Casa Ombak

2 raya events 2 outfits

 

 

IMG_8771

So many raya open houses! Kita dah nak hujung syawal sesangat. Ini ready to go to Denaihati’s raya, everybody melawo except abang coz he tak join, we dropped him at his tuition center. wow Zeeshan baju awak siap bergaya dengan necktie sajor! Tapi punya banyak kasut, itu lah kasut yang dah setahun lebih ko dok ulang pakai. Nak tunggu ketat habis ler tu baru boleh baling kasutnya, fav sangat kasut tu ada lampu leliliap, car some more. Beli memahal pun tak rugi coz memang max abis dia pakai (bought it in jakarta).

IMG_8795

senym kembang btol ko dik and kakak koooo

ai is pakai eyelashes merah tuh, bawah tu pun berfake lashes gakkk

IMG_8802

Ado yo Amy kat belakang tu yek….baju hakak ni, aku nak hand wash, memang akak basuh sendiri, bersatuan ngan kain baju sekolah anak2, boleh bebudak ni pi masuk washing machine. sib baik le tak rosak, bling2 dia molek lagik…

ai suka baju ni, they do have in maroon colour. Kalau ada colour lain memang akak dah borong (biasa le pangai akak kalau dah suka satu baju tu semua colours akak nak tibai)

IMG_8809

the boss, Haji Amir and Kak Rokiah

IMG_8816

the usual faces. The lady boss of Casa Ombak too…(venue of this event)

 IMG_8825

the perasan2 young boysssss

IMG_8855

manusia yang sangat dihormati..Abang Haji Amir Denaihati

Kami datang dengan jemputan abang haji, by right ada Adi Putra but masa ni baru 24jam kecoh kes dia bernikah baru. Jadi ramai le yang frust bila Adi tak hadhir, but a week plus kemudian sekali lagi diadakaan majlis di sini dengan Adi buat press statement dia. Kahwin baru ko ye. Benda tak berdosa, alhamdulillah. Memanglah betul tak dosa, eloklah mengaku dari ada yang kes2 artist tu tak nak mengaku langsung kahwin lain. Orang bebiasa pun ado samo. Nemailah…rumahtangga orang, tak yah kisah sangat, jaga marriage kita ya udah.

 

IMG_8586

hari2 sebelum tu in green gak, untuk Petronas event. Kalau Petronas nih, akak memang akan usaha ler carik pakai hijau, but i dont have their emerald green or dark green so this lime green pun nice what. Ini namanya Berlian Kurung Kedah. The only baju yang akak disponsored, Sedap sarung baju ni tapi macam biasa kain tetap akak pi hantar tailor untuk potong, ai kan is comel petite kan. Tak cool ler nak pakai leilipat 10 kali kat pinggang tuh The outfit nih by Hidy.

IMG_8542

Kasut pun, bling2 but ini sebenarnya boleh buat daily, buat bantai hehari. From Cipela, imagine if this is in red, oh em gee!! to die for sangat ni Hid!

IMG_8604

Thanks Petronas thanks Denaihati…more to come. Syawal is closing, ada lagi less than a week sebelum kita menutup tirai, tapi ada banyak lagik kain baju akak yek lom berpakai, itu tak cukup sarung kita bawak ke taun depan. All of the events semua nih, senyum simpul sumbing molek, tapi masih dengan dysphagia. Tercekik2 makan.

Bersambung lagi dalam entry2 baju raya baju biasa hari raya hari biasa….assalam.

**apparently my comments button tengah down, dah over 2 weeks, i couldnt be bothered till recently. Sorry, sedang dibaikpulih by the husband**

Comment: 6

Selera Ramadhan di Casa Ombak!!

IMG_4734

Dah masuk minggu kedua kita berpuasa, so last weekend sempatlah pergi menjamah dan menjamu selera dengan menu berbuka puasa ala kampung di Buffet Ramadhan @ Casa Ombak. Tahun kedua berbuka di sini, harus datang whoihhhh walaupun patutnya akak dah ada planned lain.

U like my black baju raya? tapi dah pakai di awal Ramadhan, ok i ll tell you a story about it sok sok.

So ok, this time buka puasa yang kena repeat wajib setiap taun is at the Casa Ombak.

 IMG_4586

hish hish, masa ni aku pepusing ngan Zeeshan, member asyik merayu mintak cabut peplastik tu sume, tak sabar nak makan. Tau la ko tak puasa dikkkk

IMG_4567

Mee kari ni aku ngan kakak berlawan2 makan

IMG_4575

roti jala yang skang dah masuk list fav kakak gak

IMG_4581

aaa abang punya fav kuih seri muka, mom too

IMG_4584

Menu makanan dia memang bermacam-macam pilihan. Dah nama pun Buffet Ramadhan ala kampung, so dari ulam-ulam kampung, masakan kampung sampailah ke western food, goreng-goreng, segala jenis mee. kuih-muih, manisan, buah-buahan, roti john, roti jala, keow teow goreng, ikan bakar, ayam goreng berempah dan pelbagai jenis masakan panas dan instant food, semuanya ada!

