Lemon Rosemary Chicken…

IMG_4850

separuh ayam ah berkepak, ada sebungkus lagi lom bukak

IMG_4846

sekor ayam Lemon Rosemary Chicken ni harganya RM18 kalau 2 jadik RM36

IMG_4848

half kepak, ater lupa nak ngamik gambo, masuk mulut dulu jugakkkk

IMG_4858

LRC juga ada bagi potato, this one aku dpt percuma, yang ayam2 tu kena bayo ler…harga untuk yang cinonit ni RM2 jer. so korang nanti bila order ayam LRC nih boleh lah top up ngan potatoes tu jugak.

IMG09242

separuh dah makan, satu lagik masih sihat, tp sekejapan dah masuk mulut abang ipar aku!

2 ketul ayam LRC aku tempah utk dibawa ke rumah mertuaku sabtu lalu. itulah yang menariknya bila kamu letak jaja iklan kamu di sini, business kamu insyallah akan naik mendadak. saya berani bilang kerana LRC sangat digemari ramai dan dari RM jugak nama LRC terkenal, naik tak menang tangan kak didi and abang jaz amik order. Syukur….

FYI, saya tidak dibayar for this ads, kan saya ada cakap aku jugak buat iklan base on one on one discussion, they didnt have the budget but they gave me the taste of LRC dedulu. masa awal2 kemunculan LRC pertama kali dalam RM. selepas itu adalah jugak kak didi nak bagi foc tp terus terang saya bilang, kalo asik free jer camne business orang kita nak maju.

IMG09228

IMG09229

btw, checkpoint jumpa collect LRC kali ni kat BP, BTR. kak didi berpecah sama suaminya untuk buat delivery LRC. gigih kan suami isteri nih. dalam keter kak didi tu ada 3 boys dia, salah sorang tu lah yang akan bertembung 4 mata ngan aku. wah takut aku! budak umur 11 taun dah masuk tournament Chess, dia ajak aku lawan, yes kami akan berlawan chess pada bulan May. aku dah dpt stock Analog/Digital Clock for Chess and set chess gak. Direct from Persatuan Catur Malaysia—–sib baik lah aku berhubung baik ngan PCM.

so citer chess later, skang korang ingat nak order LRC, contact Abang Jaz 016-2256597 atau Kak DIdi 016-2336597 atau pi blog LRC depa nih.

The taste? ai have no complaint, sebab tu lah berulang kali aku order….

Comment: 16

Monthly visit…

IMG_4876

ngantukkkkkkkkkkkkk!

IMG_4867

belakang gegirl tu ada motor antik kan…dari zaman blogspot aku tried to push jual motor adik ipar aku nih, tak menjalan gak. dulu je lah sekali aku promote jual, skang ada sesapa minat dok?

IMG09261

abang bukak baju coz paneh bebenor umah neneknya…bukan sbb panas sangat pun tp sebab dia lari satu umah dalam ke luor, depan belakang ngan berpeluh2, busuk hangat tol. gegirl pun samo

IMG09258

IMG09265

aku semalam melepak jer kat umah mertua aku lah. sapa ke yang bagi komen lam entry Comotnya Abang, kata entry kol 1 pagi tapi akak tak tidur lagik, dik ooo dik, sume entry auto publish dek oi. camne le akak kat umah mertua nak update blog. ai seldom do live blogging, jam tu nak post jam tu baru buat. nope

aku buat and set kol bape akan kuor setiap entry2 tuh….tu yang ada yang ingat aku ni bangun kol 5 pagi, or mmg kol 5 pagi tak tidur, masalahnya mmg saje aku publishkan entry to set it at 5am. kadang kol 3,4 pagi gak…tengok mood lah nak main2 timer kan. kuasa timing blog di tangan ku gitu. sirman pun x leh usik, coz ai handle the entries :)

IMG09266

ha ni gegirl mengelat main carrom, abih ke depan melompat nak masukkan the buah carrom tuh. bukan dia jer, abang n sepupu depa pun sama, tu sirman le ngajor. dia ckp sian budak2 main x masuk je buah tu kat lobang carrom, paling senang pun sirman letakkan buah tu kat depan lubang lagi, punnnnnn payah nak masuk.

dok kat umah nenek sibuk nak main carrom, padahal kat umah sendiri pun ada carrom set. aku siap ada carrom set yang khas utk main lam Persatuan Carrom Malaysia, waktu tu aku keje tpt lama, since company tu nak clearkan barang and stock, dia suh amik je bwk balik the games set . tu yang aku dpt carrom set. adalah sekali sekala sirman bawak kuor carrom set tu, tp macam biasa ‘korang nak main, pi main lam bilik, jangan buat sepah kat hall’ ater diorg nih nak suh kemaskan balik naik perit gak suara tu yang aku bih rela depa main lam bilik. oh termasuk la bapak budak2 ni gak yer.

