Yo!…

img07075

aku ingatkan malam tadi aku boleh lah tonton season 5 DH, rerupanya baru few episodes kau, so ada lagik 1-2 wks lagik baru boleh layan season 5. itu adalah air yang sentiasa ada hari2 di atas meja sambil menontot DH. kalo rajin ada lah keropok, kekacang ke. emm sedap kalau ada cekodok bilis kan. makan ke menonton meh….

img07146

kembung masak lemak cili api tapi sebab malas nak tumbuk cili apinya aku potong hiris kecik campakkan jer lam kuali, ikan masin, ayam goreng and rebus kobis plus fishball. masak 4,5 ari seminggu pun aku dah naik tepu. aku paling tak suka masak yang bersantan2 nih, selain kemain kolestrol, tp sbb pakcik sorang tuh nak mamam, wpun dia x mintaklah arini masak ni aritu masak tuh unless sibuk je ngan telur dadar telur rebus (itu saje dia usik budak BMM tu lah).

aku nak buat masak kurma ayam, tp wuii malasnyaaaaaaaaa dan tak berapa pandai. one day lah, itu adalah fav anak2 jugak dan fav aku gak.

img07079

img07077

sweet tak bebudak nih, 2 malam tadi depa dok mengerjakan kertas sambil bapak depalah tolong apa yang patut. bila mother’s day ek? aku pun dah lupa aa…..but aku rasa kan ari2 depa bagi aku kad cenggini tau. sorang abang sorang adiknya yang lukiskan kaler sumelah. pastu datang kat aku bagi ngan muka sengih2 kerang busuk paling wangi, ha.

img07119

img07120

img07121

Zara and Mango…merah2 kan…merah yang meriah

img07080

necktie ijau, beli kat JJ murah yor katanya

img07081

yang ni tie mahal lah rasanya sbb mamat ni serba serbi mahal mar….

kaylah itu ajer, entry dari saya……

**punyalah beribu2 readers aku, aku hanya dapat 28 votes ajer dalam yoyooh? korang ni betullah, tak tolong aku langsung. aku mintak tlg vote foc pun korang kira tau, tak payah register pun, korang klik je kat situ. mekasih lah yang 28 orang tuh. jasamu kukenang. but still!! 28 orang je yang vote aku???

grrrrrrrrrrrrrrrrr!!!! =( =( :bloody: :bloody:

3 steps jer:

1. gi sini – http://yoyooh.com/bloggerawards/

2. carik RedMummy (gbr bwh ni) & click button ujung sekali hehehehe, nak click  button yg 1st sekali pun boleh gak iskk iskkk =(

rm_yoyooh

3. pastu scroll down click Submit Vote!

Name, Email & Yoyooh Username tak yah isi pun taper, leh vote gak!

rm_yoyooh2

mekasihhh :D

Comment: 27

Guest Writer – Teka Teki Teka Tekuk

i takut youuuu kalo kak red sentap!! k, mulakan teka teki yang panjang..

seorang pemuda berjalan seorang diri di tempat yang sunyi sepi dengan memakai seluar hitam dan baju hitam…

kebetulan kulit dia pun agak hitam..

Kemudian, diarah bertentangan datang sebuah kereta dengan laju yang berwarna hitam,

tidak memasang lampu keretanya dan kebetulan lampu² di jalan raya jugak tidak terpasang..

yang peliknya, kereta tersebut boleh nampak pemuda itu yang sedang berjalan dan berjaya mengelak dari melanggar pemuda itu…

Kenapa?? chewaaah soalan…

sweetdarling79.com

Comment: 17

Tip Top…

img07135

memandangkan ada orang dalam GBM tuh pun rambutnya gugur menitis ke bumi, makanya aku pun carik lah ubatan rambut sirman yang masa dia problem taun lepas tuh. shampoo2 nih sume nak kena masuk tong sampah dah, takde sapa nak pakai lgpun dah setaun lebih usianya. if u remember sirman kan balik US dulu terus botakkan rambut, kes ada infection fungus. dia pi lah jumpa skin specialist sume, ada yang kena makan ubat etcs.

tang ubat aku dah buang yer, so jangan suh aku selongkar fridge, memang aku dah buang. bebalik kang sirman tanya aku nama ubat. alangkan nama manusia pun aku manjang lupa inikan pulak nama ubat.

