Cipela Couture

Tiffany CIPELA for Jalan TAR…

korang memang kuat ingatan. Those my loyal readers je lah, readers yang bebaru mana nak tau sangat kot. So kesinambungan dari kisah akak ke Midvalley mencari lace bagai, dan itu was like few weeks sangat kan, so kita sambung jejak ke Jalan Tar pulak. Aku nak cari kain lace je lah sangattttttttt pun kan. Katanya.

jangan le percaya, satu benda aku tu memang akan cecah ribuan je nanti. Yelah kain lace mahal :(

IMG_0904

hari Sabtu adalah hari anak2 bersekolah gantian so usai amik kakak jer dari sekolah, pujuk2 si kecil supaya lena tidur petang barulah kami keluar.  Tak boleh bawak anak2, nak speedy punya shopping heh. Lagipun Jalan TAR ni dah lama aku tak ukur jalan and need to go to one more place gak selepas settled di Jalan TAR.

 

IMG_0803

amacam gedebum tak?

IMG_0831

yang merah ni?

soalnya bukan lacenya tapi liningnya kahkahkah….

ada ke patut dia bawak aku kat lace yang punyalah terjojol bijik mata nak membayo. So dia bawak aku kat lace yang sesedang sahaja, walaupun biasa pada depa tapi pun lagi mahal but lagi cantik le of cos dari yang aku tengok dulu tuh. Lining pun boleh tahan.

Bungkus bermeters2 termasuk untuk my niece. Nasib baik tak bawak bibik, kalau tidak mau dia pun nak samaaaaaaaaaa gamaknya.

IMG_0932

Settled beli lace, melintas jalan pulak ke yang tempat jejual tudung tuh. Mencari tudung2 untuk anak dara, my niece also for my maid. Dan jugak for mak2 bonda jugak. Ini namanya tudung bawal hek, aku pun bukan le tau sangat, murah ko….5 inggit, aku beli lam 12pcs kot, untuk depa pepilih ler. but coz Bik ada buat hal, aku tak de ler bagi lagi, tunggu tempoh waktu bertenang sikit, biar nanti2 kemudian baru bagi. Knowing me, mestilah aku akan belikan for her….

IMG_0982

Kasi promote sikit kedai abang nih. Abang yang melayan kami kat sini bukan main baik lagi meriah mulut dia, sampai aku mengekek2 gelak dek keletahnya. So laki aku pun cakap, ok kita up sikit kedai dia. Sesapa pergi sini, korang petiklah nama akak tunjuk sekali gambar nih.

I bought the tudung Mak ajah dalam kedai nih.

IMG_0985

Mak nak pergi lagi umrah bulan puasa ni, so either buat pi umrah ke, harian ke bebila, mak aku ok jer ngan apa anaknya ni bagi.

IMG_0999

Penat berjalan sudah, kita singgah di Restoran Insaf tapi laki aku frust, roti bakar takdak, roti canai pun takdak. so kita makan mee goreng kongsi bertiga. Sesambil jalan dah makan keropok tu pasal memasing a bit full. Bagi laki aku rehat sikit coz dia yang mengusung barang dan jugak membayo tetudung segala.

IMG_1017

Aku main masuk jer kedai yang tak kisah pun apa jenama brand pun, dari luar nampak telekung wewarna but bila balik rumah too small for kakak, so 2 helai telekung tu kulantingkan pada my another niece, rezeki dia. Gonna get Kakak for tempat lain lah, online pun boleh. If you happen to know please buzz me. Kadang2 aku takut le nak beli online kat Instagram if tak kenal sangat, coz aku tengok ramai yang kena kelentong, duit dah bayar, barang tak mendapat.

IMG_1040

Laki dah seret balik, tapi mata mak encik pantang betul tengok kekedai yang ada, hujung ke pangkal aku masuk. Gambar hanya sedikit but seronoklah shopping di sini.

