Ads

Kem Kotex Contest…

Hello and Salam redmummy’s readers.

ha mik ko, x de cover2, aku letak Kotex top entry of my main page! For 2 days ye entry ni will be placed on a sticky mode….This is special entry for Kotex.

First, let me tell u that aku adalah pengguna tegar Kotex. Ai got my first ‘akil baligh’ at the age of 12 years old during ramadhan month (emm….since 21 years ago) . Masa tu aku pakai brand lain, as ai grow up aku banyak pakai bermacam2 brand but since more than 5 years ago, aku stick to Kotex. Kotex ni ada yang slim, liner, tampon, ada yang comes wt wing (matiklah the boys pening pala baca entry nih, well u guys have to bear with this lah, korang pun kalo kawin ada bini ada anak dara nanti kan, ini sume ilmu ye boys!)

Selalunya aku beli hok size besar yang double package tuh, yang kecik cam biru atas tu plak aku letak kat opis. Maklumlah kan, bila musim2 bendera merah tu datang, x kan ko nak pakai sehari suntuk, wuiiiiiiii goli den piauuuuuuuu. So haruslah ada back up, aku pun ada letak back up kat dalam hbag, just in case.

Anw, pusingan haid aku alhamdulillah tetiap bulan agak teratur, even during confinement pun tetap ngam2 lam 40-44 days gitu…n pastuh back to normal.that s about my case, pasal Kotex ni related to me lak…aku pakai hok tebal Kotex for first 2 days, slim for the rest of days the 3rd to 5th day, and 1,2 hari pastu lak aku pakai liner jer…x menyusahkan kita, sbb kalau takat ari ke 4,5 x kan nak pakai the thick one kan..baik amik yang slim or liner jer.

Well…actually, im publishing this entry not just coz to intro you on the way of wearing Kotex Pad sahajor, mainly ai nak promote the Kem Kotex Contest. You may get the form via Kotex Official Web.

Some of the Terms and Conditions to enter this contest:

1.  For young girls age 13 – 21 (aisay, aku x leh join ke? Kotex, pick me pls…ai m 33 but sometimes I look like 20++ :) )

2.  You can send hundreds of applications but kena ikut gak terma syarat yang ditetapkan via this link

3.  You need to write up an essay, not more than 150 words ”Beritahu kami satu perkara tentang anda yang ingin diperbaiki untuk mengecapi impian anda”.   Iskk kalo akak, harus bukan satu perkara, 10 ribu perkara pun aku leh bagi list tau Kotex. Alangkan …..

Alah 150 words tu pun bukannya panjang, pendek yo! Macam satu paragraph sahajer katanya…betulllah, type ngan msword lagi senang, kalo tulih tangan nampak le cam panjang tapi pendek actually.

4.  Oh not only that, sila sertakan sekali sebarang 2 polibeg luar pad Kotex (either the blue, the light purple or the dark purple can do)

5.  Make surelah korang anto the application not later than 530pm of 31 October 2008. You got at least 3 weeks from now!

6.  The luckiest 50 winners akan terpilih untuk ke Club Med, Cherating Pahang (oh pls Kotex, you really need to tag me along, ai will blog bout your 3Days 2 Nite event) which will be held on 17 – 19 December 2008 (Kotex, redmummy is free on these date!)

Meh ni ha akak tunjuk sket gambo Club Med Cherating…kasi korang gegarrrrr sket , acik letak satu gambo je lah yer, the rest you can google to Club Med official web. Wah…!!! So nice!

What can you find from the Club Med Cherating:

Club Med Baby Welcome
Club Med Baby Welcome for babies up to 23 months – available in most of the Family Villages if the service is reserved at the time of booking.

Sports
Free practice :
Badmington, Basket ball, Beach volleyball, Cardio and Weights room, Soccer, Squash, Tennis, Volley Ball
Initiation group lessons : Golf (Off Site), In line skating, Kayak, Yoga
Group lessons for all levels : Aqua fitness, Archery, Circus, Climbing, Fitness with Club Med Gym®, Sailing

Leisure activities
Bar, Bocce ball, Childrens pool, Club Med Evenings®, Cooking classes, Live music, Swimming pool, Table tennis, Television room.

