7 Wrestling Videos!

Comment: 6

The 68th and The Camp!

IMG_8079

kat tangah si kecil tu ada ipong apaknya yang laki aku dok seriau jer if anaknya baling ke bawah. Memang ada dia baling pun, tapi sket lagi nak masuk dalam kawah steak abang hahahaha….

we had our dinner kat Western Cafe, ada indoor and outdoor. kalau hujan mau bertempiaran lari masuk dalam. Just few of us jer, Abah pun takde, ada hal.

Bawak mak jer and my little sister’s family.

IMG_8088

First time gak kita makan kat sini, not badlah. boleh order dari western and kalau nak melayu (wpun restaurant ni ada gak melayu menu) but boleh order di cafe sebelah. Side by side.

mos tof us amik western.

aku je amik nasi putih ngan tomyam putih coz Zeeshan nak nasi. dia suka fries but tak healthy and tak kenyang, so aku amik nasi putih makan kekongsi ngan Zeeshan. He is very encik nasi yer….pantang nampak nasi dah menganga.

IMG_8084

Mak turns 68

alhamdulillah…..semoga dipanjangkan umur murah lagi rezeki, untuk kembali lagi ke Mekah seperti hari2 dan tahunnya sebelum ini. Amin….

nak bawak mak pi makan nipun aku dok tanya nak makan mana, dia dok nak ajak pi makan kat tempat yang sokmo dia makan kan tuh, so kita tukar selera. Berkejaran aku balik kerja aritu nak make sure on time sampai.

IMG_8212

the next day, early morning, big kids went to Sepang.

Ini kali venue berlainan dan ada agenda yang agak beza walaupun tak banyak. Yang penting venue lain tu yang wajib. Sepang agak jauh tapi dulu pun yang biasa KICK buat pun sama je jauhnya…

 

IMG_8216

3 nites 4 days getaway, camping 2 beradik ni, sebab dah banyak kali sangat pergi, semua dah sebati for them. Cuma packing baju semua, masih aku yang monitor. masih jugak aku yang buat.

buat tetengah rumah. aku petik je

pi amik spender 8 lai (eh kakak pakai disposable panties, much easier).

pi amik socks 8 pairs

pi amik baju 8 lai

pi amik pi amik pi amik

pastu depa rolled up

pastu aku rombak balik coz tak puas hati ngan roll up depa

macam tu lah….

one medium size luggage for Kakak, and 1 small luggage and 1 bagpack for Abang. Facilitator pun dah kenal depa 2 nih. Pergi bertahun berkali2 pun takde nya dapat discount, tetap gak bayar sama. tak kira le anak Redmummy pun, walaupun free promotion jugak depa dapat sini.

IMG_8222

kakak dan abangnya di hujung2…

kadang2 abang bukan nak cakap kat orang dia ada adik sama kat camping nih tau. Sometimes sampai dah habis tamat KICK pun kawan2 batch dia tak tau le ko ada adik ke sama kat sini…

ha gitu

perahsia sungguh….

Frankly speaking masa kat camping macam ni lah abang akan ada bertambah kawan melayu, oklah kakak pun sama, but abang lebih lagi suka collect number phones the girls, and the boys, tak banyak pun. the girls yang ke main banyak heh.

 

IMG_8227

Datuk Dr Fadzilah Kamsah ngah beri taklimat to the parents.

IMG_8208

 

Tuesday 26th depa balik. Pun apaknya yang jemputkan. Pergi dah tentu ler apaknya yang hantar sama. Aku tak kuasa nak ngekor.

habis 4 hari, bapaknya jemput jugak….thanks RD. sebab u ada in town. kalau u takde, i ler yang pergi ke Sepang tuh.

eh aku pernahlah jemput bebudak ni, waktu tu bapak depa overseas. masa tu aku baru few months beranak. dahlah datang awal, pump tetek tak bawak, astaga….nangis aku masa tu tunggu balik, susu dah membengkak betul!

clip_image001[6]

 daddy cakap budak dua orang ni duduk ke main jauh each other coz abang tak nak orang tau dia ada adik ikut sama pi camping yet sisternya pulak ramai dok usha tanya korek rahsia si abang….

clip_image001

clip_image001[4]

balik petang tu, siap kemas badan mandi makan solat, terus mintak handphone…

malam tu dia tunjuk salah satu wechat yang dia dapat dari teman campingnya

wah…awak tau tak, awak ni hotlah, kita semua cakap pasal awak dalam dorm tau!

mummy, hot tu apa? takkanlah hot panas tu?

muahahahhaa

abang abang….ko hot bang! wakakakak

so anw, malam tu, sebelum pergi dan balik dari camping, depa bergusti. Lead by Zeeshan.

