Car

My 2 love and 1 heart …

sometimes things happen for a reason, but yes ai spent my entire nite smlm godek blog, kecewa sedih :( for sirman lak dia kata ‘rehat skitlah awak x yah update blog’

iskk…x best lah, hatiku sudah sayang sama frens n readers ku, n for surelah aku nak letak entry bebanyak so on kan… makanya mari kita gumbira. alhamdulillah, boleh blogging cam biasa dah..

she s not a clinique user, so ni pesyen rambut for thursday morning. the purple jacket tu lak pakai lam kelas (well yg benornya bukanlah sejuk sgt tp dia nak stylo bergaya kan, donno lah mana dpt perangai suka bergaya kan kan, dr sirman kot :P )

sebab dedua dah sihat, x kuasa le memasing nak seiring dan sejalan…

wpun x sampai 10min ke sekolah, tetap gak nak menyelit tgk kartun…asal boleh je lah..

me?..me ngah dok baca komen2 korang yang berduyun nak kena moderate coz ai slept pretty early lah on wed nite, kol 11 dah tarik selimut – ni cite utk kamis tau, kalo cite untik jemaat pagi aku hangin je ngan blog aku yang x boleh leave comments. not for all now, but some of you mmg susah nak access letak komen kan, iskk x tau lah.

gegirl ngan aku dok borak2 lah malam tadi what to get for her dad’s birthday..

gegirl nak belikan daddy birthday presents – dolly baru yang barbie, purse kaler red, tumbler, emm…buku 123. nanti kita shopping ye mommy.

well that s her birthday wishlist or for her dad actually?

 

 

Comment: 14

Ai Love Clinique….

NOT GOOD!

BAD BAD BAD!

TOMBAMNYA MANGHAI….

rahsia saya?

pakailah clinique :)

very the hawau nya statement….pakai baru 4,5hari dah kompiden je ckp clinique. tp betullah saya sangat suka ngan clinique bila:

sirman: lembutnya pipi awak

red: dulu kasar ke?

sirman : dulu lembut gak tapi yang skang ni sejak u  pakai clinique bertambah lembut smooth sesangat, wangi lak tuh pipi you

red: hiks…malu ai tau, ai lari nyorok kat atas katil yer…

sirman: ai kejar!!!

ok dah katup entry nih with smile :) …budak2 pi main jejauh :P !

**so this conclude my clinique’s comment lah yer…saya pengguna baru Clinique sangat berpuas hati dengan product mereka, makanya….bila mahu panggil saya jadi duta or at least to put your ads in my blog, sticky mode, hikss…**

Comment: 24

Breakfast to office…

abang dah kebah dah sihat

saya pepagi memang jadi datin diva kejap dok belakang ngan abang

coz puan sri kecik dok depan ngan datuk sirman

nampak x muka aku sembab, aku tertidur jap lam keter masa odw to opis, ater ada driver kan

tidurku terganggu bila datuk driver ‘lapo lah, nak sikit kuih raya awak tuh’

oh saya bawak bekal kuih raya bangkit santan sebagai bekal makan di opis. dia nampak la pulak aku bawak, tu yang dingap2nya sambil driving…

selain dari bangkit, ada ramai readers ku bagi tart nenas kan, so ada satu jar tu aku bawak pi opis gak, makan beramai2 dengan geng2 sekurun senasib hisk….rezeki mar, amoi2 opis aku cukup la suka tart nenas. even my honeybossy pun dok ulang alik ngap sama.

anw, makanya pagi selasa itu tidurku tidak enak kerana suamiku mahu bersantap bangkit as his breakfast. ngantuk je aku ni lah tau lately nih. very the burung antu tau..mlm mata terang berjaga, masuk keter je mulalah nak lolap.

eh satu lagi, hangpa ingat lagi kan Mia Satay ku…reminder ye, sila beli dan simpan plastik itu Mia Satay, u gonna win Ringgit Malaysia from the Mia Satay’s contest (the clue).

Comment: 17

Demo on lip magic…

sambil driving, bukak itu lipgloss, cermin dashboard pun kasi kuor…

the car is moving ye akak2, adik2, mata jap2 pandang depan sambil menampal kat bibir tuh

sambil2 tu tengok mirror atas, tangan kiri tu pegang lip balm tu lah, tangan kanan lak apply the berus gloss tuh gak

hanya yang mahir sahaja boleh buat, kalau ko x biasa buat jangan ko gatal lak nak mengikut jejak langkahku, aku dah buat kerojer cenggini emm, 5-8 years? hikss

ni lagi bahaya, sila jangan tiru aksi saya…

the car is moving, dedua tangan dok nak katup itu gloss n brush, so make sure mata ko pandang depanlah, n cecepat katup itu gloss, kita driving kan pakai tangan ngan kaki kan…

again aku remind korang, jangan tiru aksi gila aku nih. well at least aku pakai lip gloss sambil driving jer, ada orang tuh aku tengok, ngan foundation, ngan compact powder, ngan eyeliner, mascara sume siap dia pakai sambil driving…itu dasar bangun mandi jer gamaknya, pas mandi pakai baju masuk keter…tu yang hegeh2 bersolek lam keter.

bang polis saman orang kalo driving sambil bergayut je kan, kalo sambil bermake up x per kan kan kan?

ni apa kategory entry nih? iskk..Car je lah!

Comment: 17

Lip Magic…


gegirl menyentap…oh macam lah dia  x menyentap selama ni kan.

issue pagi semalam was … jap aku pikir

well she wants to wear her sock, tapi kekdahnya bapaknya suh pakai lam keter jer, sarung je kasut tuh  dulu coz bapaknya nak kunci pintu segala bagai. dah lambat woooo (abang kan takde dalam ni, abang dah sirman anto awal2 pagi2)

lepas tu aku lak x leh nak dok ngan dia, ai had to drive, so dia muncunglah, tapi lam muncung2 duk gak ngan bapak kau, yelah bapaknye nak pakai kan sock lam keter kan….


here  the lip magic, kan tajuk entry ni lip magic kan…

this one kat depan HUKM’s traffic light…keter ngah stop so aku snap gambo

oh saya kan pagi2 x berlipstick gloss bagai coz kang nak kiss2 muahs ngan anak2, abang kan geli lah nak bagi cium bertandalah pulak mukanya kan. tu pasal aku pakai lip gloss bila dah nak sampai opis jer..

so photo atas ni, muka pucat :)

n the magic part, kan aku cakap aku pakai gloss perfume lam keter sambil driving kan…

even with or without the husband, my habitat tu tetap gak maintainnnnnnn. habitat gituh!

the top photo, the car is actually moving kat jalan tun razak, nanti aku suh sirman snapkan gambo i m driving tapi tetap gak boleh berlipgloss yer….

oh yes sirman doesnt want to drive pergi dan balik ke klcc, coz dia cakap aku lagi terer cilok jalan sinun. ater katanya aku keje sini bertaun kan, lainlah kat tpt jin bertendang dia, haruslah dia yang konker.

huhuuuuuuu!

lip magic gitu. x lawak ek?

aisay….

Comment: 16