2nd Trimester

Red Cleopatra Tunic…

aaron

Diyana Halik is wearing red? pink?

IMG_6832

My red Cleopatra tunic is sponsored by Vivy Yusof of Fashion Valet

menunjukkan yang kurus melengking boleh pakai, apatah lagi yang sedang mengandung 6 bulan nih…

Comment: 9

RM’s Pregnancy – WEEK 24

The measurement is now at around 30cm (11.81 inches) and your baby is now weighing approximately 600g (1.32 pounds). Your uterus should be about 5.1cm above your belly button by now, which is almost 24cm above your pubic symphysis.

Your baby is starting to fill out and it’s face and body are starting to look more like that of an infant at birth with each passing day, even if it only weighs a little over a pound and is still tiny.

It is believed that this may be due to the hormonal changes that your body is going through as your body is changing and adapting with your pregnancy, which in turn causes the blood vessels in your nasal passageways to swell and bleed more.

***************************

hoh ni minggu lepas punya pregnancy update ler, jap 23weeks, satu lagi site cakap 24weeks, aku ikut je memana. Doctor punya measurement kat baby pun sama bih kurang jer. Haku membesar bagai dipam2….nak2 lagi raya kan. nah korang pun dah tengok gambar latest Volkswagen gitu wpun gambar raya blom up up yet but this is more latest.

IMG_4618

Bulan lepas nak pakai maternity dress ni macam loose lagi pinggangnya, tapi ni first time pakai dah rasa mengetat. ni memang maternity dress, tapi tak stretchable which was also ditolongbelikan oleh Diva Darling gak.

Yang paling rajin pegang perut aku nak merasa tendangan baby is Gegirl, suka betul dia bila adiknya menyepak. Abang pulak among the last yang merasa tendangan tuh selepas Gegirl and bapaknya, so muka dia teruja excited sungguh bila dia pun merasa pegang gerakan baby.

Apa lagi ke aku nak bagitau, the baby insyallah is a boy, kami masih lagi belum buat apa2 preparation pun to sambut. biarlah tunggu dah 7,8 months gitu. Cuma skang haiyahhh

aku stress betullah ngan perangai maid kat umah nih sampai kalau boleh aku satu hari memang tak nak bercakap ngan dia coz kalau tidak ada je yang buat aku leh naik angin. So apa sahaja yang dia buat aku angin, selagi boleh diam, aku diamkan jer. RD ler kena amik take over bebelkan dia but dia pun dah naik bosan,  ke main menjawab dah skang, blum sebulan lg nih!

Comment: 30

My maternity pewter…

IMG01086-20110905-1334

Red, kombangnya koooooooooooo, bape bulan nih? tunggu hari?

iskk, tak ler, baru 5 bulan lebih

wuihai, dah macam tak cukup napas je badan ko tu aku tengok

eh nak kasutlah, kasut yang leh tampung kaki bengkak aku nih….

IMG01088-20110905-1336

Lawalah nih….tak berapa tinggi, 2inch leh ler aku buat pakai pi kerrojer, macam seliper pun yek.

Tengah tuh gold, kiri kanan tu pewter kalerrrrrrrrr, orang tak panggil silver yek.

IMG01093-20110905-1341

Ada orang kata masih lagi tinggi, tapi isk….janganlah suh aku berselipar jer pi kerja. rasa macam tak sedapnya hai. dahlah kasut tetutup dah tak laku dek kaki aku nih, kombang weih. Boleh ler kot nih….

Balik kampung mertua, balik Melaka riuh orang ingatkan aku dah 9 bulan. padahallllllllllllllllllllll……

tu yang malas nak upload gambar raya :(

IMG01089-20110905-1340

Nude colour ni pun cantik gak but yang aku beli baru2 nih tuh from Nine West, dapat 50% off koooooooooo! yang nih tinggi, 3 inch, member SA Eclipse aku nih dah bebel2 tak bagi amik, too high for me katanya…

aku letak balik not coz tingginya tapi sebab nude colournya serupa ngan kaler Nine West yang aku ada….

so tak jadi le ngamik nih….