Tengok tengok tengok hah….

Eh lain kali ler tepek. Kedekut sket hari ini :)

 

Comment: 4

A trip via LRT

IMG_7746

mummy dukung nak?

NO

sok sok kalau dah pandai lagi cakap sure dia jawab lagi panjang, skang NO NO jer

IMG_7747

you want me to hold your hands tak?

NO NO

no je mulut ko kan! macam dah besau tak nak pegang tangan….

IMG_7752

tetiba…

IMG_7754

astaga, mummy pakai selipar lupa nak tukar kasut!!

IMG_7756

passing batton to si bapak

abang meleka ngan hp

kakak tak kuat sangat nak dukung adiknya lelama

nak aku bagi maid, memang tidak le kan. Do you know maid hanya boleh pegang anak aku bila kes tertentu jer, tolak pram pun aku tak bagi, it s all done by me or hubby or kids. kami ada rules regulations, aku dari dulu anak2 aku agak ada pantang sket kalau maid ngan baby aku nih. wpun dia dah toddler, still…aku ada, aku boleh buat, aku handle.

IMG_7760

ibu cantik sini ibu, cantik sini berdiri sket ibu

yelah photographer aku adalah sangat gilakan amik gambar. kadang2 gambo dia sendiri je camwhore dari ipong aku kay…

IMG_7762

tengok abang yang meleka lagi dengan hp  nya

hish budak nih! ada hotspot tu pasalnya. he mana ada data2 nih…apaknya sharekan hotspot tu pasal bahagia ler dia…

IMG_7763

 

IMG_7764

 

bik cepatlah ko sini ibu ajar camne nak masuk machine lrt nih, sibuk ngan gambar ko heh!

iya ibu iya ibu

pastu dia punya pucat muka toreh ngan darah pun boleh coz seriau pakai lrt, bukan main gembira suka betul naik lrt.

IMG_7767

kalau tak kerana sorang budak yang suka benau ler dengan trains, takde nya kami menjejak LRT

IMG_7774

part of the package kami ni dok LRT coz ada anak yang suka sangat ngan trains. sok sok kita naik bus pulak ke, truck ke, kepala keretapi ke haahhahaha.

dia punya asyik dengan any of the vesicles, sangat ler unbelievable.

kalau nampak bus tu sket punya bus bus bus!

abang tu dah kena tiau baru le geti nak pandang camera!

IMG_7794

seronok sang kecil dapat tengok LRT (trains) kiri kanannya….mulut ke main murai sungguh

sebabkan sorang punya hobby minat, semua kena involved sama yer

IMG_7800

 eh train trainnnn

IMG_7809

 eh trainnnnn

manjang le mulut ko train trainnnnnnnnnn

IMG_7813

standard, takde orang nak bagi laki aku duduk pun bila dah dokong anak, mungkin sebab laki aku kuat je kot, kalau aku sorang mau aku halau orang2 yg gagah perkasa duduk kat lrt nih

IMG_7826

bila orang dah turun kat next station baru kita dapat duduk, itupun kakak punya seriau ngan Bangla sebelah dia

IMG_7833

si lonjong ni memula berdiri, bik dok sebelah aku, pastu bik aku berlagak nak berdiri amik gambar, pastu terjerit2 tekejut ngan train, hish, gemer betul aku lam lrt nih.

IMG_7836

udah2 ler bang oi….

sapa saja yang ko ngorat tuh

IMG_7852

Destinasi kami was ke Stadium Bukit Jalil.

satu kerna tempatnya luas, senang Zeeshan nak berlari bagai juara

keduanya kadang2 ada event ler kan kat sini tapi masa kita sampai takde event, so best gak, sunyi hahahaha

 

IMG_7855

si kecik tu punya berlagak nak naik tangga sorang2 tak nak dipegangkan…takut je terkebelakang badannya

kakak dah nun melaju…

IMG_7860

come come dik kita pegang tangan sama-sama

no noo

mulut menjawab je le no kan!

IMG_7861

dan alamak

renyai

ada rintik hujan!!!

lari anak2…lari lari

bersungguh le aku tangkap Zeeshan berlari, masuk to the nearest cafe kat Stadium nih

IMG_7869

hah sini le kami melepak, makan le apa lagi. dah renyai kat luar tuh. Cafe ni pun best, beso. but RB tak nak dok lama kat situ so terpaksa le bagi dia ubat, ipon. segala educational apps dia dalam tuh aku dah buat, 10 folders ok, setiap satu folder ada 9 apps. so ko kira le berapa. kat ipon bapak dia pun ada gak, kat S3 abang dia pun ada gak, tapi tak le sebanyak yang dalam ipong aku…

kitorg kat sini kan, layan hindustan. bibik ngan kakak le melayan.

aku pun tengok2 sama jugak.

