KLIA

Victoria’s Secret in KLIA…

IMG20848

IMG20847

IMG20846

IMG20849

sorry yek gambo kelam, coz ni amik dr berry. kuor je dari arrival KLIA domestic kan ada banyak kedai perfumes kiri kanan tu kan, aku nampak dah ada VS seii dalam nya. wahhh menarik terhebat nih! we stopped by for a while to look what they have. n yes yes memang pojaan hatiku sungguhlah!

so to frens in KLIA, aku nanti kalo tak terbang nak mintak tlg beli kat sini yek…

Saya adalah pencinta VS sesangat. very much! but of cos depa jual a bit exp than apa yang aku penah jual kat RM. tp since aku dah takde stock dari US so memang sangat baloi beli kat KLIA jer lah yek.

IMG20845.

ini yang aku aim sesangat. the lotion tu takper, tp the perfume merah VS ni paling kaw kaw aku suka. kalo x silap for package nih lam RM116 kot, or not more than RM120 lah rasanya. tak ingatlah nak cepat sangat.

sapa2 kat KLIA can help me ek?

kalau staff leh dapat discount staff price kan

nak beli nak beli nak kirim plsssssssssssssssssssssssss

Comment: 23

Pulangnya si ibu…

IMG19900

kids tinggal kat umah atuknya ngan adik badik aku….ini dah midnite yang oi! mak ajah is back from Mekah, supposedly landing lam kol 1230 mlm lah gitu…

memandangkan tengah malam and kompem sampai umah pun 2,3 pagi…so hanya 2 keter sahaja yang pergi.

IMG19912

n just 4 of us…my dad pak aji, sirman and i, and adik aku Epi. lain sume tinggal umah tak yah ikut. ada gak yang tidur lam keter plak yang oii…

tapi bila sampai2 flight was delayed like an hour, sure kol 230 pagi gak baru mak ajah kuor plak…

IMG19903

waktu epi and sirman tak nak parking dalam, aku legar2 and shopping kat dalam klia tu. beli bun lah yang oi…

sirman dok nampak aku pegang plastik shopping laju je dia ‘sempat lagi soping tuh?’

hoi orang beli roti coklat la…lapoooooo!

n bila dengo flight delayed apa lagi kenalah jugak diorg parked keter kat dalam.

IMG19909

roti coklat tak cukup, kol 1 pagi kita makan McD…nyam nyam pelenyammm sambil buat sessi ngumpat. antara sessinya ialah kisah artist2 yang baru2 ni kena tutttttttttttttttttt………!

ko tau tak cik, kenapa ada artist yang add ko dalam FB, yet diorg bukan kenal ko

ha ah ada artist yang add aku, tp ada yang aku reject coz pehal artist2 tu nak add aku, bukan aku artist pun. so napa? unless diorg add aku  nya FB fan page lah, itu mmg aku takleh nak reject, sesapa could join.

sebab diorng target kat famous bloggers, kalau apa2 diorang leh detect coz korang kan dah jadi frens list korang. andaikata korang pi kutuk diorg artist  ni dalam blog, so tau lah mana nak attack.

ek enek gitu plak??

korang caya ke fakta ni??

IMG19914

eh mak ajah dah kuor…….almost at 3am. dari penuh bhagian menunggu tu sampai tinggal suam2 orang nya, coz mak aku kuor terakhir sekali. dia menunggu air zam zam nya yang lambat plak nak kuor. itupun ada air zam zam yang dia postkan jugak dr Mekah.

IMG19916

eh ceh ceh…peluk2 nampak….

rindu ek. sian abah, sakit tak berapa sihat.

IMG19921

IMG19919

ya gitu hampir kol 4pagi lebih gak lah baru sampai umah, tidur pun pas subuh. betullah mata aku boliang sesangat…ngan reramai yang pi keje pun masuk lambat, eh ai tak keje, ai ngan sirman cuti cuti year end huhuuu! Alhamdulillah mak ku sihat walafiat……..

anak2 aku and sume orang pun dok membongkang bila mak ajah balik. we went back to VA wtout kids cos sirman malas nak dukung anak2 nya sesatu masuk lam keter…tapi depa bangun esoknya jap jap tepon napa tak bawak diorg balik. tak boleh kasi can langsung lah budak2 ni…. nenek korang balik pi lah kepit ngan nenek tu yang oi.

