Next, UK!

IMG_8429

IMG_8432

IMG_8430

depa cakapthe real beauty is when you share it with others

so aku share ngan korang, setakat purse merah nih, jangan araplah ado lagik jual. aku dah sebat dulu. kalo nak purse lain, scarf yang mytierack tuh, sume ado lah jual.

Kepala agung yang jaga itu blog jualan tak lain tak bukan si Lilred Farah budak yang hanyut di New Castle and Ayusolo and Eliyashazeli.

rasanya sok lusa tulat, depa nak jual make up set, lemari gobok, kasut Red Choo, baju ngelip2….bookmark that site kalau mahu product from UK…

IMG_8428

This purse is to replace my current one, but yang Next nih pun aku akan pakai sekejap jer, coz ai need more bigger compartment. so saya akan donate lagi purse Next nih utk sesapa je lah…Then kenapa lak aku beli kalo dah gatal nak beli lain, this is what frens do, we support fren’s business yer!

ai bought at RM95, Next brand only from UK katanya. do ai get anything from doing this promotion? noyilekpocik, so jangan ingat sumer aku nak charge je pulak. yang manjang2 free nya promotion pun orang buat dek gak.

satu lagi for tolong kawan2 gak…aku ngah carik baker, yang leh buat cake bday party bebudak, but plus delivery. delivery to nak dianto ke bandar seri putra, bangi. this one aku nak asap, so can someone suggest the blog url kat sini or contact me personally. ni tolong business kawan korang ke sedara korang yang ada business cake gak lah, since a fren is so hard to look for one. thanks again.



Comment: 17

Accident Depan Mato

sapa pernah accident? ok aku pernah…

sapa pernah tengok accident depan mato?pun aku pernah gakIMG10535

tp ni sangat2 terbaru, petang pulang dari kerja myvi pink depan aku. dok nak masuk VA, masalahnya sapa yang dok VA ni memang tau lah kalo ko nak masuk guard VA tuh, siksa sket nak masuk coz keter menderu laju dr opposite of the road.

pastu keter lak kiri kanan parking, so mmg susah sket nak nampak whether ada keter ke idak depan tuh..

tp si myvi nih

aku dah sah2 belakang dia kan, aku dok perati dia ni cam tak nyenyempat nak masuk, keter ke main laju dari arah bukit depan tuh…sekali kooooooo! baru aku cakap lam ati ado gak yang accident nih, menderu dia melaju nak masuk VA, ha motor yang ngah laju turun bukit pammmmmmmmmmmmmm langgar dia. motor tu tak sempat nak ngelak, wui kalo ngelak ke kanan mau sampai naik atas dashboard depan aku pulak. so tercampak lah pakcik tua yang bawak motor tuh, anak pompuan dia dah beso pun sama le teruk tercampak sama.

korang nampak van tuh kan, lam tu van bawak budak2 sekolah, budak2 lam tuh tekejut ada yang menangis2. aku mmg pegang hp, tp aku tercengang tak dan nak amik gambar dah, aku pun kuor sama reramai tolong depa, tp sempat lagi aku capai hbag (eh kau, kang nak selamatkan orang buatnya orang bukak keter aku amik hbag, nangis pulak aku)…keter  belakang aku pun kuor sama, x kira nak masuk umah cepat kira nak tlg orang je kan. tu yang tak matikan engine, sbb quick one nya reaction.

depa bawak pakcik and anak dia kat guard house tuh, n makcik myvi pink oh jiran aku !! grr..aku tak kenal dia, tp tu lah kak, akak dok cakap akak tak nampak tak nampak tp akak tak sabar2 (aku dengo dia mintak mahap cakap dia tak nampak), saya dok belakang akak tengok akak main menderu je laju tak nyenyempat. skang, motor pakcik rosak, anak dia ngan pakcik tu luka tercampak, bumper keter akak pecah. jem ya hamat depan belakang marahkan akak.

luckily orang2 msia kita tak kira bangsa agama tolong bantu membantu masa tuh. sian lah..

sian satu hal

img105361

tp aku menderu2 naik bulu roma, cam trauma tol aku tengok bangggggggggg depan mata gini. jalan ni jugaklah anak2 aku balik. jalan ni jugaklah abang lalu naik motor balik sekolah ngan atuknya. sejak aku dok VA, jalan ni dah bape kali amik nyawa, kalo tak silap aku dah 2 kali, and at least once a week mesti ada accident.

naik umah aku cite kat fifin, sampai geletar2 aku citer….terus dia pun lari ke balkoni ngendap nak tengok. alohai….ngeri lah. benda ni jadi depan mata, masa pakcik tu nya motor nak hit keter myvi tuh, aku dah menjerit sorang2 lam keter. adoiii! aku yang tua tengok dah trauma, apatah lagi budak2 kecik lam van tuh.