7.  The rest of the terms, korang x geti2 ke nak layan sendiri dalam Online T&C Kotex? Amboi, malas hangpa yer, sume nak kak red sogokkan kat blog nih tau. Pi sket study kat web Kotex tu ye.

8.  Last but not least marketing.my@kcc.com or toll free 1800 82 1188 are very pleased to entertain your questionnaires.

9.  Nak buat korang excited lagi… Sari Yanti, Eliza AF, Wan Sharmila, Ahli Fiqir dan banyak lagi will be the guests artists during the trip! Emm gonna be fun yeah…think Kotex forgot to include Red Diva ? . Allu geng, they are having Beach Party at the Club Med, arggghhhhh, wt 50 lucky girls, ai m soooooooooo jealous!!

10. BIG NEWS!!! Angkasawan Negara Dato’ Dr Syeikh Muszafar Shukor pun will be joining this event! Huwaaaaaaa nak ikutttttttttttttt!!! (psst Dr Syeikh, if you happen to read this blog ….. u free for lunch?)

11. Well, apa yang korang dapat during the Kem Activities? Motivation darling! You gonna get a self motivation, at least sapa yang asyik dok rasa ‘aku x cantik, aku x hebat, aku pemalu, aku yadadingdongbell’ ha…kat sini ko akan dapat the experience, to motivate yourself from all the negatives part/body of yourself. By attending this event, selit koyak anto form to Kotex immediately indirectly you cuba jugak untuk upgradekan your self esteem, for young girls like you yang masih belum ada hala tuju, belum tahu lagi nak jadi hapa, mbe this is the chance for you to gain something. Kot le kan sok2 kuor nak jadi artist, ha dah ada pengalaman memajukan diri, kot jadi professional doctor lawyer or even policewoman. Hey a blogger also too, you need to have some self motivation, so ai know lots of young girls out there would loveeeeeeeeeeeeeee to join the Kem Makeover!

12.  Alamilah sesuatu yang luar biasa (kalau x join Kem Makeover nih, x luar biasalah tau, so better join). Satu perubahan hidup untuk pengalaman baru (you change your level of life, some more you gonna gain a very expensive experience and moment wt Kem Kotex)

So itu cerita contest kan..ha jangan x submit yer, and beli Kotex! Now move on to our next class…. Ready girls? Bapak budak pun boleh belajar gak…

Alright, Ms Dolly is gonna be our model today. She just had her first period in her life :) . Ai have to seek permission from Gegirl ye nak pakai Dolly ni jadi model…camne nak pakai pad or ‘pampers’ pun boleh lah kalau ko nak sebut….memula togelkan lah spentot Dolly..

Lepas bukak sarung plastik pad Kotex tuh, pakaikanlah yer..macam pakai pampers budak…tapi kena lah pakai spentot yer, kang idak camno lah pulak nak lekat. Meleleh2 la haiii…. hikss. Jangan bayangkan pls!

ye dah togel, itulah pad Kotex yang harus digunakan oleh Dolly. For Dolly, since this is her 4th day, x ‘heavy’ sangat, ai choose the slim pad.

N see, gini lah gayanya Dolly pakai pad Kotex tu yer…..tp as I said kenalah korang cabut sticker yang kaler putih light tuh, sebab nak lekatkan ngan spentot. Kalo idak kang bergerak2 again…jangan la korang bayangkan wpun korang dah terbayang2!

Ha dah melekat, inilah hasilnya, pad tu ada dalam spentot, senang dipakai, senang dicabut, main squash berlari2 kejar anak pun x de masalah. Oh spentot Dolly ni agak kuning pasal Gegirl dok main simbah2 menda tah terus x ilang. Harus diclorox. Alah namapun Dolly, kuasa lah mak Gegirl nak ngeboh. Thats gegirl’s job mar…

…saya Dolly enak bersama Kotex Pad…

For your reference, if you have daughters or sisters yang baru nak face the first stage / time of period – go click to Kotex official web on ‘My daughter’s Period’, easy access, it can help you to better understand it.

