Jakarta

Nuffnang di Indonesia?

http://www.lintasberita.com/Teknologi/Software-Internet/wow-blogger-malaysia-berpenghasilan-rp-207-juta-per-bulan-_1

http://www.tribunnews.com/2011/01/24/hebat-blogger-malaysia-berpenghasilan-rp-207-juta-per-bulan

Tim n Ming you all dah bolehlah consider bukak Nuffnang kat Indonesia pulak….sana punya prospect lagi luas. Rakyat jelata pun ramai. Iklan punnnnnnn banyak! Hantar je Rina ke Thara ke sana, tak pun ko hantar RM pun boleh, selain dari aku bertenggek di ITC Kuningan, aku jugak bisa ngomong  bahasa Indonesia.

I ngah bayangkan, RM, Rina and Thara wah….dok Jakarta. korang 2 orang le kena buat keje under ground, mak merah jadi blogger buat live update hahahaha! apesal aku mesti bayangkan ITC Kuningan je bila seru Jakarta nih.

Teman-temanku juga ramai di sana!

Serumpun juga kita akhirnya.

Ramai tertanya2 juga kenapa Nuffnang tiada di Indonesia, hem…perlu difikirkan tuh. Bukak satu je kat Jakarta, cukup kot?

Sokong dok ada Nuffnang di Indonesia?

Yang kat Malaysia ni pun aku tak terkejar lagi event Nuffnangnya kak oi, apatah lagi kang kat Indonesia?

Eh mana tau, kot2….kita dapat privilege di Indonesia pulak. Nama RM dah park kat sana dah tuh…ha boleh? kalau dak takkan warga Indonesia ke main ramai yg tetiba add fb aku siap google carik Redmummy lagi bila berita jutawan pun disebut di media Indonesia.

Comment: 41

New PAC Martha Tilaar’s stack

IMG11179

my 2 new make up set, 2 stacks of PAC Martha Tilaar! yey!!

IMG11191

the left one tuh yang aku beli dari asal aritu masa aku kat jakarta kan…so pas aku mokak2 cakap sorang2 lam blog kot pada sesapa yang pi jakarta leh belikan…

ada 3,4 orang offered…tp aku amik offer ‘sapa rasa rajin belikan, silakan, kalau hassle tak yah belikan’

resmi aku mar…

IMG11200

dan suaraku didengari…

sebab ramai nau yang offer kan…

sorang ni akhirnya kompemkan that she has got 2 stacks for me

wpun the top and the bottom dedua stacks baru tu serupa lah pulak warnanya…no hal!!!

IMG11187cer tengok, yang top tuh sama kan kalernya

n bawah tu pulak dahlah sama, aku nya old first stack pun ada gak kaler tuh, kira aku ada 3 warna yang sama

so yang 2 kaler sama tuh aku let go kat yan, harga cincai! no service charge yo. aduh, skang aku dengo ramai orang jual barang, dok letak service charge, perkhhh….

aku letak gak service caj kat blog aku kang!

ops sib baik orang yang belikan nih, tak pekena service charge.

for 2 stacks tuh ai paid RM160. satu stack is RM80 lah yer. sapa2 pi jakarta, carik PAC Martha Tillar, rembat nih. ada jugak dia jual sebijik2 tp rugi, lagi mahal. baik ko amik sekali bertingkat nih.

kak az, one gold to let go, mau enggak, aku jual murah kak, no service caj! bukan gold sangat, gold bronze the bottom sekali. aku ada 3 nih, ko nak tak satu kak az?

yan ko nakkan, kompem kan? tak nak kalu akak tolak kat readers lain kang…

IMG11205

kat sapa aku nak thanks nih…..

to Dee Kuntum my Baskin Robbin’s partner (kot ada yang terlepas baca, Dee ngan aku penah keje sama2 laga2 bahu vontot kat BR, 17 tahun yang lampau) gila lama kan! muka dee tak berubah tu pasal aku ingat dia lg till now hikss…

Dee – happy belated birthday, dah 35 ko yek? nanti ai sent my runner ye for the birthday present. tunggu runner aku nite shift lagik sekali kay.

keduanya nak thanks to kawan Dee – Wan Hasmat yang pergi Jakarta and sanggup melayan kerenah Dee utk belikan stacks nih and set2 make up PAC Martha Tilaar yang Dee tak bley tahan, from RM’s promotion. memula aku rasa macam guilty jer coz lam blog dia kata abih duit sopping, takut le kan dia advance kan duit dia dok beli nih punya pasal. tp bila dee cakap arituh dia kacau aku mintak number pak sulis, mintak all the currency converter tuh for Wan hasmat…wah lega sket. takde le aku rasa guilty bangat! mekasih ya Wan Hasmat.

so…ko nak aku pakai kaler apa?

ehehhehehe….

mari kita mewarna….

