Brands

Vivocity to Harbour Front, Singapore

the 6 out of 7 frens in spore yang sudah booking appointment sama ku waktu di spore smlm (eh skang pun masih lagi di spore lagik)

from left:  Kak Latifah, redmummy, Kak Ann, Kak Moralle and Adik Kandryxx

pusing2 Vivocity, dah x larat nak pusing, dinner time lah…makan mana nih akux tau lah nama tempat nih…makan bihun soup, tq kak latifah belanja kita reramai. kak latifah takdak blog, the one in red jubah.

masa untuk memberi adiah memasing, korang bawak sendiri, aku dah berat x larat nak kendong kulu kilir dari hotel tau hiks…pasal adiah koranglah ai kena tahan dek kastam msia. ciszaaa…sib baik lepas kan. all adiah datang dari langkawi, dan satu dari penaja yang saje aku bagi sorang satu pasal kerana Brands lah aku dapat mai spore to meet all of them.

kandryxx (budak ni yang suka tulih komen jap caps jap urup kecik camnih ReDmUmMy ha gituuu) ai don have a single photo with him, coz he is sooooooooooooo berkepit je ngan nadh. :(

then kami pi harbour front, pusing2 jalan buang duit

Ann, kakak shopping ku sentiasa menemaniku untuk memberi pandangan shoppingnya, she s soooooooooo good in buying things! tq kakak for your time, kebetulan she s on leave, suka aku dapat berkepit ngan dia.

clutch tu cantik takkkkkkkkkkkk???ada 7 orang kat luor kedai tuh, semua cakap cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkkk, aku sauk!

perempuan merah yang serabai

kami sangat2 kepenatan dan kecapitan….aku le yang paling letih ya hamat, n kak ann too, dah dia dari siang dok pusing2 jalan sama aku kan…

good bye time, kak ann x nak pandang camera, she had to leave first, dah 9 lebih pun masa nih

kak moralle yang cantik sangatttttttt bila face to face

ok cakap terus terang yer, aku dah memang serabai, ater, make up sume hilang dah nan ado nak gaya diva, pakai selipar badan pun dah naik kusam. tapi x puas lah borak, kejap bebenor and dah tuh banyak nau mulut kita kan, dok sana sini nak borak…

kak latifah, aku rindukan kamu nanti, salam pada abang shah, itu cowboy topi penang, lu turun kl gua bagi la bro, cakap bilang sama suamimu yer. luggage kecikku dah x muat nak letak topi cowboy tu deii

napa aku makan manjang je ilang lipstick ek? aku makan ke aku makan lipstick?

lepas sume orang callo, tinggal kami berempat. tunggu taxi kat harbour front sungguh gila, q bapakkkkkkkk lah berpusing2 panjang, so depa paksa aku naik mrt to donno where, one station. kat situ kami buat gila tahan sume taksi. bukan aku ke yang kena tahan, lagi 3 maintain diva? hiks…

but dapat je taxi, depa halau aku dulu masuk coz to make sure aku sampai hotel duluk, lagipun depa dok jauh, which jauhhhhhhh ler lam spore tuh aku lupa lah. korang tanya sendiri lah depa dok mana. sampai hotel dah kol 10 lebih, aku bercinta jap ngan sirman n anak2 pun nak tido dah. tp in between siang tuh mmg aku dah gayut ngan depa banyak kali pung.

siapkan entries utk korang baca dari pagi tadik nih, and membongkang only at 2am. itupun sbb sirman dok sms before that “dont stay up too late” yes sir…kol 2 ai dah panjat katil, kira awallah tuh.

marilah dondang…tq all for the good great hospitality sepanjang saya di spore. korang kalo nak jejak spore carik saja mereka, nanti depa tunggulah kat mrt station tuh.

dan saya belajar sendiri beli mrt kad

cerita arini di spore, malam kang kay :)

Comment: 18

Orchard Road to Vivocity…

the responsible lady yang kidnap aku awal2 on my arrival kat spore, x lain x bukak si kaki shopping, Kak Ann. you know, when ai wanna go anywhere, aku x suka pukul canang, ai will quietly pergi and bila dah sampai sesatu tempat baru aku habak kat korang. that s my perangai babe, so most of my loyal readers n frens dah understood.

ai told the 4 sporean frens that ai ll be in spore, so they have booked me for our grand meeting. The 4 of them, Kak Ann, Nadh, Pearl and Kak Latifah. n depa tau the rules, do not talk about this openly in my blog or in their blog before aku sampai sana.

