Ads

Nuffnang Income and Contest Clue…

this entry will be on top of the page for today, sticky mode – entry terbaru, pls scroll down, uploaded every 2 hours

for the free ticketsssssssssssssssss (sorry hanya bloggers yang layak je boleh dapat, x kisah ko ada nuffnang ke x dak, janji ko ada blog)…the red love atas tu as one hint, one clue for you. keep coming to my blog for more updates. ai will give you more clue. you are not winning the free tickets sahaja yer but u have a chance to win ……… hah ni lain entry keluar.

to my other readers yang x ada blog, dont worry, another contest..emm 2 contests openly for bloggers and non bloggers will be up soon (one is related to nuffnang, one is related to Tokey Mia Satay)…moneymoney maaar adiahnya :)

N to bloggers saya mintak kerjasama anda…..pls allow me to get to know you, janganlah memalu jer kang susah nak jadi ‘the chosen one (or is it the chosen X0 :) )’ ha…gitu. you paham kan?

ni bukan aku sengaja blurkan tp memang bila close up pun jadi gitu. SO ANW, this will be my last post on my nuffnang income yang akan aku tunjuk kat blog nih. pasni kalo dapat berpuluh ribu pun ai will keep it to myself, not for the show. y? coz kang kata riak, pastu kang korang sakit hati (not you but mbe lalats who knows lah kan)….

that income x include the special dedicated ads of course, so to all of you, insyallah semua orang boleh berjaya, usaha gigih jer. ramai yang tanya pasal nuffnang to me, but those yang email semuanya aku cckan kat sirman, he will assist you. as ai said again, aku x jaga account admin blog aku, it s all under him. aku hanya artist, aku hanya blogger yang buat keje letak entry post entry moderate comments. aku yang bekerja as blogger for my readers, but sirman is the one yang buat ground work, kejer2 belakang. got it?

through this red blog, you stand a chance to win something, you gotta figures you gotta the free items, stay for more clues …

happy to blog for redmummy.com …..

this entry will be on top of the page for today, sticky mode – entry terbaru, pls scroll down, uploaded every 2 hours

Comment: 42

Mia Satay…

i got a lunch date yesterday :)

a lady wt big smile, big heart approached me for a date….wah kelas very the lesbo x ai?

ah sudahlah korang (tetiba aku terpk mael!) …. asal aku date jer lesbo lah, ada boipren lah….

my date’s handbag…

n she got me these….

close up a bit…MIA Foods!

hah tu nak cakap x pernah dengo lah tu kan, ha sebab x pernah dengo lah aku nak habak mai citer kat sini about the special MIA Food. dari x tau kepada tahu, dr x de blog baru ada blog, dari orang x suka redmummy.com sampai melekat2 dok kat sini pagi petang siang malam…

pendek kata…meh kita study sket pasal MIA Foods.

meleleh2 air liur mak merah nak makan frozen satay, aku dulik hapa….awat hang ingat diva2 x jakun makan satay?

yang aku promote nih ialah Frozen Satay Goreng Ayam bertulang dan tanpa tulang…no stick cucuk2 lidi, kalau nak buat cucuk pun boleh. tapi kalau hangpa x nak cucuk, goreng ke bakar ke makan cenggitu pun ok!

Skang kan orang ngah riuh buat open house kan…so awat hangpa x nak order ini Satay. kalo x de lidi cucuk kan, engko panaskan minyak, masukkan satay goreng kacau2 lam 2,3 minit ngan api sederhana janganlah kuat sangat apinya, angkat dan tapis minyak sate. pastu ko nak tunggu apa? takkan tengok je sate tu dok? makanlah weiiiiiiiiiiiii!!! bismillah….

Nak tau kenapa namanya Mia Satay? pasal ini ada lah satay turun temurun sejak 30 years ago by ibu akak tokey…

kalo bakar/bbq lak, cucuk lah kat lidi, bakar cam biasa. kalo nak masuk lam microwave lak…choose the roasted mode, bakar for 3,4 minit gak. kalo nak makan ngan nasi pun boleh moleh….ko potong bawang besar ngan lada besar goreng2 dedua tuh masukkan satay lak, ha kacau2 angkat….makan lah ngan nasi plus kicap. jimattt banjer. maklumlah kan pas raya ni agak sengkek sket kita kan.

Frozen sate ni kan, boleh simpan lam freezer for 1 year plus. IYE!! SETAUN LEBIH. sampai 2 taun pun boleh gak tapi Abang SIRIM suh letak for 1 year jer. x kisahlah janji ko beli ko order ko makan. Bumi’s company mar…aku tolonglah promote at least aku nak gak tengok depa ni maju business macam tart and bangkit tuh.

Harga yang 2 packets aku pegang tuh, kalo ko beli kat Giant, kat Mydin lam 8 ringgit sepeket, kalo ko beli kat Tokey nya terus baru RM7. kalo nak mintak Tokey deliverkan kat pintu tangga umah ko, cost penghantaran RM10. wpun ko mintak hantar sebungkus, tetap gak kos nya RM10, so baiklah order bebanyak, bagi mak, mertua, pak ngah, jiran, boipren dan utk diri sendiri.

nanti pas aku dah goreng kaw2 aku letak lagi lam entry. wkend ni aku gorengkan hokay utk korang tengok, boleh tengok je lah, nak makan sendiri beli lah weii…

Btw, kalau sudi tolong akak Tokey, bolehlah order terus pada akak Tokey kat number nih ++0192412479

Oh abaikan harga yang tertera kat official web Mia Satay tuh yer, itu x hapdet yet…skang harga dah murah. untuk 8 ringgit nye sepaket satay yang akak merah pegang tu boleh makan untuk 4 orang besau. cukuplah utk dinner ke lunch kan. Ada soalan boleh sudi2 email pada hbfara@yahoo.com . Akak tokey sangat menerima dan menghargai bantuan anda.

