Taman Tasik Permaisuri…

usai majlis kat wedding tuh, either kami balik terus, turun balik selepas stgh jam…aku kalo dah naik umah, hah siaplah kang bercinta nak kuor umah balikkan..kompem katil tu ajak aku tidur jer.. so suggest kita pi playground kat tasik

abang yang tak berapa active, badan dia dah mula suam2 panas lah pulak

kalo kat playground pun dia dah x de mood napsu,adalah sebabnya tuh…

gegirl lak sakan melonjak main sana sini

told ya, abang memang tak sihat…dia cuba nak menidakkan kata dia baik sihat tak demam, tp kalo dah berkepit ngan maknya, haruslah nak naik demam

well anw, kami tunggu kat tasik permaisuri ni, sebab ni ha, ada janji ngan gang spore :)

had our roti canai break kat Q bistro ngan kak latifah and abang shah, the sporean yang aku jumpa masa aku kat sana, and depa juga turned up masa potluck ari sabtu tuh. sebab depa dah nak balik spore lagi sehari 2, tu yang aku ajak jumpa kejap….

selamat pulang ke spore ye kak and abang…ada masa lain taun kita jumpa lagik.

kat sini gak abang muntah 2 kali, kat sini gak dia melepek….

as of now, dia dah sihat mengelinjang engine turbo dia, so korang jangan risau. dah bedal ubat, dah pusing main kejar2 ngan adik dia satu umah malam tadi.

Comment: 15

Pembuka dan Penutup Wedding..

kenapa aku kata pembuka dan penutup wedding…

satu kerana wedding ni was on the first day of Awal Muharram, keduanya kerana ia adalah penutup wedding di tahun 2008 yang aku hadhiri. the last final wedding untuk ini tahun.

wedding kali ni kat Dewan MBSA, Shah alam…sirman’s side.

my in laws

ngan mak mertua and ipar/biras ku

abang ni ala2 x sihat sket…tapi sebab ada gang, so dia seronok main psp wt cousins

lepas dah makan tu kitorg melepak lah jap kat lobby luor, amik2 gambo sket…

n mak n anak kecik pun nak merendek gambo berdua….

posing sini

posing sana

bergambo lagik…

ha ada pun pengantin kuor….itu pengantin lelaki adalah anak 2 pupu sirman lah gitu..

aku suka baju aku tu lah hikss..

baju tu beli murah kat JJ, dah lama…masa bulan puasa aritu tapi baru pakai. kainnya, bukan kain yer, suor palazo beso tuh, tp nampak ala2 kain, beli kat isetan, it looks like one pair kaler dah dekat2..sangat sesuai dipakai di wedding gini

sempat sket gambo berempat

smlm je cuti blog, arini blog dah kembali semula bersoka ria

aku sedang cuti2 merendek dok umah lah, tidak ada project bercuti luor kl, just melepak hang out ngan bebudak nih…

tak tau nak ke mana, sirman nak bawak depa pi zoo, aku x nakkkkkkkkkkkkkkkkk…bosan ngan muka zoo tu. sunway lagoon pun aku x nakkkkkkkkkkkkkkkkk….kang anak2 aku rendam badan lam air lama benar memasing dahlah jap baik jap demam.

ado idea?

Comment: 17

Awal Muharram

apapun,

awat meninggal ari sabtu pagi, ari isnin petang baru nak kebumi? isk isk isk…alfatihah.

smlm saya pi 2 weddings back to back, satu tu jemputan dari jiran aka my blog reader  aka abangnya kawan saya gak dulu. ada gambar, sirman amik tapi saya x selesa nak post kat sini…wpun suami yang amikkan, sbb abangnya dulu ada sejarah ngan saya. iskk x nak lah. tapi Rul (the bro is oso my blog reader) terima kasih for the wedding invite, tp akak x dpt nak stay lelama, had to rush for another wedding. suh abang ko potong rambut lah, apeke halnya dah jadi cam mat rock kapak je aku tengok.

wedding satu lagi, sempat bersoksek ngan Epok Epok.

Salam Awal Muharram…

Hari ini

saya isytiharkan

hari berehat untuk blog sedunia.

ada bantahan?

mestilah ada sokongan kan….

