Prada

Latest is Prada!

IMG00563-20110512-2340

Thanks Princess Victoria Stylo!

Comment: 10

Chanel Prada on the rack…

IMG00381-20110422-2221IMG00383-20110422-2221IMG00384-20110422-2222IMG00385-20110422-2222IMG00386-20110422-2222

IMG00291-20110416-1319

IMG_0484

 

IMG_0477

IMG_0480

IMG_0482

IMG_0481

secuci mata untuk kenangan bersama di RM……

thanks Princess Victoria Stylo for bringing them to Redmummy

Comment: 16

PRADA Mini Bag…

IMG03758-20101216-1228

wuii Prada cinonit ni makan hati tol aku tengok. udahlah dia letak kat window display, hari2 aku lalu, hari2 aku tengok. comeinya kooooooooooooo! bukanyang coins compartment / charm tu tau…yang Prada mini bag. kalau macam dalam gambar nih, the pink one sizebesau sket dari charm tuh.

IMG03759-20101216-1228

the one exactly like my nappa pun ada jugak, wah…eh ni bukan size handbag tau, ni semua size mini bag. memang kekecik jer. muat BB ko, lipstick and call card. aku suka yang top one tuh, but not the pink colour, dah tentulah kaler merah. tak suka lah kaler pink, bukan tak suka in total, tak berapa suka sket. aku pun ada gak bag pink.

image

ini hah buah hati pengarang jantung yang aku minat sangat. tak dapat WOC Chanel, amik  Prada mini bag ni pun ok gak, but masalahnya, harga sebijik bag cinonit nih boleh beli sebijik bag yang besau. ok chop kaler merah ni yek.

image

oren ni pun aku suka gak….it comes in 6 diff colours. i like the red and orange!!

fuoco nero papaya argento BL0705-SAFFIANO LUX $615MICRO

in merah mini bag sama je ngan atas tapi dari contact aku di US.

Kat KL harganya RM2,900 (gila kan?) baik beli hbag besau sejibon. Kat US masuk shipping harganya jadi RM2,300. Kat UK is 410 around RM2,000 lah gitu. kalau kat Italy/ Paris 450euro mbe jadik RM1,900.  so expensiveeeeeeeeeeeeeee!!! dont think i will buy it lar…

Those asking for these red orange silver black pink gold mini bag, the code is BL0705  Saffiano Lux. They all come with detachable long shoulder strap and have almost the same dimension.  L=6.5″/ H=4″/ W=2″

IMG_7513

Never mind lar, i will just settle with these 2 red babies. jiran ngan Prada KLCC gak…sebolah jer.

Comment: 20

The Prada Tote Gaufre Nappa Leather

IMG_6246

apalah korang ni

aku offer sket jer sapa nak beli, dah ingat bukan2 kata aku tak sukalah, sebab it s PRADA lah. macam2 lah korang nih. I never say i dont like it. I chose this, mestilah aku suka. Yang buat aku sedih ialah, I was asking my gf to get me one Chanel, apa model bagai, tu diam2 sudah benda dah tak dapat batpe nak bilang.

but she rounds all over London, sampai berhari-hari, takde pun dapat Chanel yang aku nakkan sangat tuh. so i had to give her the long listtttttttt, end up hanya dapat this beautiful PRADA. Nampak tak aku tulis situ the retail price in KL, takkanlah aku bayar banyak tu, adalah kurang sikit coz katanya belipun kat London.

IMG_6234

Pasnih susahlah, nak kena kirim Chanel direct ke Italy/Paris sahaja. leceh London nih. Dok pun pergi sendiri ya sudah.

I like it in one package, colour ni memang aku dah aimed lama, the shoulder can be sling too, to replace my nylon Tod’s. So i have no complaint. Aku cuma reluctant coz i didnt get my Chanel. First aku nampak nih, ada pompuan ni carry kat Aseana gak, mak datuk lawanyaaaaaaaaaaaa…..my boipren sambil makan tu siap tanya ‘eh ko ada tak bag tuh, lawo amoi tu bawak’.

Kawan lelaki aku pun tau pangai aku  yang gilakan bag sampai dia boleh terpandang2 jugak amoi tu nya bag hah ko.