eii takuttt!

kepada jiran2 ku di VA yang membaca RM, aku tetap salahkan kakak myvi pink tuh, wpun dia bagi alasan dia x nampak x nampak, tapi tetap salah sebab dia tak sabar. aku betul2 belakang dia and aku nampak dia mmg tak sesabo sangat nak masuk VA. sampai teksi depan dia yang buat u turn pun dia overtake utk senang dia masuk ke kanan.

aku yang rendah pun boleh nampak and sabar tunggu keter depan opposite tuh sampai abih clear, takkan akak yang tinggi dari saya tak nampak kot kak? pakai myvi lagi senang nak nampak…ni aku suspect dia nak cepat tu yang melajuuuuuuuuuuu dia masuk, sekali rupanya tak sempat, motor bang keter ko.

huh lega dapat tulis, wpun while on d road aku adalah jiwa kacau sket, 3 orang buat aku sentap and sakit hati, dengan satu berita bagus, tp yang satu nih accident depan mato, make me to be very more careful.

Comment: 22

Clinique and Simple…

IMG10360

wah banyaknya koleksi….!

korang jangan tertipu yer…..tu combination from the beli and the freebies

IMG10362

ni ha jor yang boli, spray muka lak aku tertinggal lam keter, sirman tu kadang2 pakai gak aku nya spray muka clinique, rasa fresh je kan…alahai sian toner dah nak abih, arini finished oledi. itu sunblock pun sok lusa abih. syian syian.

beli bulan oct last year, just nice je lah…bape lama bulan saya jimat.

IMG10363

the freebies, aritu lagik byk free gifts dia yer tp udah abih yilek pocik. so skang aku hanya bergantung pada menda kekecik nih jer.

should ai get a new set…probably. but aku rasa aku nak amik hok yang penting jer cam toner tuh best, wajiblah ada. mosturizer pun boleh. sabun2 tak yah lah, pakai shu lah.

ha shu uemura tu aku tak beli2 lagik pasal…

menunggu Biore Cleansing oil yang standard nya sama ngan Shu Uemura. biore tu tak dak kat msia, even jakarta, (ai have checked!). so kak ann spore dapatkan for me and sending via my runner. nantilah once dpt from runner aku, aku buat posting lam nih yer.

betul ke senang hilang mascara aku tuh bila pakai Biore tuh, sama kengan Shu.

IMG10410

ini muka ari ahad, ahad letih nak mampus yer. tu bukan aku make up sendiri, si Maybelline yang godamkan…mana ngan seharian kat maybelline,lari balik amik anak2 pi gegirl’s gimnastik, sampai umah baru nak rehat pejam mata ada pulak orang nak mai…ha capek capek

IMG10412

memang rasa nak terbakar je muka iskkkk…penat kan..

IMG_8450

masa kat maybelline tuh, aku beli ni ha, Simple Cleansing facial wipes, bape inggit ye market, RM17. kak az ada promote (sila x yah google, kak az tu takdak blog lah, dia email aku hal2 make up jer)

IMG10414

so sebab aku pakai mascara Maybelline, yang ngiau ngiau cat eyes katanya….shu uemura takdak, biore tak dak, yang ado clinique nya make over remover tu je ha (oh saya tidaklah suka make up remover clinique, lelain ok, tp yang tu satu mmg tak sedap!)

so aku dok bawah kipas kat main hall and bertutupan mata ngan wipes nih.

IMG10419

jangan hangpa tenyeh2 plak, pas dah tekapkan, sapu buang rata sket2 slowly.pastikan cotton face ko tu tak terkoyak lah, kalo koyak nampak nau ko tenyeh mata ko tuh.

IMG10421

ha ilang dah eyeshadows kan… kan kan?

IMG10423

tp mascara and itu eyeliner bawah mata degil lagik dok. nak ilang. so pi lah menyambung cuci mata korang ngan clinique set tu jer.

seriously ai really need the shu lah, oi biore lambatnya ko nak sampai. actually aku tunggu je biore nih.

but thinking ahead lah jugakkan,kalau dah biore takdak kat kl ni langsung (not the one yang korang nampak kat kedai tuh yer, ni biore special one) baik le aku amik je shu tuh.

gilo lah kan nak suh kak ann supply dari spore tetiap bulan dan tahun.

kawan aku pun letih nak  jadik runner.

for each bottle,ada 150ml, spore kastam bagi hand carry utk yang 100ml jer. dah satu hal dia kena check in. iskk

IMG10387

make up cam nak rak…lupa plak aku dah jadik nenek. ini adalah cicit pertama mak pak aku. bermakna si baby boy kecil nih adalah cucu pertama along aku, abang sulong saya yer. baby ni gak dari anak pertama, anak sedara saya yang pertama. namanya Muhammad…umurnya skang 5bulan.

