Changeling & Benjamin Button…

ari dating malam tuh, tenang aman damai jer…

kami menonton Changeling lakonan Angelina Jolie. citer ni aku recommendlah sangat korang tengok, yang pompuan kompem melalak nye lah at the end of the movie.

kisah ni taun 1928 gitu, a mother AJolie pi keje, balik keje tengok her son age 9yrs old was gone missing. make it short dia buat report police, police buat pedajal x sesungguh carik anak dia. few months later siap police datang bagitau anak dia dah jumpa which actually anak sesapa tah…she s been forced to take the boy as her son, buat press statement bagai. a mother being a mother, fight for her right sampai police sumbat dia masuk spital gila.

police zaman tuh ada konspirasi giler woooo.

one day adalah sorang budak ni kena tangkap dek police dia cakap memang dia ada terlibat ngan pembunuhan bebudak boys lam 20 orang. that was led by sorang jantan gila nih. so apparently anak AJolie adalah salah sorang yang dibunuh tu. from that barulah depa kuorkan AJolie from the spital gila.

macam2 lah perjalanan AJolie, tp still x tau betul ke anaknya mati idok. just that police department memang kena sue ngan dia and mamat yang bunuh bebudak tu pun mati hukum gantung.

but that s not it, at the end of the movie….

jeng jeng jong….

sila tengok sendiri. Changeling.

To find her son

she did what no one else dared…

img07326

2nd movie – Benjamin Button

Damn good movie too! ramai dah tengokkan, tapi aku baru melayan tengok malam tadi, fuh, sekali 2 kali berturut2 aku tengok coz the first round tuh, jap2 kena layan bebudak ni ngan study, aku nengok sengsorang coz half way sirman kongkalikong…bestnyaaa! si brad pitt tu alahaii, hensemnya koooooooooo! dahlah hensem pandai berlakon plak...

ha baru pasan, dedua malam aku tengok laki bini nya movies, coincidence lah pulak….

tapi aku still prefer Brad Pitt ngan Jennifer janda lamanya ler…ehheheheheheh jen napa ler ko tak nak beranak, kalo ko tak sibuk nak jaga badan, takde le laki ko pi carik bini lain weiiii…..!

Comment: 21

From Harrods to Isetan…

img07300

so Harrods baru bukak kat KLCC, located kat 1st floor betul2 depan escalator. aku pi masuk dalam jengah2, bag2 yang tergantung gitu harganya lam 2 ratus ke atas lah.

img07301

cantikkk! tp aku nak carik hok shoulder bag je skang nih, ini boleh gak lah kalo bwk pi opis, reganya kat 300 kau, tp aku macam ‘insaflah redmummy, sayang duit simpan duit….’ manyak kuat dugaan kay nak simpan duit nye pasal!

img07303

img07304

i went down to isetan for window shopping. biasanya time orang shopping aku tengok2 jer, coz aku nyampah  ngan q panjang, but bila kawan aku  beli kasut, aku lak stranded kat bawah tu jenguk2, pun borong sakan lah jugak. so if ai nak soping lagik, pasni nak beli hbag.tadi azam tak nak soping, ni dan dan naik market plak.

img07306

img07308

A fren pakai Nine West RM300 lebih…baru 2 ari dia beli masa gambo nih aku amik….

img07310

a fren pun beli kasut gak, kat isetan after less RM159 from 300 lebih. Nine West jugak….

img07302

so itu cite soping moping waktu lunch panjang ari jemaat…

ai got myself 7 new things.

not for blog’s view hokeyyy!

Comment: 33

Memori 3 malam lalu…

img07281

….itu bag isetan masih lagi isi ngan barang2 jakarta…aku rasa ada few trips lagik, so sesapa yang aku dah roger tu nanti amik kat kedai jai yer…minggu ni jer 3 barang aku campak kat jai, for my readers/frens of RM.

img07282

Jai is the staff of Bigmug Cafe VA.he and tha gang of the cafe dah tau kalo apa2 barang leh campak through him or korang amik je barang korang dari dia.

he even claimed yang cafe dia nih as Pos Simpanan Barang2 Redmummy

so korang nak letak barang, kedai cafe jai ni lah yer…

rerupanya bukan aku jer yang jadikan port kedai dia as tumpang letak barang, ramai gak jiran tetangga VA yang apply the same. Abang yang empunya cafe nih, saya tumpang letak barang ye bang…sume barang halal bang, dadah tarak jugak ada!

ai m clean mar….

img07278

sesungguh nak amik gambo aunty tapi dia menyorok jugak, 3 kali aku cubaan menyenap, dan 3 kali jugak nak pastikan muka aku tak kembung. ha yang ni korang puji lah sikit ‘eh eh nampak kurus lah kak red’ sedap sket tekak aku dengo….

so anw, aku datang lagi menjejak kasih ke kedai aunty…

selain nak amik kain suor aku yang aku mintak dia potongkan arituh, aku nak anto lagi kain ela jakarta

img07275

yang ni aku spesial case lah, tak yah sorok kat korang, aku tunjuk jer…ni untuk buat baju kurung totally, coz yang sblm nih sumer nya buat kebaya, ater udah size kain tu sume kebaya mar….