so ini jugak leh membantu BMM Shelba yang mengalami masalah rambut.

img07136

engko tak mintak, tp aku tempek gak, special nih masuk blog hahahaha nila Depex. dedulu zaman aku pakai nila yang buku kecik empat segi tuh pastu masukkan lam kain, pastu pecah2 kan nak kasi jimat and rendam sket ngan baju sekolah. skang nih dah ada nila cair so letak lah bape titik oh fifin sangat pakar tang nih yer. harga, wa po chi tau, lupaa arrr!

img07132

gloss baru, from silkygirl 7 inggit, aku beli kat warehouse sale metrojaya, The Weld. camne aku leh sampai ke situ, it s like impromptu plan…hehehehehe…nanti aku tayang menda2 nya yer coz itu barang bukan ana yang punya, itu barang enteeeeeeeeeee yang punya!!

ada perfumes, shower gel, deodorant wuii…

aku jual kat korang

lu orang mau?

heheheheehhe….aku tak pernah jual barang2 aku kat sini kan, biasa aku main campak jer bg orang.

hemm…nak jual ke nak bagi, nak jual ke nak bagi, nak jual ke nak bagi, nak jual ke nak bagi,  nak jual ke nak bagi, nak jual ke nak bagi, nak jual ke nak bagi, nak jual ke nak bagi,  nak jual ke nak bagi, nak jual ke nak bagi, nak jual ke nak bagi, nak jual ke nak bagi,  nak jual ke nak bagi, nak jual ke nak bagi, nak jual ke nak bagi, nak jual ke nak bagi,  nak jual ke nak bagi, nak jual ke nak bagi, nak jual ke nak bagi, nak jual ke nak bagi,  nak jual ke nak bagi, nak jual ke nak bagi, nak jual ke nak bagi, nak jual ke nak bagi,  nak jual ke nak bagi, nak jual ke nak bagi ek? ek?

Comment: 21

MAS Flight Simulator Experience!

Kesinambungan dari entry malam tadi, satu pengalaman yang takkan berulang…

img_7713

Firstly, aku mahu terima kasih sama kekasih gelap melayuku, Sultan Muzaffar kerana menjemputku dari KLCC to Subang Airport. gila jauh seiii. satu jam lebih perjalanan ngan toll ngan kiri kanan jem, ngan ada keter terbakarnya ngan accident macam2 lah sepanjang journey to MAS.

so check point kat KLCC, kami konvoi ke MAS, of cos lah SM yang kena lead pasal aku sepatah haram tak tau jalan. kalo aku tau jalan mesti aku tak yah konvoi ngan orang.

img_7715

rasanya dah tiba masa aku beli GPS tracker yang membolehkan aku bergerak sendiri tanpa berkonvoi ngan orang or sirman perlu hantarkan. how much is the GPS tracker ek? berry aku nye tracker ni cam tak syok jer ke aku yang tak geti pakai…aku nak yang setongkol letak kat sblh stering tu ha, bape ek?

napa le aku tak suruh sirman antokan ye, udahlah dia ada banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk cuti!

img_7771

kali ni kami (the 4 of us) terpilih untuk melawat Flight Simulator MAS. it looks small, tp dalam tu sebijik macam kokpit yang korang tengok lam tv tu lah. but rasanya button2 nya lagi melampo gila sebijik aku tak tau heheee

img_7737

img_7744 img_77451

all 4 of us dapat chance untuk face the experience, sama cam pilot2 tu lah. kami dapat menerbangkan, melanding memusing kiri kanan sampai aku kena sound awat ke kanan sangat cik kak…

Captain Kamarudin lah yang lead the session, menatang2 dia dok explain tuh ai can say 10% jer aku paham. n fyi, starting this year, they are recruiting female pilot with at least 5 kaki 1 inci (ai ai ai??)…so apa lagik korang, apply ler.

but with conditions lah, jangan selamba je nak apply kalo ko rasa ko x layak plakkan.

img_7750

img_7747

so our flight is from KL to London hehehehehee…bestttttt!

