2 Cerita…

img09311

ai hate to talk bout some morons yang tak geti bawak keter properly. geti bawak lain kes, tp bawak dengan penuh berhemah is another story. pleaselah.

it s like ada selai kain kat bilik abang jatuh, towel mulut kecik

aku nampak kain tu dari arah dapur, dari pagi lagi …aku tengok si 3 orang tu, kuor masuk bilik n buat dek jer ngan kain selai tuh

ni sapa yang nak ngamik kain nih? aku? aku ni maid of the house ke? bukan sesama kena ada responsible sama ke?

ha kau!!!

sampai petang aku tengok kain tu tak berangkat gak….haruslah aku ‘berkicau’! abang cepat2 ngamik,  tapi yang 2 orang tu kalo tak paham gak aku berkicau ha memanglah. macam sirman kalau bukak tshirt suka gantung kat kerusi meja makan, or kerusi sofa lah. wuii, sekali sabtu aku lalu aku amikkan bwk pi basket. ari kedua bila dia tengok kita dah amikkan, dia letak lagi. aku biarkan. saje aku  nak test.sampai ke besok2 nya ko baju tu ada kat situ gak! ….u know there s always a signal for that, but orang lelaki ni grrrrrrrrrrrrrrr!

anw, back to the car…semua keter dok kat the right lane, yang si bingai tuh a lady driver, dia dok driving kat tetengah, kalo nak masuk kiri tak bagi signal, ada ruang nak masuk kiri pun x gak masuk2. so dia nak dok lane kanan tp kat kawasan tengah, lane motor2 yang ngah riuh lalu. tiap kali motor lalu kena honk2 dia suh dia ke tepi, ater ni pagi2 motor pun tau nak cepat. marah lah motor dah tentu tu jalan diorg. so bila motor lalu, dah bising2, dia ke kanan sikit. bila takde motor, dia ke tengah balik. udahlah aku belakang dia!

bernanah betul aku menengok orang yang konsep driving ikut lane sukatik jalan ko jer ni tau. camne ek..cam ko takde otak ke nak pakai utk driving nicely? ko nak suh org bising2 gak, ko x leh ke nak ada initiative sendiri macam kain yang jatuh tu, sapa nampak amik *kalo apa2 kain jatuh mmg keje aku yang ngamikpun, keje aku yang mengutip, kira kalo keje tu tak statik aku lah yang kena buat tu pasal aku sajee biarkan bape lama kain tu  nak dok kat situ* so, mangkuk lady driver tu, sampai kat Wisma Time, baru dia masuk kiri. bagi signal tp bila dah ke kiriiiiiiii! deiii!

so morale nya tolong yer…

jangan kedekut jangan berkira buat keje umah, mai sesama buat…nampak tisu kat atas meja makan, kutipkanlah. nampak kasut abang takde stokin amikkanlah. it s like static, itu keje bini aku, ha foreverrrrrrrrrrrrrrr lah keje bini korang kan. nak makan sesama, duit singgit bahagi sama rata, takkanlah x bley kot lebih kurang. bawak keter pun, ingat pengguna jalan raya lain. motor pun bayo roadtax.

Comment: 15

Stila, Parkson

IMG09342

ha bag stila ni banyak gila jual kat stila, parkson. ingat tak aku pun ada dpt adiah bag ni from the girls?

IMG09336

eyeshadow ni RM25 sekeping …!

IMG09337

ni apo, ooo ni blusher, tapi takde casing, ni refill nya jer, tak ingat lah bape inggit tp murah lah

IMG09338

lipstick, aku carik yang kaler ala2 light pink tarak, sume pink ala2 nak menyala bibir, merah2 pun ado, ai x amik pung

IMG09339

harganya sume ada no 5, 5, 5 kat belakang it s either 25, 35, 45…gitu lah yang aku dengo sesikit

IMG09340

korang nak gloss nak eyeshadow, eyeliner foundation, segala maknek stila ado jual, stock masih banyak lagi in fact jemaat ni pun ada gak lagi stock baru mari. so siap2 lah kan bak kata ayu the sun cam ikan piranha manusia menghurung counter stila, parkson klcc ni yer

IMG09331

memula sapukan sket jer kat bawah mata, sebaris udah

IMG09334

pastu rata2kan….

IMG09335

ha udah jadik, takde lah nampak mata lebam kesumat tu yer, eyebag sudah menyorok

IMG09344

RM35, the stila’s concealer for my eyes. itu jer yang aku mampu beli hikss….ikut napsu nak beli memacam, tp kita harus sedo lah diri, aku buang budget kasut n baju semata2 nak beli make up banyak bulan nih. n dah too much make up pun aku beli, tak penah2 satu bulan tu beli banyak2 kan…

so korang again, nak pi stila parkson, klcc, cepat…tak tau sampai bila tp ni dah 3rd week depa nak clearkan stock, even jemaat ni pun sampai lagi stock baru…hurry up!

eh arini ai terjaja muka ai sudah 2 kali lah, pasni kita block balik yer….

at least ada beza sket dok?