IMG_1046

Ada kedai brooch, tak tau lah qualitynya camne but borong jugak. For the same people jugak….sampai RD pun kena pilih jugak, dont care one.

IMG_1009

RD memang suka tengok langit. LOL. Speaking of this dress, very ler colourblock betul. Ini kali kedua aku menyarungnya dan lepas nih dress ni akan kupakai buat di rumah sahaja lah coz dah boring. Pertama kalinya pakai masa aku baru lepas pantang Zeeshan 44 hari, my first appearance di public for Nuffnang’s event jugak.

I love my new shoes. Supposed to wear it for my kerja but i just dont care. Walking selamba jer kat Jalan Tar nun dengan my new Cipela – ALIS. VERY COMFY! Wedges je pun, bukannya high heels yang tajam, so of coslah tak sakit kaki, it s only a wedges. Sekarang Cipela dah masuk Isetan KLCC. For Isetan members ada promotion price, 20% off, harganya untuk wedges nih ialah RM340 tidak lagi termasuk discounts yer.

IMG_1238

IMG_1220

It comes in black and orange too

Black dress is known as HiDY Black Dress Embroidered Tunic RM198, those wearing hijab can wear with your long pants and skirts.

Tidak ada warna merah yet, but takper. Tunggu next few months, ada surprise by Cipela and HiDY for anything in RED and i must join the theme!  Or you could get the collections at HiDY Store, address: No 46 Lorong Dataran Wangsa, Wangsa Melawati 53300 Kuala Lumpur

hidy@cipelashoes.com 012 395 6839 Cipela’s FB and Cipela’s website  and HiDY Store.

Comment: 7

HiDY Store is Launching This Saturday!

instapost_feb 22

 

Hey

Nak tak mystery gift?

sapa free ada kelapalangan Sabtu ni 1st March? Jom meet up?

Akak nak pergi tengok the launch of HiDY Store, located as per dalam gambar, diulangsebut:

Date: 1st March Saturday

Time: Launching is from 10am onwards, daily opens from 10am to 10pm but Kak Red will be there only during the launching hours.

Location: No 46 Lorong Dataran Wangsa, Wangsa Melawati 53300 Kuala Lumpur

On another note, CIPELA shoes will participating at the Malaysia International Shoe Festival 2014 at PWTC. That s on the end of March, 28th to 30th. So so sambung balik for our date Sabtu ni yer…

Bestnya nih ada special hadiah untuk hangpa nih:

1. First 3 readers/followers akan terima a mysterious gift from the HiDY store, either dalam bentuk cash voucher, or a pair of CIPELA shoes or any pieces of HiDY clothing. Nice nice nice!

Tetapi tetapi tetapi

korang kena bagi satu code. Code tu ada pada akak hehehehhe.

How to get the code?

Mintak je lah kat akak privately, u can email akak nanti red@redmummy.com so nanti akak bagilah. Pastuh korang boleh redeem the gift via email : hidy@hidy.com.my . bagi code tu dalam email tuh. Sonang baitu kan? see see….Lepas korang dah dapat notify dari HiDY, from there u will be asked to collect the gift at the store. For those outside of KL, pun boleh, but itu atas budi bicara HiDY.

ok tu satu mysterious gift untuk 3 orang. ada lagi…..

Anyone yang datang during the launching of the event this Saturday, and you come to see and approach me, the first 3 readers/followers will get mysterious gift jugak. Tapi kena instagramlah on that day jugak, lepas dah kidnap akak, lepas dah instagram with the tag @hidycollection and @cipelashoes , terus dapat hadiah, kat situ jugak. Nice nice nice jugak nih kan?

Matiklah jangan korang berebut kat situ pulak heh. Kedai HiDY tu.

tak habis lagi nih. ado lagi heh.

Bloggers pun boleh dapat jugak, if you come by, if you drop by at the HiDY store on this Saturday and blog bout it, pun ada mysterious gift.

