La Senza, KLCC

img06641

tu ha kau terpampang all the cermin mata baju

mamat2 semua, apa yang korang sesengih. ater puan tanah ni pompuan kalao aku lelaki jaja gambo gini haruslah muskil dek pala gak kan…

aghi ni aku letak entry pakaian dalam yerr supaya yang dah berkahwin tu bolehlah beli and show show bukak to your partner. yang lom kawin, pakailah untuk kepuasan diri sendiri.

yang bakal berkahwin, sapa nak kawin tuh meh akak adiahkan spentot merah. g string lagik, toing toing leh tarik celah bedah. duhhh! ayat tak agak2. goli den!

img06638

itu adakalh koleksi orang kaya yang rela beli, aku tak kuasa nak beli. itu gambo atas adalah perfume utk bilik, katil. dan juga pencuci utk lingeries ko lah. spesel sket lah kalau basuh tu takdaklah cepat jahanamnya.

img06645

saya nak jugak menyelit wpun tidak memakai baju from jakarta yet. time aku pakai korang tak nak tengok (aku x snap :) ) pastu time aku pakai bebughuk baru korang nak tengok. kak ann tau lah mana datang baju tuh.

img06637

ada sale kecilan, 5 pcs thong or spentot mix and match at RM79. harga sekeping sehelai lam RM19, ke RM24 pun ada, so baik amik yang 5 lai teghus.

img06644

alahai tomeinyaa….aku kalau pakai yang reben2 merah tu, mau abang ngan gegirl …

mommy nak pi concert hey mickey gegirl ke?

img06640

yang ni best…aku suka nih heheheheh, katalah ko pakai dress keketat tuh kan, or pa2 le suuor yang agak ketat, so pakai spentot yang atas tuh, itu khas utk kain gitu lah so takdelah nampak lining spentot ko. cam tak pakai kot gitu. saya tak nak komen lah hahahaha, malu :)

aku ada ler beli, selai aku adiahkan kat member aku

apa yang aku nak beli tak kuasa lah wei melampo hapa nak tempek kat sini

yang gegambo ni agak menarik utk korang pi beli. la senza is from canada, not in the boicot list.

kenapa kan..sebab aku sangat berhati2 a bit lah

coz apa yang aku promote, aku bertanggungjawab.

selamat menyoping sepentot dan kaca mata :)

Comment: 59

Bersama Mak Merah

kak red,

nak minta tolong readers yang ada pengalaman breastfeed baby… aku copy paste dari blog aku jer laa…

“Aku risau ler, sejak 2-3 hari ni Ika tak mau minum susu… bukan susu tepung tau, tapi susu EBM (freshmilk aku)… Dia tak mau, kata Rohmah…

Aku tau ler memang peel dia hari² kalo aku balik dari keje, dia kemaruk nak menempek kat nenen dia.. lapar ke tak ke, dia naaaaak jugak menempek kat aku..

tapi 2-3 hari lepas, dia langsung taknak minum susu dalam botol… harapkan bubur yang Rohmah suap dia 2 kali sehari tu jer dia kenyang, susu memang langsung taknak..

Lepas tu aku suruh Rohmah try taruk dalam cawan Zulfan yang ada corong, mana laa tahu dia takmo pakai botol, tapi dia minum macam minum air… pun taknak!!

Aku suruh Rohmah try plak kasi dia pakai botol susu Zulfan, agaknya dia dah tak suka botol dia tu… pun tak mahu…!!  Alahaiiii, cemano ni..

Risau ler aku nanti badan dia susut… mana cukup takat makan nestum jerrr… dah tu sekarang ni bila aku balik, tak nyempat² dia lahap susu kat dada aku ni, macam kebulur benor…!!

Please sapa ada petua, habaq mai kat aku…”

Please publish ASAP yer kak red… TQ!

Sweetdarling

Comment: 12

Diet & Mas Sandoz…

img06600

aku ada masalah diet. memalam mmg susah nak diet nasi, coz aku kena masak, aku kena makan ngan sirman, makan soup pun tak jalan, disogok2nya makan nasi. so aku terpaksa skipped lunch kalau ada kemahuan.

morning aku bedal milo jer, itu pun sebab terpaksa coz aku telan berketul2 ubat and supplement. kena minum ngan milo kalo ngan air suam rasa nak muntah ke main banyak bonar. in between kalo lapar aku makan coklat, kalo coklat abih aku puasa till lunch. lunch smlm makan fries je, terpaksa jugak coz nak buat lapik perut.

perut kukosongkan till malam coz kena makan nasi.

dinner kami sangat awal, 730mlm, kira awal lah kot, coz ari sekolah. kalo ari x sekolah by 9 pun tak tentu makan lagik.aku tak tau lah apa dah jadi ngan diet aku, aku tau korang pun diet menjadik tp aku ni iskk, banyak tol godaan nasi lauk campur keliling. lagi cuti lagi banyak makan.

btw, ai missed my squash session yday, napa? pasal aku lupa bawak segala maknek gear aku,iskk, dahlah lupa, lupa jugak nak book court. so nxt wk je lah kita sambung cerita main squash.

ai hope ai will not forget tht again.

aku tau korang dah penat bagi resepi menu diet, tp kalo aku ni ha degil kebana, camne nak jadiknya. saya tak salahkan awak, saya salahkan diri sendiri.

