Wedding

Ehwahhhhh!!!!

ok ok..dah budak2 sila turun ye….

:)

Comment: 20

Family’s Wedding…

next to me are my MIL, akak2 ipars…

my loyal reader, kakak sulung sirman

bestnya kami x yah makan jejauh, dpt makan lauk pengantin, pengantin suh perabihkan…

so adik beradik sirman yang lom makan, including our family pun santap sekaki lah

anak saudara pertama sirman, she is gonna register her first semester in one of the local IPTA, so as a present, aku korek 2 miniatures set yang ada lam keter, suka lah dia!

the 2 single brothers of sirman

ewahhhhhhhhhhhhhh!

aku sebenarnya pakai cardigan merah di ttdi, pastu tukar pakai long black blouse, cover wt red shawl…wt long pant, macam x de beza je kaler 2 baju yang aku pakai yet banyak beza. Ini kenduri kahwin sepupu sirman, lepas tu semua balik ke umah mertua aku tp kami harus segera pulang ke VA.

kami lepak sini till 2ish pm, ada 2 lagi project menunggu kat umah nun…

Comment: 5

Ahad yang sangat penat…


pengantin lelaki tu sepupu aku, dia org perak. aku bukan org perak ye ater aritu ada yg tanya kan. aku org kl, tp bantai la aku kecek tulih lam blog segala maknek rojak bahasa ada…

mak pada pengantin lelaki adalah adik kepada mak aku, ni wedding belah perempuan, wedding belah lelaki sepupu aku tu is end of this month di perak. aku x dpt nak hadir di perak so aku kena gak datang utk kl’s side lgpun aku jadi wakil my mom’s side.

kakak kepada pengantin lelaki adalah sepupu yang paling kamcing ngan aku, Kak Teh Bunga kenallah dia, Affida yang tak dpt datang coz baru je x sampai seminggu melahirkan baby ke 3.

060420086599.jpg

tengok gambar cam pendek je cite dr ttdi terus ke sini kan, tp banyak behind the story woo….kami sampai di sini lam 1230, bebudak masih tidur. aku x leh nak ke majlis ni lagi wpun dah sampai awal coz aku kena tunggu pengantin lelaki nya family which is also from my sidelah. berarak kompang bagai after zuhur, so bertangga la kami dalam kereta menunggu. nak ke mana2 pun x boleh keluar coz aku x nak kaco tidur anak2 aku, dema nak kena betul2 rehat.

aku pun tidur light2, sirman dok google sana sini from mobile, dahlah tu nak jadi cerita aku lak nak terbeseh. so sirman pusing 3 petrol stations, tetiga aku x nak masuk. saya sangat fussy ye, kalo dah nak mencirit baru aku masuk, tp ni boleh tahan lagi, sanggup la aku x nak masuk.

and kat Sentul tu ada lak masjid, aku suh sirman redah masuk lam tu, sarung tudung and carik toilet. patah balik carik good parking kat umah pengantin perempuan yang semuanya main double park. prung prang, jumpa sedara mara aku, makan salam2 senyum borak light2 terus cabut balik.

mata memasing dah kuyu tau ni, anak2 mmg lah cergas coz baru bangun tidur tp aku ngan sirman dah flat sesangat. so either we balik tidur dulu, or we terus ke hukm. sirman cakap alang2 penat, biar sekali arung, terus lak ke HUKM.

060420086605.jpg

kat wedding aku pakai kebaya sarat segala, odw to hukm, aku tukar balik baju. rimas weii….!!! kami kat sini adalah x sampai sejam coz mak nak tidur, dia suruh kitorg balik. lgpun mak aku sian kot tengok aku sampai numpang dagu kat katil mak nak tumpang lelap. stim je aku tengok katil kosong kat depan katil mak tu, dapat naik landing rehat mau terlelap lena. so since mak nak tidur, kitorg pun baliklah lepas pak puk borak kiss bagai. adik beradik aku datang kemudian, memasing amik turn datang….i miss yesterday’s get together wt them, semua adik beradik aku dr late petang till nite tp aku kan kena balik umah mertua.


aku balik je umah, x tunggu hapa, x sampai 15min bagai terus dok atas katil. 4 jam kemudian baru aku bangun!!!! sirman x tidur petang dia layan kids main ps2… tp hasilnya malam at 930pm dia dah kebobom.

next week insyallah my schedule for weekend back to normal la kot. kalau mak x discharge lagi, bertangga je la kami kat spital. ahad camni nya penat kalo ada duit setengah juta lam tangan pun, idaknya aku nak ada nafsu nak spend, katil di VA jugak aku carik.

Comment: 5

Sisters…

p3020321.JPG

they are my family, the green is my biras, the pink is my kakak kandung ye, and the purple is anak buah ku yang semakin sunti, anak dara pada kakakku… adik beradik aku yang lain, makabah aku dah balik masa ni..gua datang lambat daa…

p3020319.JPG

 

sisters aku sume mmg gila barang komeh! kalo x aku nye lagi dasyat cam depa ni..tapi sebab alah sebabnya korang dah tau la kan, perompak dah langsaikan semua brg kemas aku and aku pun dah x kuasa nak mula buat koleksi.

 

dema kata ni x pakai semua, tengok majlis….

 

huh!

 

Comment: 4

Wedding to catch…

p3020296.JPG

macam ari raya la pulak….biasalah aku bukannya ada banyak baju kurung, baju raya tu lah pusing2 balik pakai for wedding sana sini. kalo wedding kat tpt ada ekon sket baru aku pakai kebaya nyonya mener, nyonya melaka…ekor ekorrrrrrr itu…

gegirl tu aku suh pakai skirt ke seluar ke sibuk nak pakai sedondon ngan maknyer…

 

p3020298.JPG

p3020297.JPG

p3020310.JPGp3020303.JPGp3020304.JPG

 

p3020317.JPG

p3020331.JPG

minggu depan cuti sekolah, lepas election ramai la ye naik pelamin lagi…aku ada lagi satu wedding nak kena pi, salam kaup lagi senang la.

jumlah salam kaup yang kami bagi bergantung pada keakraban pengantin atau keluarga pengantin to us. sedara mara usually lebih la dapatnya, tp untuk kawan2 kalao setakat kawan ajer, x rapat..tidaklah banyak tapi kalau yang kawan2 banyak membantu di masa susah senang kami, haruslah berlebih jugak kami beri.

dulu memang aku rajin beri hadiah, tapi bergantung jugak pada tahap kerajinan ke pusat membeli belah. kalau dah takde stock hadiah, bagi sahaja duit. but kalau pangkat rakan kawan, salam kaup tu kami beri pada pengantin terus not to the parents, but kalo kami kenal mesra ibubapanya, mak pak ko le yg aku bagi, pengantin x yah..

lam dashboard aku mmg siap packet angpau, sbb kadang2 nak melawat org sakit ke, nak ke mana ke nak berulur duit, senang dah stand by. aku belajar dari abah aku actually.

Comment: 15