Brands

Juaranya Generasi Hebat!

Yey! 24 hours sticky mode, pls scroll down for the new entries.

Hangpa ingat lagi ngan tali hikmat kaler ijau tuh? Bley buat ikat rambut as hairband, bley buat rantai, boleh buat accessories di tangan so on. Itu cite lama….tapi aku perbaharukan dengan konsep hiburan.

I went to Hong Kong Disneyland already hahahahhaa, yes yes, wpun bukan dibawakan oleh BRAND’S but ingat kan contest BRAND’S yang memberi korang peluang untuk ke sana jugak, masih lagi dibuka untuk korang participate. Punyalah ramai hari tu rambang mata tengok entry Disneyland ai kan, so mau tunggu apa lagi, join the club lah yang oi…!

image001

One is by Match and Win Contest ke Express and Win Contest dan satu lagi Upload Your Photo. Aku dah highlight contest ni details giler lam previous post, so boleh study balik or attack je Generasi Hebat’s Official Facebook yang ngah ramai orang ambush for the same purpose Hong Kong Disneyland!

So mbe korang rasa alah korang sokmonya takde luck nak dapat all the match and win words kan. Ok ada satu lagi jalan paling simple. Ini kalau hangpa pemalas gak nak masuk, acik merah tak leh nak cakap apa lah.

Youtube of Generasi Hebat

To wrap up the story of Generasi Hebat, layan kita sama2 lagu2 dari 5 Juara muda dari Generasi Hebat: Aril, Black, Hafiz, Akim and Choo Ho Ren.

Mesti sambil dengo lagu ni, tengok youtube ni kaki pala korang pun goyang2 sama kan…very the 1 Malaysia sungguh lagu ni. Aku pun jap jap pasang dengo, sedap pulak liriknya, kena ngan batang muka idung merah ku yang sedang cuba menjadikan RM satu platform yang hebat dalam dunia blogging.

Kak red, project besar sungguh lah Generasi Hebat nih yer…siap hantar pi Hong Kong Disneyland, siap ada lagu tema Generasi Hebat dengan star yang baru naik pulak tu. Ini bukan project BRAND’S yang kecil-kecil alam ek…..

yes mestilah. Ini project BRAND’s yang paling gah buat dekad ini. Sementara ianya sedang naik memuncak, cepatlah grab a chance to win the prizes.

Sebab kang kalau aku pulak masuk contest ni, korang melopong lagi kang buatnya ai menang. Ha jeles plak lagi kan. Satu je korang kena buat right after reading this entry – click the FB of Generasi Hebat, sign up for the contest, and the rest tunggu sahaja keputusannya adakah kamu yang terpilih bertuah menjadi pemenang :)

Khidmat pesanan masyarakat BRAND’S is brought by redmummy.com

Comment: 7

Contest Untuk ke Disneyland Hong Kong!!!

24hours sticky mode for BRAND’S

IMG_6880

Kalau dah namanya perempuan, dapat lah pulak anak perempuan, mestilah tali generasi hebat tu ingin sahaja kubuat ikat di rambut kami berdua. Tapi kerna Gegirl nak jadi hip hop daughter to rap rap mommy so kami gunakan di tangan sahaja…..

mesti ada propah ko kan kak red, kenapa nak kena special ikat kat rambut, ikat pusing2 kat tangan, kat kaki pun boleh, di leher buat rantai aksesori pun bisa.

Iye korang, ada hikmahnya…

nak pi Disneyland, Hong Kong tak? Mau mau enggak? Moh moh…aku bawak korang pi percuma! Tapi with 2 conditions!

IMG_6872

Match and Win Contest!

Ini more to ikut luck lah, korang abihkan korangnya BRAND’S Essence of Chicken. Tak abihkan pun dulu takper tapi ada label kat botol BRAND’S tu kan, sila koyak. Reverse side of the label tu ada perkataan tersembunyi. So kalau at one of the bottles ko dapat huruf Disney mbe kat satu botol lagi pulak ko ada perkataan LAND.

Taraaaaaaaaaaaaaaaaa!! ko sudah menang Disneyland Hong Kong!!

20 hadiah untuk pemenang2 yang berjaya mendapat the matching words, akan diterbangkan khas ke Disneyland Hong Kong. Kalau korang jumpa words lain, seperti contoh: Generasi + Hebat pun boleh!! korang akan menang jugak hadiah.

Setiap 2 match words akan memebolehkan kamu memenangi:
10 biji LG LCD 42” TV (oh lega aku pernah dapat hadiah LG LCD TV ni jugak hahahahaha, so aku tak de lah nak rasa jealous ngan korang!)

