Random Photos in Jakarta

img_5745

with our permanent supir in Jakarta

img_5755

the full itinerary

img_5803

Senayan City

makanya aku ni menumpang wifi gitu kan, so agak capek n enggak bisa tulisannya dipanjang’rin’ ….janji aku letak update gak kay.

sampai ketemu lagik kerna saya masih lagi liburan :)

Comment: 17

Gue udah di Jakarta!

img_5716

img_5746

img_5752

img_5739

ya ibu  ibu bapak bapak

gue, sirman dan anak2 kini sudah udah sampei di Jakarta siang tadi

(ah sudah letih aku nak ckp slang indon)

so nanti ku update sket sket yeah..

ketemu lagik :)

Comment: 30

Komando style!

img06461

punyalah meriah padahal masa ni dah 10 lebih malam. balik tesco aku lari pi makan kat BP, pastu suh adik aku bawak anak2 aku….pastu tengok rambut abang dah panjang. ikut sirman mmg nak biarkan panjang je selagi cuti sek kan…so pastu makan makan, sampai aku x de mende nak dimakan. eh banyak hal lah malam tadi.

went to mom’s house bagai buat tu buat nih, sudahnya tu yang 10 lebih baru pi mamak. aku x suka lah mamak ni, dahlah orang ramai, sirman tu x penah nak dengo cakap aku bila aku suggest mamak kat deret2 hajris tu. kan kat sejam nunggu turn kat sini.udahlah aku x packing lagik alohai bapak korang ni tau.

img06463

aku telah menyalahgunakan kuasa yang sirman berikan utk jenis  rambut abang huuhuuuu…..abang suh buat rambut apa2 tp jangan ala mawi. dia x nak ala2 botak. tp aku rimas. rambut botak senang, lambat panjangnya hehehehhe. told the mamak ‘u buat rambut paling hensemmmmmmmmmm for my son’ tp aku kenyit mata kat mamak tu cakap pepelan ‘rambut mawi’

heheheheheheheh

gambo atas tuh, dari kejauhan bapaknya tengok tenung rambut anak nya, hangin je dia bila tengok mamak cantas rambut abang.

img06465

abang kan tak suka rambut botak, you niii!

alamak, laki aku dah marah. laju lah pulak dia datang dedekat…

aku snap gambo ni, lari pi dok jejauh….

tp sib baik sirman yang amik kes rambut abang nih, dia suruh rombak balik kasi cantas buat cam ala2 hapa tah.

siap je aku puji gegila

fuiyoooooooooooooo! hensem weiiiiiiiiiii! macam rambut CJ7 tuh!

ye ke mommy? bukan macam mawi?

eiiii apehal lak mawi, hensem niiiiiiiiiiiiiiiii, dah macam anak cina dah ni bang, mementang nak raya cina kan. serious hensem, ramai awek kejar ni kang bang

puji melambung2 padahal hehehehehe

rambut ko dah kena taram :P

bapak eh x jadi nak marah mak nyer…

yey!

Comment: 11

Selendang merah…

smlm kami terpaksa ke tesco, niat satu, carik keropok yang lom goreng tu nak bawak bekalan coz ada orang mintak. tp nan ado. bukan musim. ater biasanya pun orang2 klantan n ganu yang bawakkan utk aku. ni bila nak bawak utk orang, depa ckp kat tesco lah, kat mana laik chow kit lah pasar pudu. oi sume jejauh weih!

since tesco is near by je aku pi lah jugak ngan sirman, ktiorg batalkan Mum’s Place coz aku kan kepingan lagi nak makan asam pedas ikan jenahak nya, lgpun to makan2 proper for me and sirman’s anniv still x jalan gak. aku kesuntukan masa lah.

satu tesco pusing carik, sudahnya balik tangan kosong. drpd tangan kosong, aku nampak satu kedai nih jual tudung2 dubai lah ekin lah. u know what, tudung2 yang aku jual kat blog nih for linda lagi murah lah dari tudung2 kat tesco nih. ada yang double than the price, ada yang lebih 10 hinggit.

aku saje nak tengok harganya je…tup2 cam berkenan ngan selendang murah ni. terus rembat. tak taulah bila nak pakai, janji aku suka selendang ni. boleh disauk bila perlu.