IMG_4573

Ikutkan hati memang nak jamah semua, tapi kena control diet gak hiks. Tapi teh tarik dia memang umph, bergelas-gelas aku repeat!

i memang fan of teh tarik sangat

IMG_4588

Dekorasi yang sangat cantik dan sedap mata memandang juga sangat selesa untuk kita menjamu selera. Memang pandai dia hias tempat ni, cantik so makan pun makin berselera dan bertambah-tambah Akak!

Susun atur kerusi meja makan pun a bit loose, so senang nak gerak ulang alik pi ambik makanan. Tak le dok bergesel-gesel celah-celah kerusi hiks, just nice.

Umpamanya ko makan lauk gulai but berkonsepkan garden yooo

IMG_4602

Bukan aku sorang jer, aku ditemani of cos Red Family dan paling best ramai geng-geng bloggers lain yang turut memeriahkan suasana :)

On the same table with me ada Izee and family (Faizal PJ’s) and Aida (Eizil’s Denaihati)

IMG_4607

Kambing panggang memanglah menu wajib di sini :)

2 pinggan kecik tu abang kakak licinkan

IMG_4614

Jjamah secubit rasa tak la rasa guilty sangat hehehe. Yang penting kena merasa, kalau tak nanti menyesal pulak :)

but now, for buffet spread of buka puasa, apahal diet? apa tuh? eh makan jerrr

IMG_4579

Berbuka puasa di Casa Ombak ni seolah-olah rasa macam berbuka di dalam taman. Sebabnya Casa Ombak adalah sebuah halaman kawasan banglo mewah yang dikelilingi dengan pokok-pokok dan tanaman yang hijau dan rendang, dan dihiasai pula oleh bunga-bungaan ala-ala taman gitu. Memang rasa santai dan tenang. Boleh juga ditempah untuk pelbagai function lain seperti wedding, nikah, tunang, akikah atau apa-apa sahaja events.

IMG_4618

The owner the lady boss, Akma Omar

IMG_4626 (2)

Zeeshan tu kenapa buat muka camtu plak

dia makan nasi putihnya je 2 mangkuk

IMG_4634

Bro’s family

IMG_4637

Red family yang aku rasa nak lepuk je si Zeeshan tuh, kalau tak bagi kang hp tu dia tak nak makan and dia pusing satu bungalow

IMG_4648

Deknor (lamanya lahai tak nampak), Bro the househusband, salute u dik and Kakak tabah, Kak Adza Irdawati

IMG_4654

wah skang aku pulak yang berjalan carik depa untuk bergambar, yelah depa anak baby2 kekecik nak pusing carik akak pun dah tak bermaya ye Nunu Jamar

IMG_4706

Antara bloggers yang datang

IMG_4718 (2)

Faizal PJ and anak, kita ada sejah bersama esoknya hahahaha, heippp diam

IMG_4569

 Ada surau untuk solat, lengkap untuk laki dan perempuan :)

IMG_4725 (2)

Bersama tokey Casa Ombak, terima kasih Akma atas jemputan!

Dengan harga yang berpatutan dan memang sangat berbaloi. Untuk tempahan boleh hubungi nombor di bawah ni:

Buffet Ramadan “Ala Kampung” di Casa Ombak yang menyelerakan dengan suasana garden outdoor dan sangat santai :)

Casa Ombak
No 22 Jalan Damai Off Jalan Ampang, 55000 Kuala Lumpur

Call/whatsapp : 013 6241417 / 012 6621062 / 03 2181 8750

RM58 nett/pax Dewasa
RM28 nett/pax kanak2 (5-12tahun)

Frankly speaking pada akak harga sangat worth to the max sangat coz ini tengah bandar and very the sedap pun ye. Senang nak lari shopping ke KLCC lepas tuh hehehehee

Facebook page : Ombak Creative page

Landmark
(Berdekatan dengan Ampang Park dan Lokasi belakang Double Tree Hotel dan The Intermark)

Comment: 8

Casa Ombak – Ramadhan Buka Puasa & One Stop Wedding Centre

IMG_9527

 

Salam Ramadhan semua.

Pejam celik dah a few days kita berpuasa. Kalau dah bulan puasa memang tak sah lah kalau takde Buffet Ramadhan kan. I have Eyriqazz, Kaoi and Sohok in this picture.

IMG_9529

So baru-baru ni aku sempatlah pergi menjamah dan menjamu selera dengan menu berbuka puasa ala kampung di Buffet Ramadhan @ Casa Ombak. Bukan aku sorang jer, aku ditemani of cos Red Family dan paling best ramai geng-geng bloggers lain yang turut hadir.

