Tudung Ekino

puan2 tuan2

entry tudung kuor lagik

namanya tudung nih ialah tudung ekin ke kikin gitu

tp sbb aku cam x suka je nama tuh aku name it as Tudung Ekino ehehehheheheh

sesukahati je nak tuko nama

btw ulangan tayangan ayat plastik sezaman – sapa2 mau order bukan di sini, sebarang pertanyaan jugak bukan di sini tp terus pada puan penjual tudung.Kak Linda 0123019962

lagi satu, puan penjual tudung tidak ada connection ngan internet mahupun pc kerana itulah dia menumpang jualannya di redmummy.com

IMG06357

gaya tudung ekino untuk semua gambars tudung lam entry ni begini ya gayanya pastu camne ko lipa lilit ikut style ko lah, dengan bantuan ms lemb dan ms bunga makanya terhasil2lah gambo2 begini.

IMG06358

IMG06359

Ekino 100

RM20 / L Size

IMG06354

Ekino 110

RM20 / L Size

IMG06351

Ekino120

RM20 / L Size

IMG06356

Ekino130

RM20 / L Size

IMG06355

Ekino140

RM20 / L Size

IMG06360

Ekino150

RM20 / L Size

IMG06361

Ekino160

RM20 / L Size (cap kepala tu light green ye, x sama ngan yang bawah)

IMG06362

Ekino170

RM20 / L Size (cap ijau tuh a bit darker dari yang gambo atas)

IMG06363

Ekino 180

RM20 / L Size

IMG06365

Ekino 190

RM20 / L Size

IMG06353

Ekino 200

RM20 / L Size

IMG06350

Ekino 210

RM25 / XL Size

so gang, carik  Kak Linda 0123019962 ye untuk sebarang pertanyaan, pembelian, penjualan, penempahan dan segala yang berkaitan.

amin…

terima kasih in advance ngan doa yang korang berikan (awal2 kena aminkan)

insyallah…

soon

soon…

but donno when…

Comment: 86

Guest Writer – Ms Lola

Cukupkah?

stamp-stop_the_war_3

Sebenarnya, dengan meletakkan gambar setem ini

masih belum cukup untuk meniupkan semangat penduduk-penduduk Bumi menentang kekejaman Zionis. Asal-usul konflik Palestin-Israel haruslah didalami dan difahami supaya kita semua tahu objektif sebenar penentangan/kecaman/bantahan yang dibuat ke atas kekejaman yang sedang berlaku di Gaza Strip.

Saya masih mencari-cari bahan bacaan yang tidak membosankan dan yang penting sahih mengenai sejarah peperangan mereka. Buat masa ini, apa yang saya boleh lakukan ialah turut serta memboikot produk-produk yang menyalurkan sumber kewangan kepada Zionis. Saya mulakan dengan Coca-cola, Colgate dan Starbucks selaras dengan kempen PPIM bersama beberapa NGO yang lain.

Saya memang tidak menggemari minuman Coke – memang camnilah (wtf?) saya dari dulu.

Saya memang tidak menggunakan Colgate di rumah (tapi dalam toiletry bag, saya masih ada Colgate kecil yang saya gunakan untuk outstation – sila jangan boikot saya).

Saya juga tidak menggemari minuman dari Starbucks. Entah mengapa, saya rasa memang kurang sedap berbanding dengan SF Coffee (Caramel Lattenya sangat sedap). Tapi, tidak mengapakan kalau saya memakai baju di bawah ini?

dscn8014

Saya rasa Starbucks tidak mendapat apa-apa royalti dari penjualan baju seperti itu.

Ms Lola

Comment: 7

Mango is from Spain…

img06392

ni mango ni product mana weii? kang aku promote kang kena seligi lak ngan kowang. aku x tau lah dr mana aku promote je…jap aku google. malas nak google, rose gbm google kan, it says from barcelona. so boleh dok aku shop nih? leh la ek…..

aku dah pi pun smlm.

itu tali pinggang pusat namanya. ala2 barut. ko tau barut baby kan, ha kembali kita ke zaman baby, ada belt kekecik nak gak pakai bebesau…

oh ai x amik :)

not coz aku x nak ala2 pakai barut. coz the colour is not so red, ianya adalah ala-ala pink merah. enggak suka.

img06397

mereka juga ada jual bag2 yang beso, saya kan pencinta bag jugak tp kita berdiri atas kaki sendiri, eh silap kita ukur baju di atas badan sendiri, so kalo ko x dak duit kaya ribu raban jangan pakai yang memahal, so contohilah saya beli banyak tp pakai yang ala2 nih jer heheheheh. lagipun kalo orang bising napa ko soping hebat, saya jugak boleh jawab…gaji saya 2 kali sebulan:

satu gaji dari my permanent job

satu lagi gaji dari part time’s job

teringat plak aku ngan si NurImah kawan si Kulup. Pekabo kao Imah?

