Red Teaser…

img_7986

a1

:)

Full story on make up session etcs akan kuor berperingkat mulai insyallah hari isnin or tuesday, aku nak tunggu ramai orang balik dari cuti 3 ari kay…

kang ramai tersedak plak dok tanya ulang kali..

no more angry mood ;)

Comment: 29

Angry mood!

angry-woman

arini kita penuhkan dengan entry marah piss off merah menyala, boleh?

(anw kepada nb2u, maaflah kerana saya terpaksa bagi komen camtu, ngah marah, tu yang aku tembak je cakap cenggitu!)

Lilred says:

everyone knows that this blog has many readers
everyone also knows its not easy to have one picture put up in here
there are only 3 types of person yg gambarnye akan naik at RM

1. u r a friend of RM
2. u r a celebrity and RM bumps into u
3. ko adelah berperangai hanjeng! (tak kire la dlm dunia blog mahupun di tempat awam)

there… i guess u are such an ignorant yg takde harga diri, sanggup lakukan ape saja hanya untuk glamour? tu pasal gambar ko sket punye pose chantik kak red hamik tepet kat sini!
hahahhahhaha amacam??? ko dah rasa kelassssssssssssssss sgt ke nyah???

agaknye dah hbis idea dah cemana nak promote blog sendiri?
tak cukup ko tepet gambar artis yg ntah mana mana ko kutip tepet kat blog sendiri
ko nak up jugak muke ko kat RM kan?
tak cukup tuh,,,, ko komen lak kat blog sendiri dgn nama RM
ewaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhh MELAMPAU!

kak red, die nak rasa kot cemana jadi kak red, walau barang seminit due
kesian kan la kat die
tak jumpe personaliti sendiri
tu yg sanggup buat muke tak malu pakai topeng RM tuh
kot kot esok lusa die tukar plak jadik azlanmummy?
tu pose camtuh tuh….dah start sket sket la tuh….

kalau dah dia kemaruk sangat nakkan hits, tapi dengan cara menipu other readers, memang sangat busuk lah perangai.

aku suka kalau dapat no fon terus mamat nih, me can go direct to you and ask personally

kalo ko refuse ngan these signs:

1. aku dah mengamuk lam blog aku bagi warning pun ko buat bangsat tak tau gak

2. aku dah suh ko cabut entry tuh, buang komen penyamaran sebagai RM tuh pun ko bolayan

3. aku suh buat apologize entry pun ko buat dek

so my lovely readers out there

apa lagik

dig me his info lah…

kalo tak jalan gak bak kata sapa tuh yang bagi komen, seorang blogger menang 25k kerana namanya digunakan oleh blogger lain, ha….

busuk la pangai kau Azlan, sangat lari kencing berdiri tau tak!

Bukan kerana gambar sahaja yang buat aku marah, tetapi kerana dia menyamar sebagai RM untuk mempromosikan blog nya sendiri!!!

Update at 445pm:

setelah dia hantar komen mintak maaf dan aku balas untuk suh dia cabut jugak entry and komen itu, kes ini ditutup secara rasminya.

yang lain jadikan iktibar, hormati hak dan peribadi orang lain.

Comment: 18

Rendahnya martabat seorang lagi blogger!

there are 2 stupid mistakes u buat kat sini xx!

1. you curik gambar2 Zahnita from my blog, those 2 are the original photos from my blog, the link is here : http://redmummy.com/2008/10/16/zahnita-wilson-and-daughter/

ai was the one yang amik gambar tu and posted it in my blog, ko selamba badak je claim gambo tu as yours and put your watermark?? ni apa punya credibility blogger ko nih?

2. you quickly put a comment as ‘RedMummy’ in this entry, so that ppl yang baca blog nih, tau yang kononnya the real RM knows bout this. ni lagi satu dahlah mencurik gambar kat blog orang, boleh sesuka letak komen orang lain letak lam blog sendiri.

now, sblm aku war2kan kat seluruh alam blog bout your dirty style of blogging, pls remove this entry!!

blablablablaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

**********************************************

aku sangat2 marah!!!

banyak kali dah informers aku tangkap blogger2 yang tak tahu harga diri mencuri gambar2 dalam blog aku  nih and letak watermark sendiri claim that itu gambar asal mereka. ada jugak yang tak tau malu cabut watermark or not even linking me n saying that is their property. ni ape punya manusia pencuri nih?

udahlah tu

selamba badak letak komen as Redmummy dalam blog post tu, kenkonon aku nih lah bagi komen.

nasib baiklah kaki informers ramai yang cucuk pecah lubang si pencuri2 nih…

tolonglah, kornag kalo takde harga diri, ok lah aku paham korang mencuri. tapi janganlah sampai mencuri pastuh buat lagi hal dengan tipu watermark orang to put your own wmark, and boleh pulak menambah perangai busuk dengan menjadi RM for that post, kenkonon aku yang bagi komen!