Comment: 19

Potluck – looking back….

ni sedikit selingan selepas event of potluck…goodie bag merah ni lah yang ditaja khas oleh orang jauh, pakai kerahantenaga Ayusolo. isinya aku x tau, aku x dan nak tengok tp macam2 lah toys bebudak, anak2 aku dah lencun main mendanya. tq ye sesangat untuk aunty Farah, taun depan kalo kita nak buat lagi, n nak include farah dalam GBM, that will be year end gak lah, kena tunggu dia balik gitu kan…to kekasihhatinya yang datang bawak satay jugak. wah….demam2 pun ‘cheating makan epal hek’ ado gambo bukti ko makan epal pegang hokey!

ini 2 gambo atas lak yang sempat aku snap bila aku dpt goode bags ni from Amirachaos. she sent it to Jai cafe, my house, wpun Amira datang tp dia nak goodie bags ni selamat sampai dulu….ada macam2 lagik yang Amira and Leen her sister letak, tp ini je lah ai sempat snap, benda2nya pun dah selamat bagi kat kiddos. Aku nak pi visit Yana, insyallah…very soon.

ini pula hadiah dari the 5 GBM to me… :)

x sangka dapat gak adiah, saya jugak ada adiah utk mereka the 5 tapi hanya boleh diberi selepas CNY, kenapa after raya cina lak, ha itu rahsia lah….

Kenal kenalanlah dengan mereka, saya suka berkerjasama dengan mereka, idea mereka bagus, saya serahkan bulat2 kat mereka, kalau you all nak buat event, bolehlah panggil depa, diorg ni memang dilahirkan utk buat kerja2 amal gitu kan :)

Ayu The Sun: http://thesunearthmoon.blogspot.com

Mayang: http://adenium.blogspot.com

Diana-K :  http://missdianakay.blogspot.com

Daela : http://daela81.blogspot.com

Rose: http://umimia.blogspot.com

oh ada adiah lagi, rantai Forever 21 dari Mrs Taj yang ramping pinggangnya itu :) mekasih ye…hopefully kita boleh jumpa lagi, mana tau terserempak di jalanan ke, lawa lah orangnya…(notice aku masih ngan baju sama heheheheheh…)

anak-anak ku ni memang sibuk, rambut tak sikat lagi dah ngadap adiah mak nyer. diorg yang bukakkan nih. the red mini box ni lak from Pink Jamboo. lagi sorang yang gila pink…

ha tapi ai dapat gelang tangan memerah kan, sib baik bukan pink. tqtqtqtqqq :)

ya allah, lembab nya ko bang nak bukak adiah from GBM!

akhirnya! lampu tidur merah pilihan GBM…ha tunggu yer nanti insyallah kalo ada rijiki pas CNY adalah menanti kowang…

so anw, that s conclude lah citer potluck, serbu je lah gang2 lain nya blog, depa ada update from diorg punya perception and camera. Those yang nak carik entry on Potluck, dari awal ke akhir event, boleh google potluck dalam blog merah nih. kat tepi kanan tuh, atas tuh ada nampak Potluck Gathering with Redmummy.com dalam tu pun search button nya lah, abih kuor segala entry potluck.

The Potluck entry mainly kat episode sini, the dedicated entry plak kat Episode sini.

Terima kasih kepada semua yang terlibat secara langsung dan secara tak langsung for the event. wpun ada perkara yang saya tidak puas hati, yang saya rasa kita boleh buat lebih baik, PR saya  (diri saya sendiri) yang tidak naik ke bukit utk duduk sesama ngan gang2 yang dok kat tikar, saya mohon maaf sesangat. tapi ada jugak hati kecil saya terluka coz ada yang berjanji nak datang, tp x khabarkan berita, ada jugak yang saya pi event orang tp orang x nak mai event saya :( adalah jugak kecik hati kat situ…

apapun, alhamdulillah. Salam Awal Muharram, semoga perjalanan kita ke tahun baru diberkati Allah, tak kira utk bulan tahun Islam atau tahun Masehi.

Insyallah saya akan buat entry ‘mengimbas 2008′.

Redmummy.com

Comment: 31

The VIPs for the Potluck!

antara mereka2 yang hadhir…saya kenal suaminya, dan di potluck saya dapat mengenali isterinya jugak. kakak yang tidak kutahui nama (abang Z len kali intro lah sket nama kakak bang oiii) dan anak tembamnya eiiii comelllllllllllllll! Abang Zaidi Zainal n family, menjawab entry ko kan bang, insyallah bang taun depan kita buat lagi..boleh boleh.

