cos, story coming later.

 

Comment: 2