N Nadh being the good organizer, asking my permission whether she can invite another 3 bloggers, so why not. Unfor, for my 2nd trip to spore, aku masih lagi x dpt jumpa Pearl as she needs to leave to HKong on the same day of my arrival day. miss lagik mtg kita.

n so around noon of Tuesday yday sebab kita takde fix program wt the sponsor, ai went to Orchard road for my shopping, not a big shoppinglah, just a light2 one. korang tengok gambo yer….most of the shops, sume masuk tp banyak gak gambo x ngamik. x larat. kak ann tu bukan sirman yang rajin nak snap2, tangan dia pun penuh kiri kanan ngan bembarang tau.

we stopped for a while num kopi kat JCO, tq kak ann for the belanja

sekeping donut and kopi pekat utk melapik perutku. lunch kat hotel aku hanya makan oysters jer, camne le x lapau…

the famous lady in Spore, dia ni pengacara ke hapa gitu lah, kak ann lah cakap, Cassandra See, ai dont know her, tp aku amiklah gambo for my readers tatapan…

after done our shopping in Orchard area, tunggu taxi balik to my hotel back, together with kak ann

korang kalo kenal kak ann, dia ni memang susah nak bergambo, aku ajak amik gambo bercinta tollah…sakit jiwa nak suh dia pose, so the only gambo aku kat bilik hotel, taken by kak ann

lepas rehat jap kat my hotel room wt kak ann, campak2 barang yang dibeli kat orchard, kami pi pulak Vivocity. mall ni kak latifah yang dok nak ajak pi dari my may’s trip aritu, ha akhirnya jejak jugak kaki aku kat vivocity nih…

ha cop cop, dari hotel ke vivo city, ada taxi merz depan hotel, selamba je kak ann ajak masuk. aku dah terkejut katak, mau la bape kena caj ni kang, dahlah fare taxi ni sume kak ann yang bayo. rupanya x de byk beza ngan taxi2 lelain, wah…kat kl x depun taxi merz….nampak cam aku sorang2 je naik cab kan, padahal kak ann ada sblh aku tuh, lari menyorok muka.

shop n shop till drop

lepas tu baru rasa lapar kebulur, this was around 6 pm, serious lapar babe, masuk chicken rice shop (halal ok) n makan kari ayam with white rice, kak ann belanja makan lagik. saya lapar yg sesangat, dengan kaki ku yang sakit. berjalan x hengat mana nya kaki x sakit. knowing spore, memang kena banyak berjalan. ingat lagi siksa aku berjalan ngan sirman last may, nangih ai!

done with the shopping, a bit…

kaki aku sebenarnya memang sesangat sakit. nak tunjuk selipar baru mphosis yang terpaksa gak aku beli pasal dah x tahan pakai wedges mphosis gak. sini kat spore mphosisnya murah, selipar aku tuh lam SD24.90, compared than kl, mmg cecah seratus.

itu baru separuh hari soping ngan kak ann, berjalan merata, masuk kuor masuk kedai..ada yang aku beli ada yang aku tengok ada yang x nak ada yang melampo mahal ada yang murahhhhhhhhhhhhh.

sirman, one shirt for u jer :) lelain barang ai hikss.

for kids x yah lah, depa bawak banyak adiah dr makcik2 sporean mar :)

korang, jangan mengada, nan ado aku  nak bagi adiah dr spore, aku pun semput2 nak menyoping kat sini, gigih k simpan duit nuffnang hahahahaha, ater katanya last wk baru balik dr langkawi, ko x geti2 bape banyak dah perabih?

aku bagi korang salam peluk cium di angin lalu, update blog live dari spore pun dah kira syok tau!

ai m still in spore :)

Comment: 61

5 Malaysian Bloggers to Singapore…

ops..just the 4 of us, sorang lagi dok tpt lain plak…

we are the 5 malaysian bloggers for the Brand’s Blogger Challenge in Singapore. The 5 of us are Sultan Muzaffar, KY, Suani , KK and Redmummy.

Pendekkan citer lah yer, like a month ago, ai got an email from Selena from Brands Essence Singapore, being chosen for the Brand’s Blogger Challenge on 3 December, so make the story short, the challenge will take place at Geek Terminal (55 Market Street #01-01) around 1130am today! But the day of 3rd will start with breakfast briefing at the hotel that we stay, which is also sponsored and fully paid by Brands Singapore – at the Grand Copthorne Waterfront Hotel.