Edreen, bukit tu tinggi, so aku jadi rendah bila ngan dia wahhhhhhhhhhh nak gak salahkan bukit tau! oh orangnya menang lucky draw :)

ingat lagi dengan Faizah the flowerpower? dulu dok france, la nih dah balik dok msia tetap. hang tau tak anak dia tuh, yang aku kendong kecik tuh, eiiiiiiiii matanya kaler kelabu ijau! baby tu lahir kat sana, apa ke nama babynya eii geram geram rasa nak bawak balikkkkkkkkkkkkkkkkk!

taun depan nya event, GBM tolong masukkan kawan aku sorang nih yer…she s my officemate mar..tapi dia datang sini not as a fren, tapi sebagai gang bas merah lah jugak…so taun depan add her in coz aku tau dia punya kerojer kalo tang2 buat event gini memang tip top. coz kita target taun depan nak buat lagi gah and grand (the 5 komitis aku tuh memang kompem sampai bebila kena jadik komiti gak). That s Liza. anak2 dia borong wooi itu adiah kiddos….terer anak2 ko ek.

ini kak Atty, bezanya usia dia setahun je ngan saya, tapi dia ada anak dara yang sangat cun dan besar! alah manonye gambo ngan anak dia…

ha ko…ni anak daranya, 14 taun tuh, lagi beso dari aku kayy

mari kita terbang dengan katakkkkkkkkkkkkkk!

inilah orangnya si katak terbang :)

katak, akak gegurau je ek….ko jangan takut ngan akak lak…hiks

Mrs Taj dan kakak iparnya..and anak2 memasing.

ramping betul pinggang si Taj nih, udahlah lawo! wuiii…kulit gebu x yah pakai clinique kan..

dulu dia komplen aku x pandang kamera dia bila ngamik gambo, ha skang dia lak x pandang kamera dia sendiri dok pandang kamera aku hikss..

wah awak dapat lucky draw yer…WawaNadwa

Mama Azlina, gini orangnya…aku kalo tengok anak2 orang yang pompuan kekecik nih, eiiii….memang rasa nak bawak balik jer tauuu. tu anak dia yang comel2 tu…

Pink Jamboo @ Lisa Mohsen…ha datang gak ko kan..sib baik akak x jambooree kan baby kecik ko. baby dia pun girl gak, menyembur2 air liur, abihlah gugur rambut depan mak ko!

oh awek ni memang gamer dah kat blog ai, wpun datang tetap gak ngan kaler pink dia kay…Myasefia

Apik, engko ngan sirman dah macam sama tinggi je akak rasa…sib baik pakai merah, wpun belang2 kan…url dia apikmanja, tapi x nampak manja pun, nampak ganas ado ler..mekasih ye pik sudi datang, dapat lucky draw gakkan?

KuE, pun sangat gamer gak lam blog merah, jauh datang cuti2 kat kl ye skang nih..anak bujangnya ke main gak active, Megat.

inilah Choz yang hensem, rajin, merah, rajin, merah hahahahahha….tapi betullah, dia ngan gang2 dia setikar, borong adiah nampak…

suaminya Kyoll, isterinya Yatie..anak2nya x geti cakap melayu..ha betul ko! si kecik dia tuh sama bih kurang cam gegirl gak asik nak menyentap je aku tengok…selamat jalan ke Hong Kong ye sawanila.com

lu olang ingat Sham Bangkit yang dok aku promote dalam blog merah nih? dia juga menaja hundreds of bangkit, ada yang dibuat adiah utk lucky draw ada gak yang diberi as door gift, banyak gila woiii! pertama kali aku ketemu Sham Bangkit (coz selama ni dia jumpa sirman jor) dan anto barang2 pun kat kedai Jai umah aku jer…hah, mekasih sham datang, suami ko all the way from Johor ye…abang ipar akak pun ada sama gitu. bangkit dia sedap kan? taun depan Sham bukak business lagi aku promote lagi kay…

aku anugerahkan Entry Berpuaka kat Ak! gila kol 130 pagi aku baca gelak2 ngan sirman…lawak idaman tollah entry ko pasal potluck..aku paste sket ek..

Dan ada la sesi lucky draw…
Wat dunno je
Aku memang jenis tak lucky sket dalam lucky2 draw ni
Sekali, rakan setikar si Afik dapat hadiah!!!
Berat hadiah tuh
Panjang…
Kitowang trus saspek ayam brand’s!
Haha
Then… chot pulak dapat…
Akak dan abang suami isteri tuh punya la gelak tak hingat gelakkan diowang dua orang pasal ayam brand’s
Then, aku lak dapat…
Lagi la…
Aduh!
Sekali cik wawa dari tikar kami pun dapat hadiah
Tapi dia punya hadiah leper je…
Thus, kami assume Mami Poko Pants!
Haha
Suka menggelakkan hadiah orang…

hoihoiii! mementang aku dok buat iklan, pandai korang bagi ayam brands ngan mamy poko ek!!!

anw utk pengetahuan korang, tikar2 korang ada kain batik kan…kain batik bukan sebarang kain batik kay, kain batik tu aku  pakai masa dalam pantang dedua beranak dulu yer…sangat berjasa woi!

ha ni Mimie..jap cakap nak datang jap x sure, jap x dapat datang, sib baik x kena cubit….mekasih ye Mimie datang gak ko….