So everyone, redmummy’s readers, korang paham kan entry ni? Akak tau ramai young girls reading this blog, between 13 – 21 years old pun ramai, so this is the right time for you, ramai yang minat masuk contest, try lah mana tau u are the lucky among the 50….

What do you need to do now?

Change your current pads to Kotex, yang tak akan menghampakan…and quickly join the contest, remember submit awal, can send hundreds of applications and so on. Enjoy girls!!!

Khidmat pesanan masyarakat Kotex is brought by redmummy.com

**scroll down for updated entries. thanks.

Comment: 36

Visit to Giant…

**3 contests will be posted wt no clue at all, the first contest will be uploaded trow on sticky mode!

amik ikan ayam…

udang ikan lagik…

sayur … oh sayur yang dah kecut, sakit ati tol aku ngan sayur kat giant nih

tapi aku banyakkkkkkkkkkkk amik buah. kerana saya mahu kurus :)

kalo x kerana assignment, x kan aku jejak giant nih. aku lebih selesa beli barang basah kat JJ or Hero is still the best for me. tapi kerana tanggungjawab, aku gigih gak ke giant (oh aritu beli psp kat near by sini gak tp boleh x jumpa giant hikss)… you see, ada pro and kontra gak lah.

aku gagal dalam project assignement aku kat sini, due to some reasons, so ai really have to come back again hopefully this coming wkend lah.

so dah alang2 ke mari, memang aku x nak beli pun kat hero and jj, dah kompem akan beli barang basah for a week nya makan.

korang kan, dulu anak2 aku lom sekolah x de nye aku nak beli, beli lauk tunjuk air liur je lagi senang, tapi as your children grow up, nak tak nak kena gak memasak for them. as a mother we want the best for our kids kan, nak healthy food, bukan susah, rebus je sayur ngan goreng ayam/ikan. depa 2 bukannya makan pedas sangat. for the husband, letak je cili api kalo dah x dan nak buat sambal, laju gak tekak nye menyantap.

untuk saya, hirupppppppppppppppppppp jer sup2 yang ada!

**3 contests will be posted wt no clue at all, the first contest will be uploaded trow on sticky mode!

Comment: 14

Nuffnang Income and Contest Clue…

this entry will be on top of the page for today, sticky mode – entry terbaru, pls scroll down, uploaded every 2 hours

for the free ticketsssssssssssssssss (sorry hanya bloggers yang layak je boleh dapat, x kisah ko ada nuffnang ke x dak, janji ko ada blog)…the red love atas tu as one hint, one clue for you. keep coming to my blog for more updates. ai will give you more clue. you are not winning the free tickets sahaja yer but u have a chance to win ……… hah ni lain entry keluar.

to my other readers yang x ada blog, dont worry, another contest..emm 2 contests openly for bloggers and non bloggers will be up soon (one is related to nuffnang, one is related to Tokey Mia Satay)…moneymoney maaar adiahnya :)

N to bloggers saya mintak kerjasama anda…..pls allow me to get to know you, janganlah memalu jer kang susah nak jadi ‘the chosen one (or is it the chosen X0 :) )’ ha…gitu. you paham kan?

ni bukan aku sengaja blurkan tp memang bila close up pun jadi gitu. SO ANW, this will be my last post on my nuffnang income yang akan aku tunjuk kat blog nih. pasni kalo dapat berpuluh ribu pun ai will keep it to myself, not for the show. y? coz kang kata riak, pastu kang korang sakit hati (not you but mbe lalats who knows lah kan)….

that income x include the special dedicated ads of course, so to all of you, insyallah semua orang boleh berjaya, usaha gigih jer. ramai yang tanya pasal nuffnang to me, but those yang email semuanya aku cckan kat sirman, he will assist you. as ai said again, aku x jaga account admin blog aku, it s all under him. aku hanya artist, aku hanya blogger yang buat keje letak entry post entry moderate comments. aku yang bekerja as blogger for my readers, but sirman is the one yang buat ground work, kejer2 belakang. got it?

