2nd Trimester

Turqoise Maternity Dress!

IMG_6103

i tell youuuuuuuuu

i paling suka buat entry pakai baju2 maternity mahupun baju2 yang dari sponsor or sendiri beli. selain dari make up, memang aku gemor betul entry posing baju gini. mbe sebab senang kot ahahhaha. gila pemalas.

Dress ni namanya Smock Detail Jersey Dress, also from UK, which was bought on behalf of me and shipped by Diva Darling. A personal shopper job by her.

Sedap gila pakai………………….kawan2 aku menyampah jer tengok coz ‘napa le masa aku boyot, buruk2 je baju aku kak red, tapi dress ko lelawa’

ater…ko ingat murah nak dapatkan kain baju dari sana tuh, harga postal ke main membunuh kay!

anw, Thanks Diva Darling!

apahal dalam gambar nih muka aku cengkung kan?

Comment: 28

Try on the Sephora..

IMG00904-20110722-1342

hari tu kan aku pergi Ning’s launching, so aku berkenan je tengok eyeshadow dia yang ke main glitters. Pakai pi kerja memanglah buang tebiat, tapi aku kan sokmo ada events. pastuh pi tengok Dreamgirls musical show pulak, the 3 girls pun pakai glitters ya waduh. berkenannya acik.

aku ada glitters tapi kena apply after eyeshadow….

well nama pun saja gatai kan nak menconteng mata.

IMG00911-20110722-1408

i jalan2 masuk Sephora kat KLCC, brand lain aku tak heran, tapi aku nak tengok brand Sephora ni sendiri…molek ke idak…glittersnya tak molek, tak lekat pun. ada brand 2 faced kot ha yang tu macam melekat but aku tak pulak amik yg tuh. biasalah datang nak beli glitters but bila tengok benda lain, lain yg kita tuju.

IMG00906-20110722-1351

aku pi gatai beli yang nih. ada 5 kalers, 2 kalers tu ada glitters jugaklah but not too heavy, meaning you can still apply for office work, but jgn buat tetebal ler kang boss ko ingat ko sakit mata kena penumbuk dek laki plak.

IMG00907-20110722-1352

it comes in few colours gak…

kalau seketul eyeshadow glitters harganya RM45, if amik 5pcs dalam 1 set nih baru RM79. baikler amik yang 5 pcskan?

IMG00908-20110722-1353

kalau ada dak gegirl tu mau dia ingat ni kaler warna, she loves drawing kan…

sambil aku belek2 nih ada 2 boys baya anak2 aku gaklah, si abang and si adiknya leka calit2 guna jari tempek blusher kat muka. maknya tak perasan…

eii boys tak boleh pakai blusher lah sayang

hahahahha, terus budak2 boys tu lari nyorok kat maknya and maknya pun… ha tu lah korang, kan mama dah cakap ni untuk mama jer, malu kan dah kena tegur ngan aunty

IMG00909-20110722-1402

ko rasa nak amik jer semua colours nih but iskk….perlu sedar diri!

Dulu masa aku pregnantkan Abang kan, siang malam aku make up. waktu pregnantkan Gegirl pun, this time too, takde beza jer. tang make up tang shopping waktu pregnant memang no change at all. Tang mood swing jer yang ada perubahan mendadak. I sedar diri kalau tidak takkanlah I ‘diasingkan’ hampir 2 bulan lamanya :( .

Waktu pregnantkan abang paling teruk, nak tidur pun aku make up, bangun pun bukan mandi dulu tapi pi bantai make up muka dulu baru pi mandi hahahaha gila betul. N tahap tidur waktu ngandungkan abang memang hebat….selain dari make up lah.

Tapi tidak le pulak si abang tu suka tidur, cuma skang kalau dia tak pi sekolah agama, dia akan tidur petang, ada one time tu, aku sampai kejut dia bangun coz dah nak maghrib, dari balik sekolah tidur tak bebangun…

IMG00910-20110722-1407

penyudahnya aku beli 3 items. tau pagi tu lipstick stage aku patah, hukaloh, mata ke mana perginya dok bukak ke main panjang, pap patah. hiks… bukan takde lipstick baru tapi nak jugak menerai kaler dari Sephora and seketul eyeliner mata, tu ada datang macam2 kaler, biru gold hijau ha bantai. tapi aku amik basic colour, hitamlah. just to try on benda baru.

Aku dah pakai pun tetiga, so far tetiga barang aku beli tu besttttttttttt!!! paling mantap khol eyeliner and lipstick tuh. iskk, kalernya lipstick tu aku tak penah ada tu yang macam wallah! sesuai ngan kulit bibir coz ada brand yang aku pakai boleh mengelupas dibuatnya kulit bibir.

pasal pregnancy make up tu kan, memang ada orang yang tak leh berhias langsung, tu kira pembawakanlah. muka 9 bulan secalit lipstick pun takde, nak berbedak pun idak. tak leh disalahkan coz kita kena paham, not that diorg ni diminta jadi gini, but hormon tu datang mendadak, mbe dalam masa mengandung dan dalam berpantang, walau dah beranak, masa lam pantang pun kena jaga coz nanti boleh angin meroyan.

oh masa aku dalam pantang Gegirl pun aku kena meroyan gak tau….life of being preggy lady.

Comment: 22

Meneka Gender Yuk!

sebelum aku buat official announcement on my baby’s gender

jom main2 sketlah…

kasi hilang sket stress nih.

first pregnancy dulu, 9 bulan aku tutup mulut tak bagi tau org apa gender Abang coz nak bagi surprise. tapi orang cashier tau kot, coz banyak je product yang kita beli kaler biru :) . but frens and family members memang ramai tak tau lah.

Gegirl pulak memang kita canang coz she s no 2 hhahahahah, kalau she s no 1, dia pun jadi mangsa macam Abang gak, kita rahsiakan.

now, hem…

now aku ada blog ngeh.

dulu masa ngandung dedua mana ada blog yet.

so korang….

1. Sapa rasa my baby is a boy?

2. Sapa pulak agak my baby is a girl?

senang jer, apa sebab dan mengapa bagai korang kata baby ni boy/girl pulak? sebab bentuk perutnyakah? sebab structure muka aku yang eh, structure pulak, sebab seri mukakah, apesal korang kata seri hah? aku ni dah macam singa garang gila ok, tetiba ada seri muka. isk..nak puasa, teringat kat kuih seri muka, aku and abang suka betul makan hijaunya, tang pulut kitorg tak makan at all.

sebab apa lagik?

tengok chinese calendar? ehehheheh sapa dah tengok blom? betul ke korang kira tuh?

siap ada yang teka aku punya DOB of baby lagik. handal hangpa….baru sebut 16 weeks jer tuh.

hah sila ler

lantunkan korang punya idea2 bidan tengok perut orang nih…mana tau mengena. takde adiah ler…namanya pun main2 teka lor.

Comment: 57

16 weeks…

image

alhamdulillah dah masuk 2nd trimester.

now dah boleh announced berapa bulan or berapa weeks of my pregnancy. reason aku tak nak jwb or tak nak sebut the exact weeks coz kan dah dibilang, tak yah ler mencanang2 sangat waktu awal2 lagi. so biar dulu till dah selesa sikit, at 2nd trimester ni baru aku boleh cakap.

my weight, back from Australia, after 3 months, naik dalam 8kg! 8 kg kau!! tapi kemudian susut kembali turun 2kg. kiranya for 4 months pregnancy aku dah naik 6kg lah in total.

bila due?

tu lagi aku malas nak cakap. pls do your maths.

Gender?

next week aku announce.

Comment: 35