Shah Rukh Khan punya marah dalam citer tu, mata dia merah2 berair sket punya real betul!

kitorg makan2 sini, pastu bila bayau…

kak, dari mana?

oh dekat je, Bandar Tun Razak.

oh ada apa datang sini?

hahaha saja je, bawak anak naik LRT, jalan2 sini lah, Stadium sini kan luas.

oh ye ke, ingatkan tourists coz saya kenal orang2 kat sini sumer, jarang orang luar datang sini kalau takde events.

hiks..event kami ialah menaiki LRT :)

IMG_7883

IMG_7886

IMG_7888

Hujan dah reda, Zeeshan punya bebas berlari kulu kilir.

IMG_7909

dik cepat dik, jom dik…

nak hujan balik nih

jom jommmm

IMG_7912

kami pulang bila hari dah nak hujan kembali, lagipun cukup le kat 2 jam pi balik makan segala. Jadi ler dari takde kan…

IMG_7959

ni kitorg semua gelak coz asalnya aku kakak abang duduk sama, RB ngan RD kat opposite. maid aku pi dok hujung. sekali RB RD pindah dok ngan us sederet, tapi maid aku boleh tolak orang and lari duduk sebelah aku, pastu dia macam eh mau amik gambar, dia pi lari balik duduk depan opposite and pi tolak lagi orang yang baru masuk nak duduk, astaga ko ni bik! main tolak orang jer, bape kali dah ajar manners manners manners.

Abang behind the scene dok bisik kat telinga aku eii mummy, bibik ni buat malu je lah, habis semua orang dia tolak2.

begitulah bang, kita kena ajar dia.

tahukah bik aku dah pandai cakap thank you / terima kasih setelah berpuluh kali aku ajar dia, selepas mendapat menerima barang/hadiah? she kept saying kat tempat dia, tak perlu cakap terima kasih. Kasar ganas betul dia tu kadang2…

 

IMG_7965

eh bus

eh truck

eh bus

eh train

eh dik, ye dik ye….bus trucks trains ye dik…

IMG_7970

coincidently, blue vs yellow that day…

IMG_7894

IMG_7897

IMG_7898

IMG_7900

IMG_7901

IMG_7905

IMG_7907

IMG_7904

seronok :)

first, RB dapat merasa naik jugak and tengok trains dedepan mata dia.

2nd walaupun outing kita sangat simple, naik lrt ke Bukit Jalil je pun but coz kita bukan pengguna LRT and sangattttttttttttt ler susah nak ke Bukit Jalil pun kalau takde kerana kerja/events, jadi bila once a while buat nih, very memorable.

Jangan pandang rendah dan mengata orang yang pergi berjalan dedekat sini jer, coz at the end of the day, depa pergi bersama family, at the end of the day jugak. family that matters :) .

Love you kiddos.

Comment: 7

Shopping in Paris!!

IMG_5471

ini muka senyum banyak comel banyak itu bling bling bahagia.

seiiii kan?

hari shopping!

yang sekejap jer, ater duitnya in Euro

cuba in Rupiah ke, boleh gak aku berharian menyopping.

IMG_5509

pun hari ini aku tidur2 ayam, lagi le the 2nd day kan, dapat pulak hari pertama jumpa laki after few weeks tidak di mata huk aloh

takkan tak pepaham pulak heh!

IMG_5512

kopi kopi kopiiii

IMG_5533

dah dapat kopi….jalan jalan jalan…

IMG_5535

pastu aku melaju

meninggalkan sipolan di belakang

IMG_5539

ingatkan orang pertama rupanya ada lagi yang group pertama awal sampai sini heh. i thot bukak jam 10pagi rupanya 9.30pagi dah bukak La Fayette ni heh

IMG_5557

bonjour- i want to check this that this…

IMG_5563

gold studs or silver studs?

IMG_5576

1 is Velo in Purple 1 is Giant Hip Shoulder Bag in Red

both in gold studs :)

IMG_5586

Prada for a dearie friend

IMG_5590

mandrem sket puh puh

IMG_5605

Ferragamo shoes for a dearie

IMG_5609

few rounds done

IMG_5627

Coffee coke break vs sejuk

IMG_5636

Dear Givenchy

Antigona hang nih meman le cantik, colour ni pun dah cantik. army green.

tapi should strap ko tuh tolongggggggggggglah dipanjangkan lagi so bag tu boleh sampai cecah pinggang ke, just nice dah. Ini tengok, pakai jacket pun rasa nak bercinta bawak apatah lagi ngan celah ketiak.

