New Year Eve!!!

saya ada penyakit malas memblog…bercuti di rumah membongkang seharian hikss….

amboi abang serombong ko!

anw, abang pun dah sihat, kami mahu pi minum kat Q bistro dengan lajunya dia cakap x nak ikut. wah kan dah bilang skang dia dah tau x de mood nak ngikut tp dia rela dok umah sorang2, suh dok umah nenek mmg tak nak. gilo ko nak dok sorang2 lah kan…so kami tinggalkan abang with fifin.

so kami bertiga je lah pi q bistro…

budak kecik yang dari pagi pakai baju tuh, even malam pun dia tukar baju je malas nak mandi…mana penah x mandi 2 kali, ni kali pertama mandi sehari jer,malas tol dia yerrr.

nothing to be blogged lah, adalah few entries yang biasa2 tu nanti aku kuorkan esok lusa lah yer…tak tau lah nak pi mana, abang pun dah ok sihat, ada 3,4 ari lagi before sekolah bukak. aku dok umah mengemas je bilik2 buku diorg.

nak bawak depa tengok wayang pun, cite apa bebudak ada….malas malas tol aku nak kuor jejauh dari umah lah. dok umah gak best.

sapa nya kompeni ada table calendar ek? leh bagi kat aku barang 2,3 tak. dah masuk 2009, sebijik kalendar meja aku takde. diary bagai tu aku x nak, berkoyon ado, aku prefer yang local national msia nye table calendar siap ada public holidays tuh. wah demand!

Comment: 33

Gegirl’s Fringe…

rambut tahun baru…saya sangat rimas dengan fringenya so aku taram…lagipun this morning dia ada orientation kat skulnya gitu kan…

mak nya x pandai gunting rambut, tp takat nak potong fringe, bolehlah sket2, pada aku…asal gunting tajam, potong kasi sama dah cukup.

Comment: 39

Imbasan Diary redmummy.com

Jan 2008

1. After months of waiting, sirman balik from Texas, for the first time in his life, dia botakkan rambutnya hiks…ada health prob lah rambut dia tu pasal kena botak mar…

2. Abang mula sekolah Year 1, a Chinese school and sekolah agama in the morning.  Gegirl mula masuk kindy, also in chinese kindy.

3. Work related, ai was seconded to subs company,  promotes as an Associate to HR and Admin, the company was based in Menara TM/KLCC and JB.

4. Travel to TTDI every wkend for abang’s tuition…

The Jan entry was posted in my old blog.

Feb 2008

1. Saya menjadi mangsa Cari Forum, gambar ku bersama artis2 during Ning’s wedding disebarkan tanpa kebenaran.

2. Redmummy.com was launched on 9 Feb 2008.

3. TV3 came to our red house for Maria Talk Show’s shooting.

March 2008

1. After months of survey, we bought a new house, CV.

2. Senihost mengecewakan saya…the bandwith has to be upgraded.

3. redmummy.com reached the 300ks hit.

April 2008

1. Planet redmummy.com was launched

2. My Mak dikejarkan ke HUKM, admitted for few days.

3. I heard the good news, to be called back to the mother’s company, aku tidak mahu lagi kena seconded to JB or Menara TM.

4. My red collection, red house appeared in TV3, Maria Talk show.

5. We change the hoster to serverfreak.com , fully sponsored by them. Senihost tuh, hancur! not recommended to anyone.

6. Ai won the chess tournament, 3 years in a row (game2 lain malas nak elaborate coz aku lebih in love dengan chess)

7. Gegirl was rushed to HUKM, aternya demam dia x berkebah2 sekian lama.

8. Ai was in JB for the nusajaya’s project, didnt meet any readers or bloggers there (chose not to).

9. My last day in JB was the last day with the secondment company, happynya.

May 2008

1. Our first family holiday, just to PD, together ngan adik beradikku.

2. I served the big shot ED in the company, another promotion for me as the high level ES of the company.

3. The nuffnang income is getting higher and higher. alhamdulillah.

4. Short trip to Singapore since sirman dah memang awal2 ada di sana, met my sporean readers bloggers and frens.

5. Abah and Along my big bro went for Umrah

6. Friso Gold, the first ads under Nuffnang appeared in this red blog

7. A company trip wt red family, holiday to Lumut, kami singgah juga di Pangkor.

8. Nuffnang income start to hit 4 figures.

June 2008

1. Friso Gold second ads was up.

2. redmummy.com hits 500ks visitors

3. Daddy’s Day for Sirman

July 2008

1. Nana, my sister, had to go for an operation tukar valve jantung, currently using cow’s valve. will undergo second operation mbe lagi 10-15 years.