Hadiah hadiah misteri semua ni, sangat menarik. Maybe akan dapat CIPELA Shoes, Maybe akan dapat HiDY clothing or accessories, maybe, yang paling bertuah akan dapat custom made shoes dengan CIPELA Couture. Pilihlah design mana pun from their collection, nanti Hidayah Hassan the Creative Director tu akan buat.  Refreshments will be served from 12pm to 4pm on 1 March (Saturday)

So, jumpa di HiDY Store, No 46 Lorong Dataran Wangsa, Wangsa Melawati 53300 Kuala Lumpur!

Comment: 4

Zana the red sole of Cipela!

 

IMG_2332

IMG_2334

IMG_2329

Istimewanya ‘ZANA’ CipelaCouture ni ialah….the red sole tuh. Selain colour emerald (more to turquoise) nih yang aku gilakan, the red sole tu lah yang lebih menawan menambat hati.

For ready to wear or even customized shoes of Cipela Couture at  hidy@cipelashoes.com 012 395 6839

Cipela Couture’s FB and Cipela Couture’s website !

Cipela

Good news – Those in Petronas KLCC, lucky you. the Designer will be there with bunch of Cipela Shoes!

Comment: 4

2 Collaborations for August PAMA Bumper Issue

IMG_9227

IMG_9230

IMG_9244

IMG_9257

IMG_9287

IMG_9336

IMG_9345

IMG_9358

IMG_9385

IMG_9391

IMG_9408

 

 

IMG_9432

IMG_9433

IMG_9434

 

Red Raihan is by Cipela Couture

Fuschia Linda is by SuriSara

RB’s red necktie is by BBLuvsMe

Location at Prince Hotel KL

Catriona Ross and kids, Sharifah Sofia and daughter, RM and RB.

For Pa&Ma August 2013 bumper issue

Salam Ramadhan :)

Comment: 9

KL Fashion Week 2013 – Cipela Couture

 

IMG_0073

Sesungguhnya dress SuriSara purple – May sangat membantu untuk pompuan yang gilakan merah. So i can match up with my YSL red clutch dan semestinya my new Red Camia Cipela Couture.

Tak clear kasutnya?

Sebentar…..

IMG_0142

Embellished with french lace, special edition nih ye. Mengikut selera tekak mak merah sangat. customized, you can have yours too!

IMG_1683

On the first night of the KL Fashion Week, saya mampir dengan semangat purple merah! hah sangat looking forward untuk hadhir. Dalam bebanyak invites KLFW yang aku dapat, ini je lah yang aku larat dan mampu hadhir. Bukan hanya kerna nak pakai menayang the new Camia of Cipela but kerna perlu beri sokongan pada the founder and designer of Cipela sendiri.

IMG_0134

A colloaboration between Ruzz Gahara along with the designer of Cipela – HIDAYAH HASSAN

IMG_1717

told you, not to worry about the shoes yang tetinggi, flat shoes, sandals selipars pun ada jugak!

IMG_1723

boleh tak nak cakap jangan tengok baju hahahaha! but tengoklah kasutnya jer…susah photographer nak snap gambar kasut seii…models berjalan ke main laju

IMG_1745

but the shoes of Cipela memang meant for casual, office wear or even daily and weekend wears jugak.

janganlah  ingat untuk high heels jer…

IMG_1755

You ingat my Cipela merah? Her name is Najla.

i would like to get one more tapi colour lain. Electric blue? apa pendapatan perancangan korang? Hangpa pilih colour apa? Boleh customize yer, nak leather ke nak PU pun boleh.

Sesungguhnya Najla sangat digerami kalian, heard from Hidayah Hassan, the Najla ramai yang bertanya dipinang bagai. Jangan risau, colour boleh dirunding.

IMG_1775

Malam Hidayah Hassan malam itu :)

IMG_1797

This bag too, ada clutch pun all by Cipela Couture

IMG_1805

mana satu nak amik nih, kasut ke clutch ke….

nanti kalau ada clutch aku pakai, i ll show u guys pulak yek…i am a clutch collector too

 

IMG_0220

Camia of Cipela Couture

yang bila aku pakai, memang berlari pun sakan!

