RM1 for 1 job…

IMG18720 IMG18722

so she s a new maid in the house. for every single thing yang dia and the bro buat, they earn RM1. kira satu keje, seringgit. 5 kerja, 10 inggit, double up sket lah bagi semangat. n diorang are very particular yer, kalo jam tu buat jam tu gak kena bayor gaji depa, terus masuk dalam tabung.

setiap hari, kalau ada je benda depa buat, siap record tepon mak nya bilang ‘arini abang  kemas katil abang, abang basuh pinggan makan abang’ . abang lagi particular lah, coz lam pala otak abangnya nak beli toys nak beli ini segala bagai kan. gegirl pemalas tu yang malas nak buat. but bila tang rajinnya datang, dia tolong lah, siap mop lantai kat balkoni pun ingat mintak upah.

i dont mind lah bagi upah nih, janji diorg tau t/jwb diorg. memula dengan upah lah, sok2 dah stabil sket, no more upah plak, it s tanggungjwb memasing lah kan.

IMG18726

to add lagi upah depa kemas rumah…at nite bawak pi Jusco Maluri boleh main kat the inhouse playground, sorang spent RM10. berkumpul buat keje upah tak sampai 10 inggit tapi main sorang je 10inggit. huihaii….tak pakai pun duit upah depa, sian budak2 ni tak berjalan sana sini pung. dok ari2 ngah tuition 2 hours per day. ari lain dok je lah kat umah.

btw tu 2 beradik tuh ngah mengutip keychain Upin Ipin yang jatuh dilanggar dek Abang. aku tak kasik SA tu kemaskan, bior diorg sendiri kemaskan memolek. sapa suh langgar. ha memanglah tak sengaja, tp dok kira, korang jatuhkan, korang kemaskan.

adiknya yang tak bersalah pun kena gak tolong abangnya, katanya satu team kan. sorang buat salah, sesama lah kena memikul salah :)

Comment: 19

Ewah Ewah prizes!

IMG18655

the Ewah-Ewah prizes for the above photo is not mine but for the winner of round 2 yakni bang Zaidi and Myasefia. Congrats team. Rumah biru si Ginga and Cindy dapat habuk angin :) hahahaha sorry le gang, korang kalah corot.

IMG18658

as a winner for me and Joe KK, we brought back lots of items…part of it.

IMG18662

and also this…collected already by my runner, gambar product malas nak amik hahahahaha, ai gave it away already.

IMG18664

Spa for each one of us too…

IMG18665

oh Joe oso collected ody his gift from me, last week, aku pun lupa ari apa, kitorg main touch n go jer lah…

IMG18667

another Spa or apa tah, tengok sekilas jer

IMG18666

shirt, too big for me…so it goes to Sirman

IMG18668

nice to go during school holidays, so now have to buy another 3 tickets for Red Family

IMG18669

1 box of One Drop Perfumes for me, Joe dapat hok men

IMG18656

a nite before i got the blender, waktu  nak blend cili kering, blend lama usang ku yang dah usia 8 taun boleh berasap, memang nak kena buang je lah. n there u go, datang blender baru, justtttttttttt nice. tak yah beli. TQ Ewah Ewah.

IMG18657

n 1 nite 2 days stay in Genting Highland…lamo gak tak naik Genting. tapi nak kena pergi during non peak season lah pulak. haisayyy….!

So untungnya masuk Ewah Ewah, mewah gak lah hadiah dari sponsors yang kami dapat. Masuk ni pun tak tau rupanya ada dapat macam2 hadiah, aku masuk coz Kak Kelly TV3 offered and suh carik bloggers, n bila dah menang tup2 adiah ke main banyak lah pulak. rijiki….

But sometimes, bila dah terlampau banyak gak dapat barang2 or adiah sponsors, ada yang aku memang tak boleh nak pakai langsung tu aku memang bagi orang. family members dah tentulah…Readers or kawan2 pun dapat jugak, just aku tak promo lam ni je lah. aritu pun family Sirman dapat gak barang2 yang aku dpt from the sponsors. ado lagi, aku panjangkan kat korang, no hal mar..

Ginga aku bagi ko mud bar kay :)

Btw, our Ewah Ewah episode will appear in TV3 on 12th December 2009 Saturday at 6pm.


Comment: 16

My dream which will never come true…

IMG18693

if i cannot buy, i will just try :)

the one that i dream so much dah abih jual. memanglah they dont carry so much in the boutique but the dream will not come true at all. Sirman buat aku sambal lah jugak kang. the price that i hold is RM11,700. but the one yang aku minat tapi dah abih, slightly smaller than in the photo is RM10,400.

so camne lah aku nak beli, baru bukak citer Chanel, Sirman dah zip mulut ai.

even to buy from Europe yang cheaper a bit than Msia pun i dont think Sirman bagi. he said twice ody.

IMG18695

i m not buying any new designer handbags anymore (at the moment as i speak hahahahahah) coz even nak pi holiday pun Sirman suh hold everything. we are building up an empire of other things…perkh cakap cam project besar gilerr. It s part of Project Redmummy. so i hope it s happening. i know in long term purposes, it will benefit the red family.

huhuuuuuuuuuuuuuuu! it s ok. i m partly agreed jugak. pikirkan long term, mak merah redha. so for those yang nak join club aku berenti sebentar membeli designer handbags, mbe utk few months or years, welcome to my club. kalau hbag yang less than RM1k tu bolehlah kot kot kot…but more than that, i cannot lor. n if i wanna buy, i have to use my own money from the permanent job, not from my blogging money anymore.

halahai…

so anw, isteri yang baik mendengar cakap suaminya (grrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!) yollah Sirman oi…!

Comment: 21

Qurban Aidiladha…

IMG_7664

IMG_7721

IMG_7709

IMG_7694

IMG_7658

IMG_7699

yang muda yang tua sama merasa

yang muda yang tua sama berganding bahu

10 ekor lembu tumbang di Aidiladha qurban

rakaman pagi ke hujung petang di Masjid Saidina Othman, Bandar Tun Razak

Comment: 9

New house in Shah Alam..not mine lor!

IMG_7823

IMG_7808

IMG_7832

IMG_7746

IMG_7791

IMG_7755

went to Shah Alam, gathered with Sirman’s family for Aidiladha. Sirman’s bro just moved to a new house baru je seminggu, so umah berkapau lagi atas bawah. but lawa persekitaran rumah dia, taman permainan betul2 depan rumah, sekolah tadika pun jalan kaki jer….besau gak lah area nih. sorang lagi brother sirman pun, selang 3,4 lorong je dari rumah the 6th brother…

yang kelakarnya, ramai orang lam perumahan ni, parking leh muat 1-2 bijik keter, tapi semua pakat parking luar rumah. kes malas nak bukak pintu gate and masukkan keter.

apa dah…serupa gak dok umah atas langit cam aku ni. parking dah tentulah bawah rumah…

anw to my BIL and his wife, selamat mengemas rumah baru :)

IMG_7787

letihnya pindah rumah baru hai terkenang2 aku dulu dari dok menyewa kat Bayu pindah ke VA rumah sendiri. penat gilerrrrrrrrr!!! itupun furniture lama semua tolak jual murah kat adik2 angkat aku, sofa pun main bagi je kat adik badik aku. tak kesanggupan nak pindah bawak masuk lah.

Seminggu pindah pun memang takkan penat habis sudahnya, nak tunggu abih siap pun alahai…man man momantai lah jawabnya.

**gambo macam cantik sket sebab Sirman bawak senapang dslr :)

huhuuuuuuuuuuuuu

Comment: 9