Rerasanya taun depan mak abah aku pi buat umrah lagi kot….salah sorang anaknya akan turut serta. turn sapa plak kali ni yek…4 anak mak abah dah bawak, ada 4 lagi yang blom menyusul.

Amin……

Comment: 17

Redmummy to Kamu Lelaki…

cid_IMG01096

korang kalau ada masalah hilang luggage

kot korang nak pi Dubai, pastu transit kat Bangkok

Sampai sudah turun Dubai mana poi ilang pulak luggage korang kan…

not to worry, MAS ada khidmat yang bagus, wpunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn berbulan-bulan baru ko nak dapat balik isi luggage ko tu kan.

tapi kenalah isi forms bagai, ha tunggu lah bape lama ko dapat balik luggage ko. akak aku taun lepas dapat balik luggagenya lam seminggu 2 gitu.

cid_IMG01097

2 luggages mak ajah ku.

after her last trip pi Umrah bulan2 lepas, hah kau baru dpt ni ha. manghaik! kalo ada makanan lam tuh, mesti dah berulat mak oiiiiii!

Photos ni taken by Sirman. His job to go to KLIA, arahan Mak Ajah yang mendapat panggilah dari MAS yakni luggage mak ajah sudah ditemui. tak pi ke mana pun, stranded kat Bangkok rupanya. macam2 hal lah…

Bang, abang ni suami redmummy kan?

ha ah

nanti kirim salam kat Redmummy yer, saya Silent Reader dia

Razali nama mu akan kukenang… :)

baguslah, readers aku bersepah merata2 seluruh dunia. kat MAS dalam luggage area pun ado!

IMG17756

aku cakap entry kelakian kan kat previous entry.

kepada suami2 di luar sana, saya mewakili isteri di dalam RM, tolonglah jangan lupa isi minyak keter isterimu. Wpun korang tau isteri korang boleh buat, tapi apalah salahnya ko isikan minyak keter kami nih, udahlah korang tak kuasa ala pemalas nak nganto bini pi kejer.

dan udahlah korang piat2 tenaga sang isteri mencari rezeki, hai isi minyak keter bini pun payah ke bang?

aku bawak keter dari VA ke KLCC

KLCC ke VA ngan kuning menyala2 tu takde blink2 langsung. tetap maintain menyala. ni kalau adalah tetiba keter aku berenti tengah jalan, kuor2 Redmummy yang berdiri tepi keternya, tak pasal2 je seluruh antero blogs di kuala lumpur specially jalan tun razak akan memarazzikan aku tau.

tapi setelah kuimbas2 semula…

no wonder ler Sirman very the terlupa nak isikan minyak keter aku, he was packed the whole weekend last week. syian…

tapi kesian lagi aku kalau kena berdiri tepi jalan. so dari aku yang jadi mangsa, baik kita mangsakan suami sendiri.

tip of the day, wanita adalah insan yang lemah :)

Comment: 16

Asian Cafe, KLIA

aku adalah sangat menggigil badan untuk membuat entry, aku masih lagi dalam keadakan terkejut dengan entry Dendam mereka. bukan sebab aku capek, tp aku hilang nafsu mood untuk memblog cuti2 di jakarta. kenangan di jakarta itu indah dan manis, pahitnya bila aku ‘disambut’ mereka di KLIA :(

tapi kita teruskan jugaklah ngan entry yang dah kujanjikan, kes dendam tu akan ada follow up, percayalah. someone out there is doing something bout it. aku tak galad membayar RM600 kalau betul aku tahu puncanya tapi clearly dia katakalau kami tak buat kerja nanti keluar blog pulak’ <—-statement ni yang buat kami terhiris sesangat, kami diketuk kerana blog dan dendam!