huiii…umur taun nih 34 aku jadik nenek, wpun nenek sedara yer.

umur aku 54 aku jadik moyang, ater kalo si kecil nih kawin umur 19 taun gak, dpt anak umur 20 taun. tak ke aku jadik moyang?

perkh……

ok saya nak pi sambung menampal muka…supaya cucu sedara saya sangka saya adalah ‘nenek muda’

:)

Comment: 26

Calling for all business minded….

tigger4

ai think ai m gonna have a new baby kitten…this one. lom lagik. baru berhajat jer…someone is selling this little kitty to me, tapi not under my budget. Sirman dah ulang kali cakap, the most expensive kitty yang dia bagi aku kuor duit utk beli is RM300, kalau more than that tak boleh at all.

n ai know ada jugak korang yang kata napa x amik kucing tepi jalan jer, alo almost 8 years mintak bela kucing, dpt bela sekor pun dah banyak tuah. so sebab boleh bela sekor jer, kami nak amik persian. kami tu aku n the kids. sirman tak kisah janji only less than RM300.

tigger2

ai talked bout the kitty many times lah, so finally ada sorang nih nak jual, tp harganya RM500. takde ke orang2 kaya kat sini nak adiahkan kitty ni ha kat redmummy.com. bukan kat RM and kids tp kat blog merah. wah gitu…so kira one of the production lam RM is this kitty….

lawanya kooo….aku dah terbayang2 dah si kenit kittty nih.

si kenit tuh ngah menetek lagik, once she turns 3 months, tuannya suh mai amik, persian tuh. RM500.

it s not about money, thing is sirman kalo x kasi bayo lebih tu jangalah dogil. aku nak beli brush set yang harga 500 pun dia dah jegil mata, even with my own money.

so wahai businessmanwoman di RM….kalo korang nak invest business korang lam bentuk kitty wahh..sila contact saya. business talk katanya. nothing comes for free kan…

Kira nanti lam side bar kuor lah ‘Reddy Kitty – sponsored by ABC.com or CikSponsor’ ha camtuh. sticky mode 48hours, dok kat side bar lagik iklan korang tuh. sebab hari2 aku dapat email nak advertise lam RM, so why dont u grab this chance?

tigger3

nengok tuh gambo nih…dia pandang aku macam dah terpancar kasih sayang dia nak suh aku amik dia…

sabo ye kitty, eh reddy. nanti aku usahakan…

Reddy is the name that we have chose for our new little kitty, kot sok2 tukar nama nak letak Siti Hidayu, Roxy, Menon…tu lain citer lah. kucing nya pun lom dapek lagik!

Comment: 30

Gimnastik for Gegirl, Click2 for Abang

IMG_8271

panas? mau tak panas! lam hall nih ekon tak pasang kipas tak pasang! bukan takde, memang tak boleh pasang. pintu pun semua kena katup rapat…

IMG_8264

sebabnya ni ha, ada badminton training tetiap kali clash ngan gimnastic gegirl, x de choice lah, budak2 gimnastic sian tau, asal buat training jer, berpanas berkuap…adoiyaii!

IMG_8305

petang ahad tuh pas je abih maybelline, aku mencabut anak beranak lari amik depa and bawak ke kelas nih

IMG_8329

punya nak cepat, sampai kasut gimnas dia pun tertinggal…eii tak malu dia sorang jer x pakai kasut

IMG_8334

IMG_8337

IMG_8355

IMG_8409

IMG_8421

kasi korang puas tengok gambar cecantik sket arinih…

IMG_8387

melopong mak paknya…eh maknya jerr

IMG_8378

IMG_8380

ahah! makpak dok rehat, sebab sirman sudah ada junior photographer in the house

IMG10402 IMG10403

steadylah ko bang!

IMG10391IMG10393IMG10395IMG10399IMG10400 IMG10405 IMG10406 IMG10404

semua gambar gegirl, si adik, adalah hasil si abang…

ai really forgot to bring my badminton set, kalo idak boleh gak kitorg main badminton sesama lam nih. sebab abang cepat bosan, sirman bagiklah chance dia amik gambo si adik…

n abang adalah sangat seronok dapat nyenap gambo adik nyor.

macam dah boleh buat 2 lagik blog…

redAbang.com (nak ke abang red kaler, dia tu pencinta biru, eh abang, jangan durhaka cakap mak)

and

redGegirl.com

heheheheehhee!

let them open it by themselves lah….or mbe depa akan sambung the redmummy.com bila maknya dah pencen blogging. who knows…

redDaddy tak yah aaa…yang ado pun suam2 kuku blognya.

Comment: 13