IMG_6232

dan waktu tu mata ku teruslah jatuh hati…tapi kaler dia carry was more to Pomice (light grey)…..dah tentu i want something else, n i got mine in Visone Sfumato ala2 brownish gradation, like 2 tones kay. Something you couldnt find in KL, ko sorang je carry. Kalau ada orang lain carry tuh, sah orang tu boli kat obersi. Kat KL ada kaler hitam and grey kalau tak silap aku, nak kena pi menebeng balik kat PRADA boutique klcc tuh coz nak mengutip box.

Box kat KLCC pun dah abih boliau, kena tunggu by midst December. huk aloh….aparahhh. Box penting tau, rugi tak amik box. hah ada orang tak tau, ingatkan beli kat oversea, kalau mai kl tak leh nak redeem the box, no no, mesti boleh punya, jangan lupa bawak original receipt. aku pun banyak beli bags dr Europe dulu, aku redeem the boxes kat KL jugak. Takkan nak bawak bondong2 masuk luggage boxes tu sumer, rugi space lah…

IMG_6260

this bag will be a vintage one day, to be handled over to Gegirl. tu kalau ko nak pakailah kan, kalau ko tak nak, mak bagi gf abang ko. hah….see see very the long term punya pikir. ada bags yang aku akan jual, ada bags yang aku akan simpan sampai ke anak cucu.

IMG_6244

She s the number 49 in the family and and, the 50 is the LV Wilshere MM.  Nama je aku beli dah 50 tapi yang ada dalam tangan, separuh pun tak sampai yang oi….sumer aku dah jualllllllll as preloved to my frens and readers. Tak rasa rugi ke kak red, beli jual beli jual?

IMG_1368

baik aku jualkan daripada simpan tak berpakai. Penyakit orang yang suka collect handbags ni payah, dia dah puas pakai, dia mesti nak let it go. Tapi ada jugak yang suka perammmmmmmmmm simpan berpuluh tahun takkan dijualkannya, ramai kawan aku gitu. I dont like to keep it lar kalau dah tak berapa sayang, baik aku let go kat orang. Paling untung adik pompuan aku, aku bagi Tod’s kat dia percuma semata jer…maunya dia tak suka. Kat adik aku bolehlah, bagi kat korang lanting percuma, wahhh….tertelan air liuq acik.

So alkhatam…tutup kedai. No more babyyyyyyyyyyyy! Al fokai sudah.

eh jap, suka kaler baju biru or hijau?

Comment: 27

The latest collection of PRADA…

image

Dah beratus entah2 dah beribu-ribu korang dok wishing me to get a baby. But napa ek asal aku cakap hati gumbira bunga2 ada jer yang speku dok ingat aku ni pregnant? Korang dah bosan ke ngan cerita tumbesaran anak-anak aku yang sedia ada nih. Nak sangat ke aku mengandung?

Nak nak?

Nak ke????????????????????????

Aku boleh tambah the collection of the handbags je lah nampaknya. Umur sudah 35 tahun nih, hormon dah tak kencang, menambah anak dari benih sendiri ni nampaknya, cukuplah with Abang and Gegirl.

Hokey??

Rerasanya setiap tahun issue untuk suh aku beranak memang tak pernah putus. Terimalah hakikat yang Allah dah bagi dan tetapkan 2 orang putera puteri sahaja. Itupun dah banyakkkkkkkk syukur mendapat.

Dipetik dari RM’s FB.

IMG_6249

The Prada Tote Gaufre Nappa Leather

It was bought from London by my gf,  i was quite frustrated actually. Lain yang aku nak, lain yang dapat. I gave few options but of cos lah aku nak suh beli satu jer, pun ronda satu London takdak jumpa. Lain brand yang aku asked actually, so she gave me few more hours to give her few more lists. In total aku bagi 12 names and brands, but sold out everywhere in London! waa hangin betul. Ini pun no yang ke 10 dari 12 lists yang aku bagi. Hampehs lah…

But never mind, someone is already in Italy, to dig more for me….

You like my new baby? Sapo nak boli? Sapooooooooo? The retail price is RM9,460 -  so pandai2lah offer yer.

**Terlampau ramai yang sukakan entry handbag, yah aku dah bayar hutang korang, bising bonar nak entry handbag kan….

Comment: 29