Prada

Red + Black for the business…

IMG_4741

was doing some business in Nuffnang office…

IMG02317-20100903-1353

so kalau malas berbaju traditional, boleh diganti ngan small caftan + big palazo. colour boleh mix and match. seluar palazo merah tu aku ada black, brown, and purple. price is RM189 in Isetan KLCC, kat Robinsons pun ada. Caftan tu pun aku beli 2 lai kot, no red colour at all…so aku mix and match with palazo yang ada…

IMG_4739

posing for the official photographer, since it s puasa raya mood already, aku pakai konsep gini lah, kebetulan malam tu pun ada buka puasa of my division di MO. it looks macam palazo tu panjang, but dia memang molek lelabuh camtuh coz kita pun pakai ngan high heels. kalau pun ko pakai ngan wedges rendah pun tak per, still kain tu takde nya nak sapu lantai….i love wearing palazo!

the caftan tu harganya aiyak RM140 kot, the kerongsang aka rantai 3 serangkai tuh pulak RM190 for 2 pairs. satu lagi kaler gold aku dah pakai penah kuor RM gakkan during the buka puasa Tayangan Unggul.

Caftan tu boleh gak pakai ngan pario yek…i have one pario tapi nak menyarungnya hahahaha silap2 boleh terlucut, so kena ikat bebetul sket.

Comment: 21

Confession and Guilty Entry to the husband…

I dedicate this entry to my husband… Sirman @ RedDaddy.

IMG01443-20100730-2047

I nak citer nih, tapi ai takut nak cakap depan2, so i citer dalam blog supaya you tak sempat nak tarik piat telinga ai lagi :) . Hari tu my first day pakai LC you dah tarik telinga I, siap you suh bukak web LC nak tengok harga. tapi sebelum tuh sebenornya I ada beli PRADA :) .

Kotak nih PRADA courier via Fedex, pastu hantar ke rumah, Fifin dah sambutkan tapi kantoi kat Gegirl bila dia sibuk tanya apa isinya, Fifin selubung ngan blanket you takut you ternampak. i bukak kotak, sorok segala evidence, tapi kotak tu i tak buang, ada lagi, opss!

I dah sempat pakai 2 kali jer itupun kuor rumah I masukkan dalam handbag Mulberry I, pastuh sampai opis i kuorkan PRADA and cat walk with it. pastuh sampai umah i sarung balik Mulberry ngehh, tu pasal you tak pasan. Masa I beli tuh, i dah nampak banyak kali kat PRADA butik KLCC, harganya mahal sangat, i can save almost 2k if i buy kat oversea. So seperti biasa Kak Ann rescued me. So you tak leh piat telinga ai tau, you kena piat telinga Kak Ann sama gak :) .

IMG01444-20100730-2047

I tau you suruh take a break from buying the handbags tapi iskk, kang ai takde motivation pi kerja, you jugak yang susah hati kan? lagipun banyak handbags lama I dah jual, so wpun tak kacau duit you still I susah hatinya nak beli kang kene jegil with you. So I pun beli senyap2 …. ngeh ngeh ngeh.

Malangnya, ada malapetaka pulak. parcel I kena tahan kastam KLIA. Fedex called me and saying the tax was almost RM500. I kena pi nego sendiri kat kastam KLIA kalau i nak mintak pengurangan, coz masa tu Fedex tak kuasa nak nego kan, diorg hanya akan terus bayarkan the figures if i agree. Isk isk isk… apa lagik, i pun discuss lagi ngan partner in crime i, Kak Ann….(haruslah aku sebut nama Kak Ann sama hahahaha, biar sesama kena piat telinga)

IMG01446-20100730-2049

IMG01450-20100730-2051

so i settled with paying the tax. oh sedih…banyaknya kena bayar.  Kalau i pi KLIA sendiri, sah i have to tell u kan, pastuh bocor pulak rahsia, so kenalah Fedex setteldkan. Tu lah i learned, beli lagi behind husband’s back, kan dah dapat musibah. So tu yang i lagi takut nak citer kat you Sirman. Durhaka lor. oh ampunkan ai ye Sirman, tak kira raya, tapi you ok kan? ai lap lap lappp you tau.

you ingat tak you amikkan surat I ada banyak PRADA hantar booklets, you tanya eh napa PRADA ni yang hantar kat you? masa tu i dah alamakkkkkk, tapi sib baik i cepat jawab ‘oh sebab i kan subscribed their mailing list, some more I dah ada 2 PRADA bags kan? tu pasal depa hantar, loyal customer depa gitu’

yang benornya depa hantar tuh sebab depa lah jugak yang shipped kan my PRADA SAFFIANO LUX O nih. FYI kan Sirman, colour Bacca ni takdak kat Malaysia tau, for this small size ada kaler hitam je kat KLCC nun, ha tu pasalnya. isk isk, susah kan nak dapat kaler ni Sirman. It looks like red, but dia ada combination of orange and brown colour gak tau!