img06401

aku tak tau lah napa kaler2 mango kuorkan for cny (even they dont follow and have cny season kan) but kaler nya ya waduh. shocking green, shocking pink. biru menyala. merah x merah ala2 malu nak merah pun ado.

btw kan korang ni kalo baca entry aku  tak kira lah entry memana pun kan, janganlah emotional over pulak, aku tulih mmg lah bersungguh2 tp apehal lah yang engko macam nak amik seriuos sampai bercakap aku malukan laki ke hapa bagai. laki aku tu laki aku lah kan….. u guys amik as gurau senda lah..kan ke ada unsur2 joke dalam entry2 yang aku tembak.

kang aku laki bini takde mende kowang lak yang sesentap iskk….

over tau!

tau tak sume entry laki aku review dulu, kadang2 dia tambah ayat kadang2 dia buang ayat. menda2 ni kan sume auto publish. dont read our marriage’s mind boleh dok?

img06402

lagi satu ni ha mak nak buat lagi satu announcement, aku letih lah tau, aku asik dpt bounced email je bila ada yang tak letak proper email add, kowang nih, boleh tak key in betul2 kat email add korang lam Contact Red tuh…

so aku tujukan ucapan ini khas untuk kamu yang email kamu ditendang kati semula tu pasal hangpa x dpt email aku. sakit ati eih, beria panjang aku jwb, tup2 ‘undelivered’ Ciss!

1. Julie : abangnsayang or is it sayangnabang (sedara sirman?)

2. Yasmin: yasyas105

ada lagik tp aku malas dah nak google red@redmummy.com .

sket lagik nak tambah…

kan yang pasal kes bunga-florist-despatch tuh kan, member aku ckp last year dia amikkan bunga and kek aku dari florist yang sama (the one yang sirman anto tu lah jugak) so he said dia jugak kena yang sama from the same despatch, bunga tu despatch tuh suh amik kat basket depan, and kek lak dia suh amik sendiri kat basket belakang. camne aku kena, camtu lah jugak kena. punya malas mau park motor and hantar ke lobby. aku baru tau!

cisss….ciss cis.

ada lagik aku nak tambah, isk banyak nau nak tambah….

korang kan degil kan, asal pi scanned je kata aku pregnant, over tau! aku tengok cacing kerawit lah, banyak nau membiak lam ulu perut aku tuh….

Comment: 42

UKM Specialist Centre, HUKM

img06366

arini kan aku nak promote the private wing of HUKM, kat 7th floor. ramai orang tak tau…wpun dah kat 10 taun jugak wad khas ni ujud kat HUKM. sapa yang dah tau tu dok dendiam tengok je bagi aku laluan nak jadi model hukm sat yer….

7th floor ni x cam kat floor bawah hukm, ini more private and pendek kata harganya sangat mencekik darah lah. kalo ko rasa ko pi ampang puteri cek nonok (for pregnant mom) ehehhehhhehe kuis2 je pun dah 100 hinggit kan,kalo nak scan perut tgk baby pun dah around that figure jugak, sama la agk ngan spiatl nih yer…

anw, Wad Khas ni bukan meant for mengandung ajer, segala mak nenek penyakit boleh refer kat sini asalkan ada pakarnya lah.

img06368

ada few Wards lam 7th floor nih, ini Wad Baldu, ada satu lagi Wad Songket (ada lagik ke ward, tah tak tau ….) Wad2 ni ada few rooms, 10 ke 15 bilik kot,or less aku pun tak tau lah bape banyak bilik dalam each wards tp setiap bilik pulak depa bagi2 ikut size and ada harga ikut kebesaran memasing lah. VIP room mmg khas for menteri ke anak2 raja gitu.  Wad Baldu nih aku dulu duduk situ lah, masa aku ngandung beranak tuh aku dok lam Baldu ni. biliknya luas lah beso sesuailah utk aku sorang pastu sirman tidur katil kecik ijau tuh n ada tv complete lah cam  spital2 mahal private luar tuh.

similar je ngan yang nih, x de beza just that sini orang ramai tak tau…

img06379

kalau klinik lak jumpa doctor kat sini lah registration areanya. meh aku ajar, memula tepon no nih DL private wing nih lah 03-91457777. make sure lah ko tau ko dah sakit apa, pastu ko tanyalah ada tak doctor pakar yang boleh cover nih gitu bagai kan, pastu dptkan appointment.

