First Contest in RM

First contest :)

Korang dah tengok the surprise in RM for the earth hour?

Dang big smile then :)

My earth hour bukan sejam, was terdragged till 115am!

Well actually, that’s the first contest in RM, sesapa yang dapat capture the earth hour screen from RM’s page, pls email it to red@redmummy.com . The first person to submit the captured will win something from RM.

In that capture, pls make sure I can see the ‘hidden’ surprise of that earth hour :)

Updating this live from the highway back down to KL. Reached VA at 230am, now kongkalikong time …

lalok n ngantok!

Comment: 12

Visit The Tailor

IMG08392

IMG08393

baju yang blah kiri tu sekali tu kan, aunty yeli cakap tuannya dah berbulan bulan bulannnnnnnnnnnnnnnn tak datang amik. datang anto baju buat sekali rap, so yang tu mmg dah makan bulan laa. aku rasa kain kurung tu dr before raya dah ado.  so this reminds me aku nya stock anto kat aunty yeli, huh, kalo amik sekali rap, harus 4 angka. so kena amik bulan nih 2,3 lai, bulan depan 2,3 lai, wahahhahahaha! banyaknyaaaaaaaaaa, pakainya nan ado!

IMG08399 ada satu baju yang aku anto tu udah siap 99% tp aku tak urgent nak pakai, so wedding arini aku pakai apo yang ado kat gobok skang….

aku bagi tengok sesipi jer lah tuh…kaler merah! from jakarta…the one yang tersergam indah kat tanah abang, si patung tu pakai, terus aku sebat!

IMG08400 actually aku sampai awal kat kedai aunty tp aku kena tunggu sirman coz benda yang aku nak anto kat aunty nih ada kat dia. so aku carik peluang anto keter pi cuci….terseparuh lak pulak gambo sirman, ah gambo dia tak penting, gambo aku lagik penting huhuuuu..malas nak snap 2 kali coz aunty yeli phobia je kalo aku snap gambo, dia ingat aku nak amik gambo dia.

dia malu lah nak kuor blog…

sapa azah? my blog reader yang nama azah, customer aunty yeli gak. apa korang borak on RM ek? wahh…!

hai azah :)

IMG08401

makan la nasi goreng tu, penuh calorie je weihh…aku tengok je dia makan, seleraku automatic terbantut slepas jam 8 malam….kitorg makan lam ujan lebat tempias kiri kanan, ni fav kedai kuning sirman, lagi satu coz dia nak jumpa ‘apek’ the supplier…..

IMG08391

btw sapa pi jakarta ke bandung, aunty yeli cakap kalo korang nak buat bisnes ke kan kat kl, korang beli kain ala2 lace gini, customer dia beli nih lam 20 per meter, korang beli 2 meter jer pastu jual RM100. kompem laku! hemm….

so ni tips sesapa yang pi jakarta bandung indon lah yer…

nak aku ke sana…

insyallah…rezeki kalo datang menggolek, hak kita jugak.

ni citer visit the aunty yeli kan, ha untuk ke 19ribu kali aku bilang lah kat sini pasni kang mesti ada lagik yang email aku tanya kat mana location aunty yeli lak

korang tau penah dengo Bandar Sri Permaisuri?

sampai je BSP

korang pi carik JPJ BSP

ado satu je

landmark lain, belakang JPJ ado Hajris the famous

pastu kedai aunty yeli ni 2,3 belah ngan JPJ…

ko sebut ko reader redmummy gak kat Aunty Yeli, jangan ko pi cakap kat anak pompuan dia plak, anak dia tak kenal aku aaa…so insyallah dpt lah sipi2 diskaun. coz dia tau aku promote dia, so korang bolehlah cuit2 sket aunty yeli. but big warning aaaa, aunty yeli sangat peramahhhhhhhhhhhhh hehehehehehee :)

Comment: 4

Berkapau!

IMG08367

perkhh! dashboard ke main cantik!!

IMG08368

dok mengutip The Sun ari2, pastu kumpul kat seat belakang, bagus bagus!

