JJ

Kiddies Games!

boleh orang jj tu kata abang is too tall, x leh nak masuk the Wonder Park anymore, so gegirl x leh lah nak masuk coz abangnya x de kan

both of them had fun, for the birthday eve

no more toys, so main kat sini jer lah, itupun sirman berabih 30inggit beli token tu token nih

almost 7pm aku lari ke MPH amik tukar buku 2 bijik, tukar gak my rebate voucher and terus buka puasa di Madam Lim’s, nak bukak puasa x de radio tp bila azan jer semua staff dia pergi kat semua meja

‘sudah buka sudah waktu berbuka’

tu yang bila nak balik nampak kedai kek lagi, cik gegirl nak lagi bday kek, so we took the small portion. ni kek ke 3 yang sirman beli for her, 2 utk mom’s hse the other day kan. another 2 cakes pun kena beli next week…

ai was not well during this event, sepanjang di JJ aku dok melepek jer ikut je depa ke sana sini. sampai abang tanya maknye memacam, gegirl boleh sound ‘mommy sick lah bang, janganlah tanya mom macam2’

today is full day bout my gegirl, aku yang beranakkan anak2 aku, sirman and i makpak depa, yang besarkan asuh anak2 kami tu, doaku pada anak2 semoga mereka tabah setabah makpak nya, moga depa menjadi anak-anak yang mengenang jasa orang tua, macam doa ibubapa korang sekalian. Amin.

My eyes dah lentok masa buat entry ni, aku dah lari timing tidur, it s already 1130pm of Monday.

Comment: 6

White Spentot For Display…

the sick momma, the happy babah wt the botak dolly

from the kiddies area, ai saw x de orang langsung kat bhgn samping songkok baya2 abang

mood shopping raya kami belum maghi, tapi aku tengok orang x de x ramai mbe sbb wkdays kan, so aku suh la sirman rembat gak samping songkok alangkan lom ada orang ni kang kalo dah ramai mau q panjang hazab

tp songkok x de size 🙁 , jadiklah dapat gak samping

the birthday girl kalo jumpa maniqueen harus nak ajak bergambo

n one wt kakak baju kurung kuning itam yer…

oh baby doll dia x pakai spentot, coz rupanya dia x lap kering badan dolly makanya basah la spentot

ada kat handbreak, kasi kering 😛

bebulu je sirman bila aku n gegirl sidai spentot Dolly kat situ

Comment: 14

The Mini’s Birthday…

menggigil badan aku rasa nak domam, tp gigih gak kuor demi anak kecil kami

we headed to abang’s school first, abih je kelas dia terus kami cabut ke JJ Maluri

takkan nak pakai baju sekolah ke JJ, so shirt tu aku tukarkan ngan baju merah

terpaksa lah, kalo balik kang x sempat nak bukak puasa coz we need to be in JJ for gegirl’s bday celebration

the birthday girl, she chose the baju and kasut suor bagai. both baju and hot pants are from bkk

cheap not that cheap gak

sbelom berjalan kami singgah Madams Lim buat reservation and order utk makan buka puasa

kang by the time nak azan terus terjah dok meja dah tentu food bagai siap sampai

sirman made the payment so takdelah dikata kami tipu depa kot dah order tapi kang x datang lak kan

apelah nak tipu, tp mungkin ada orang yang nak menipu jugak who knows

aku masa ni kan, kami ada baca satu comment dari blog aku

sambil baca wt sirman aku terlepas cakap ‘jahatnya diaorang kan? kenapa ye diorang jahat sangat macam tu?’

well….one thing for sure sirman said…

beza orang yang bertanggungjawab dan orang yang tidak ada tanggungjawab mahupun commitment, itulah paling ketara….

betul….saya percaya dengan kata2 itu coz hemm, x nak cite lah. today is my gegirl’s birthday 🙂

Comment: 8

Matta Fear Factor and the groceries…

u know him?

He is my Fear Factor fren, we were in the same episode, but too bad Mr Matta had to be sending home after the 1st stunt….everytime we talk bout our FF moment, mesti teringat the key is bengkok… 🙂 yes that sentence from him appeared on line lak tuh…

Congratulations for Mr Matta, just got married few weeks ago, ai have lost contact most of my FF budies, ada yang masih lagi membaca blog ni quietly, ai know 🙂 .

You may retrieve the FF story from this link, it was in my old blog. The you tube ada kat side bar or on the top bar Red in Media.

This month, we spent more than usual, sebab nya fasting month ialah bulan memasak, jadi banyak yang kat dapur tu aku tambah penuhkan. Memang ye akak2, bulan puasa x kira kol bape lambat pun aku balik, tetap gak kena masak pasal sirman tu sahurnya kena bangun. ikut aku ngah malam num air kosong pun jadik, x larat seiii nak bangun, ni kalau ikut amalan masa anak dara dululah. Tapi kang orang tu muncung kalo x bangun sahur.

Since abang is gonna be fasting for the first time around, sahur kali ni aku nak ajak sirman bangun sesama gak. wpun main panas2 je lauk kat dapur tu, kalo ada geng pun best kan…

Oh saya x suka beli lauk kat bazar waktu berbuka, sirman ye akan kuor mencarik bagai macam2 juadah, aku banyak sejarah sakit perut makan dari bazar. kalau pun aku nak beli hanya satu lauk gerai tu je lah yang akan kutuju yakni gerai dari my personal caterer. sudah kutahu mana tpt meniaganya bulan puasa ini, those yang staying near by my area, kalau nak tau mana gerai pakcik makcik yang x akan buat ko sakit perut insyallah, roger me over contact red.

Comment: 5

Red Tomatoes…

3 trolleys penuh dengan red tomatoes 😛

ye ko….penuh 3 trolleys amoi nyonya ni sauk masuk lam kancil kecik dia, ai donno lah muat kot, mana ngan 2 boys anak dia lagi ngan sorang maid dia lagi…

Ai had to stand nearer to them coz nak amik one of the trolleys tuh, kat dalam JJ tu dah abih, tekejut nau aku buat business hapa ngan tomatoes bebanyak nih, maidnya cakap tokeynya nak buat sos, sos buat jual. huh…bukan beli kat pasar chow kit, pasar pudu lagi murah ke? mbe dia nak senang and some more can collect points beli kat JJ Maluri…

Comment: 2