Comment: 7

Random Jakarta

IMG_5935

IMG_5879

IMG_5880

IMG_5881

IMG_5882

IMG_5891

IMG_5893

IMG_5895

IMG_5900

IMG_5899

IMG_5910

IMG_5914

IMG_5918

IMG_5922

IMG_5929

IMG_5931

IMG_5932

IMG_5933

IMG_6106

IMG_5936

IMG_5938

IMG_5939

IMG_5941

IMG_5948

IMG_5953

IMG_5999

IMG_6099

IMG_6100

IMG_6101

IMG_6301

IMG_6107

IMG_6108

IMG_6111

IMG_6112

IMG_6113

IMG_6128

IMG_6132

IMG_6225

IMG_6237

IMG_6238

IMG_6241

IMG_6246

IMG_6253

IMG_6258

IMG_6269

IMG_6270

IMG_6886

IMG_6895

IMG_6896

IMG_6899

IMG_6914

apa saja ada di jakarta

bisa ditonton juga di entry ini….

thanks sirman tolong uploadedkan gambo2 nih…

trying to pull u away from all the make up session, too many ler pulak recently :)

Comment: 14

Product Martha Tilaar

IMG09908

aku adalah kemaruk dengan spa, apatah lagi ngan spa MT…so saya borong maknek product MT..the shower gel, alohai…best kau. sodap. cam buah betul rasanya. bape plak rega nya ek…eh x leh sebut arga coz ada yang takdok lam gambo aku adiahkan kat member. buat dia baca, x syok aaa.

IMG09909

scrub MT pun aku borong jugak. sodap sodap….ni mahal than the shower gel of course lah. aku beli kat MT’s spa salon tuh takde diskaun, ada satu tuh aku beli kat Block M nya mall, kat situ plak ada 10% diskaun. kalo tau aku borong kat Block M jer..

mbe ada lah kot product MT ni kat kl, nanti agak2 dah abih stock, makan banyak bulan lagik, aku akan google pi carik yg kat kl.

kak az nak pi jakarta kan, kirim beli ni kak!!!!

IMG_9236

ni pulak make2 up yang disebat di kaunter MT, di Block M gak, ari pertama aku sampai jakarta, ni yang aku sauk dulu!

IMG_9241

kalo nak make up ala2 bling2 ha ai sudah ada ini, actually aku mintak tukar purple tuh, to silver colour tp x boleh. takkan nak amik 2 sets, aku bukan nak pi cucuk langit ari2..

tlg jangan  tanya aku harganya, ai got the receipt with me tp gampang lam receipt nih dia tak tulih nama eyeshadow ke blusher ke, dia tulih coding, ha kau, ai malas yer nak mengimbas setiap satu harga tu ref to the coding.

IMG_9242

lipstick yer….nak pi keje pakai nih, kompem x dan. so pakai wkend jer ler. boleh le pakai pi opis tp lam keter le jwbnya aku bersiap. the latest colours

IMG_9246

lam bebanyak kaler, ni je yg aku berkenan…satu lipgloss, ada gak sebulan 2 abih nih. sebab takut cepat abih, saya sangt berjimat memakainya…

IMG_9258

this is not mine, ini ayu the sun punya, dia kirim. ni mahal bonar, aku x pakai pun kalo hok atas tuh, tu pasal aku x beli. yang aku pakai pun yg eyeshadows and blushers 2 jer, the top 4 mmg tak pakai langsung. so ai didnt buy.

IMG_9250

wa dah macam kaler warna!

IMG_9254

this is mine, the eyeshadows yang sungguh menjadi idamanku, first tried waktu with redglow’s class

IMG_9253

ni kak az punya, kak aku dah bwk pi opis nih, nanti roger kay

IMG_9255

ini lak aku punya, dah pakai bape kali daaa…sirman ni kot ye nak snap gambo, ko tiup le yang serpihan2 habuk blusher tuh

IMG09920

top to leg dari jakarta. suit dress tuh ada 2 colours, sama design, dedua aku rembat. the price is very cheap,  not even RM30! aku rasa kalo quality tebal macam tuh, oh dalam tu ada lining so x panas lah, mau seratus 2 ler weii kat kl….! beli kat Ambassador’s Mall (depan kedai kamera) sila ye sergah pada sapa2 yang pi jakarta nanti. the hbag is from Kemang, Jakarta too. rambut dah tentulah dari jakarta, kerat pendek.. ni gambo ari selasa rabu lepas, lama gilos baru kuor…

bestnya soping kat jakarta, baju keje dia ada yang advance and ada yang bih kurang ngan kl, tp harganya way soooooooooo cheap than kl.

haruslah kamu ke jakarta, kalo ada, aku nak kirim itu make up MT and the scrub n body wash MT gak…

Comment: 31

Memato Jakarta

300409_jakarta 010

300409_jakarta 009

ini mato nak pi KLIA, for the jakarta’s trip. oh rambut ku panjang lerek masa nih

IMG_5890

IMG_6764

ini mato nak pi merendek kat dalam jakarta, 3rd day, saya pakai MT’s palette. aku suka giler lah set MT tuh, talk bout it detaily lam next2 entry yer…ntah bila lah nak kuor

IMG_6942

IMG_6947

ha utk version rambut pendek pulak. masih colour yang sama gak

Dear Encik yang mengaco saya malam tadi…

Wanita macam saya suka make up kerana 3 sebab:

1. untuk mengubah wajah dari natural tak beauty to beauty the plastic

2. untuk mencuba setiap cara perubahan make up yang ado di dunia ini

3. tetapi bukan untuk menjadikan diri muda, coz ai m already old. no issue on ‘you look old with your make up’

Make up is my passion. You dont like my make up ker? apa nak buat, aku takkan merobah keseronokan make up ku hanya kerana nak memuaskan hati membina ko tuh, lg pung…you are not my husband :)

Comment: 18