Kring kring…….tet tettttttt

allo sapa itu tepon saya?

saya ayu ni kak red

reader akak ramai ayu, yang mana satu? ada apa ko tepon akak nih?

saya nak order satay kak…

ko nak kena cucuk satay ngan akak ek? akak kata order kat number nih ++0192412479!!!

Comment: 29

BSS and Raya’s Promotion

Dear redmummy’s readers…

2 things to announce:

TQ Merci Syukran to kamu semua yang memberi sokongan moral dan business berganda2 to my other 2 readers, Sham Bangkit and Ayuazizi Tart. Tak kisahlah kalau ada yang x beli, tapi x sangka ramai yang membeli tu yang akak suka. Syukur wpun bukan aku yang jual, tp sekoman2nya the business of them sudah dikenali ramai through this red blog. Terima kasih jugak akak nak ucapkan to Sham Bangkit  and Ayuazizi Tart coz you both have a trust to place your kuih raya bangkit and tart in my red blog. Nice doing business with you 2 girls.

Mesti korang pelik napa lak aku macam bagi kata  penutup je kat kuih2 raya depa, as u all know the raya is coming over, and ayuazizi lak mmg dah tutup amik order since last fri, but akak x sure lah kat Sham whether dia bukak lagi jualan….tapi takper, sebab mostly ramai yang mula balik kampung wkend ni kan, tu pasal akak nak bagi closing of entry.  Dengonya, jualan balik modal dah mencapai target :)

Pasal BSS lak..memang agak femeslah you. so instead of posting the BSS entry in one day, ai will post 2 entries per day, aku benornya nak abih publishkan semua b4 weekend ni, wpun ada org bekerja lgi nxt monday tuesday tp dah tentulah ramai balik bercuti raya starting sabtu ahad ni kan. so kang x ramai lak visitors yang baca entry BSS korang. tp kalo x ckp gak nak publishkan in 2 days entry per day, kenalah gak heret BSS yang lambat sampai ke wkend and next week. saya tidak akan sesekali buat 2 BSS dalam satu entry, so tq for not recommending ye geng

.aku saje nak letak gambau lam nih kan, wpun gambo ni x de related wt stories of this entry. haiiyooo sukatik aku lah kan. Ai tengah ligat beli baju utk sirman lah. smlm x sempat nak beli, anak2 dok kejaran gitu.

Anw, ni lagi satu akak nak bilang kat sini yer, sesapa pun yang aku nak promote lam blog akak merah, x kira akak letak link ke tidak, specially yang akak letak link tu lah, apa lah riuh korang dengkikan. ni lah kes lalat yang banyak masa, x ckp blog akak, depa pi attack blog kenkawan akak. eh cik lalat, ai nak promote cik mengkudu ke, cik serai ke, cik daun semalu pun, apa ko sibuk. sukatik ai lah.so arini aku nak promote, emm…..Do Not Judge Her If… , wah beraya dengan rumah baru akak kita nooo….cantik umah, meh lah jemput the red diva n her family raya nih..

You know my relationship wt other races pun sangat majmuk, aku sangat pencinta rakyat malaysia yang suka berbilang kaum, tu pasal anak2 ku pun pi sekolah cino. Cute blogger yang aku nak promotekan today, leng chai Marcus, he is so talkative n you can improve your bahasa dik, la ni pun your BM dah improved a lot. You rock, bila nak banjer akak?

Awak nak saya promote blog awak semua? boleh boleh…tarak hal punya….tapi bak saya cakap dululah, nak main terpa promote x kenal x cinta pun susah gakkan, nanti ai dah in love with your blog, ai will surely promote it.

Last but not least, my special partner in bed :)

Comment: 15

TRADITIONAL and CLASSIC TART NENAS…

This is a sticky mode entry, please scroll down for the updated entries!

Lets try my fresh tart nenas, I guarantee sure sedap,with soft pastry and on top full with golden inti nenas.

PLACE YOUR ORDER : SMS (24hours)

CALL (24hours Sat&Sun and 5.30pm above for Mon-Fri)
TART NENAS HOTLINE NUMBER : AYU 017-6722783

RM 25/52 PCS
PRICE INCLUDE COURIER COST
(Within Klang Valley only)

Let S have it at least one jar,  you should try selagi stok masih ada ya..
Ring2 me !!!

Selamat Berbuka Puasa and Berhari Raya with my tart nenas.
“ Salam Ramadhan n Aidil Fitri to redmummy readers”

CALL (24hours Sat&Sun and 5.30pm above for Mon-Fri)
TART NENAS HOTLINE NUMBER : AYU 017-6722783

Khidmat pesanan masyarakat Tart Nenas is brought by redmummy.com

Comment: 19

Red Tart…

after buka puasa yesterday, redmummy’s family bedal suku jar of the tart nenas. complimentary from one of my reader from my red blog. thankies a bunch. rijiki ramadhan :)

Since the taste is delicious, ai tot y dont ai help to promote this in my red blog…we are living in Malaysia, has majmuk’s kaum kan..chinese malay chinese bidayuh so on, meh lah makan rasa sesama. Last time Bangkit Santan used to take place in my main page, if you still look out for bangkit santan, click the right side bar ada column Redmummy.com Special Ads

Some are asking how to get your business to be placed in redmummy.com – do send your notes via Contact Red, ai will talk business to business with you. No business comes wt complimentary, unless it s meant for amal jariah.

But for tart nenas yang skang kami ngah pulun you may place your order by calling/sms Ayu via her mobile AYU 017-6722783 . The price is ONLY RM25/52 PCS (include courier cost).

Ai taste, ai blog, you buy, everyone happy ;)

Comment: 15