will have to come back again, againnnnnnnnnnn to bring my family.

jadi kilang kain betullah aku skang nih, tp pakainya idok jugak.

takpe itu adalah asset jugak, coz corak2 kain ela aku sume bukan jenis yang pakai taun nih, taun depan orang tau itu lama nya pesen, yang jakarta nya tuh memang totally unik dan abstrak designnya.

dan soalan korang napa takde merah, kalo sumerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr kain baju aku kaler merah, baik aku ulang2 tayang je pakai, x yah buat baru. harus ada kaler lain mar, aku pun pencinta warna lain gak. lgpun kaler merah aku lebih banyak dari kain2 kaler lain.

ya gituuu

punyalah nak pendek bebel lam entry nih

terpanjang jugak.

permisi ya….

Comment: Comments Off

Teh tarik break!

img073141

my early dinner, ni kol 630 nya dinner. balik keje aku terus bungkus ni from jai’s cafe and makan sorang2, even tv pun aku tak tuko channel layan je lah kartun anak2 aku. it s our dating nite supposedly kitorg nak kuor tp aku adalah tak berapa sihat. aku berani letak entry single line tuh sebab kibaran bendera di angkasa raya menemani ku sepagi tadi. huh!

mestilah gumbira, kalo idak ai ll be a pregnant mom again….aku tak ready yet, and aku pun dah bilang aku rasa cukup2lah ngan 2 orang tuh unless pap! pap tuh hehehehehe sendiri mau ingat ler kan….

napa ke aku sampai kena ada pregnancy test kid, adalah sebab2 nya, iskk takkan aku nak ulas dendalam kat sini, kena le memalu shy2 a bit, menda tu kan lam kainnya cite kowang nih pung…

masa aku  melantak nih sirman pun baru nak kuor opis, anak2 aku dah naik hapal bila aku tepon arini ‘mommy ada dating kan arini? jangan lama2 okkkkk’

itu adalah gegirl yang menceceh

img07322

make up pun dah padam, totally pucat giler, ngan terkemut2 bagai menahan sakit biasa ler. bukan sakit hazab but usually on my first 2 days aku adalah sangat weak. tp dulu sblm makan nuvafemme lagilah mau terjelepuk but sejak aku makan tuh, memang just nice je lah. tu pasal kowang yang selalu ada senggugut tahap betaraksasa cubalah amik nuvafemme.

anw for wkend korang tak yah lak referesh 18 juta kali, aku memang totally kurangkan entry sok sok sebab mengambil sempena hari cuti sabtu ahad yakni aku juga perlu rehat mar…wpun aku tau ramai yang ada internet connection tp bagi can lah kat orang2 yang rely on internet kat opis untuk baca sesama ngan korang over wkdays. so at least ado lah jugakkan…bukan aku yilekpocik zero kan pun, ada tp kurang.

n boleh dok kita stop dulu Teka Teki, submission pasni tak yah lah on teka teki lagik dah, sesapa yang bagik tuh aku postkan next week, abihkan apa yang korang dah submit tp yang lain tuh anto lah Guest Writer cerita benar ke cerita kelakor ker apa2 citer seram pun bolehlah. but no more teka teki.

teka teki is not really my fav, itu sirman yang suka, aku bih suka cite benar cite nyata ala2 di celah2 kehidupan.

right dude?

salam istirehat.

Comment: 19

One big good news!!!

dari entry mlm tadi yang aku suh teka apake menda nya tuh kan….

abih aku airbrush kan sebab tak nak korang easily dpt tangkap menatang tuh..

apa hint dia ek…

em … ha gini:

1. kuning pun boleh – packet menda tu memang ada kaler kuning

2. ungu pun ada gak – tapi yang aku beli kaler purple

3. merah? iskk merah takdaklah… :( - but they dont have in red, betullah kan

4. kat tempat ijau banyak ado - tpt ijau tuh is watson

5. tapi kat tempat biru pun bersepah jugak – biru lak guardian

6. buy one free one – aku beli ni satu, tp free satu

7. kadang2 bau busuk, tapi kengkadang bau wangi – busuk sbb ada ayo kencing, wangi kalo takdak ayo kencing hikss

8. kurus, tp ada jugak gemuk – size menda tu kan kadang2 kurus gemuk

9. murah jer, tapi ada jugak yang memahal, ikut brand gitu - aku amik yang the most cheapest hiks

img07246

kalau double line pun takper

tapi dah tetentu single line kan, YEY!!!!

but it was then bila aku didatangi ‘kawan merah’ terus sirman bilang pada anak-anak ‘alah, takde adik baru lah abang ngan gegirl’

aku tak yah lah cite panjang sejarah yang menyebabkan terpaksa aku beli pregnancy test kit nih, tp keputusannya…..hehehehehhehe.

sib baik :)

but ai like his jiwang karat in his entry ….

Comment: 38