actually aku ngah mulakan SIY for the second box, so masa kat umah mertua ku ni kan aku ngah sessi tunggu ‘memerut’ tp tak mai2 gak, balik plak ke VA aku kena drive coz sirman mengantuk gila babas, nak jadikan cite dia buat hal memerut time aku ngah driving eiii…apa lagik, make it short sampai je  VA aku jalan lari naik umah lu. aku tinggalkan depa tetiga lu. suka ai, arini plak 3 kali aku memerut, tak tau lah napa byk kali mbe ni second box for first second day lain plak jadinya. tp aku sukerrrrrrrrrrrrrrrrr!!!

Comment: 12

Melipat badan…

IMG09276

talking bout gymnastic, waktu aku di Putrajaya for covering the event on the Homeschool, i had a phone call with cikgu gymnastic gegirl, aku nak tukar balik uniform set dia. gila kau, macam budak umur 2 taun nya baju jer. bapak lah kecik and sempit seiii…. actually depa tak kasi tukar coz dah pakai sekali, so ai said ai m willing to pay for the additional uniform. tak nak aku heh gegirl pakai camtu sket nya tak bernapas, seksa seksi over pun ye gak.

tup2 last sunday morning, cikgu nya sms cakap aku leh tukar, tak yah bayar n amik yang baru. dia suh pulangkan yang lama…n should be getting the new big uniform set by today. hopefully.

kadang2 aku nak piat gak bapak si gegirl nih. coz aritu dia yang pi amik uniform tu ngan gegirl, dah nampak sempit ko pulangkanlah jam2 tu gak..but sirman being sirman ‘alah malaslah nak mengadap cikgu dia tuh’ (sirman ni jenis yang alah biarlah, alah lantaklah, alah tak kuasalah) ha gitu….

itupun masa pulangkan uniform to cikgu dia, dia suh si kecik tu pi bagi.

not that aku tak nak pi kelas gegirl, tp kan dah bilang, gegirl ni ikut sukati dia nak pilih sapa yang akan temankan dia to class. kalo aku n abang pun ikut sama pi, penatlah abang. paginya taekwando, pastu nak pi balik NK ngadap adiknya gimnas. nak tinggalkan abang sesorang kat umah? wuiii….manyak cantik!

Comment: 11

Abang Fesyen…

redmummybtw I found out this great website http://photofunia.com I’m not sure if Sirman knows about it but I have attached a photo of you with Victoria Beckham, she’s got a great fashion style ( most of the time lah but sometimes hampeh! ) and she embodies of what you are, a loving mom, a great wife and fashionable hot mamma! I hope you like it.

Dari Abang Fesyen yang nun jauh di sana….he s been so quiet for few months already, tetiba pagi tadi dia anto email kat aku, terkejut badak aku! We miss you lah Abang Fesyen!!! anw, thanks for the photofunia, marah si Victoria ni gambo lakinya ko ganti ngan gambo aku, actually sirman penah buatkan photofunia ni into my blog, tp lama sangat dah lah…

My loyal readers kenal Abang Fesyen atas dasar nama and badan sahaja, rupanya tidak pernah berani kuletak di sini, somehow untuk dia aku terpaksa rahsiakan identitinya, but he s coming back on May, we ll see you Abang Fesyen!

Comment: 8

Comotnya Abang….

IMG09135

this is abang. RM’s first child. He is in Year 2 studying in chinese school of NK. bila dia balik from skul last week, aku tekejut tol comotnya dia macam pi bendang je kat sekolah bila dia mencomot tang baju lah specially, baju sekolah dah lah kena sental ngan tangan. wpun fifin yang bikin, tp letih gak yer…aku sendiri kalo fifin takdak aku yang kena buat so ai know lah.

lgpun zezaman dulu baju sekolah bj kat umah mak aku, aku gak yang menyental.

IMG09138

IMG09136 IMG09137

it s not clear in the picture but muka dia kiri kanan memang ada kesan itam. bila tanya apemende yang ko main kat sekolah ‘eh mana ada mummy’

ha start dah pangai dia main hide and seek ngan aku. but as long as bukan kisah rejam rotan, it s ok. ni main ngan budak2 skeolah lah gitu.

Cikgu Max and abang masih lagi berkawan, Cikgu Max masih berpegang pada janjinya…

So apa mau bising, aku happy coz abang pun happy kat NK.

Comment: 15