2. Redmummy @ Kak Red @ Red Diva turns 33 on 11th

3. Private blog was launched, only for selected readers have the access.

4. Oreo ads was up.

5. Red family pi short holiday to Melaka, A Famosa (tinggal di hotel A Famosa adalah satu kesilapan paling besar!)

August 2008

1. Nuvafemme ads was up.

2. Levi’s ads was up.

3. Rad family short holiday to Kuala Gandah, Pahang.

4. Promotion for Syam Bangkit ads was up.

5. After years of waiting, we bought a new PC Dell, paid from the Nuffnang income.

6. Sirman and Redmummy, went to Bangkok for our honeymoon , no kids. Frankly speaking, saya hanya soping barang saya ciput2 jer, semua barang yang dibeli adalah for families, frens and my blog readers sahaja. The list goes up to more than 50 recepients.

Sept 2008

1. Abang buat pertama kalinya berpuasa, he missed 3 days.

2. Redmummy.com’s windscreen car sticker was launched for poll, printing for readers will be done on 2009.

3. Gegirl turns 4 years old on 9th

4. Mak pi umrah.

5. Bingkisan Salam Syawal was launched, will appear again during fasting month of 2009.

6. Promotion for Ayuazizi’s Tart ads was up.

7. Redmummy menjadi respondent for Nuffnang Sharing Session.

Oct 2008

1. Red colour is our red family raya concept for this year.

2. Redmummy and family bercuti ke Penang

3. Mia Satay ads was up for 2 months.

4. New banner for redmummy.com was launched, created and courtesy by Vagg

5. Another banner for redmummy.com was up, created and courtesy by Nadh.

6. Kem Kotex ads was up.

7. Sirman turns 35 years old on 19th.

8. Madagascars Tickets from Nuffnang to redmummy’s readers was up

9. Redmummy was featured in an online magazine, Live and Inspire

10. Abang turns 7 years old on 23rd.

11. Redmummy lodge an official police report for the lalats issue in my red blog. A reminder to all old and new readers, sticky bar on the right side of this blog. Leave comments nicely, sesiapa yang membuat ‘hal’ tak kira di luar di dalam blog merah, saya tidak akan teragak2 mengrelatedkan kamu dengan current police case, or the next report too.

Nov 2008

1. Gegirl had her first concert (under her kindy), Hey Mickey show.

2. UMobile ads was up.

3. Redmummy.com mencecah satu juta visitors.

4. Lipton Hirameki ads was up.

5. Redmummy with Maxis Mini Dell special appearence.

6. Red family went for our short holiday trip to Langkawi.

7. Maxis Mini Dell Part One and Two ads were up.

8. Mamy Poko ads was up.

9. Redmummy with Friso Nuffnang special appearence.

Dec 2008

1. Redmummy appears in The Sun, NST, Razor TV Singapore, Yoyooh and twice di dalam Kosmo.

2. Redmummy representing Malaysia for Brands Blogger Challenge in Singapore.

3. ICT Bersama Sirman mula diperkenalkan di blog merah.

4. Semua hadiah2 untuk readers, pemenang for any contest di blog merah, telah lama langsai. Contest lain akan menyusul pada 2009..

5. Event paling besar dianjurkan oleh redmummy.com with collaboration dengan the 5 GBMs, Potluck Gathering with redmummy.com was held di Taman Putra Perdana, peristiwa paling manis di redmummy.com.

******************************

photo credit to Bojeng…slamat jalan 2008

No new resolution for 2009, saya kurang minat berangan-angan ke, bercita2 ke hapa la nih, biar ikut flow. ada job ada mari ada ads, ada blog sedap janji idup tenang aman. ada kerjaya, ada family, anak-anak sihat keluarga bahagia sudah cukup nikmat.

Saya harap pembaca saya kian berkembang, semoga redmummy.com makin dikenali, supaya jejak langkah saya lebih cepat dicapai. Wpun ini blog saya, mungkin ada antara kamu yang mahu menyelinap kisah2 di blog merah. kisah yang ‘kurang enak dibaca’ x yah lah kita jaja di sini, yang dah lepas tu apahal nak ungkit2, cite hal elok2 je sudahlah.Yang dengki khianat tuh x yah lah kita riuh, boring.

So bolehlah kita share sesama, saya mungkin terlupa. Ada duka ada gembira ada sonok lam blog nih, let s share a story.

Since hari ini hari terakhir 2008, saya biarkan entry ni agak lama kay….

Selamat Menyambut 2009!