img064551

gini gayanya ya bapak2 ibu2

pastukan sirman pi gatai2 cuba try itu OGawa ke hapa yang machine ko diri atas tu dia nya gegar2 perkhhh. katanya leh kurus bagai. machine tu je kat 3 ribu, sirman leh tanya nak ke tak nak?

ehwahhh…kalaupun sirman nak belikan, aku bagi 2 sebab napa aku x nak:

1. machine gini, kat gym aku pun yang running walking tu pun aku malas nak naik. kalo ada kat umah, kompem anak2 yang buat main. kena disiplin 20 min pagi naik, 20min ptg/mlm naik menda tuh. 20min pagi tuhhhhhhhh, weiii, aku leh tidur 20min tu tau. masa itu omeh!

2. nak dicampak ke mana? umah aku ni kecik, nak jalan pun berlaga vontot, iskk buang duit lah. bakmeh duit tu aku buat beli barang2 yg lagik pekdah.

lagipun aku dah nak mula masuk gym balik pas cny, aku tetap percaya ngan makan soup sahaja and squash/badmintton boleh buat kurus, ai did that before, sangat mujarab dan dijamin menjadik.

tapi lam aku nak masuk gym

iskk

ada jugak citer yang tak best weih

aku cakap bila announcement tu dah kuor lah.

Comment: 8

Visit the Money Changer…

img06448

img06452

suka lak aku ngan gambo2 dua atas tu macam gaya paparazzi gitu padahal hiks….aku smlm pi tukar duit utk soping bayo tport, makan etcs….actually best tuko kat MValley, kiranya situ lg kita untung tp nak ke sana yang tak kuasa. so aku pakai lah yg kat KLCC ni jer. jangan sesekali tuko kat bank yah, lugi! money changer ni pun sokmo aku visit, asal nak pi memana tuko kat sini jelah, ok kot, compare ngan bank.

sebab ada sekali aku tuko kat bank, so sirman sudah angin, ater mak merah malas lah nak turun pi jejauh. bebalik akuuuuuuuuu jerr yang kena pi uruskan nih.

aternye tpt keje dia ada satu je mall yang dia pun setaun sekali nak singgah pun idak kuasa, ciss kalo aku le kan, setaun sekali kueratkan ke setiap ari, busuk2 pun once a week lah.

sirman cakap patut aku keje je kat tpt keje dia, baru jimat sket duit. ewah…kalo aku keje kat area dia, kompemmmmmmmmmmm!

ha kompem apa? heheheheheehe

img06441

sedikit buah tangan untuk anak-anak teman di tempat percutian kami sekeluarga…si suami/bapa adalah kawan baik sirman since depa belajar dulu, keje sesama kat spore gitu…dulu lah. dr dulu aku kenal dia sorang anak, pastu anak keduanya sebaya abang, bertambah2 la ni dah 4 anaknya.

memandangkan it was a last minute shopping, aku mmg target nak soping barang depa on friday, sib baiklah manusia kurang sket kalo big sales cam last wk mau aku lari campak barang x sanggup nak beratur panjang hazab.

nak kupanjangkan entry ni kang lagi korang ligat tak tau nak letak komen yang mana…

so aku pendekkan je lah yer. lgpun arini sebenarnya ari kami berterbangan jugak. huhuuuuu

jadi aku shortkan saja entry ni supaya entry lain akan menyusul pendek dan ringkas.

sabtu mar, bukan ramai pun orang baca blog aku kan

half of the usual readers je yang ada bertepek lam blog aku nih

**aku nak wish big congratulations to Chotz for his graduation day today, amik scroll gitu ye dik. tahniah.akak amik scroll on emm…..1996 dik. belum amik scroll lagik akak dah keje tetap berbulan2.

**aku nak wish tahniah gak kat tq to AK coz tak berjaya mendapat Guest Writer! hohohooooooooooooooooooooo!!! bluwekkkkkkkk :P

**aku salahkan lilred farah kerana menggangu aku membuat entry ni, tu pasal aku x leh panjangkan coz asal aku nak update entry ni dia asikkkkkkkkkkk potpetpotpet kat YM grrrrrrrrrrrrrrr! blame her.

Comment: 21