I rasa lega tau buat entry nih coz bolehlah I pakai dengan senyum sampai telinga, no more guilty feeling kat you :)

Cantik tak Sirman?

IMG02185-20100829-0528

pastuh kan, I degil lagi, masa tu i ngah chat2 with Diva Darling, she said Anya Hindmarch ngah big sale for certain items, 30% off tuh. aiyoyoo…i dah minat ngan bag nih dah lama, you pun tau kan i asik menebeng je lah masuk AH KLCC, mahal gila harga kat Malaysia nih, so i terus masuk order through Diva Darling. she helped me everything from A to Z youuuu! she shipped it together with the LC arituh jugak.

i cuma citer kat you parcel/LC kan, tapi i tak citer AH nih, coz i takut gak hahahahaha. Cos you pun tau citer Pos Malaysia kan. depa tahan parcel i, depa tax kan I jugak. This time I kena almost RM200. oh sedih, sekali lagi bags yang i beli behind your back kena tahan pulak. alamak….

tapi itulah skang i sudah rasa lega, coz I dah boleh citer kat you, and openly I mintak maaf, Syawal pun nak dekat. sorry sebab terterter beli behind your back, sorry tak bagitau you, yang pastinya pasal tak bagitau you hamik, tetiga bags I kena tahan kastam and kena tax!

btw i takde handbag kaler pink, Dior fuchsia I dah jual, Tod’s shocking pink I dah jual gak. So AH kaler pink ni ok ler kan kan kan?

IMG02183-20100829-0526

in return to all these, i promised you 3 things, but i tak leh sebut lam RM ni lah, kena hush2. Inipun entry ni ai siapkan seminggu tau, dok edit je tetiap hari, u tak pasan entry nih ada dalam draft coz i dah backdatedkan ke taun lepas, bila nak publish baru i tukar tarikhnya hikss

So anw, in return for all the 3 yang you akan dapat nanti, I wish to tell you… I will keep on buying and I rasa you kena redha jer lah pangai I kalau beli behind you, kalau idak lagi berkoyon tax I kena bayar.

Salam sayang peluk handbags dari isterimu yang comel dan vass :)

Redmummy

Comment: 64

Handbags story…

IMG_7472

not going to hide from you, i bought lots of handbags when sirman and i pi holiday Europe dulu, berbulan aku saving for getting my dream bags, banyak tuh. meanwhile ada jugak aku beli kat KL but itu aku dapat dengan harga yang reasonable, under staff price lah, ngah sale lah…etcs. Chanel is in my list of cos but aku tak boleh nak beli the Jumbo just yet coz Sirman dah berjegil mata bila i told him the price.

Just fyi, i dont use and ask my husband’s money to buy any of the bags, kira kalau 10bijik yang aku beli, 1-2 dari hadiah dia, tapi lain dari duit saya sendiri. Remember aku ada permanent job and bukannya melanguk takde kerja plak and plus aku ada side income which is from this blog too.

So wpun guna duit sendiri, of cos the husband has the right to advise  and control me. pada dia iskk Jumbo Flap tu melampo nau harganya…at that point of time lah.

IMG_7413

so for Chanel aku dah shortlistedkan to get either the Jumbo, GST or PST. but kebetulan sangat kat Paris boutique yang aku pergi tuh, GST tinggal 1 display and not black colour plak tuh, beige colour is not my taste, ada jumbo flap but macam masa tuh alahai, i can top up like 2,3  lagi designer handbags kalau beli 1 jumbo flap. so i settled with PST only.

IMG_7471

It was my first Chanel, with 31 Rue Cambon Paris, black caviar with gold hardware.

IMG_0780

sangat mencintainya, so far aku dah pakai for like 2,3 times, as usual, i keep changing my bags selang 2,3 hari. I havent got my jumbo yet, still trying so hard to find frens yang pi Paris belikan, anyone can help me? but i heard kat Heathrow airport lagi murah.

Once jumbo flap is in hand, since ramai yang dah beratur nakkan PST aku nih, i will let it go into Shop@RM. tak worth it beli di klcc coz beza harga ngan kat Paris/Heathrow boleh bayo flight tickets ke London hahahaha…argh sakit hati.