through this red blog, you stand a chance to win something, you gotta figures you gotta the free items, stay for more clues …

happy to blog for redmummy.com …..

this entry will be on top of the page for today, sticky mode – entry terbaru, pls scroll down, uploaded every 2 hours

Comment: 42

Mia Satay…

i got a lunch date yesterday :)

a lady wt big smile, big heart approached me for a date….wah kelas very the lesbo x ai?

ah sudahlah korang (tetiba aku terpk mael!) …. asal aku date jer lesbo lah, ada boipren lah….

my date’s handbag…

n she got me these….

close up a bit…MIA Foods!

hah tu nak cakap x pernah dengo lah tu kan, ha sebab x pernah dengo lah aku nak habak mai citer kat sini about the special MIA Food. dari x tau kepada tahu, dr x de blog baru ada blog, dari orang x suka redmummy.com sampai melekat2 dok kat sini pagi petang siang malam…

pendek kata…meh kita study sket pasal MIA Foods.

meleleh2 air liur mak merah nak makan frozen satay, aku dulik hapa….awat hang ingat diva2 x jakun makan satay?

yang aku promote nih ialah Frozen Satay Goreng Ayam bertulang dan tanpa tulang…no stick cucuk2 lidi, kalau nak buat cucuk pun boleh. tapi kalau hangpa x nak cucuk, goreng ke bakar ke makan cenggitu pun ok!

Skang kan orang ngah riuh buat open house kan…so awat hangpa x nak order ini Satay. kalo x de lidi cucuk kan, engko panaskan minyak, masukkan satay goreng kacau2 lam 2,3 minit ngan api sederhana janganlah kuat sangat apinya, angkat dan tapis minyak sate. pastu ko nak tunggu apa? takkan tengok je sate tu dok? makanlah weiiiiiiiiiiiii!!! bismillah….

Nak tau kenapa namanya Mia Satay? pasal ini ada lah satay turun temurun sejak 30 years ago by ibu akak tokey…

kalo bakar/bbq lak, cucuk lah kat lidi, bakar cam biasa. kalo nak masuk lam microwave lak…choose the roasted mode, bakar for 3,4 minit gak. kalo nak makan ngan nasi pun boleh moleh….ko potong bawang besar ngan lada besar goreng2 dedua tuh masukkan satay lak, ha kacau2 angkat….makan lah ngan nasi plus kicap. jimattt banjer. maklumlah kan pas raya ni agak sengkek sket kita kan.

Frozen sate ni kan, boleh simpan lam freezer for 1 year plus. IYE!! SETAUN LEBIH. sampai 2 taun pun boleh gak tapi Abang SIRIM suh letak for 1 year jer. x kisahlah janji ko beli ko order ko makan. Bumi’s company mar…aku tolonglah promote at least aku nak gak tengok depa ni maju business macam tart and bangkit tuh.

Harga yang 2 packets aku pegang tuh, kalo ko beli kat Giant, kat Mydin lam 8 ringgit sepeket, kalo ko beli kat Tokey nya terus baru RM7. kalo nak mintak Tokey deliverkan kat pintu tangga umah ko, cost penghantaran RM10. wpun ko mintak hantar sebungkus, tetap gak kos nya RM10, so baiklah order bebanyak, bagi mak, mertua, pak ngah, jiran, boipren dan utk diri sendiri.

nanti pas aku dah goreng kaw2 aku letak lagi lam entry. wkend ni aku gorengkan hokay utk korang tengok, boleh tengok je lah, nak makan sendiri beli lah weii…

Btw, kalau sudi tolong akak Tokey, bolehlah order terus pada akak Tokey kat number nih ++0192412479

Oh abaikan harga yang tertera kat official web Mia Satay tuh yer, itu x hapdet yet…skang harga dah murah. untuk 8 ringgit nye sepaket satay yang akak merah pegang tu boleh makan untuk 4 orang besau. cukuplah utk dinner ke lunch kan. Ada soalan boleh sudi2 email pada hbfara@yahoo.com . Akak tokey sangat menerima dan menghargai bantuan anda.