If you are around our area, do drop by to see the challenge between us the msian bloggers with the sporean bloggers.

frankly speaking, ai dont give much hope on the game lah, ai dont have a good brain. ai may good in chess but ai m so bloody stupid using my brain hiks…

so either we win or we loose, hopefully it s a fun game lah kan…

we got in the hotel around 10ish am, airport transferred was arranged by Brands itself, but since the room is not ready yet, kitorg melepak je lah kat tepi river hotel nih, got the welcome drinks, and ai did my last nite’s entry. Eh chop! ai pakai itu mini dell in spore nih, senang kecik dibawak kulu kilir huhuuuu

after taking our lunch, kami pi bilik memasing, badan aku dah berlengas mar…ai need to leave hotel to orchard road, but let s take a peek apa bilik yang depa bagi. it s  standard room, with free internet access, single room, oklah utk ai sorang2 dok kan. the other 4 pun dok bilik lebih kurang sama lah kot, ai dont visit their room.

my window view….

the 7 bags of souvenirs from Langkawi, for my 7 lovely frens in Singapore.

lepas mandi, it s time for me to callo, cabut naik cab pi orchard road…

SD30 for our meal on the arrival day, courtesy by Brands, tq :)

that s about it….the next entries dah siap uploaded, x yah lah korang nak riso kay..by the time u r reading this entry, aku ngah terkial2 nak mengasah bakat my brain.

hey, thanks for the wishes, but pls pls pls dont give too much hope. yang penting, kalo Brands x sponsor, idaklah teman dpt jejak ke spore, coz may aritu baru pi kan….

sirman, tq for the 160km, lain kali meh kita bangun lelambat lagik yer :) . abang n gegirl, mommy gi kejap jer….blogging pun kira kerja mar.

so now, meh memecah otak kepala sesama….yihaaaaaaaaaaaaaaa!

For those in spore may listen to radio warna for an interview session wt SM and Redmummy at 130pm today.

Comment: 21

Kota Singapura :)

saya kini berada di kota singapura semenjak early morning pagi tadik.

flight was at 8am, nak jadikan citer aku terbangun lambat and sirman bawak 160km gila takut aku tengok menderu laju, sampai on time ngam2 for check in.

n nak jadikan citer, kastam tahan aku dek barang yang aku bawak for my hand carry luggage, abihlah diselongkar, never had this experience before, they really tot that benda yang aku bwk tu something like weapon metal ke hapa jadah, abih kena rombak.

apa mendanya tuh hahahahhah…set from idaman suri for my frens in spore. nak nangis aku kalo depa nak tahan amik, sib baik dilepaskan jugak. aku gigih beli kat idaman suri utk geng2 kat spore tup2 kalo depa amik, huwaaaaaaaaaaaa..alhamdulillah x kena rampas.

so kenapa saya berada di spore.

ingat lagik on the Brands Essence?

saya dibawa khas fully sponsored by Brands to do something like mental challenge plus blogging job gak lah di sini. tp saya x datang sorang, ai m with my 4 other bloggers budies from msia.

this is going to be interesting, 5 msian bloggers VS 5 sporean bloggers.

Who will win ?

tunggu resultnya for the final event on 3rd December noon….

Comment: 25

Brand’s Essence of Chicken…

was supposed to blog this ydah tapi aku kebzian dan kepenatan tahap raksasa. the big parcel in a box came all the way from spore.

The Brand’s Essence of Chicken (BEC), mik ko ada14 kotak , to be consumed for 14 days apprx 2 weeks huhuuuuu. ko boleh?

ai boleh ke?

ai dah taram sebotol :)

n also they provide me with the Blogger Pack, ado Mind exercise cards. why? prescribed for greater mental alertness. mental hokeyyyyy!

ai got mental problem meh?

hahahahahahaa…..this entry relates to another entry which ai will reveal soon. macam biasa lah, aku kan suka main tarik napas dalam tepung hiksss

dan juga segala mak nenek Fact Sheet huhuuuuuu

a bit lah akak merah tempek kat sini yer..

Use of health supplements: Malaysians are the highest consumers of health supplements to maintain or enhance mental performance with 44% of respondents claiming to take supplements at least once a week: Taiwan comes in second with 43%. Indian respondents ranked the lowest with only 21%

join me to drink Brands Essence of Chicken

taste it

feel it

n your brain is gonna work very well!

itu mazhab aku, sesuka je lah kan…eh x lah, kang Brands maghah mak merah….

For Mind. For Body. For Life. <——- nih baru betul :)

Comment: 15