aritu aku buat appointment dia nak bagi 2 wks later, tp aku gamble je lah. lgpun aku dah sms doctor aku since a week ago. so ai was there on Monday after work, aku lah patient terakhir, left kat2 kol 7mlm.

btw dulu masa nak beranakkan abang,monthly check up aku pi kat member aku dia doctor beranak gak tp klinik dia jauh, so dia lah recommendkan aku ngan Prof nih sebab satu itu kawan dia, sebab kedua lak Prof tuh jaga private wing, dekat ngan umah aku etcs kan.

tahun 2001, wifi dulu tak seantero sangat, so masa aku tidur memalam pas beranakkan abang, sirman menyusup kuor pi lepak kat registration counter Wad Baiduri, lepak pinjam main pc staff nurse. anto jawab email bagai….n masa tu pun baby depa tak anto ke baby’s room, staff nurse kat private wing sendiri jaga sblahan ngan bilik kita. even masa aku nak beranak for both pun, ingat lagik masa abang’s case,Prof tidur kat bilik sblh coz dia tau aku by subuh kena beranak jugak…ok itu lain cite lah kan…

img06376

dah 4 taun lebih aku x jumpa dia, this is my Prof, the one yang jaga pregnancy aku dulu, yang sambut both anak-anak aku….lama x jumpa dia bila jumpa iskk rasa nak mengandung je. wahahhahahahha.

tak semestinya jumpa gynae/pakar sakit puan sebab ko mengandung, aku tau kowang nya jari jemari tu kang nak naip memacamlah tu kan, no lah. iskkk, korang nih. kalo saje2 nak godek sana sini, nak check up itu ke nak lepas rindu bagai kan, bolehlah jumpa Prof and doctor beranak memasing.

btw, sapa2 yang masih sedang berusaha untuk mendapatkan zuriat, Prof juga antara yang bertanggungjawab buat all the sepatutnya lah…iud ek ke hapa aku pun x tau.ada dulu aku ngandung buat check up kan, aku tengok je couple nih, bukan malay lah ke bukan malaysia gak…so dengo2nya dia dah buat banyak kaliiiiiiiiiiiii, menda yang iud tu lah, tp kan depa x nak give up.Prof suh depa took a break gitu lah coz asal x jadik je terus buat x jadik jenak buat lagik. tp sian yer….

img06377

harga beranak kat sini, masa 7 taun dulu beranakkan abang, c-section lam 4 ribu lebih. gegirl lak normal delivery lam 2 ribu kot. dulu murah2 sket lah skang dah bape aku tak tau lah, korang sendiri pi tanya ek…

sebab kenapa aku pilih hukm wpun private wing ni aku leh dptkan kat spital canggih lain ampang puteri, pantai whatever lah korang cakap kan tp balik pada 2 alasan munasabah:

1. aku ikut je kat mana Prof aku ni keje, kat situ dia keje kat situlah aku beranak, lgpun dah hukm ni sekangkang ngan umah aku kan, batpe nak pi jejauh.

2. sebab kenangkan mak abah aku, depa kan dah tua, nak pi sepital yang jejauh macam kesian lah kan, so sib baiklah ada hukm, baik lah aku dok yang dekat dari pi dok beranak jejauh. some more aku beranak bukan laki aku je ada sama, kalo boleh sume anak2 menantu aji bakar pun nak dok lam bilik aku tuh…….tp lam labour room idak ler, itu ngan sirman jer (depa cakap red diva beranakkan ahhahahahah)

img06374

img06375

seblum ada apa2 speculation, REDMUMMY IS NOT PREGNANT!

udahlah banyak nau wish anniversary doakan kami menambah baby baru huiii……hehehehehe terima kasih. wpun aku sudah selesa ngan 2 orang anak, but manalah tau kan Allah memberi dalam jangka masa terdekat or terjauh jugak wah gitu kan……

Kalau aku tak cakap apa aku buat kat hukm nih and sebab musabab  jumpa Prof aku, so kowang sume x yah lah nak berpinau tanya apa keje nyer aku buat scan2 so on kay. u sadap tau…

iskk…
aku tutup entry ni sekali lagi ngan kata2 hikmat saya ke spital bukan sebab saya mengandung lah!

Comment: 93

Bersama Mak Merah…

Salam utk kak red & readers..

Saya ngan kawan- kawan plan nak buat lawatan ke Jogjakarta..

So, saya nak mintak tolong readers yang ada atau kenal mana- mana agensi pelancongan yg ada sediakan pakej lawatan ke sana.. satu lagi, nak tanya.. flight mana yang murah utk ke sana? kalau ada maklumat ke cadangan ke boleh emailkan kepada: misztake87@gmail.com

Segala bantuan diucapkan jutaan terima kasih.. :)

Misz

Comment: 9