IMG08369

amik tisu camni sekali? napa tak amik selai2 on top

gegirl buatlah…

dan dan gegirl yang you nak blame plak yer

IMG08378

ayoo…got tisu ngan botol mineral kosong kat lantai? awat tak kutip buang nih, tak kibas ke carpet keter you nih?   IMG08381

mak aik? tak refill tukar yang baru ke? kan stock ada kat umah

sampai berdebu jadik abuk dah pewangi keter nih? bape bulan nya stock nih…IMG08380

ha close up a bit!

ini kali ke bapa aku naik keter sirman nih, adalah 5,6 kali sejak dia mula pakai taun lepas. keter ni park jauh lgpun keter ni memang meant for him to go to work, not for our family car nya usage. tp sesekali aku naik, kau berkicau gila tak mulut bini nya. tu kalo india umah aku tak cuci keter once a week, takde nya dia nak bwk keter dia pi car wash, harus setaun sekali baru cuci tuh…

alohai, sudah kubelai kamu sang suami

ngapain enggak bisa membelai baby merah mu itu….

Comment: Comments Off

Huk Huk…

tetiba ada project mengejut

pastu ada carutan bertuah

bukan cabutan!

pastu aku kedaung

tak tau nak catch up boleh cite kat sini ke idak

so ai decided to keep it for ourselves je lah

kang lain plak hebohnya weiiii

pastu kan aku malas nak update pepanjang

so korang

aku ngah push entries for trow nih

and sok2 ahhahahaha gila pemalas

napa le earth hour tak sehari

wahhhhhhhhhhhh!

aku nak wish happy birthday to mr reporter, plan to celebrate tak menjadik coz dia dah dikidnap awal2

n also to epi the brother of red family, wak lu lah weii, bagi gua pinjam itu menda putih seiii!

n utk korang yang menghiburkan hati ku

aku tau korang macam rasa aku kurangkan entry

tp it s not

dulu every 2 hours memang ada entry tp skang aku jarakkan

no time mar, no timeeeeeee

apa yang boleh aku sumbat je aku bagik korang

satu lagik

nak jawab komen korang all out pun dah makin ketinggalan la nih

yang agak2 soalan je aku jawab

iskk

aternyer

kiri kanan menda aku nak kena gelek and telek

nah amik adiah ni, buat kenangan korang…ai lap u lah!

IMG08387

simpan bawak tidur tau :)

Comment: 9

White Khol – Fascinating

IMG08329 IMG08330

belajar make up arini menggunakan white khol, atau celak putih yang sokmo artist pengantin or orang2 yang suka make up pakai. ai gotta know bout this kind of product of cos from RedGlow. being their model pengantin the other day, aku korek belajar gegila apa yang boleh aku hadap, so one of them is using the white khol.

IMG08331

pakai menda tu kat eyelid kita macam sama je processnya ngan pakai celak itam ke glimmerstick ke eyeliner, tp ni amik hok pencil much better. so u can either letak atas eyelid or bawah eyelid. mine, ai choose for bawah mata…

IMG08333

someone asked me napa aku asik pakai kaler biru for eyeshadow, thing is aritu aku beli from Mac pun eyeshadow biru main colour, though RedGlow gave me the one macam2 kaler tp tak tau lah kebetulan yang korang sokmo nampak lam blog banyak pakai biru. ari2 lain aku pakai most of the main colour cam nih, aku pakai silver but the darker part aku pakai dark green.

IMG08336

IMG08334

kalo dah pi sini aku suka suh dia org touch up balik, just my hobby lah. aku pilih je kaler2 yang dia ado and dia tambah a bit, tak payah padam my base colour pun.

IMG08338

the reason is bcoz ai need to study on how he applies the brushes, coz aku kan banyak brushes yang dpt from Raf Spore the Mac, yang aku beli sendiri, yang bodyshop sume aku aplikasikan. but dont worry, ai hv checked, the brushes yang aku pakai tuh nan ado nya yang dari baalifbaya.

IMG08332

tarahh….not so clear in the picture but for reality ko leh nampak mata ko ala2 dolly doll gitu. try lah, if u dont like to make up, doesnt mean u dont have to learn or at least nanti bila ko kena jadi model, pengantin or anak ko nak make up kan muka ko, u know how to apply and the purpose for each of it.

IMG08344

White eye  khol, Fascinating from MAC = RM60. pakai berjimat so that setaun lagi leh beli lagik…

ai dont buy make up at one go, slow and steady. n apa yang necessary sahajor, aku bukan prof make up so  no issues on the blablombang!

happy Friday everyone, tomorrow saya nak pergi jumpa ramaiiiiiiiiiii orang, my schedule is packed from morning till nite!

but ai have prepared entries for you la, wokey.. :)

Tapi insyallah pagi esok, aku akan ketemu orang istimewa di sekitar rumah ku, huhuuuuuuu!

Comment: 11