Antigona ni ramai bawak hand carry je, ala dedatin.

Ok jimat duit dah

tak yah amik. walaupun dah berkali aku try anak dara ni di kebanyakan negara yang aku visit but masih lagi strapnya jadi issue.

IMG_5641

no big no

IMG_5644

Printempts we go

IMG_5671

Chanel, kat setengah jam je beratur sini pulak. Yang paginya beratur kat La Fayette lain, yang kat Printempsnya lain

IMG_5676

high and low mencarik

susahnya bila yang dalam wishlist ni takdak.

IMG_5679

almost to buy this

pun tak jadik

you have seen the bag that i bought already dah kan

IMG_5685

dah abis ke cik kak?

dah kot…

dah dah

jom pak

pulang :)

 

IMG_5709

some he helps me to bring

some i had to bawak le kan

IMG_6057

happy broken mama merah

 photo 4

Nak tengok ke isi-isi dalamnya? boleh….

but not here. not in the blog.

Please install an Apps name Dayre at your smartphone, register and do follow me dayre.me/redmummydotcom . Dayre is dedicated for my passion on handbags, so yang berisi2 dalam gambar tuh sumer, bolehlah tengok di at my dayre.me/redmummydotcom.

Oh dengan ini, habis cerita Paris :)

Meet you in Dayre for my handbags stories. Kat situ aku kekoyak segala isinya untuk lam gambar atas tu heh.

Comment: 7

Levi’s glasses…

gambar banyaks yey

orang tu pakai ipong5S baru dia

kehkehkeh…..jaga ke main molek

pastuh kalau Zeeshan pengang ipong tu bukan  main dia perati betul, takut btol anaknya cecampak hpong baru tuh. Ipong aku memang dah lama buat balingan si RB pung…so bapaknya takut je hp baru dia jadi mangsa yang sama.

kehkehkeh….

tengok gambar pun tau apa aku buat kat kedai nih kan….

jadi tengok le lu.

IMG_7698 IMG_7700IMG_7703IMG_7704IMG_7705 IMG_7707IMG_7708

celebrities bersepahlah pakai rayban gini, aku pakai toksei ler

but aku ada gak yang fashion gini but in orange colour, hok aviator ni tak berapa sesuai ngan muka aku, coz ada yg unisex size nya beso. so for me kena try kat muka baru amik yang kecil.

  IMG_7713IMG_7715IMG_7717IMG_7718

 

tu iklan jer saje ngada nerai. sambung balik try speak glasses baru heh….

 

IMG_7719

 

dan ok aku shortlistedkan about 4pcs lah tengok mana yang sedap dan sesuai dengan muka…

 

IMG_7723IMG_7725IMG_7726IMG_7727

dalam top 4 atas nih, ada ler satu yang aku sebat. Brand is not an issue, janji jangan cap ayam sangatlah. yang penting dia sesuai  ngan muka and jugak the colour frame too, i have red black brown dan apa tah lagi kat rumah tuh. So this one, kali ni I amik Levi’s brand, itu yang secocok dengan muka. Dengan multicoated dan apa ke lagik, sejam setengah dah siap.

Terus duduk dalam kereta. Gunanya for my outing or driving usage anda lens menjadi masalah di perjalanan. Kena stand by. My lasik issue tak settle lagi, itu Nuffnang uruskan.

Ini pun pi buat spek dok pujuk laki aku sama pih, malas nak bawak batallion pun.

dan rambut2 aku kat atas nun basah2 kan?

kan?….

IMG_7730   Sebelahnya je pun ada Michael. kasi blow dry

bertabah je lah laki aku temankan. sejak balik dari Paris belum lagi pi Fri nite dating. ai is banyak so many hal lah weih.

IMG_7736IMG_7741IMG_7743

Keluar saloon tak sampai 5min kekal gini bukan main lagi ko punya beralun. Sampai rumah, tak lama pastuh lurus balik hahahaha, jadi ler buat blow dry je pung…

Btw, i love my new kedai spek tuh. Not speaking about the price (obviously masih lagi boleh rundingbicara, boleh negotiate sket kurang), tapi service yang Soh berikan is the best. Tu pasal i datang balik coz dah pernah buat spek mata ngan dia and rasa seronok sangat dengan budi bahasa Soh. You guys should try, just next to my gym centre di BSP tuh.

Aku punya contact lens pun dah engaged dia supplykan, yang kedai lama tuh, over 10yearskot jadi customer, tapi haiyoh…..payah kira heh. So kita cari yang lebih mesra customer.

Comment: 3