Car

Patuhi Undang-undang :)

kehkehkeh

hiksss

sejak ada iklan kartun ala2 upin ipin yang suh pakai tali pinggang dok belakang tu kan…

depa pun cam paksa rela kenalah gak pakai

makpaknya suh pakai x jalan koo, bila iklan tu kuor nak tak nak kena gak depa pakai…

cayalah korang! disiplin sket dok lam keter sejak kena ikat badan gitu kan….

Comment: 26

Red Car…

wira depan tuh, sangatlahhhhhhh bapak slow driver. ada 2 keter boleh masuk depan dia, dek kelembapannya aku tersengguk2 kat belakang. sapa kata pemandu lelaki bawak cam ferrari? cam kekura lam gambo ni pun ada hokey.

aku penah dok belakang sorang lady driver, ai think dia baru dpt P, she drove kat lane kanan, n her speeding aku agak lam 40km at 8am, Jalan Loke Yew.

ko rasa ko nak langgar tak bontot keter dia?

that time the traffic taklah teruk sangat ai mean you can go speeding a bitlah, ni pagi, lane kanan lak tuh, apesal ko x pi kiri??

aku bagi lampu suh dia ke kiri dia x nak gak, aku bagi honk, even keter bakang ai pun bagi honk sama kay. tetap gak dia x nak beralah ke kiri. n dia bawak keter macam ala2 mr bean yang pegang 2 stering and badan tegak ke depan jer x pandang side mirror ke hapa.

well ai m not condeming those yang bawak keter gitu, coz masa aku nak amik lesen dulu pun depan JPJ tu aku buat pangai gitu, kang kena tolak markah lah kang kalo pegang stering satu tangan kan. bapak lah terer ko sangat kan.  tapi moralnya, if you know that u are such a lousy driver, go move your butt to the left lah. ko kaco orang yang nak pi keje pepagi lah…sume org nak cepat. kat kl ni sunday bolehlah ko bwk gitu, itupun kalo kena kat road bully, teruk dah. ari keje lain, janganlah nak bersantai lak.

back to that lady driver, sudahnya aku yang potong dia, from the left lane. teringin gak aku nak drive slow 20km depan dia tapi kang…aku lak lambat masuk keje.

dahlah masa tu aku keje ngan Datuk Seri, Datuk Seri tu idaklah kisah aku lambat 10min, tapi bini singanya tuh aku lambat seminit kang abih dimakinya gua.

n that red car is my dream car….

asal merah je lah

boleh dpt ke?

rasanya mustahil

tp dulu pun orang kata mustahil gak aku leh berjaya in my red blog

tapi skang alhamdulillah

cakap pasal blog aku ni kan

nnt aku nak kupas isu nih

x support langsung aku nye aim nak jadi fulltime blogger :(

Comment: 7

sepah

the monday morning, aku masuk keter aku, begini bapaklah bersepah!!! hangin x hangin??? 2 ari bebudak kerjakan keter mak nye, alohai.

even the chess set yang mya adiahkan ni pun berterabur. memanglah anak2 yang selongkar tapi sirman tu dia tau aku x suka sesepah kan, kemaskan lah balik ke hapa.

oh itu x campo ngan pagi senin aku tengok keter aku x berlock! grrrrr…boleh dia lupa??

dan lagilah aku makpak terkejut bila bonet aku jadik gini. sirman nih…iskk. aku bawak keter ari2 x de le sampai tercampak2 segala barang2 aku tau. 2 ari kan dia bertangga kat ttdi, and ke sana sini pun tapi apasal lah jadik gini. main cecampak jer. aku hangin betullah.

kat opis nya parking tu gak, aku x excited nak naik atas aku kemaskan jam2 tu gak, sakit mata aku lah. ada gak aku kat opis x senang hati nak turun kemas so baiklah aku kasik clear.

not just that tapak karpet kaki ni pun bercapuk habuk masyallah. alangkan kat opis lah, and he cant be contacted masa tuh kalo idak mau jam2 tu gak sambil aku kemas aku membebel. kalo korang tengok keter sirman, lam dashbaord dia hemm, hemm jer lah ye. paham2 je lah.

some men very the kemasan sket, tapi dah den dapat sirman yang very the tarak kisah.

anw aku dah sindir pakcik tuh, even kalo aku dah blogkan ni pun pakcik x paham gak pasni, mmg sedih acik. tangan kena ringanlah sket sirman, jaga harta menda kita memolek. x kan nak suh fifin lak kemas keter anak beranak kan….

bebudak mmglah tukang menyepah, walau dah dijegil tp ni bapaknya kan…mengada2 tau.

perasan tak tajuk ni simple je and in small font, saje aku x nak betulkan, semua gambar lam entry ni plus tajuk sirman yang uploadkan. tu pasal gambo senget benget. menunjukkan dia tau dan bersedia untuk entry ni kuor :)

Comment: 14

Berguru Kepalang Ajar…

yday was the last day of abang in sek agama, ai mean for this year lah. arini kan dah start cuti sekolah for 50 days gitu. so tetiap pagi budak tu kalo masuk keter aku terus On cd, layanlah apa2 dvd, kalo dah pi sek agama yang x sampai 5-10min pun tetap gak dia nak nonton.

n bila dah dropped dia baru aku shut off the lcd and bukak lah radio. gilolah kan sambil driving nengok tv.

tup2 xleh lah pulak masuk lcd tu. ah sudah. gi mana sik.

so all the way to opis, benda tu menyala siket2 even aku dah turn off kan the player.

n sampai opis, aku naik cam biasa. aku katup lcd aku ngan shawl (huh mana leh biarkan gitu, mengundang je penyangak kang) n sirman suh aku mintak tlg kat sesapa lelaki perkasa kat opis nuh tlg releasekan battery keter n mesti nanti lcd tu boleh masuk semula. aisay….kompem le mak x tau kan, so abang opis ai lah tolong jalankan..

memang ko, x sampai 10 saat pun abang opis cabutkan battery terus dah padam lcd tuh and masuk telan semula kat tempat asalnya. hiks….

clever abang.

anw semalam at least aku tau dah kat mana punat nak bukak bonet depan keter tuh :)

ada hikmah gak woo…kalo idak sampai sudah aku x tau mana punat nak bukak bonet depan tuh. tp aku bukak yang dari dalam keter tu nya punat je lah, yang angkat kepala bonet tuh tetap gak abang opis buatkan. aku bebal lah tang2 keter ni sume.

Comment: 24

The Red lagik…

2 bantal pala kecik ni dok kat lam keter sirman, saje lah aku amik hok kecik2

tp sarung bantal ni aku beli extra 2 pasang kot yang ni jahanam leh ganti ngan satu lagik coz x tau mana nanti jumpa size sarung nya kan. Ai bought the bantal and sarung kat Bangkok….

cakap pasal keter sirman nih, kami jarang naik keter nya, selain dari keternya parking jauh, keternya jugak hanya utk dia pi keje balik jer. keter aku yang digunakan for our family moment, kuor ke sana sinih.

biarlah wpun keter tu murah, mahal ke, harta kami sekeluarga. tidak pinjam duit awak, kami pinjam duit bank….hiks :)

macam saya cakap x semua orang suka kita, nak maki seranah kita percuma jer, hemm…apa dema dapat, tapi ai dah tepu lah you. no hal marr…

Comment: 17