IMG_0238

french lace, design semua bagai, hasil kerja tangan Hidayah Hassan of Cipela Couture. aku tau sarungkan jer and wajib merah!

IMG_2030

a to die for red shoes!

heelsnya tak tajam meruncing, and a leather of course. You know lah kalau high end brand, gini punya kasut dah confirm goes to RM2k!

IMG_0223

Kak Red ada lagi special request on your new Camia nanti?

Boleh tak buat tapaknya merah? ala2 loubis tu lah, mahal bebenar kasut Lobis tuh, so akak nak le ada red sole, tak pernah satu pun heels akak yang ada red sole.

Mestilah boleh Kak Red, nak green blue yellow sole pun boleh

Eh ko jangan, merah sudah. kang dah macam traffic light pulak!

and taraaaaaaaaaaa saya mendapat the red sole too! so hangpa kalau nak demand for the sole, bilang sahaja pada Cipela Couture. Semua momantai.

IMG_1649

hah kantoi makan ice cream!

takper….kasut merah Cipela cantik sangat on you kak red

IMG_0192

I was sitting along together with ramai gila celebrities malam tu, Nora Danish ado (her photo is in my Instagram), Marion Counter but sajer tak nak posting semua gambar celebrities dalam nih. Coz for tonite, Hidayah Hassan wins my heart the most. She walks proudly at the runaway, nak jeeeeeeee ai naik sama atas tu. Aku pakai Cipela hokay!

Congratulations Cipela Couture for the KL Fashion Week 2013.

IMG_0250

No gigit2 kat belakang ke hapa, tak main ler….told you the production of Cipela Couture memang sedap puas hati sangat. Ada satu kasut merah runcing menyala gak aku pakai for my photoshoot, gonna share them with you all gak nanti. Eh terbalik dah event ni kemudian patutnya sana didahulukan hiks…

100% genuine leather upper inner, 4 inch chunky heels with front 1 inch platform hence it was soo steep, flat cipela style ribbon wrap with french lace too. Hangpa tak nak lace pun boleh, semua boleh bawak berunding dan berbincang.

IMG_1641

Redmummy on Camia of Cipela Couture

IMG_0066

Bouquet merah yang Hidayah Hassan tu, aku bawak :) , a thank you gift for her KL Fashion Week 2013. Dari KLCC aku belikan, bawak dengan bangganya dah macam boipren pulak bagi bunga but me being selamba jer, bersalin kain baju meletop dalam kereta, bawak pulak ke Fashion Week, ngan tak jumpa mana le laki aku yang dah sampai awal dari bininya…Beginilah nasib kalau memasing sorang di selatan sorang di utara, kalau pergi event tak pernahnya dapat sekereta, sorang sampai awal sorang sampai lambat. Thanks RD to swing by too.

Anywayyyyyyyyyyyyy….I am a happy customer of Cipela Couture, let s see and wait for my new heels, coming to my page, hopefully before Raya. Korang risau tak sempat berkasut raya, kasut event, kasut kerja, kasut kejar anak kecik, kasut pergi pasar, kasut travelling, kasut berdating mahupun kasut untuk bertunang dan bersanding? Not to worry…

Contact Cipela Couture for your shoes stories, media potpet, ready to wear or even customized shoes of Cipela Couture at  hidy@cipelashoes.com 012 395 6839

Cipela Couture’s FB and Cipela Couture’s website

Penutupnya…if you tengok my Keek banyaklah i upload keeks during the nite of Cipela of Fashion Week nih but i letak satu je lah di sini, check out the collections of Cipela Couture:

Jun 19, 2013 | Ruzz Gahara collection in collaboration with Hidayah Hassan of Cipela Couture by redmummydotcom on Keek.com

Comment: 6