1. aku tak buang komen aku merata tempat, to specific places je ye

2. RM’s comment in other’s blog ada own style, ada own comment bukan macam engko letak tu

Kalau ko curik je gambar tu enaf said, tp yang buat aku naik darah bila ko letak komen as RM in that post,  hemm, let me see you posted that entry at 528pm, suddenly RM jadik first commentator at 538pm!!! wah hebat, aku masa tuh kat mana? dalam toilet tengah berak, tidur!

anw, the top italic tuh yang aku komen, my REAL comment lam blog yang mencuri data in my blog. sangatlah busuk weii pangai engko.

Oh, this is what you wrote in your own myspace about yourself pencuri :For those who added me in, the reason i set my profile to private is not bcuz of my page is soo exclusive, hiding my age or sumthing. this is bcuz of those stupid infamous keep stealing my stuff and even my pictures! shame on them.

pencuri-jalanan1

so how about your attitude, stealing other ppl’s stuff?

Sampai bila nak jadi blogger busuk dengan perangai mencuri dan tidak ada harga diri, menipu readers saying that RM is giving comment in your blog?

Azlan, be a man! !!!

Comment: 48

Jualan gudang

warehouse-sales-ad

saya membantu one of Nuffnang’s staff, to promote on the warehouse sale…

Details:

Add: Lot 1509 Batu 8 Jalan Kelang Lama PJ

Phone No kot korang sesatttttt: 03-787 55555

Bila boleh serbu ini jualan gudang? dari arini jemaat, oh dah terlepas til esok sabtu ahad isnin of 9 March. 9th kan kita cuti public holiday so meh reramai terjah…

happy shopping gang bas merah :)

Comment: 6

2 Engagements…

img07477

kamu kenal shida?

img07479

kamu juga kenal Nan?

ai hate them so much! benci2 pun aku tetap gak sayang depa.

ai hate them bcoz….tiap kali depa jejak kat kl, tiap kali fon aku berdering…aku dah agak mesti depa ada kat kl and near by ngan area aku. tu pasal aku geram benci ngan bebudak kecik nih eiiii

kak red, lagi stgh jam orang smpai klcc?

korang sokmo macam ni tau, akak ada lunch appointment back to back arini larr

tak kira, see you in half and hour!

grrrrrrrrr

so my lunch with my first appoointment called off at 130pm

130pm lak aku had coffee with them, around 20min later aku halau depa coz ai have another appointment to meet. oh yes ai m bz lady, but itu sebab korang2 nih tak geti nak buat appointment. n sume appointment ku jumpa kawan2 kay bukan jumpa clients RM.

btw the 3rd appointment kat Chinoz tuh, ai met a lady, my super lovely fren yang ai cant take her photo, ai know bout her engagement coz depa 2 tuh kesayanganku!  she showed me her big diamond ring, depa just engaged 5 days ago, so lovely. congratulations to your engagement S and M :)

yes, as promised ai cant show their photos, even the ring, cantik seiiiiiiiiiiiiii ring dia! but ai will totally blog bout their wedding, tak kiralah bape banyak peringkat, ai will attend.

img07481

talking bout engagement, aku malas lah nak simpan2 rahsia, kali ni aku bongkar gak lah kay. punishment for Nan yang suka main sergah datang hendap aku kat klcc. anw petangnya pas keje aku jumpa depa lagik coz depa dok soping tak sakan sangat kali nih. patut aku amik gambo masa depa soping last month, lagi gila dasat depa memborong!

so, kami kali nih pusing2 Parkson, diorg yang soping aku pun terjebak sama. not good not good!

img07486

eh tadi nak selongkar rahsia orang kan…

ha kami jalan2 tengok barang2 untuk hantaran gitu…

takkanlah aku lak yang nak kawin lagik kan

dah tentulah untuk adik2 kesayangan aku tu hah, sonokkan, bila bagai kat mana soalan nak bertunang nih aku takleh lah reveal, but yes they are heading to that.

shida, tip menggoda satu lagik akak nak ajar….cuba dptkan wang hantaran RM15 ribu ke atas yer…

ater katanya doktor sama doktor, mark up jer!

insyallah, saya akan naik ke Johor dan Kelantan for their wedding, aku cakap jer, tapi aku tak nak janji.

img07480

img07483

it was so funny tau bila kami jalan2  tengok barang2 yang jual display kat parkson tuh, nan macam tercongok2 membilang harga barang…

sian nan, ater katanya nak kawin kan, nothing is free ye nan. duit tol from kelantan to muar pun kena bayar kay, apatah lagi nak amik anak orang buat isteri. yang pasti janganlah kawin sampai berpinjaman loan bagai, kang senak lah dada korang.

ni napa le aku letak gambo anna sui ngan hbag tuh , ater nak snap bebanyak leceh arr…parkson nya promoters dia manghaik, berdiri tegak tengok orang tak tembus kau, aku nak ngamik gambo pun payah!

just that…

emm, ai finally got a new hbag from Parkson too….kaler dia cam jimbabwe sangatlah but bolehlah, cant spend so much since ai have few other things to buy:

satu barang tu berkaler2 lak

satu barang lagik kaler merah

so budget mar budget….ambank kang marah ngan aku!

Comment: 15