Isetan Member’s Day

IMG10207

ai went to parkson first before stopping by at isetan. dari atas aku tengok entrance yang depa bukak satu tu ha, manghaik. berkeruyun umat nak masuk isetan. katanya jemaat is for members kan.

kalo family ye korang leh angkut family ko

tp kalo kenkawan, x leh masuk

aku sib baik ada 2 kads isetan (satu under nama sirman hehehehehe, sanggup buat 2 kad tuh dulu!) sirman pun tak tau dia ada kad isetan hahaha. it s for my frens lah, ramai yang nak pakai leh pass2 kad isetan aku.

points pun aku dpt.

IMG10208

aku x berdaya nak amik gambo lam isetan, aku pusing kat my fav place sampai aku pi naik setiap floors, buat inspection…gampang woiiii, men’s floor jer agak sunyi sket dari other floors. betullah, orang pompuan adalah mahir dengan shoppingnya

IMG10212

dia punya counter cashier, bukak ke main banyak, lagik banyak depa bukak, lagi banyak manusia beratur. ada yan l eh buat urup L…saya tidak membeli apa2 yer coz this is my first rounddddddddddddddd menggedik lam nih. the second round aku datang lepas keje, aku x sanggup lah dok lam isetan waktu lunch hour sini, ke main hazab!

IMG10213

dalam isetan’s newsletter yang sampai kat umah, lancome ni cam menarik jer. for RM270 is quite a good price, coz ada eyeshadow and brush set 4 batang.

IMG10214

ha ni gambo beso…tp tu lah brush dia mmglah lembut but sintetic aaa…saya adalah tidak mahu sintetic anymore. sebab skang aku dah pandai sket make up2 nih..so ai want to value bebetul barang make up aku

IMG10215

manghaik! manusia nya berebut…kitorg kat sini ado ler less than 20min, tak tahan aku kecamuk lah pala. ekon penuh pun rasa cam bahagn jer dek manusia bermandian tu ha…

IMG10216

pandai isetan buat business, tiap kali ada members day, tiap kali gitu lah diorg open new members registrtration. so mana2 yang lom jadik members, masa tu lah giat gigih nak register. ai met 2 of my frens kat sini, they dont have any cards. sinceaku ngan kawan pun dah x masuk isetan, aku bagi le 2 kads aku kat depa…

lenjan la depa laju meredah isetan.

bahagia la kamu meredah q yer.

IMG10219

before taking our lunch, aku singgah lagi kat make up professional, aku kan dah lama nak ada casing for brushes. the original, yang cap2 ayam ni aku tak nak lah, senang terkopek2 kulitnya.

for make up forever professional, they have 2 sets.

IMG10220

for the stand casing nih, semua makenek brush ke hapa jenis make up leh letak. can use for daily and travel gak. nih tak mahal sangatlah RM140.

aku hampir saja nak membayo for this casing.

tp…tau lah saya kan.

akan pikir 18 kali kuor masuk segala kedai

baru aku decide.

IMG10221

kalau yang nih, aku suka gak, suka bangat. leather lak tuh. harganya RM170, tp yang tak syoknya, dia nya stick brush, meant for kekecik alam jer. specially designed for brushes make up forever prof nih. kalo aku nya brush acca kappa ke, memang tak leh sumbat. ater camner.

beli dedua? hemm…310.

takde ke korang ada staff price ek? adoiyai…

aku kena pi carik kedai lain lagik, selagi tak puas hati, selagi tu aku survey merata…

btw, isetan ni sale lagik, pasni sesapa leh masuk. takde kad pun leh masuk. jejemput ler menyopping sakan. kalo ada duit terlebih2 tu ha pi make up forever professional tu yer, yang kat 1st floor of klcc, depan escalator, bukan dalam isetan tau. paham dok nih?

daaa….

Comment: 8

Kepoh Kebana!

IMG09968

the batu hikmat abang…

dia segala sampah sarap sume nak simpan lam biliknya

ni dia terparking batu ni kat bilik aku

harus aku amik buang lam dustbin, siap peruk2 tak nak kasi nampak.

batu ni pun baling kat orang yang menipu aku pun baguih gak. kisahnya arituh ada ler umat nih, beria menipu aku, menidakkan fakta, lagi aku korek lg dia tipu. nak jadikan citer, ada orang ketiga bagi aku segala fakta yang melibatkan penipuan sipolan.

aku tunggu je sampai bila dia nak menipu. tak de ke rasa malu pada diri sendiri, orang dah tolong, lagi nak menipu, iskk..malu tol aku baca sms nya yang denial itu. Being older doesnt mean u can be so clever la cik oiii!