IMG_5653

this was on saturday noon. flight kami MH721 berlepas jam 155pm, so kami telah dijemput oleh Asian Cafe untuk bertemu empat mata dan berbincang serta menjamu selera. kamu ingat lagi Asian Cafe? aku tau tulisanku memang kadangkala sangat pedas, tapi semuanya berfakta. kalaupun aku tulis ringan2 tp aku cakap apa yang aku alami. Mr Team tak boleh terima, makanya mereka berdendam dan mengenakan aku.

Tidak pada Asian Cafe. mereka menganalisa tulisanku, membuat investigation dan clearly fakta aku seiring dengan perbuatan yang dicemari dek staff mereka. makanya sebagai membalas budi top level mereka menjemput ku, dan aku jugak mahu mendamaikan keadaan. we help each other coz we do need each other too.

IMG_5664

Puan Zarida turun padang, kami berbual dan mendengar kata memasing. aku taknaklah mengeruhkan kedaaan, aku nak ada good relationship with pihak2 yang lebih kepada customer service gini. tujuan entry ni jugak mahu menunjukkan bahawa tidak ada masalah dendam antara kami redmummy.com dan asian cafe.

IMG_5657

Asian Cafe adalah milik Dewina Host, ada banyak jugak cafe milik mereka, dan aku listkan jugak di sini apa yang patut kamu tahu. sekiranya ada aduan, panggil ketemu sahaja pada management Dewina Host.

Main Terminal, KLIA
- Asian Cafe, Level 5, Departure Hall
- Cafe Marche, Level 5, International Departure Hall
- Food Paradise, Level 4
- Burger King, Level 3, International Arrival

Domestic Departure, Contact Pier
- Asian Station
- Burger King

Satellite Building
- Burger King
- Sbarro Italian Restaurant
- Cheers

LCCT
- Asian Kitchen
- Cafe Espresso

IMG_5666

tamat cerita Asian Cafe.

sudah tidak ada issue lagi dah aku ngan depa. kes lama telah lama selesai ditutup. cuma sbb aku baru ada peluang ke klia utk ke jakarta, waktu itulah kami berurusan. jangan korang nak ingat plak entry dendam previously related ngan Asian Cafe. it s not them  lah yang aku cakapkan. itu gang lain.

gang asian cafe ngan aku dah takde masalah, so korang boleh kembali santap di situ kalau kerana tulisan ku on Asian Cafe yang lalu telah menyebabkan kamu was2. Service mereka sudah kembali pulih.

Settle satu kes.

Tapi kes 8 bulan masih belum usai….

Comment: 17

Asian Cafe, KLIA…

kalo ko kat area domestic korang pasan kan ada Asian Cafe, ada nasi lemak etcs. dulu aku pi bangkok ngan sirman tuh kami makan kat situ, sedappp…teh tarik dia pun buat dek manusia. tapi kali ni ngan teh tarik pakai machine jer.

aku x kira aku nak blogkan gak! ada ke patut aku berdiri depan counter menunggu orang asian tu serve aku, depa 2 bukan main sakan berborakkkkkkkkkkkkkk!!! yang 2 lagi lak ngah sibuk buat keje. 2 kali kay aku cakap ‘ nasi putih satu kak’ sekor tu pandang buat dek jer, aku cakap lagi kali ni lagik kuat ‘kak nasi putih satu kak’

barulah sorang tu benti borak sesaat 2 amik pinggan cedokkan nasi tapi sambung lagi berborak ngan kawan dia beria begini bagai. aku mintak lauk pun dia dok hokhek sakan…bengang tol aku. n bila aku mintak air teh tarik n neskape tarik, dia amik tp air tu melimpah ruah ke tepi gelas. nan ado dia nak lap. letak 2 mug gitu sblh cashier. fyi yang 2 orang borak x hengat tuh budak pompuan!

budak cashier lelaki tu kira2, aku cakap lah tolong laplah mug gelas air tu dik, meleleh2 lah. dia lap tp yang 2 ekoq pompuan tu boleh lagi mengumpil berborak lagik. next tuh ada lagi customer, depa buat sebijik cam aku kena..

so sapa2 yang keje kat klia tuh, korang print je cite aku nih tunjuk kat asian cafe ke hapa tuh, yang depan ngan pondon police klia, sblh kfc tuh. aku x kira! coz the moment diorg buat biadab tuh, aku mmg target, aku blogkan jugak cafe ni kang!!!

for my 24 hinggit nya makanan, murah sangat ke pada service ko!

nampak ada aku minum sangat teh tarik tuh. sbb bila dia dah letak air tuh x naklah aku bising coz aku ingat manusia real yang buat rupanya dari mesin!. sangatlah loya x sedap. sirman pun minum separuh jer…

This entry was posted on 24 November, 2008 dalam tajuk Not So Live Blogging From Langkawi.