IMG01911-20100816-1350

Then skang wpun tak de lunch, tapi masih lagi turun ke butik untuk tengok2 jenguk apa yang ada kat market. Apa design yang baru masuk, thank god i work in KLCC. Fendi peek a boo pun in my wish list, but the price (depending on the leather) menggila mahal boleh dapat satu Chanel sebijik!  so never mind, pass for this. My one and only Fendi dah tarak in hand, it s a fabric classic design which aku dah let go to my reader.

IMG01910-20100816-1344

Tengok Anya Hindmarch, diorg masuk stock baru with most of the designs datang dengan RED! tapi oh oh noo, aku tak minat red nih. and aku tak minat betul design2 diorg kali nih.

IMG01909-20100816-1343

if you think the red top tuh is nice, not for me sebab aku rasa kalo aku letak kat shoulder dah macam tunang Jimmy Shanley bawak Gucci silvernya, ke main besauuuuuu!

IMG01908-20100816-1342

I almost buy this, nasib baiklah aku tak beliiiiiiii! coz masa tuh AH’s website dok buat sale kaw2, tapi yang holding me back coz it doesnt has discounts for red colour. so aku tak amik. tapi bila diorg dah bawak merah ni to Malaysia, omg, i dont like it at all.

Lagipun aku kena stop buying any red handbags, too many red already.

IMG01906-20100816-1341

Selain merah, AH pun bawak masuk kaler kelabu taik anjing, untuk korang yang pencinta bag2 godang, boleh lah nih…

IMG01903-20100816-1339

i like this design, specially the grey one. aku takdak kaler kelabu pung. kaler burgundy tu tak lawa sangat coz dia pakai silver hardware.

IMG01904-20100816-1340

but for black and grey, pakai gold hardware, cantik bangat! hoping year end ada winter sale kat Europe, then my gf can get for me, hoping jer lah, biasanya design gini laju je habis.

LV Alma PM

ini dah jadi bag idaman aku sejak setaun tapi tak jugak dapat2, coz asal hati nak amik merah. bila diri sedar yang merah dah terlampau banyak, so i wanna get the silver. pun macam in the wishlist sebab Vernis aku dah ada satu, cuma untuk Alma PM yang aku blum ada. Not worth to buy in KL mahupun London, best to buy in Paris. trust me, for Chanel ke LV baiklah beli kat Paris yang oi…

image

image

Brea PM and Rosewood dedua merah ni pun aku meleleh2 gak mahu, either one lah, masa aku beli Verona PM kat Paris, semua ni ada dalam booklet aku, tapi semua takdak stock termasuk Alma PM. gila tollah macam beli ikan kat pasar je diorg kalo masuk butik LV kat paris nun. tu pasal q panjang semedang. Out of 5 bags yang aku bagi kat SA LV, satu jer yang ada which is Verona PM. lain sume kaler lain lah tinggal, stock dah abih, ada size MM or GM jer..huh, i did my homework, but buat hwork pun tetap gak sedeyyy, ater i dont won the LV boutiques.

image

pastuh malang lagi bila aku dok hari2 lalu PRADA and saw this black Saffiano Lux O. bape kali lah aku masuk tried masuk sampai kali terakhir aku masuk dah sold out. oh hohoooooo! i dont like the colour but i like the design, macam Fendi Peek a boo. harganya in msia kalau compare ngan Peek a boo murah by 1k minus plus. but again kalau dapat beli kat Europe lagi lah murah kak oi!

of cos, sekali lagi dream bag ku. but aku tak minat kaler hitam nih.

image

dalam website Prada takdak small size, yang ada size large nih, tapi kaler yang aku minat similar to this, ada orange2 sket, namanya Bacca colour. setakat 2,3 bags pakai hand carry bolehlah, kalau semua aku tak boleh wor, must have the shoulder gak. aku banyak barang yang nak dibawak. skang ni Ramadhan kosong sket tangan bawak hbag jer, tapi kalau bukan bulan puasa, ngan bekal sarapannya, tumbler air lagik, ngan nak touch pass kat klcc tuh lagik. huk aloh. sakit jiwa jer kalao pegang hand carry handbag.