Comment: 10

Slimming Ampoulse

IMG_4832

hari tu aku janji nak citer pasal pasal slimming ampoulse kan? aku dah citer detaily pasal the wrapper and the chili creme pijar giler  arituh ..so meh pasal minyak merah ni pulak.

IMG_4826

dalam satu kotak ni ada 10 batang ke bijik , harganya RM100. kalau korang pi slimming center sama je lah depa pakai. was told for setiap session tu depa caj RM40 gitu for each, so baik amik kat SIY, 10 baru 100 hinggit. pijar tak pijar? serious tak pijar, ni pada aku lah.

so this one my testimonial, memula ko patahkan kepala atap botol nih, and terus sapu kat badan ko, perut peha punkoq lengan, all the lemak’s area. udah tu ko lepak le kejap ai think x sampai 10 min dia dah absorb kering. ko letak sblm nak tidur, wuii….lena tidur mu. baunya? ntah takde bau kot, ke aku idung tersumbat. tp mmg nikmat lena mu. laki kaco pun ko x sedo ahahhahahaha!

IMG_4836

the link for http://www.langsingdengansiy.com/products/Slimming-Ampoules.html

Aku promote lagik on behalf of Mas SIY, sms her at 016-6224506 atau visit her web. saya pun boleh tolong orderkan untuk kamu,

kalau nak search all the SIY product yang saya dah reviewed, boleh go straight to catogery SIY.

*********

Short Note:

Jemput Datang ke booth SIY:
1.  karnival ria kota damansara (sebelah dataran sunway) pada 1 hingga 3 May 2009 jam 9 pagi hingga 10 malam
2. dataran pahlawan melaka pada 1 hingga 2 may 2009 jam 9 pagi hingga 10 malam

pelanggan2 Redmummy.com yang buat belian 2 kotak siy dan ke atas  kat booth SIY  akan mendapat “Red Goodiey Bag” – Mas SIY.


IMG09330

Monday’s lunch, itu daging, ayoooo depa tak rebus bebetul, bapak liatttttttttttttt! dari banyak tu dia bagi aku, adalah suku je yang boleh dingap! kangkung pun macam sedih je nak makan, tp aku wallop lah gak. aku seriously takde napsu makan coz ngah SIY, mmg takde selera, not bcoz SIY mengenyangkan tp memang takdak selera langsung. that s why lah napa aku suka bonar with SIY tuh.

IMG09319

ni gambo ari senin….tunjuk sket that ai have reduced some weights sket coz of SIY. for my case, it started with inches, then baru reduced lam bentuk kgs, tapi korang ada yang boleh terus turun berkilog2 kan. aterrnyer…aku ni mak beranak 2, lemak aku kan bertepu2.

Comment: 13

WAU

Salam kak red.

sebenarnya dah lama nak antar kat WAU nie tapi cam segan lak. tapi x perlah try jer. sebenarnya saya nie rindduuuuuuuu sangat nak jumpa ngan ex-classmate saya sorang nie.dah 11 tahun x jumpa.

saya pun x tau kenapa saya teringin sangat nak jumpa dia padahal dalam satu kelas saya dulu ada dekat 40 orang tapi saya teringin nak jumpa dia sangat3.

K lah make it short saya bagi detail kawan saya nie mana tau dia baca blog k.red kan.

nama penuh dia NORIBAH ISMAIL tapi member2 kelas panggil dia BAD bukan pasal dia nakal tapi gelaran jer. saya pun x tau kenapa. kelas terakhir kitaorang 5 Dedikasi 1998. SEK. MEN.KEB. DATO’ MOHD. YUNUS SULAIMAN PEKAN NANAS.

alamat terakhir dia yg saya tau NO. 32, JALAN PENGKALAN RAJA, PEKAS NANAS.

k lah kalau sesiapa yg kenal bad minta sangat contact saya. even dia x ingat saya lagi pun x per. n kalau lah ada member2 kelas saya yg lain baca leh jugak contact saya. tqvvvm kak red.

diya_azrie@yahoo.com


Comment: 3

Click2 Sirman

IMG_4878

susah nak tengok gambar cenggini kan, so this is the photo waktu aku macam rasa aku nak memerut, tp false alarm huhuuuuu, a photo at my inlaw’s house.

IMG_4879

abang and his cousin, berlenggeng dia sebab kepanasan, bila dah berpeluh mulalah terkeruk keruk

IMG_4884

IMG_4887

tanaman kecil by my biras, sirman’s abang ipar

IMG_4915

IMG_4916

IMG_4924

aaa dapat jumpa tanah, riuh budak2 ni main sekawan

sengaja aku post entry light gini dulu yer

coz aku ngah merajuk ati

nitik2 ayo mato

nanti aku cite yerr…

Comment: 21