sesungguhnya aku tak tau nak pakai terma blog aku nih untuk cite menda2 suit for pilot ni lah, nak aku hapal, alangkan nama korang pun aku x ingat, nak suh aku tulih, steering aku tu kang ke mana lak nak dicampaknya kan…

anw masa testing ‘terbang’ nih dia demo for all weathers lah, waktu siang malam, snow, gelap, dawn, desert …

siap buat minimal crash landing lagik, udahlah x ckp, tekejut den!

so kalo real crash tuh lagi camne pulak yer…

aku kepoh gak…

penah MH ada crash tak kapten?

ada, back many years agooooooooooooooooo, semua tak dpt diselamatkan, kat tawau

oooooooo

u ada penah kena tak?

nonoooo, semua orang tak nak face the crash landing

ohh yek, tengok lam Madagascar hehehehe cam sonang jor

ok aku melalut udah :)

img_7742

img_7768

Captain Kamarudin and the 4 bloggers

both couple are from Kampungboycitygal

n encik abang bujang SM

img_7732

Wei zie and Alex, they are sharing blog. Kampungboycitygal.com

img_7726

SM was the first pilot on the house! pastuh baru aku, emm Alex and Wei Zie

img_7769

Anna from the Agent and Captain Kamarudin

kecik tol atap pala simulator ni lah, tertuduk2 pala memasing

img_7774

dan kemudian kami bergambar beramai2 bersama2 the second group yang mana kami pulang diorg pulak sambung perjalanan ke London semula heheheee

cool…

fyi, untuk masuk ke flight simulator nih, nak merasai pengalaman bawak kapal terobang tuh, u need to pay USD1500 per hour, if im not mistaken lah. idok le aku bayar, this is all under them mar :)

img_7773

dan semestinya MAS kemudian menghiktiraf short session yang kami dapat itu with a cert cert!

img_7776

MAS staff, Salina (cincin dia manghaik, ai should snap the photo, beso and lawaaaaaaaaaaaaaaa!) and Wai fong is one of the MAS heads and she is my longgggggggggggggggggggg time fren, sejak taun emm midst 90s gitu

img_7777

showing off the cert

img_77791

this particular boy rerupanya dok memerhatikan je gerak langkah pangai aku sepanjang aku kat sana, dia dok mengendap via CCTV kau! wah mementang ko keje sana ek…

korang tak kenal dia ke? iskk, orang kuat RM tau, gf nya lagi orang kuat RM. gfren dia korang lupa gak? gfren dia si Lilred Farah lerr…yang jauh kat New Castle tuh.

Hensem plak si Nizam nih ngan uniform nya, oh maklumlah….ada buah hati di opis yang sama. opss.!!! jangan menaip dengan banyak nanti kena ligas dengan orang jauh plak.

img_7781

we had our coffee break, and pulang ke rumah memasing. ai took a half day leave purposely to attend to this. not all event yang aku willing nak amik cuti, not all keje2 blog comes with payment if you wanna know gak about MAS nih yer. yilek seposen takdak. but sebab mahukan pengalaman yang satu manis itu, aku gigih jugak lah melupakan kepenatan, kejauhan, kepanasan, ngan parking kat tingkat 5 pastuh takdak lift wohaiiiiiii!

Thank you MAS for inviting redmummy.com and happy to work closely with your team.

emm…

bila ai nak dapat free flight tickets to London ke LA ke busuk2 pun ke Paris?

tak nak bagi satu, bagi 4 tickets for us anak beranak pun okay jugak. Murah rezeki MAS. :)

Comment: 36

Bersama Mak Merah

hye redmummy, i need ur kind help again.

it has been like thousands of help i’ve been asking frm u since i got to know u. hehe. i’ve treated u as my sys where i cn turn to for any help/info. plus redmummy nih baik so tak malu tak segan nak tanya. huhu. okay enuff of merepek. :)

lately i’ve been suffering kinda bad hair fall. due to stress i guess. banyak benda dlm kepala otak nih. dah few months till i dont really have the confidence to be in public o in group of friends bcoz i rasa my hair dah tak cantik. dah sikit. n redmummy, i read ur posting before regarding ur husband’s hair fall problem once he came bck frm oversea. n he recovered afta using a kind of product.

i really really need ur help redmummy.

do u have any recommendation to cure my hair problem? thank u in advance. cheers.

Shelba

**memang dia mintak tlg kat akak, tp we replied to her oredi, but mbe you guys can help her too.

Comment: 3