Bersama Mak Merah

dear red,

nak mintak tolong tanyakan your readers kat mana nak beli sut spiderman/batman untuk bebudak lam umur 3 thn. my son yg minat betul kat superheroes mintak tu for his birthday…

dah merata carik kat shah alam ni tak jumpa…dulu ada nampak kat plaza shah alam..tapi smalam carik kedai tu dah tutup…thank you so much for your help in advance…

love ya.. yummy mummy

Ezlin

Comment: 11

Jawapan untuk Teka Teki Teka Tekuk

Jawapan untuk teka teki semalam

1. Salam kak red N sirman. sy ade teka teki…

Burung spesies ape….kepalanya dekat kaki, paruhnya dekat kaki, sayapnya dekat kaki, badannya dekat kaki, KAKInya pun dekat kaki?

adzariff.com

Jwpn: Burung mati kena pijak.


2. There is a bus with 7 Girls -Each girl carries 7 bags -Inside each bag there is 7 cats -Every cat has 7 kittens -All cats have 4 legs each Question: How many legs are in the bus?

angah

no_of_legs

Comment: 0

Cleaning Service

img07338

mana you dapat pamphlet nih?

kat post box

nak buat apa nih?

your readers kan ari2 dok email tanya pasal fifin lah, helper lah part time cleaners lah, hah amik nih kasi promote.

so all of you, thank you to sirman lah coz bawak balik umah iklan oren nih kay, nak tak nak aku blogkan lah jugak wpun tokey cleaning service nih idok tau pun aku promote business dia. but ai m just helping you korang yang asik lah dok tanya aku pasal part time cleaners etcs…

img07341

aku enlarge kan gambo nih terus bagik korang nampak terang2, nampak idok?

ada 3 Package yang Mr Ooi ni provide:

Package A: 2 trips per month, 4 hours harganya RM110 nett

Package B: 4 trips per month, 3 hours harganya RM160 nett

Package C: 4 trips per month, 4 hours harganya RM200 (sesapa signed up package C, customer can enjoy extra 5% discount)

img07343

The services ni incuded Home/office cleaning, premoving house cleaning or even party helpers…

Berminat tepon Mr ooi at 016-333 9192 or 012 963 9192.

aku promote cleaning service nih with few conditions yer:

1. Mr Ooi tuh tak tau aku promotekan sebabnya dia letak flyer dia nih kat lam post box aku, so korang tolong jangan tanya aku details pasal service dia, aku tak tau apa2.

2. Aku promotekan jugak coz hampir everyday aku dapat email dari korang2 yang dok lah tanya pasal Fifin my best bestest helper tuh, since aku tak tau dah camne nak tolong by promoting this korang bolehlah try kot2 depa leh buat kan umah korang tuh. ni diorg ni kemas umah bukannya jaga anak2 pulak.

3. Credit lah sket redmummy.com kat dia, kang menderu2 orang tepon dia sure dia terpinga2 sapa pulak yang jaja no dia kan yet dia letak kat post box aku, so korang pandai2 lah kautim.

N sebarang soalan bantahan ke hapa, direct to Mr Ooi tuh….

anw dia ada gak tulih kat flyer nih yang housekeepers are dropped and picked up by them, safe, reliable, honest and flexible time bla bla tanyalah dia sendiri yer…

hope this helps you a bit. kalo fifin cuti sebulan 2 aku pun boleh pakai service dia gak kot….kot lah, tak sure aaa. sesapa dah pakai nanti bagitau lah kat sini ek ok idok dia nya service nih.

Comment: 19

another new client…

thanks to our new advertiser – LittleKittle Homeschool Chatter Moment. do visit their site especially utk sesapa yg interested dengan Homeschool .

and guess who will be “Guest Appearance” in this Homeschool “Chatter” Moment?

yup your Kak Red :)

* Please Contact Us if you need to advertise in redmummy.com

Sirman

Comment: 5

Guest Writer – Teka Teki Teka Tekuk

teka teki lawak..(bole ke?)

1) Banyak-banyak bas, bas apa yang pandai

2) Apa binatang, badan kecik macam semut tapi mata besar “bulb” mentol

3) Ahmad bin Abu, kambing bin apa?

4) Ayah ali ade 4 org anak.anak pertama bernama nana,anak kedua bernama nani,anak ketiga bernama nanu..soalannya,siapakah nama anak yg ke 4?

5) kenape air laut masin?

cinta

**The final entry on teka teki, pasnih cite dunia kehidupan korang plak kay…shoot kat Guest Writer.

Comment: 7