Comment: 108

GBM

cute :)

**credit to ayu the sun, dia yang buat itu gambo ….

Comment: 21

Abang domam!

di hari selasa yang panas, plan nak kemana2 haghammmm x menjadik. nak pi kindy gegirl for her orientation pun cancel…

aku cakap awal sangat, ingatkan abang dah leh kebah mlm tadi, kol 3,4 pagi dia meracau, demam2 panas, sejuk panas sejuk. so aku berjaga la jeram pala dia..

tu yang nak pi kindy gegirl pun hemm nan adonya.

boleh gegirl bangun ‘mom jomlah pi skul adik’

hah kol bape yang ko nak pi skul?

so kitorg pi brunch terus kat klinik

mengendap klinik!

sirman dah register awal2 sekali masa kita pi makan klinik tutup tp sirman cakap budak tu kata nanti dia bukakkan pintu coz doctor nak abihkan yang appt before lunch tu lah. sib baik lah..kalo idak kena tunggu kol 3 haiyoooo

memang abang demam, panas kan…so amik ubat blah

pi hukm plak..masa ni abang nye engine dah lain macam, dia kan ada pangai2 sket kan, apatah lagi bila ngah demam…kat sini kami melawat anak buah Amirachaos, sesapa nak melawat, kat tingkat 4 yer. makpak nya sentiasa ada sama ngan Yana.

little yana x de gambo, masa aku sampai dia ngah meraung x hengat kat dalam, sampai kat luor ni ha leh dengo suaranya, dia ngah lawan ubat bius, x nak tidur langsung, pastu kena bawak pi xray room, so memang takdak gambo, lgpun aku cam rasa nak lempang je muka aku kalo aku amik gambo dia yang ngah mengamuk sakan kat situ. serious dia bad mood, dahlah sakit, kena dok spital for the next few months, maknya aku tengok dah makin kering..sabar lah leen.

pastuh sirman anto aku ngan abang balik, coz banyak lagi tpt project kitorg nak pi tapi anak bujang aku ni tak nak tinggal umah neneknya, nak berkepit je ngan mak nye, so aku suh sirman n gegirl pi settlekan apa yang patut. sirman tu kalo boleh nak heret je aku pi ke mana2 tp dah anak demam, x kan aku nak pi gak…so aku balik dulu ngan abang..

pas bagi ubat, dia mandi plus muntah2 ubat eiii..terus dia tidur. aku grounded big no tv kartun, bagi brain dia rehat, asik berkartun jer, ngah demam pun nak berkartun.

ramai yang tanya aku kat YM kat email kat potluck apesal abang nya pangai buat tawaf pusing badan mak nya masa potluck arituh, siap dia dok tepi longkang, dok atas bukit sorang2, dok melepek cam bengang jer..sebabnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:

kan masa aku bagi2 adiah kat korang tuh, dia pun nak adiah gak. tp dia x nak lah adiah yang aku dah wrapped, yang dari kitorg sendiri coz dah tentu dia tau apa adiahnya kan, dia nak adiah yang orang lain sponsor, dia tengok ada budak lain dpt. aternyer…..lam hal ni wpun majlis aku kan, tp aku bagi kat anak2 orang dulu lah baru bagi kat anak aku, so tu yang dia bengangg!

gambo ni aku amik dari blog amirachaos, hah ko tengok dia nya mandom dok tepi longkang! bukan bapaknya…tengok 2 gambo si abang tuh.

tu yang dia dok protest kat aku, aku nak bercakap ngan orang, sanggup dia pusing badan aku, tunjuk marah dia.tp pastuh dia ok bila kak latifah and abang shah spore ada bagi adiah, kira senyap sket lah mulut dia.

abang tu pantang dia banyak, dia x suka pi soping, tpt2 soping mak nya beli kasut ke baju ke dia x suka. dia x suka pi memakan pastu dok lelama, macam kalo aku pi jumpa korang memakan sesama nak dok 2,3 jam dia x suka, dia mesti leh tahan sejam je pastu kang dia mulalah memekak2 ‘nak balik nak baliikkkkkkkkkkk’. dia benci pi wedding, dia dengo je kena pi wedding, muka dia sentap gila. kalo kat wedding tu makan kena suap, and nanti dia akan merengek2 nak balik nak balikkkkkkkkkkkkk.

hah tu lah abang….

smlm depan makcik pakcik spore tu, dah kena tempik ngan maknya, ater aku ngah bercakap dia sibuk menyampuk ‘nak balik nak balik’. bape kali dah cakap time makpak ko bercakap jangan menyampuk, jangan menyampukkkkkkkkkkkkkk, kan dah kena.

ah ok…aku pun nak tarik simut tidur sblh abang :)

Comment: 25