Air oren tu kan, Zeeshan dok perati jer. tetiba dah bawak segelas ke meja.

IMG_9531

nangis, mak merah terlepas roti jala! tu ler menceceh je borak ngan gang2 bloggers

IMG_9536

Jamuan makanan dia memang pelbagai pilihan. Dah nama pun buffet Ramadhan ala kampung, dari ulam-ulam kampung sampailah ke western food, goreng-goreng, nasi Arab, segala jenis mee. kuih-muih, manisan, buah-buahan, roti john, roti jala, keow teow goreng, ikan bakar, ayam goreng berempah dan pelbagai jenis masakan panas dan instant food. semuanya ada! Ikutkan hati memang nak jamah semua, tapi kena control diet gak hiks. Tapi teh tarik dia memang umph, bergelas-gelas aku togok hai…

Tapi kalo jamah secuit dua tak la rasa guilty sangat hehehe. Yang penting kena merasa, tak nanti menyesal pulak :)

IMG_9537

Kambing golek wajib ada :)

IMG_9542

Terima kasih Akma atas jemputan :) On my left is her sister, Shieda

IMG_9553

Oh by the way, actually Casa Ombak juga adalah merupakan One Stop Wedding Centre.

IMG_9556

Korang tengoklah sendiri himpunan koleksi baju pengantin yang depa ada, alahai cantik-cantiknya. Tapi mana merah?

IMG_9564

So kalau korang nak lokasi perkahwinan yang berkonsepkan taman, bolehlah contact Casa Ombak. Depa boleh arrangekan A to Z semua kelengkapan kawin korang dari segi venue, catering, pelamin, chiavari chairs, make-up, dekorasi ataupun hiasan, butik pakaian dan of cos baju pengantin yang lelawa tu. Semua all in one punya pakej. Senang hai keje cam ni. Tak yah pengantin pening-pening. Pening-pening muntah-muntah lepas kahwin jer gitu hiks

IMG_9591

Together with Kak Hanny and Azwa

 

IMG_9604

Paru goreng cili yang jadi idaman aku

IMG_9608

Udang goreng yang jadi ratahan Kakak

IMG_9609

Dekorasi yang cantik menyedapkan mata memandang dan selesa untuk makan gitu.

IMG_9623

Tengah bergossip pasal *tut* tetiba RD nak ambik gambar la pulak hehehe

IMG_9636

Me with dress dari Jakarta dong, the one i bought last year tau, bukan yang this year punya trip, baru dapat pakai hah.

IMG_9640

Cantikkan hiasan dia, Susun atur kerusi meja makan pun quite selesa dan a bit loose, so senang nak gerak pi ambik makanan. Tak le dok bergesel-gesel celah-celah kerusi hiks, just nice. No berlaga bontot.

IMG_9641

Bila berbuka puasa di Casa Ombak seolah-olah seperti berbuka di dalam taman. Ini kerana Casa Ombak bukanlah sebuah restoran, ia adalah sebuah halaman kawasan banglo mewah dikelilingi dengan pokok-pokok yang hijau dan rendang ala-ala taman gitu. Memang santai dan tenang.

IMG_9602

Zeeshan tu leka ngan iphone bapak dia, tapi kita bagi time makan kejap tu jer supaya dia tak ligan lari keliling.

IMG_9699

pastuh, bertukar uniform le akak merah kau!

IMG_9702

Kitorang sambung tengok Minions lepas tu, suka sangat Zeeshan tengok sambil menjerit-jerit dia hehehehe.

IMG_9689

 antara teman dan bloggers

IMG_1407

So apa lagi sebelum penutup kita bergambar reraamai gitu. Again thanks to Akma yang sudi menjemput kami berbuka puasa di Casa Ombak yang Berkonsepkan Dalam Taman

IMG_1395

Dengan harga yang berpatutan memang sangat berbaloi. Untuk tempahan boleh hubungi nombor di bawah ni:

Casa Ombak Buffet Ramadan “Ala Kampung” yang menyelerakan dengan suasana open garden dan santai :)

Casa Ombak
No 22 Jalan Damai Off Jalan Ampang, 55000 Kuala Lumpur

Call/whatsapp : 013 6241417 / 012 6621062 / 03 2181 8750

RM55 nett/pax Dewasa
RM27 nett/pax kanak2 (5-12tahun)

Dibuka untuk individu/group/company

Facebook page : Ombak Creative page

Landmark
(Berdekatan dengan Ampang Park dan Lokasi belakang Double Tree Hotel dan The Intermark)

Ada surau untuk solat, jangan al khuatir.

Terima kasihhhhh Akma and team for our first buffet ramadhan.

Comment: 7