IMG09963

signage lam keter kalo nak letak pun, berhati2 lah gak. dr ko letak car sticker cam tuh, baik ko letak RM’s car sticker, ado gak pekdah promote blog aku ni ha.

the driver, sangat kurang ajor, cara dia bwk dr jalan tun razak hulu ke tun razak hilir, memang rasa nak aku pecah2 kan je tayar dia. sama le cara dia drive ngan signage yang dia bwk tuh

signage tu cakap ‘the driver dont give a shit anymore.

takkan melambangkan diri sendiri? personality ko gak tuh..

Comment: 7

RedGlow Shopping Meriah!

IMG10102

kak red, jom la ikut pi ferragamo

ha ok boleh, jap akak pi jumpa kawan jap, kang akak follow

kau! ferragamo ngah big sales

aku mmg sokmo masuk kedai ni

masuk jer ler

bolinya nan ado  IMG10112

sale up to 30%

yang agak2 baru sampai 10%

IMG10101

kak red cantik tak?

lawa

tp takde ke kaler selain kelabu asap nih?

sib baik Najwa RedGlow pi tukar kaler lain :)

IMG10103

ha sesuai dah ngan ko

very the datin Ina RedGlow

budak ni tak lama lagi jadi datin lah

gaya dah very the datin

IMG10104

lawo melikat!

IMG10114

moh amik gambo na…ramai tol orang lam kedai ni lah

katanya sale kan

kat msia ni mana kira market merundum ke menjunam

ramai orang kekaya kat kl nih

IMG10115

aku pun nak amik gambo sorang2 lah

yelah lam mirror ada nampak cam dah kurus

tp scale machine aku ckp weight aku sama jer

tu lah

aku ni turun by inches

bukan by kgs

IMG10116

IMG10113

IMG10119IMG10117IMG10118

lawo purse tu na

6 ribu ni kak, kecik purse gini 6 ribu

ehhehehehe…baik pi amik yg beso

yg beso after less pun baru 7,8 ribu

wah…baru katanya

itu adalah kata2 dorongan pada orang2 kaya nih yer

IMG10120

Lawre flat shoes, ke wedges, x belek

RM200

IMG10124

ina ni kalo boleh sume satu kedai dia nak memborong weiiii!

tu le aku ckp

diorg nih, soping kat ferragamo macam beli ikan kat pasar wuiii!

IMG10125

ha wa takde dok mengular ngangkut barang soping…mik tu dia, 2 bag beso ferragamo dibantainya! sakan tol!

IMG10127

IMG10126

aisay dengan Najwa aku adalah rendah plak…

IMG10123

sekali adik2 ina datang, hehehehe. resah tol diorg selagi tak dpt mengepau kakaknya…n aku adalah sangat suka ngan gambar ni coz aku adlaah TINGGI sekali.

yey!

sangat lompat2 suker….ghahahahahhaha over aa!

IMG10121

adik2 ina, lelaki BOboy tu pun adik ina gak…betullah dia ckp yang Cah kuning tu memang tak serupa adik badik, lain sket mukanya. aku dah jumpa family 4 adik ina. sorang lagi keje kat tower 1. x lama lagi, mau complete satu family aku jumpa gak…

kan aku cakap si Alang tu nak jugak lepaskan rambut dia, pdhal aku tengok dia ikat rambut dia cantikk..itu original hair kau!

IMG10128

IMG10129

gambar sama2 orang kaya dalam ferragamo, SA ferragamo pun x kuasa nak tegur, big client tuh. bukan aku, depa 2 ler…

14052009503

saya pulang kembali bekerja tapi depa adik beradik meneruskan kerja menyopping. siap ina mms aku gambau nih…ha hasilnya!

moralnya saya belajar jugak ngan diorg, selain pasal make up, haruslah kita bekerja kuat. kerja keras makanya naik lah kita ke atas, kalo x rajin, ha cam tu je lah kau. x ke mananya!

ai pun nak beli hbag lah

Eclipse eclipse ehehhehehehe

kita budget eclipse je lah kan

:)

Comment: 28

Ehwah ehwahhh!

IMG10056

tantek tak gelang kita? Ms Bunga anto personally,kiriman dari someone yang sudah meninggalkan kami berdua cewahhhh….bought from GOA, India. goa kat india kan?

x dan aku nak jumpa orang tuh

IMG10057

kak jap kak, aku audit dulu, tengok ok tak gambar aku, ni nak masuk blog ko nih

wah kau, dulu akak amik gambo ko, x eran je bila gambo kuor blog, skang pandai maintain nak cantik yer

ha ah kak, aritu ada readers ko tegur saya, ehehhehe suka saya kak. rasa saya pulak celebrity

IMG10096

isk terselit lah pulak budak nih – Ayu The Sun

aku kena jadi runner lah

anto benda kat dia

berpusing2 klcc dibuatnya

runner for car sticker gitu…

IMG10098

ini adalah baju paling termahal yang aku beli kat Rumah Mode, Bandung. the most expensive lah dari soping jakarta bandung tuh. harganya kalo convert lam seratus lebih ringgit msa gak tp saya sangat suka.

