Shoes from the Zoo Memory…

red sandal aku tu selagi x putus, selagi tu lah aku pakai, and selagi tu lah akan kuor kat blog ni huhuuuuu….

 

anw Sirman, Abang and Gegirl are wearing Timberland from Texas, Adik reporter ku yang cantik itu pakai white Adidas…

 

Comment: 11

Red Family Dinner…

p2102231.JPG

p2102232.JPG

wah overkan…..berbelas puluh org gak lah kat meja panjang ni tapi aku sorang je yang over bergambo. well known already by my family members lah, lgpun dema ckp kalo depa pun cantik pun bukannya aku nak print bg dema gambo2 nyer. hiks…

 

p2102236.JPG

p2102243.JPG

this is our familly dinner, alang i yang baru naik pangkat banjer whole red diva family members. ikan tu dr sedap2 sampai, terus kena lanyak, itupun rangka yg tinggal pun licin gak kena dimakan… lapor sik.

p2102246.JPG

 

lepas je makan kanak2 riang ria bermain tawa gembira di tepi kolam, mak pak budak2 ni masih lg melantak… termasuk le mak merah.

 

p2102250.JPG

and agak2 x de anak kecik tu sila la pegang anak2 buah gak ye, coz mak pak nye pun nak makan x sudah. awk pun dah abih makan kan, bukan x biasa x penah ada anak kecik kan..

p2102255.JPG

dalam 8 anak2 makabah, 3 sons x dpt join, my along cam biasa lah jarang nampak muka dia dok jauh sgt, epi and adik keje malam plak…

jangan x hengat mak aku pakai silver Liz Claiborne handbag ye, hadiah dari menantu nya… aku tuko ngan mak, aku x bekenan ngan beg yg sirman bg tu ada ke kaler silver ingat bininya minah clubbing ke…tp mak lak bekenan, so aku ngan mak tukar sama suka lar…. jarang org tua suka kaler silver, very the bling bling lak.

p2102258.JPG

tu ye anak menantu cucu makan, habih berkapau

quite cheap la makan kat sini RM172 utk 12 org beso and 8,9 org budak kecik. venue restaurant ni kat kajang. we ordered set utk 7 org for 70 inggit, 2nd set lak 75 inggit gitu lah ada lah tambah2 macam… kira murah lah kan. exact venue, wa talak tau, nnt wa tanya adik pompuan wa, dia baca blog ni NANA OI – APA NAMA TEMPAT NI, KAT MANA HA??

 

p2102260.JPG

 

oh this is the mother and daughter, saje kecikkan gambo coz pakai dress ni mak merah nampak agak gemuk, tu pasal cover wt the shawl. gegirl wt my heavy and big make up bag, dia letak towel mulut dia je lam tu, sibuk ngk mak bwk hbag, dia pun nak bwk, x padan yg kecik, beg nya besar alang…

 

This dinner was held on last Sunday nite. and I dedicate this entry to my Alang, my brother yang aku leh lupa nak upload gambonya lam entry ni kahkahkah…semoga rezeki mu bertambah murah.

 

Comment: 26

Monday oh monday…

 

110220084812.jpg

bapak kecik gambar aku ni pe kes. ngeng la…tu la ngah belajor2 le ni upload gambo tp gambo nye cam kalo full size punya gajah beso jadiknya. option lain for thumbnail lak ha cam tu gambo atas ni.

110220084812.jpg

tapi dengan menggunakan kuasa vetoku, pandai gak aku memandai2 adjust gambo ni jadi kemas just nice je lah x beso x kecik sgt. kowang kang kalo kecik2 x nampak clear lah, kena tenung lama ler..kan kan? see saya blogger yang sangat prihatin gitu…

 

anw, back to the photo, i was so so bz today, i had a very quick breakfast at my menara’s office. x de gerai for nasi lemak, food court ada tp aku x explore yet. membership card aku ngan san frans pun dah nak abih dek asik santap kat sini jer. bley bengkok la kalo ari2 layan san frans babe, kenyang pun idak le sangat.

 

110220084813.jpg

abih je mtg pagi kat menara, aku lari pi tower, sempat amik capai godek itu ini, forgot my laptop, mik ko…arapkan buat keje yg tah hape2 from the book and the berry jer. was thinking to grab ns goreng cold storage and makan while driving to menara back, tp ms bunga ajak makan gak, insisted.

 

 

aku budget2, sempat kot makan, tp x leh goreng2 kang lambat so aku rembat heavy nasi hameed food court klcc plak. lauknya buat aku terliur, kari sotong, part2 janggut tu lazat and telur ikan. habis licin aku makan, nampak sgt le bfast mahal ku x mengenyangkan… kan kan kan. kat 10 inggit, kenyang sampai ptg!

 

btw, saya minta maaf buat masa ni saya x dapat terjah menerjah blog awak semua, some i view from the berry, some aku sekilas pandang jer, i need to qada back soon, i will leave comments tinggal jejak as usual. saya sangat2 mengejar waktu kerja yang panjang dan penuh …

 

110220084816.jpg

i got back home tol2 lepas maghrib, last interview session finished exactly at 705pm. sib baik menara ngan VA tu idak jauh benor. n this cheque is waiting for the red diva, nuffnang cheque…again!!!!! Hangpa nampak x figures lam cheque tu, pi campo2 ngan previous cheques yang mak dapat lam old blog aritu, wah sedap.