IMG21362

Viento 30

pastinya ini pun pojaan hati ku gak. Hari tu dah suka giler bila Eiling can buy for me in Paris but sekali trip dia tukar plak, aisay. I never have LOEWE, oh aku memang collect most of the brands. cuma satu brand yang aku rasa aku takkan beli, Burberry. tak tau lah napa, never like it. brand lain pun ada jugak but tak yah sebutlah just Burberry tu aku rasa kalau aku pakai macam emm…

macam apa ek…

IMG01921-20100817-1251

N the Seasonal Timeless Chanel, macam box sket bag nih, but besau gak isinya, the hw in silver boleh buat in 2 straps or 1 strap gak, comes in black, bluish and purplish colour. Aku dah jatuh cinta sangat ngan purplish tuh and the husband pun redha aku amik nih so that i can forget the jumbo flap hahahahaha. This one i can just buy in KLCC, but wpun ada depan mata, tetappppppppp gak aku tak nak bayo. Coz aku tau, nanti aku dapat gak jumbo flap tuh, so the seasonal can wait.

eh to those yang malas nak baca entry ni tapi tengok gambar jer, satu je bag aku yek, atas sekali, lain sume bukan aku punya kay!

This long entry on designer handbags are posted because….because…because…

You will read the climax in my new entry, soon to be posted :)

Comment: 31

More SALE and My Red Prada…

IMG01081-20100714-1457

last week, i was not connected to internet or work via lappy coz my lappy was sent for service. so sambil bebudak muda belia handsome gagah perkasa di ICT (yes akak puji2 korang kaw2 lam RM nih coz korang pun suka nau baca RM kan) dok menggodam my lappy, dah jarang sangat make up, aku pun touch up muka…shaolin tiger likes this make up coz dia cakap macam hot mama. wah hot mama kah kalau dah memang hottttttt!

aku kan hot ngan macam2 citer sensasi muahahahahaha…let s not go there, panjanggggggg sangat propagandanya nanti.

IMG01092-20100714-1515

then aku dah bagi mascara segala macam make up to my frens, tapi coz depa masih lagi tak dapat menyiapkan my lappy on time, aku pinjam balik mascara and touch up lagik. hishh….betul2 susah nak buat keje kalau takdak laptop nih weii. banyak keje emails nak berjawab, sakit jiwa je kalau nak jawab pepanjang via berry. we need the real machine, lebih wider and laju sket aku nak conceng via kibod.

thanks boys for touching up my lappy work. just nice. janji kay, jan 2010! idak kalu akak kejar korang!

IMG01105-20100715-1730

n this week i m carrying the Prada, this one was bought in Paris, to be exact kat dalam Printempts next to Gallery La Fayette. kawan aku yang pencinta pink pun suka giler ngan red prada nih, apatah lagi aku nih, tu pasal tak pikir panjang je bila nampak kaler merah. that s my problem, pantang nampak kaler merah! dah bape banyak seii handbags aku asik kaler merah jer…kena hijack wt Ms Choco, she loves the red too. even bila dia sarung pakai makkk suker sungguh dia. she s not into preloved so now dok carik sapa kawan2 yang pi Paris, dia nak mintak belikan. kat KLCC takdaklah model gini. so far aku dah tengok memang takdak, tak tau lah if ada tapi dah abih. and they dont carry red colour. I dont any intention to sell this in Shop@RM yet, tak tau lah bila.

but one thing aku regret is i didnt buy the Saffiano Lux masa kat Paris arituh. n tu pasal la ni aku asyik mengigau je nak dapatkan the Saffiano Lux. they have one in small size, kalau besar2 tuh tak kena lah ngan aku kalau dipakai…anyone going to Paris?

To be honest, for Miu Miu, Chanel, Prada, LV, Gucci u better buy in Paris, or Italy, much wayyyyyy cheaper. compared than kat London :) .

IMG_3948

by the way, i m throwing bunch of bags in the Shop@RM, check it out!

Comment: 11

The week of PRADA…

IMG_7840

the reversible PRADA handbag that i carried tu worth of RM2,900. i got it for free sebab won the Playboy Bunny. this week memang aku pakai hbag tu, setiap minggu aku tukar hbag mar, baru lah rasa tak bersalah kalau ada yang beli memahal kan.

anw few days ago, i was approached by one lady, if i m willing to sell the hbag to her. hahaha tekejut den. she offered for a price lesser than harga hbag tu originially lah.

but i was like hem….

she pun tak macam serious so aku pun tak tanya2 lagi dah.

anw, that PRADA is quite useful, beso macam Neverfull LV, n boleh terbalikkan luar dalam dipakai.

talking bout selling my designer hbags, i guess ada satu 2 yang aku nak jual lah rasanya, mbe from the Coach brand. should i or should not. the most important thing is, ada ke yang nak membeli ek?

Comment: 16