Kecapitan!

kepenatan ya hamat

dari pagi kuor ni ha kat kol 11 mlm baru sampai umah balik

so

bagi aku amik napas lu yer

iyah iyah iyah

Comment: 7

The big boy wants a bro…

img06989

back home yday, weather was sooo good. aku mintak tok aji anto abang terus ke VA, coz told ya makpak takdak dating on fri nite…when ai get down, aku dok diskas ngan tok aji pasal abang, masa ni dia ngah monyok diri jejauh, helmet pun tak bukak

img06991

the boy is so monyok coz budak kecik ni nak balik umah toknya, leh main ngan baby khyre gitu ye, tp ni dah kena balik VA, takde chance le nak main…sian dia, muncung je…amik gambo pun muka tak nak pandang camera.

img07001img06995

balik umah dia mandi semayang asar, n yes u perasan kan ada mamat (bear) kat sblh dia ngah semayang sama. if gegirl has her own imaginary fren, abang pun ada gak. he is 7 yrs old, ikut taun memanglah year 2 tp ikut bulan he just 7 yrs plus, so tahap pemikiran dia masih lagi ada ‘kawan’. so that mamat is his fav fren.

mamat tu aku yang punya dari anak dara dulu, so since our first child is a boy, aku bg dia, turunkan kat gegirl pulak. but idok le dia nak kuasa bawak robotec dia semayang sama kan, so dia bawaknya si mamat…

tp dia taklah bercakap poyo2 ngan mamat, kalo gegirl lain ler, berborak sakan ngan mamat tp abang just anggap mamat as his ‘fren’…

anw deep down in his heart, he really needs a younger bro. kalo takat nak suh aku beranak lagi bagi dia adik lelaki tu dah sokmo sangatlah kan, kalo gegirl pulak dulu suka but bila dia tau yang she wont be the last child of the house, ko tanyalah dia nak adik ke tak nak, kompem lah dia cakap tak nak adik tak nak baby lagik.

Comment: 25

Sesantai di Dome…

img06982

oh pelissssssssss!!!!

ok aku sian gak ngan abby tp bila dia asik kuor jaja muka dia yang ngah lam edah tu with Zul pelakon muda tuh, mula lah aku mual sama. tp semual2 aku, mual lagik aku ngan sememeh n normiang nih. eiiiiiiiii! ke main lagik ye jadi cover pulak korang ye. terus naik nama sememeh yer pas kena tangkap basah….

img06984

kami borong 4,5 majalah, sapa baca Women’s Weekly. gila lah majalah tuh, penuh ngan craps jer. iklan sepenuh2 alam. baik gak baca light magazine, tengok2 artis,tengok baju artis, tengok make up tengok gossip, spread to the GBM yang nak cerita tp tak nak contribute citer. malas ek korang!

so aku lepak kat Dome, purposely nak dok kat sofa tuh, nak dok tetenang

nak baca majalah

nak rileks

nak tetidur kat sofa tu gak

syoknyaaa

img06985

my fren’s menu, asam pedas

img06986

catch of the day, solomon, sodapppp!

abih dah points dome aku, berbaki 9 points je. nak buat apa tuh….till end of march je leh pakai, iskk, peram je lah. pasni dome x nak ada kad dah, so depa suh clearkan points mana yang ada…

objective untuk mendapat ketenangan makan kat sini

berjaya gak…

sambil baca majalah sambil cuci mata

ada sorang awek cun nih

dia pakai dress itam

tp jenis yang ala2 gila jaranggggggggggggggggggggggggggggg! pakai lak thong halus. kan gstring ada few types kan, ada yang v shape, ada yang celah bedah shape, ada yang tali halus 3 serangkai shape, ada yang T shape halusssssssssss gila tuh. ha dia pakai yang tali halus kiri kanan pinggang, and celah bedah, kooo!terbuntang kejut aku menengok. sbbnya dress itam dia tuh can see throughhhhhhh!

kenyang lah abang2 yang pi jemaat semalam…

Comment: 17

Love is in the air…

img06977

img06978

orang yang sambut2 VD tuh suka ler ngan mende2 nih, love is in the air ler love is forever ler, ai die if u die, ai jump if u jumpa…perkhhh leleh taik telinga dengo.

sudi2lah beli bembarang nih, x kisahlah ada VD ke ada cinta ke ngah frust menonggeng ke, beli je kalo korang mampu. x yahlah tunggu orang bagi ke hapa, sendiri belilah utk kepuasan diri sendiri. tp tengok poketlah kalau agak2 sengkek jangan beli, kang jilat tayar keter plak.

those are all limited old edition of Bodyshop,

img06980

isk gambo aku membazir jalan2 lagik. heheheheheh. ai menerai je lah. terai 2 baju, dedua tak ranggi. dedua tak ranggi pasal aku dah kembang dah mak orang. some baju kat Romp sonok gak kalo dipakai, tp kalo idak tuh macam x sesuai jer ngan umur kita. but like ai care?

sebab aku care le aku tak amik pun dedua baju tuh.

so ni baju apa pulak

baju jakarta pun x abih lg pakai

emm

baju jakarta takde yang hok gini gini

so kena lah carik back up

ai have 2 events mar arini :)

Comment: 16

Tolong jangan dera saya….

salam to all…

those yang hantar guest writer ke BMM ke, apa2 je lah, once u hantar sometimes u have to q

bukan ari ni ko anto

arini ko nya post boleh kuor lam blog merah nih

it takes time, kena q ye, sbb orang lain pun nak kuor gak cite nye lam nih

so definitely cite ko hanya akan kuor after 48 hours, ada yang sampai seminggu baru kuor, bergantung pada berapa ramai yang send your masalah to BMM and to the Guest Writer column gak.

apa tujuan aku nak cakap nih

means kalo dah berhari2 ko nye submission tu baru nak kuor, means ko ada berhari2 jugaklah nak tarik balik post tu kalo ko rasa ko tak nak kuor kan, nak edit ke hapa. coz aku cuma tuko nama ko to nama samaran, lain2 lam tuh aku copy paste sebijik2. atau ngan kata lain kalo ko nak tarik balik pun, lama masa yang ko ada kan…

tp bila entry tu dah kuor berejam2

pastu ko suh aku tarik balik

coz orang taram sama ko

ater camnerrr

aku pun panas ati gak dik

susah payah aku letak lam kolum BMM/GW

pastu ko nak suh tarik balik

selepas berhari2 ko post email suh letak lam BMM/GW

lepas orang dah komen bagai

ko nak suh tarik balik, ok lah aku tarik balik..tp tunggulah memalam kang, nanti aku buatkan.  aku dah privatekan entry tuh, kalo delete sayang komen orang2 yg dah letak, kalo aku letak kat draft, buat nyemak folder aku gak, so aku privatekan jer. happy lah kay.

halahaiii

Comment: 29