 

oh blog baru ku lom ada nuffnang advert kan, kalo idak mesti dia kuor kat latest entry ni…x per sabar, nuffnang ngah monitor my hit in my new blog. abang kakak n/nang….i think last week’s advert pays quite high kan? can we discuss our further business relationship here.

win win situation kan…

 

 

 

Comment: 12

Red diva to red lovers…

yes u must be wondering kenapa x de new entry langsung, biasanya kat blogspot lama, sampai 4-6 entries per day…i m truly sorry. bukan sebab aku nak tunggu comments hit to 100 but apparently i got stuck wt conducting the interview for one whole day at menara’s office. moderation of comments are done by sirman and sometimes aku cilok tengok kejap bila agak2 mata ku dah kuyu dalam interview session.

just roughly to answer some of your questions:

 

  • i m not uploading my old entries from blogspot pasai ada almost 1200 entries, thousands of photos wt 10,192 comments from my old house, kalo upload ke sini, jadi makin kuranglah storage umah baru ni. dahlah umah lama tu photos allocation dah abih. ada gak kena pindah domain lain plak kang.

 

 

  • please do not remove my old blog from your link, that s y aku cakap pls add in, tambah satu lagi link of redmummy.com in your link log. once u hv linked my redmummy.com , do drop me an email, tell me that u hv done it pastu baru aku mskkan lam umah baru ni punya link log. your blog link in my old blogspot will remain there forever, coz ppl will still visit my old house, specially the new readers, or sipolan2 yang suka baca archive mak merah. Do add in, and do email me. kalo ko bgtau that you hv linked me from the comments button, tak guna sayang oi, i will only entertain via email. boleh ye? as simple as that.

 

 

  • the banner of my new house ni masih lagi pakai gambar lama, y and y coz it was generated by mr sirman. some more it was done by my readers. the banner should be flashing wt lots of photos, tapi paham2 la sayang oi, ni pun umah baru, ada lagi barang yang lom 100% masuk and decorate. from time to time we will do minor changes. sesapa yang pandai menghasilkan gambar cantum for the red diva, you are welcomed to do so. tangan aku x artistik, sirman lagi lah x kuasa so at the moment, kita pakai dulu mana yang ada.

 

 

 

  • Behind the scene, it s not ez for sirman to do this web. banyak masalah pun ye, banyak kerenah bininya pun ye. as u all know the wife doesnt know anything bout the html, coding etc, yang dia tau nak merah nak merah nak camni nak camtu. hang tau tak sirman tido everyday almost 3pagi semata2 nak menghasilkan the best for the wife. makan minum bersuap, dia x tinggalkan laptop dia just to make sure that we can launch on Feb 11. No reason for the date but dia yang promised me that he will do in 2 wks time, so ari2 lah mak gegar… hiks… anw darling sirman, i thank you a lot. of course my lovely readers are thanking for your effort too.

 

 

 

  • As i m posting this entry, 62 users have registered for redmummy.com members, you are notified for any new entry in my blog. Ujang MD was the one yang suggested me to have it like Redmummy’s fans, bih kurang gitu lah..the more the merrier.

 

  • I believe that redmummy.com or redmummy.blogspot.com has it s own name already, it s a brand name belong to a mother, daughter, wife and a blogger. you are not fanatic to the person, but u are fan to the blog. Thank you thank you so much for standing by dari zaman blogspot ku sampai ke domain sendiri.

 

 

I shall write more…. soon. kalo ada kelainan in font version, colouring and photos in this new house, pls pardon me, i m still new, trying to get use wt the new web too. pelan2 kayuh la ye..

 

 

 

 

Comment: 14

First entry of redmummy.com

Salam and good day to all of you, my loyal and my new readers..This is my new web, my new blog – redmummy.com , my old blog http://redmummy.blogspot.com is no longer in service, we have moved to a new house, new layout and new look.

 

After taking his 2 weeks sweet time, Sirman has finally finished upgrading and godeking my new web blog. Thank you to him coz without him, takde maknanya web blog aku ni nak ada… coz i dont know a single code etc bout this.

 

My old stories and photos will remain at my old blog http://redmummy.blogspot.com , but numbers of readers are linked back to this blog (agak2 lah takkan aku nak mula dr zero kan dah tentu ratus ribu dah readers aku).

 

Please do add in my new web blog address, as usual do drop me an email if you have linked me (please do not put yr blog add in the comments button, leave it over email at alompakagogo@yahoo.com, Tq).

 

To those who loves give bad and harsh comments, you are not welcomed to do so, if u try your luck by sending to my comments button – it is very easy for me to detect you and i will not hesitate to take you to the pak polisi. I have enough experience wt lalats in my old blog, so please leave me alone.

 

This is a story bout me, bout red diva, red family and everything is about RED. I hope you like my new home, my Red blog.

 

Love…

 

Redmummy @ Kak Red

Comment: 116