4 orang gila…dari kiri:

Ayusolo (napa blog ko last updated masa madagascar?)

Eliyashazeli yang sedang bunting :)

dan AmiraChaos, wpun yana sedang berada di hospital tapi amira lapangkan masa jugak, sebab nak tunjuk pada yana, pada kakaknya Leen…terima kasih jugak dengan goodie bags yang Amira dan kakaknya sponsored tuh. abih licin bagi kat bebudak…

ayusolo bila nak kahwin? rugged la ko dik, very the rock n roll…ko kaya tak? sponsor akak pi UK boleh? eh x, suh budak UK tu sponsor kita pi sana..ater, dah dia kerah tenaga ko kan suh buat goodies for kiddos kan…sayanglah, napa le x de sapa ngamik gambo ko heret2 bawak barang2 tuh ek….banyak lak tuh.

suka oren, tapi datang tanpa merah mahupun oren..aterrr….camne nak jadi kak Ren, Aan? hiks….taun depan datang lagik yer..

sebelah saya kak Myra yang menang the grand x grand of the lucky draw lah…

next to Kak Myra ialah pasangan suami isteri, Kak Yaya. kak yaya pun x dak blog, sudi datang bawak nasi minyak :) …kak yaya sokmo menceceh kat blog merah ai nih (during opis hour jer) ….gerek2 la kakak2 nih..

abang baju biru, dan kakak pakai jubah merah di kanannnnnnn sekali datang all the way from spore, abang shah dan kak latifah. ha masa saya pi spore kan  baru saya jumpa depa…nanti insyallah kita jumpa lagi coz depa lama sket kat kl nih.

saya pasti merindui mereka berlima ini :(

Ayu The Sun: http://thesunearthmoon.blogspot.com

Mayang: http://adenium.blogspot.com

Diana-K :  http://missdianakay.blogspot.com

Daela : http://daela81.blogspot.com

Rose: http://umimia.blogspot.com

kalaulah boleh kita ulang…mereka sangat bagus lah you.aku cakap bukan sebab depa buat event potluck nih, cuba korang ajak depa the 5 GBM ni buat kerojer, sangat tiptop tol job performance diorg, ai m so proud lah dapat bergangkan Bas merah nih…

Mayangsari….wpun tetiba ada dapat berita sedih, tapi majlis tetap dia teruskan, terima kasih ye Mayang

apekena budak 2 orang nih…

ok gambo ni proper sket lah…dengan Rose yang sangat murai jugak waktu potluck nih…

Rose, taun depan yer..buat lagi ye..

si panjang Diana K yang sudah tidak available yer…budak ni kan, aku suka tengok dia gelak, gelak je muka dia merah hahahahaha…betullah kulit ko ada 2 warna yer. kejap putih kejap merah. sesuai tol ko jadi GBM…hiksss

dont flay2….itu amoi merah yang sponsor ini red banner, cantik dok? eii sukaaaaaaaaaa……ai sukaaaaa bangat!!! mekasih Ayu The Sun (sampai sudah kekal nick ko jadi Ayu The Sun) taun depan lead lagi ye event nih…

ini plak orang kuat Diana K, merangkap assistant GBM gak…Bojeng, wpun aku gelarkan dia photographer paling pemalas, aternye asik ngambik gambo sambil duduk jer, nengok nak amik gambo ngan aku pun dia nak duduk gak….tapi dia sangat rajin hiks..mekasih ye Bojeng.

oklah kututup dengan gambo2 aku red family.

napa gambo adik badik aku x de lam camera aku (sirman ni lupa ke nak amik, depa mai tau!) aku rasa aku ada bergambo ngan sirman, tp tak tau lah camera sapa…those ada boleh email saya tak :)

all in all, ini je gambo yang aku ada, aku tau ada lagi orang tp x bergambo, aterr bila korang nak bergambo tuh, ai nak gak gambo sama coz nak letak kat main blog nih, just that kalo sirman ngular, nan ado lah kan coz dia yang pegang camera…

antara tetamu lain yang hadhir, Kak Didi, Zarif, adik badik aku, anak2 buahku, Sue, (ada link tak?) boipren Farah and kawan dan ramai lagik aduh…boleh tak selit2 letak nama u all kat sini. kang ai silap…ai pun lupa bz gitu kan. tolong ye. leave link n names kat sini…

Comment: 38