20 Iphone – ok ini kalau sapa dapat aku jeles sikitttttt ajer, wpun aku takdak Iphone tapi aku ada Ipod hiiksksssss

1 set of Generasi Hebat tali – ini langsungggggg aku tak jelous cos aku pun ada huhuuuuuuuuuuuu

atau pun mungkin sebotol BRAND’S but trust me kalau dah korang beli sekotak, dah tentulah berbotol2 BRAND’S yang ko akan dapat dari label tu yer.

IMG_6859

So mbe korang rasa alah korang sokmonya takde luck nak dapat all the match and win words kan. Ok ada satu lagi jalan paling simple. Ini kalau hangpa pemalas gak nak masuk, acik merah tak leh nak cakap apa lah.

Aku dah bagi jalan, dah sorong and tunjukkan jalan yang lurus, tapi kalau korang bengkok2 jugak tak nak follow, jangan menganga kalau ai pi Hong Kong sorang2 tinggalkan korang pulak!

Caranya mudah. Anak-anak aku pun terer buat.

IMG_6854

Beli jer BRAND’S Esseence chicken, dalam kotak package tu  memang dah ada tali Generasi Hebat. Amik tali tu, capture yourself and express dalam bentuk mood bergambar, pelbagaikan cara memakai tali Generasi Hebat yang hijau tu.

Senang je kan? Dah siap bergambo, amik anto le to:
Cerebos (M) Sdn. Bhd.
Lot 13, Jalan 219, Federal Highway,
46100 Petaling Jaya, Selangor.

Atau takde stem pulak nak nganto, takper, semua skang pakai online jer. Submit your form at the Generasi Hebat’s Official Facebook

IMG_6835

ingat satu jer, nak senang bukan datang dengan mudah. Nak menang2 hadiah pun memang nampak mudah tapi kena rajin. Bila korang dah rajin, and tup2 rezeki pulak korang menang, sah lah korang Generasi Hebat. Tapi jangan khuatir, andaikata korang kalah kecundang, at least korang sudah buktikan yang ko nak gak participate to join the contest.

Means ko ada usaha untuk majukan lagi diri ko to the next stage. Hey who knows BRAND’S betul2 membertuahkan diri korang! You gotta believe in yourself, you probably say that u are nobody, but cubalah masuk contest tuh. Put some of the confidence in yourself, you might be going to Hong Kong and waving me with your green tie of Generasi Hebat.

Jelous ai tau!

IMG_6822

Well you probably be saying that I m doing this entry cos I m promoting the BRAND’S, hey darling….saya sudah menjadi user BRAND’S sejak bertahun2 yang lampaulah tuan. Korang ingat aku nya otak mulut idea menceceh2 dalam redmummy.com ni hanya sekadar menceceh jer kah.

It s all because of the help of BRAND’S, kasi ganteng and kuat memerah otak tenaga sebab saya adalah salah seorang Generasi Hebat! Oh Gegirl too :)

Generasi saya hebat kemudian saya perturunkan to my own daughter, we are the BRAND’S team!

Khidmat pesanan masyarakat BRAND’S is brought by Redmummy.com

Comment: 17

Generasi Hebat!!!

24hours sticky mode, pls scroll down for new entries :)

Korang dari generasi ke berapa?

Ha gagau2 nak menjawab…..tak yah jawablah. Aku tau korang sume generasi yang datang dari hebat2 belaka. Keturunan kita semua bebaik, kalaupun ada yang tak molek tu, sorang dua jer, tapi overall kita datang dari generasi dan keturunan yang sangat hebat!

Bape punya hebat daaaaa…..

tapi korang hebat sangatkah? Korang hebat kalau korang ada 5 pakej yang BRAND’S proposed nih yer. Kalau takdak, ha bebawaklah beli BRAND’S dengan kadar segera, kerna stok untuk kita sangat2 masih ada.

IMG_5194

Hidup perlu ada matlamat, aku ingin hidup bahagia sama suami dan anak-anak, biar mereka tidak merempat. Untuk naik dan pastikan semua makan minum cukup, aku dan suami berfikiran smart. Nak jadi seorang yang smart bukan sebab gaya pakai hensem2 comel2 kay, itu hanya luaran, the appearance yang bukan lah boleh dipakai caya sangat.

Cara hidup kita yang yakin dan ada tujuan, baru lah smart and menjadi antara gang Generasi Hebat!

Langsung sahaja terus bila sudah smart, kita kena ada kehandalan untuk usahakan matlamat yang ko nak sangat tuh. Say tadi aku memang nak majukan idup, takkan nak being so biasa2 sahaja kan, aku tangkis ehcewahhhhhhhhhhh, semua onak dan duni. Kita kena reaction to every action yang kita buat.