IMG10100

lihat dari arah hadapan pulak yer…

adalah baju ini sungguh menyebabkan aku sudah ramping

SIY kay. sblm turun for lunch nih, 3 kali aku dpt false alarm. nak kurus, sakit sket lah.

IMG10063

skang kita crop  cite baru pasal lipstick yer. subject menggunakan palette lipstick from Martha Tilaar. kalo dulu kita pakai lipstick sebatang tuh, kita gonyoh ke main sakan ya haiii. pastu tiba masa malas aku dulu pakai gloss jer. salah ye cik adik..eh bukan salah, tp kurang lama bertahan nanti di bibir.

the best is ko amik lipstick tuh,pakai brush for lipstick and sapu kat bibir. ai never lah percaya kat lining pencel for lipstick, yang sapu kat tetepi tuh, kang ko makan tetiba ado lining jer kan…very the tak logik.

boleh lah nanti pas apply lipstcik nih, tempek la ngan gloss. which leh pakai ngan memana brand yg ko ado, tp aku ikut kuasa mood aku gak, kadang pakai kdg malas.

IMG10094

roseeee – wink wink winkkkkkk ! one of these gloss pun saya ado, bought kat MT jakarta. tp kamu nak beli ha ni kat guardian klcc, PAC counter siap sedia ado tp x lah complete sangat. harganya kat sini RM49.90. mahal kau!

kalo malas pakai l/stick,pakai je lah gloss tuh pun boleh.

Comment: 11

Acca Kappa

IMG10079

sehari sebelum lunch saya dibooking kembali by RedGlow

We have a business talk, business discussion encik…puan tuan..

mereka nih businesswomen, saya jugak ada business via blog RM ni ha gak..

diorg ni rupanya hari2 melepak kat KLCC, meeting depa sume nya base kat sini. no wonder ler…

kali ni kami makan di Dome, KLCC..tenang betul. tenangnya pun aku dok ngendap mana ke toilet nya parking, haruslah kan…buatnya nak memerut. oh aku kan belasah SIY minggu nih. my 3rd box! hhahahahahahaha

IMG10076

Baby@ Cah..ni adik yang second last for ina

sian Baby x leh nak makan, makin kurus la ko dik, sebab dia baru pasang braces…

IMG10075

alang, pun adik ina gak, atas pada Cah wuii dia suka amik gambo lepas rambut tp aku rasa masa ni dia comel sangat. ingat tak masa entry aku ngan redglow for make up pengantin, ha dia pun ado sama. budak ni handal make up woo…RedGlow nya cawangan kat Dungun tuh dia la yang jaga

Kak Az – rantai merah cantik, datang mendadak amik palette MT pastu cabut, amboii laju je ko kak

nanti kita cemolot lg ye kak

IMG10084

IMG10083

then bebudak sume pi main jejauh, kakak2 nya halau..coz si tua2 nih nak pi merendek soping. aku nak pi Acca Kappa nya brushes nih, dah 2 kali aku ulang alik, tp sebab redglow ada sama, so lagiklah seronok. to make sure it s worth for me to buy, they help me lah mana yang patut elok diamik.

so ai took one, kira murahlah nih dr shu nya brush, sebatang 400 inggit. tp yang sebatang tu yang bagus seiii!

yang kekecik halus for eyeshadows tu pulak, ada 80, ado 100 plus..tengoklah ko nak yang camner gaya kan…

ai just bought one, for my loose powder.

dari bulu kuda.

IMG10085

ko…bila dia cakap ini utk brush for men nya shaver.muskil aku. lagik muskil bila harganya mak datuk…hok kecik 400 hok beso 800. eh ke aku salah dengo. tp mmg 400 tu kompem ado seii. mahalnyaaaaaaaaaaaaa!

IMG10087 IMG10088

bila 2 cikgu make up is in the house, tengoklah habis gaya depa buat cam kedai sendiri. sonoklah tengok depa godek2 menda nih coz diorg ni kan sangat berpengalaman. macam2 ilmu aku cedok…

IMG10090

sblm kami pergi kedai lain, dia tarik aku ke Make Up Professional…

ooooo

IMG10092

merah tantek….

kak red leh pakai ni for daily gak, jangan takut, sebab orang dah biasa tengok kak red make up

so apa kaler kak red pakai pun orang dah tak kisah

merah? to my  eyes? to work?

ngehngehngeh….ko pun na, agak2 lah kan…

merah tuh!

IMG10130

Acca Kappa is located in KLCC, 1st floor.

camne aku boleh tak pernah perasan kedai ni ek…pdhal dah lama gak dok lam klcc,ke sebab aku  nampak kedai tu penuh ngan sikat rambut jer

sikat rambutnya bukan jenis murah alang2 lak tuh

wuiiiiiiiii

kalo rambut gugur, pakai sikat mahal, rambut leh cantum balik dok?

hiks…

Comment: 14