Masa entry tuh kuor, memang hot lah ramai yang email saya, terutama dari silent readers di KLIA. ada sorang tu saya x bolehlah nak letak namanya di sini tp dia lah yang susah payah bagi saya email address 3 orang yang bertanggungjawab dengan issue nih. masa kat langkawi gak saya forward cebisan entry atas tuh ngan email komplen saya.

immediately lepas saya email depa, saya dapat balasan email dr 2 of the big bosses tuh yang depa akan review komplen saya tuh. saya x kisahlah, janji depa baca komplen saya tuh dah cukup bahagia sbb suara customer yang berbunyikkan. kot x jadik kat saya, kat orang lain gak, just jadikan iktibar, kita beli benda makan bukan mintak cara kasar. kita pulak yang kena nicely ngan depa, macam terbalik plak. alangkan aku x terbalikkan je meja kat budak pompuan yang menyakiti hatiku tuh. email tuh aku dpt masa aku kat langkawi gak tp aku x kepoh kat sini yet.

Dear Redmummy,

A very good day to you!

I’m  XX, from Dewina Host Sdn. Bhd, the company that owns Asian Cafe at Level 5, Departure Hall, KLIA.

We received your complaints which was forwarded to Malaysia Airports  and we regret that you had such an experience at our restaurant. We sincerely apologise on the behavior of our staff during the incident.

We also wish to invite you and your family for a meal at any of our restaurants in KLIA, at your convenience. I hope you can provide us your contact number for our further arrangement or please feel free to call me at 01X.

Warm regards
XXX
Dewina Host Sdn. Bhd.
KLIA.

Kemudian baru2 nih aku dapat email dari owner Asian Cafe sendiri (email atas nih), tak cukup dengan tuh Puan tu tepon apologise kat aku personally. memang depa ada jemput aku, dan aku jugak bertanggungjwb dengan tulisan aku sendiri untuk membuat review. tapi review yang baru tuh hanya selepas aku pi KLIA untuk accept invite yang depa buat.

Puan tuh cakap, lepas depa baca komplen aku, depa buat investigation ngan staff depa, n sib baik ada camera cctv yang menunjukkan kejadian2 yang aku cakap tuh, infact budak cashier lelaki yang lapkan air teh tarik melimpah aku tu pun ingat lagi kejadian tuh, so dia jadi saksi jugak. tp aku diberitau yang salah sorang the main suspect staff tuh tak mengaku wpun bukti dah nyata.itu urusan koranglah staff and management, tanggungjawab aku dah lepas, aku pun dah diam.

so nanti bila aku pi klia, not this month definitely aku x fly, nanti aku reviewkan the new customer service of this cafe. mbe aku boleh pilih pi makan kat cafe lain coz burger king pun under them, satu lagik apa tah..western food gitu. the best review patut aku buat pada Asian Cafe gak, so tunggulah harinya. aku dah berjanji ngan Puan tu, aku akan datang, insyallah.

Dan saya mendapat her permission to publish that email.

Dear Puan Redmummy,

As per our teleconversation earlier, you have our permission to publish this e-mail in your blog.

Salahkah kita berbuat baik dengan orang, jangan buruk sangka jangan layan orang cam anjing kurap, anjing kurap pun kita tak boleh hina tau, itu kan makhluk Allah. wpun aku x pakai branded items, bukan orang kaya tapi bukan aku mintak sedekah makan kat Asian cafe tuh, x patutlah budak tu buat layanan double standard. that was then, the boss dah came to me, kes ditutup.

Comment: 32