IMG_5848

Eksplorasi kan hidup kita, janganlah nak blogging takat gitu2 sahaja kan. Takkan ko nak suh anak2 ko belajar jer. Ajak diorang explorasi hidup ini, play around, explore and study everything. Apa yang depa nak tau, soal macam2 kita jawab. That s the exploration of the life for them. Abang and Gegirl memang sangat2 perlukan perkenalan pada dunia luar. Oh depa adalah Generasi Hebat Redmummy!

Knowing RM, aku sangat2 pantas mahu ke depan. Aku tak suka nak cembeng2, and dok sedih apa yang dah terjadi bagai kan. Aku kena Boleh Go-getter! Aku nak jadi orang pertama, aku tak nak kalah. Kerna itulah dalam Ewah-Ewah game show the latest program show yang aku masuk, aku menang! N implikasi ni aku share juga dengan anak2.

IMG_5729

Dalam kumpulan BRAND’S, menjadi Generasi Hebat bisa menjadikan kita aktif alert. Paham dok? Ok ko minum BRAND’S ko akan rasa betapa bezanya hidup engkau yang kalau idak lembik lembah sesangat. Nak berfikir pun macam adoihai. Then korang ingat aku dapat tenaga dari mana kalau tak dari BRAND’S, aku pastikan aku tak tercicir, aku dah buktikan aku antara product Generasi Hebat!

Tekunlah dengan apa yang kita lakukan, paket BRAND’S sangat pentingkan the 5 elements. Kalau kita blogging memain, kalau anak2 pun belajar pun malas, takde determination, hai susahlah kan bang. Perlu lebih dedicated, concentrate dengan semua assignment, jangan main semborong buat simply sesangat. That s how it applies in our life. My kids come from the best of generation, and to maintain the next generation will get the better environment, I go for BRAND’S.

IMG_5220

Bukan sahaja korang nak jadi hebat, aku and sirman, the kids and everyone mahu jadi the best! Kalau kurang2 best tu pejam2 mata je lah, but I still want to be among the Generasi Hebat. Hoi dalam tau maknanya Hebat nih! Bukan sembarangan wuiii.

Sebab itulah aku menjadi member of the Brands Essence of Chicken, I m part of their Generasi Hebat, I m joining the Facebook and moh korang, kita ramai2 menjadi seorang yang smart dan handal, kita eksplorasi dunia Brands dengan open minded, kita jadikan yang kita boleh untuk go-getter serta aktif dan alert dengan setiap keputusan kerna kita sangat tekun untuk berjaya dalam hidup!

Redmummy akan lebih hebat sekiranya terus menyokong the 5 elements of Generasi Hebat BRAND’S!

Khidmat pesanan masyarakat Generasi Hebat BRAND’S is brought by Redmummy.com

Comment: 13

Brands Blogger Challenge – in Kosmo!

Kosmo Tuesday 23 Dec 2008

Comment: 12

Victoria’s Secret from Changi’s Airport

ko dah lepas kastam nak pi duty free area to boarding hall tu kan, it s on the left kat bahagian cosmetics/perfumes shops, hala ke F’s gate kan, dalam Changi’s airport lah oi… ha dalam tu rupanya ada VS…

ada sorang indian tuh, aku tengok dia borong perfumes dalam kedai nih, macam borong ikan, amik amik amik masuk bakul.

sebab tu lah aku dpt ngamik gambo coz mamat yang jaga perfumes dok ngekor mat indian tuh, kalo idak….kompem aku x berani nak kuor camera kay.

aku pernah ada 2 botol Very Sexy EDP nih, so laju je aku amik the red VS and the body wash. kat US of course lah lagi murah, kat Changi Airport the VS perfume tuh depa jual SD79 and the body wash tuh lak SD16.

total SD95 (bila beli barang2 kat negara yang kena tuko currency tinggi, koarng jangan pikir banyak, bayo jer, kang sakit ati je bila dok ingat conversion)

abang fesyen yang kat US tu dapat idok? sana lagik murah.so kalau ada kawan2 kamu yang transit di Changi atau ada kawan2 kamu yang dari Spore tuh baik korang kirim kan beli VS kat dalam tu lah. coz kat kl mmg takdok. kan kak ann kan kalo akak ke nadh ke  kak moralle ke, Raf ke, kak tipah ke, or lelain tuh mai kl, ha nanti riki2 redmummy yer……….mana tau aku nak kirim.

belakang perfumes tuh, adalah bag Charles & Keith baru kuh…dahlah besau, kulu kilir bawak berjalan with kak ann :)

Comment: 20