Kring kring…….tet tettttttt

allo sapa itu tepon saya?

saya ayu ni kak red

reader akak ramai ayu, yang mana satu? ada apa ko tepon akak nih?

saya nak order satay kak…

ko nak kena cucuk satay ngan akak ek? akak kata order kat number nih ++0192412479!!!

Comment: 29

BSS and Raya’s Promotion

Dear redmummy’s readers…

2 things to announce:

TQ Merci Syukran to kamu semua yang memberi sokongan moral dan business berganda2 to my other 2 readers, Sham Bangkit and Ayuazizi Tart. Tak kisahlah kalau ada yang x beli, tapi x sangka ramai yang membeli tu yang akak suka. Syukur wpun bukan aku yang jual, tp sekoman2nya the business of them sudah dikenali ramai through this red blog. Terima kasih jugak akak nak ucapkan to Sham Bangkit  and Ayuazizi Tart coz you both have a trust to place your kuih raya bangkit and tart in my red blog. Nice doing business with you 2 girls.

Mesti korang pelik napa lak aku macam bagi kata  penutup je kat kuih2 raya depa, as u all know the raya is coming over, and ayuazizi lak mmg dah tutup amik order since last fri, but akak x sure lah kat Sham whether dia bukak lagi jualan….tapi takper, sebab mostly ramai yang mula balik kampung wkend ni kan, tu pasal akak nak bagi closing of entry.  Dengonya, jualan balik modal dah mencapai target :)

Pasal BSS lak..memang agak femeslah you. so instead of posting the BSS entry in one day, ai will post 2 entries per day, aku benornya nak abih publishkan semua b4 weekend ni, wpun ada org bekerja lgi nxt monday tuesday tp dah tentulah ramai balik bercuti raya starting sabtu ahad ni kan. so kang x ramai lak visitors yang baca entry BSS korang. tp kalo x ckp gak nak publishkan in 2 days entry per day, kenalah gak heret BSS yang lambat sampai ke wkend and next week. saya tidak akan sesekali buat 2 BSS dalam satu entry, so tq for not recommending ye geng

.aku saje nak letak gambau lam nih kan, wpun gambo ni x de related wt stories of this entry. haiiyooo sukatik aku lah kan. Ai tengah ligat beli baju utk sirman lah. smlm x sempat nak beli, anak2 dok kejaran gitu.

Anw, ni lagi satu akak nak bilang kat sini yer, sesapa pun yang aku nak promote lam blog akak merah, x kira akak letak link ke tidak, specially yang akak letak link tu lah, apa lah riuh korang dengkikan. ni lah kes lalat yang banyak masa, x ckp blog akak, depa pi attack blog kenkawan akak. eh cik lalat, ai nak promote cik mengkudu ke, cik serai ke, cik daun semalu pun, apa ko sibuk. sukatik ai lah.so arini aku nak promote, emm…..Do Not Judge Her If… , wah beraya dengan rumah baru akak kita nooo….cantik umah, meh lah jemput the red diva n her family raya nih..

You know my relationship wt other races pun sangat majmuk, aku sangat pencinta rakyat malaysia yang suka berbilang kaum, tu pasal anak2 ku pun pi sekolah cino. Cute blogger yang aku nak promotekan today, leng chai Marcus, he is so talkative n you can improve your bahasa dik, la ni pun your BM dah improved a lot. You rock, bila nak banjer akak?

Awak nak saya promote blog awak semua? boleh boleh…tarak hal punya….tapi bak saya cakap dululah, nak main terpa promote x kenal x cinta pun susah gakkan, nanti ai dah in love with your blog, ai will surely promote it.

Last but not least, my special partner in bed :)

Comment: 15