Car

Very the mengada tau!

keter ai kena taik burung lah parking kat ttdi tadi

n so?

ai nak anto car wash, sayang woo, keter baru

wah mengadaaaaaaaaaaaaaaaa!!! jirus je lah ngan air, lap ngan tisu, bukan x leh ilang, baru dapat 3 ari nak anto car washhh!

overrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr tau sirman! keter aku pun dia x buat gitu, mentang2 keter baru!!!

Comment: 12

Tumblers…

anak 2 tapi botol air bapak la banyakkan…

2 botol air suam abang bwk ke NK, satu botol lak dia bawak ke sek agama dah 3 botol

yang barney puple kecik lak gegirl bawak ke sekolah

yang 2 botol lagi tu lak, ahah..utk keter baru orang tu lah, keter aku dah ada 2 botol air (not in the picture)

kitorg ni anak beranak memang kuat minum air suam

tp sejarah aku mula minat air suam sejak mengandungkan abang..sebelum tu jangan haraplah!

kungfu panda tumblers ni dari brand tupperware. ada 4 botol. satu hari gegirl bawak pi sek dia, dah 2 minggu x jumpa2..hangin tol aku. kalo brand cap ayam akak x kisah dik. anw, the 2 bottles yang letak lam keter sirman of cos lah kaler merah and purple tu ha, yang kaler black untuk abang ke sekolah lah.

teringat aku masa kitorg layan wayang kung fu panda ni, duh…best seii! bila la nak dpt dvd nya, x puas tengok, nak tengok ulang2 lagi…

alo roger supplier, alo alo?

Comment: 9

New Red Car For Sirman…

my abah wt his red bike, baru pas dropped off abang kat VA, i was late to join sirman to take his new car…

abang ngan bedak bercapuk baru pas mandi, aku salin suor tidur terus turun bawah bila sirman called ‘turunnnnnnn cepattttttttttt’

sirman and gegirl lah yang pi ngamik keter, sebab aku lambat kan.. amboi, skang gegirl jer sokmo be the first tau

aku pun test drive lah babe, pusing keliling VA

sukanya pakcik tu bukak plastik

his old car sejak abang belum lahir lagi ye, bapak la lama. this is not an expensive car, not even an international car…last minute he change to the WRM due to 3 reasons:

1. kan baru beli 2nd landed house, mana leh pakai keter mahal dedua, kopak la kitorg nanti…

2. my car will be our travel and family car, keter merah WRM sirman lak untuk pakai dia pi kerja jelah

3. minyak dah naik, pakai keter murah je lah, aterrr opis dia dahlah kat ujung selatan tpt jin tido baring weih!

last year, around this date, i got my sparkle grey :) and this year, he got his new red WRM. We finally has a real red car. meghah!!! though bukan aku yang bawak nanti..still merahhhhhhhhhhhhh! ai like.

taun depan, pengsan dedua roadtax nak bayo dalam bulan yang sama, beza 2,3 ari je lak tuh!

nuffnang!!!!!

Comment: 28

WRM…

I like his new red plate no..

WRM = Wow/Wonderful/Walla/Weii Red Mummy!!!

:)

Comment: 23

Car’s Issue…

ni peristiwa smlm lah..kebetulan aku balik tu masa kat salah south nya police station, roger2 ngan sirman dia baru nak masuk VA, sbb parking sirman pun agak jauh dr block kami, lain lah aku, bawah tu je ha terus naik gitu. so aku pun terbaik ati sket lah suh depa tunggu aku datang amik. lgpun ujan seii… by this time abang dah balik kat umah dah. kami je 3 beranak hegeh2 hokey. dah tentu aku dr opis, sirman dr opis ngamik gegirl gak.

thari tu masa aku tepon gegirl satu soalan bangang saje aku nyakat bagi kat dia…

gegirl suka naik car mummy ke car daddy

car daddy hebattttttttttt!!

pilih one jer, car mummy hebat ke car daddy hebatttttttttt?

car mummy and daddy hebatttttttttt!!!

alah pilih one jer, mummy ke daddy?

x nakkkkkkkkkkkk…dedua car hebattttttttttt!!!

tetiba je aku dengo suara raungan mendayu dia. alahai, tanya soalan tu pun dah sentap? ciss

oh perkataan hebat tu dari cerita2 melayu yang dia tengok ngan neneknya, so kitorg yg tua bagak ni pun mengikut sama..wah hebat lah!

alah mengada-ngadanya..nak dok sesama kat belakang merpati 2 sejoli ni tau!~

anw, lam ni cik gegirl cakaplah dia tetap kata x boleh pilih sapa hebat, mummy and daddy’s car dedua hebat. tu lah kan budak2, dia x kan pilih kasih, walaupun belakang aku kat bapaknya dia cakap ‘kereta daddy lagi hebat dari kereta mummy‘ ….i shouldnt tell yet, but sirman is no longer driving his old car :) . also not a new car, but a replacement car till the new one sampai. tu pasal gegirl cam taksub sket ngan hebat x hebat keter bapaknya.

korok tollah…dalam tepon meraung2, depan boipren terus longlai!

Comment: 11