img06635

kenalkan sama kamu, Mas Sandoz from Surabaya. smlm punyalah ramaiiiiiiiiiiii orang2 indon yang pakai tshirt Sandoz ni ha sesama gang depa dok makan kat food court. satu meja ngan aku ada kosong 2 tpt so mereka mintak permisi nak tumpang makan. sambil2 makan diorg tanya le memacam, rerupanya orang surabaya ada 350 orang dari serata indon datang kl ikut rombongan nih. ni gang2 farmasi kot so depa ada lawatan ke kl for 4 days.

seronok jugak bicara indon sama Mas nih…

terkenang2 aku holiday kami kat jakarta arituh…

wpun fifinku orang indon, tp dia enggak bisa bicara indon sama kami, dia cakap melayu jer, dah dok sini berjaman..

itu kisahnya

oh aku lapar je bila tengok Mas Sandoz ni lah

coz masa tu aku makan sup ayam suku jer, no nasi at all…

serious kol 5 dah lapar

tp gigih gak lah

kalo idak mulut2 puaka bebudak GBM tuh sure sound aku das2 beria, specially si yan!

grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!

Comment: 51

Guest Writer – Misztake

Misteri Malam

Kisah yang nak aku ceritakan ni takde la seram sangat.. Ada yang lagi seram.. Karang, kalau cerita ada yang takut nak duk sorang- sorang lak.. :p

Ni aku nak cerita pasal kisah mak cik aku.. Dia ni duk dengan anak dia sebab suami dia kerja jauh.. Kira sorang kat selatan, sorang kat timur. Anak dia dua orang. Dulu, masa zaman anak sulung dia kecik, ada la beberapa peristiwa misteri yang jadi.. Contohnya, ada sekali tu anak dia menangis dari waktu maghrib tu sampai dekat pukul 10 malam.

Dia ingatkan takde apa- apa.. So, duk pujuk la anak dia.. Bagi susu tak nak, nak suruh tidur tak nak.. Hasil bantuan jiran dia, anak dia pulih balik. Rupanya anak dia nampak ‘sesuatu’..

Masa kejadian tu, mak cik aku ni duk kat rumah lama. Kebetulan, tak lama lepas tu dia pindah rumah.. Anak dia takde meragam macam duk rumah lama.. So, dia budget kejadian tu jadi sebab rumah lama tu..

Beberapa bulan lepas pindah rumah baru, dia memang rasa ‘semacam’ terutamanya bila suami dia takde kat rumah.. Tapi bila dia fikir balik, kena la dia beranikan diri.. Bila anak yang sulung tu dah masuk sekolah tadika, dia nak asingkan tempat tidur. Nak suruh anak dia tu tidur kat bilik sendiri. Tapi tak berjaya sebab anak dia kata dengar bunyi orang kat luar rumah la. Untuk mempositifkan diri, mak cik aku ni fikir la anak dia ni penakut..

Anak yang bongsu mak cik aku ni selalu kena sawan bila demam. Masalahnya, bila gi jumpa pakar perubatan, diorang kata bukan sawan. Ada la satu hari tu mak cik aku dengan anak- anak tengah tengok tv..

Tetiba anak yang bongsu tu gelak- gelak, then jatuh (macam pengsan) & badan mengeras. Mak cik aku risau gila.. Call suami dia, suami dia suruh bawak pergi hospital. Dia pun ikut la. Doktor kata anak dia ok je.. Mak cik aku mula la rasa tak sedap..

Beberapa hari lepas tu, mak cik aku bawak anak dia gi jumpa kawan yang arif la pasal benda- benda halus ni.. Kata kawannya tu, ada jin tumpang dalam badan anak dia. Dah lama dah. nasib baik takde perkara buruk jadi.. Dah ustaz tu kata camtu, mak cik aku cerita la kisah- kisah pelik yg pernah dia + anak2 alami masa suami dia takde..

~ Anak dia tak boleh main sorang- sorang. Kalau main sorang- sorang mesti anak dia akan mengadu yang dia kena kacau dengan ‘seseorang’
~ Anak dia tengah main dekat dapur. Tetiba anak dia angkat mainan, bawak gi hall. Then anak dia cakap “Tak nak la main kat dapur. Ada ghost!”
~ Bila waktu malam, kadang- kadang tu mak cik aku ni ada dengar benda pelik2.. Uikh.. seram nak cerita apa yg dia dengar..

Apa yang aku tau.. ‘benda tu’ akan kacau orang yang terlalu penakut (lemah semangat) & yang terlalu berani.. Tak tau la betul ke tak..

Ustaz kat sekolah aku pernah pesan.. kalau ‘benda’ yg kacau tu mungkin jin.. Kalau jin, diorang ni tak suka apa yang kita buat.. Kalau kat hostel tu macam buat bising, isap rokok..

Misztake

Comment: 5

Pelangi Khamis…

rerupanya…

di balik ujan ribut taufan ku

ada pelangi :)

syukur….

meh sesama kita gembira dan terima kasih to the God

rijiki anak-anak wpun aku tidak dpt ke Hong Kong

tapi saya mahu tersenyum seketika

pelangi khamis..

:)

Dear beloved Nuffnangers,

We thank you for your patience in awaiting the judges decision to select the winner of this contest. The contest winner was a tough one for the judges to  decide as many of you wrote extremely well on the event itself. However, as all contest must have only 1 winner, the judges have finally came to their agreement for the winner of the 32″ LCD Sony TV.

The best written blog post for Friso Family Day Out post even contest goes to Redmummy for her blog post – http://redmummy.com/2008/11/30/nuffnang-friso-family-day-out/

Congratulations Kak Red for your new LCD TV. We’ll contact you shortly to arrange for the TV to be sent to your home directly.

Nuffnang and Friso would like to thank everyone else for your participation and look forward for more exciting contests and events from us in the near future.

Comment: 67