IMG01091-20110905-1341

Bagaikan capal lelaki wajahnya cuma ada bling2 and ada tinggi sikit…harga RM139, aku ada dapat member’s price. Punya pemalas nak citer entry raya…

gambar2 raya malas nak uploadddddddddddddddddddddddddddddddd!

haku godang cam monster!

Comment: 27

Rahsia Kakak….

IMG_6317

maknya pun tak tau apa yang kakak tu citerkan kat adiknya :)

itulah Rahsia Kakak buat si adik babynya, insyallah.

Comment: 27

Eh mengadanya!

 

IMG00941-20110811-2111

memang mengandung bukan jer perubahan hormon, tapi mengidam yang bukan2 pun ada. bukan dari segi mengidam makan jer….mengidam shopping bedsheets tu yang tak tahan. Dah 2,3 hari aku terkenang2 nakkan bedsheets baru, pi Isetan, biasa kalau sale dapatlah jugak 100 lebih, ni semua cengkam2 pun 2,3 ratus gak. iskk dahlah takde 4 pillow cases, dapat 2 jer. lugi lugi….

ke jusco ler kita that nite, dah memang aku meraung2 nak jugak beli bedsheets kan. macam tak boleh ditunggu2.

pastu singgah poh kong, nak carik gelang tangan gegirl. kat habib ngan tomei, alahai, halus2 jer gelang tangan dai…of coslah bila shopping ngan laki, ko ingat dia leh setuju jam2 tu gak ke wpun dia tak heran aku pakai duit aku pun kan, kata putus pun dia gak kena bagi. bila dah balik tu terus aku teringat balik gelang gegirl tuh. heiiiiiii! ni yang payah nih, kalau dah mau, kena gak beli. padahal anak aku tu tak heran pun, aku je yang beria… hiks.

so so

ha pasal bedsheets, kali ni tak nak ada abstract or bunga2. Mau plain sajer. ada pun stripes but tak de mix ngan kaler lain. Plain kaler kan….sebat 4 sets terus, tambah colours of pillow cases lagik, tambah lagi 2 bedsheets for each kids and also for my mother in law gak.

wakakakakak mak mertua aku, datang rumah aku 1 bag, balik 5 bags ko! macam2 aku lanting2kan….

IMG00943-20110811-2111

menyampah pulak aku tengok mamat ni ke main kedempeng, makin ramai je cakap dia nampak makin muda. sentap nih, dahlah bininya ke main besau dek pregnant kan. takper takper….oooo tunggu i slim balik kay. n beli punya macam2, Novelle bagi percuma 4 bantal kau! ahhahaha siap 2 keping tuh aku lanting2 kat mertua aku. hoi bape banyak bantal ada kat umah tu dah…………

best

puas hati dapat bedsheets baru…..

yang lama ke main banyakkkkkkkkkkkkkkkk tu leh let go lagik.

aku mmg gitu yeop, tak leh nak simpan barang lelama, memang dpt je baru yang rasa dah jemuuuuuuuuuuuu aku memang give away to my siblings or sedara mara.

IMG00939-20110811-2034

btw, sebelum kita mulakan prosess membeli bedsheets yang totallnya masyallah kat 1k tu aku kena, RD langsaikan kewajipan……kira baik le ni dia nak pi uruskan zakat fitrah ni awal2. ada 2,3 taun tuh, last2 minute orang dah nak khutbah pagi raya baru dia nak pi bayaukan…

masa ni the first new maid baru served 1 week lepas tu kita dah sent her back to the agent, but for the 2nd new maid yang dapat replacement tuh, memang Sirman bayarkan fitrahnya.

anw, memang tak patutlah, bedsheets pun boleh diteringinkan melampau2…sampai tak leh tunggu weekend untuk beli pung. ok ler, bedsheets je pun, bukan emas berlian.

Comment: 25