Handbag

Not to give away hbags…

dalam aku menyelongkar sana sini, bukak cabinet oh ada 3 hbags ai yang tinggal di opis ye. kenapa aku tinggalkan kat opis, coz bila aku beli new hbag, aku terus tukor and letak yg dah pakai kat opis, lupa nak bwk balik. elokgak lah, kat umah pun dah penuh sampai kena tumpang kat bilik abang.

gitu kannnnnnnnn……….. sebelum ada yang bertanya, my hbags bukan utk dijual semula or to give away. biasanya bila aku nak bagi, adik badik ipar duai aku yang perempuan akan beratur amik dulu. apa nak buat, keluarga didahulukan … :)

kalau malas nak turun bawah, aku bagi je kat Fifin….

ai nak red edmunser tu..kak ann shopper mama pun dah hint hint kan. x de sudi donate for my bday, ai pi turun beli sendiri lah :(

**lalat mesti bengang je ngan entry aku dpt adiah, pedulik hapaaaaaaaaaaaaaaaaa aku ngan engko engko engkooooo!!!

 

Comment: 6

Edmunser…

new arrival from Eclipse, nak gelak aku tengok the top 3 punya shoes tu..kalo x perasan mmg korang ngamik. tp ai terus gelak..ada ke patut design tepi2 dia tu ala2 egypt kubah yang kotak2 tu…doiii!

nxt door of Eclipse is Edmunser…saya bukan peminat belt, Ms Lemb suka benor ngan benda ni…dia suh aku snap blog kan…

hbag merah yang kecik atas tu, dah 8 bulan on display for sales…hampir2 aku nak ngamik, team lama aku nak belikan for my farewell dulu, sib baik aku x pilih..bila dah tengok lelama, aisay..cam x cung plak

coz i m more interested wt this red hbag..RM119!!

aku x amik, dont want to invest and spending anything now..

ada sapa mau beli as birthday present? my bday is just around the corner jer :)

 

Comment: 10

TOD’S

this is EG before heading for her lunch…nice branded shoes and hbag

balik dr lunch, dia ajak aku masuk bilik dia together wt Ms Chocho, wah…she bought 2 pairs of shoes from TOD’S!!!

yang ni adiah bday from her husband, RM1400 bih kurang gitu

the red one after 40%, jadi RM1100..she bought sendiri, saje2 first time pakai red heels sebab dia x pernah ada any red shoes wearing to office, and dia tau aku mesti makan ati tengok red tods ni…cantiknya!!!

cantikkan kan kan?..

cantik weiiiiiiii………….

 

** memanglah harganya mahal….tapi satu masa hari nanti, bila korang dah kaya, korang pun pejam mata je beli…..

 

 

Comment: 18

Ferragamo…

kaler memanglah hampir serupa..

satu tu murah je from Eclipse

tapi yang satu lgi tu harganya ribu raban from Ferragamo ye. kakak empunya bag ni memang pun loaded, so setakat bag cenggitu celah jari duitnya jer.

that s a Mother’s Day present from her husband.

Comment: 5

Eclipse Card!!!

when i blog bout this issue, that issue and another issue, few of my readers come upfront, thank you to 4 of you…but only one yang paling pantas dan cepat can have a shopping spree with me…

To Mimie, Ayu and Lina…jasa baik kalian bertiga sangat2 akak kenang. Akak dah matchkan all of you, nanti korang meydey2 each other ye..

Why? coz my case is solved already…

Sebenarnya, there was an issue in Eclipse boutique masa aku datang aritu. Make it short, i made a report to the HQ, after 24 hours baru lah HQ return to my report. Pendekkan cerita, while i was on the way to office on Wed petang at 430pm (yes aku tau aku cuti, but nanti aku citer kenapa aku kena ke klcc)…the HQ manager told me that i can spend RM500 in one receipt and also entitles for a discount even card yang aku apply dpt tu nanti sepatutnya x boleh pakai during that purchase. supposedly for the next purchase baru boleh pakai kan. tapi depa bagi exception case to me…

well sebenarnya earlier, aku made noise kat HQ manager tu, told them 2 things yang aku rasa aku berhak get the extra benefits:

1. ai shop for eclipse shoes hbags clothes since 4 years ago, every month ai spent between RM200 – RM350 in 2,3 receipts.

2. ai have made very good promotion on Eclipse via this blog (so depa nya HQ management pun bondong2lah masuk blog aku smlm to further understand my issue)

jadi hati saya kembali pulih, so ai decided to go to Eclipse, but sementara tu my few readers dok sms, whether jadik tak projek bagai coz depa pun willing to tumpang in one single receipt kan…malangnya saya ada reader yang lagi laju dari korang. She, Kak Didi @ Diana, emailed me and terus sms me saying that she s already in Eclipse boutique waiting for me. manghaik….so lah laju bullet, aku baru terkedek2 on the road.

Ai got my 2 handbags, but the black one aku tukar sama ngan gambar yang Kak Didi dok posing tu. all in all we spent RM537.90 which cukup untuk jadi member..yey!!!! as a regular customer of Eclipse, aku sangat2 seronok dapat itu membership card. now x yah nak big deal kalau kad member aku tu expired ke hapa ye..hiks.

Kak Didi borong 1 black handbag wt 50% discount, 1 pc of sandal and 1 bracelet. itupun bracelet dia kena beli pasai bahagian dia x ckp 7 inggit…hahahahahah sian ko kak. x pasal2 kena bertambah duit ye

masyallah gemuknya aku sekarang ni….

seronok ni tunjuk kat blog receipt panjang lebar ye, kak didi pun excited gak…

n pastu kak didi @ diana bagi aku pressie from Bukit Merah, haiyak….begitu sekali ingatan orang padaku. takpelah ai hiburkan you all ngan my story my writing in the blog, pastu aku kutip souvenirs dr korang kan kan kan… but i was just thinking gak, katalah x de issue Eclipse handbags ni kan, camna pulak kak didi nak approach aku ajak jumpa kan? kan kan? terima kasih kak, terima kasih bebanyak kerana menyenangkan shopping spree kita ni.

ai got back home at almost midnite, not excited pun nak bukak hbag ni, hehhehehehe, meraung nak beli cam nak rak bila dah dpt buat dek jer. ai penat lah u, kenapa aku penat ha nanti korang tau lah kenapa sebabnya.

btw, let me correct you again…ai think neo asked me kan kenapa aku selama ni x jadi member.

to become a member of Eclipse card, u need to spend RM500 in one single receipt. akak x penah spend sekali arung sampai 500 dik oit, tu pasal akak x dpt jadi membernya. second, akak merah ko selama ni pakai my fren punya membership card, tp ari yang akak nak beli tu pulak, card nya dah expired on 31st May, and she s currently travelling. i wish i can renew for her, tapi enggak bisa.

One thing that my frens learn again from this issue, fight for your right gak. kalau kau rasa ko berhad dpt apa yang ko patut dapat, go to their top management, tell them and bunyikkan bising. Macam kes body mist aku yang ilang kena curi tulah, pun kena bising kat org2 atas tu gak. Wt HQ eclipse manager, Aku siap cakap masa buat report tu, if this is the case, i m willing to spend RM300 and now increase to RM500 but for the purpose of 15% pun your staff x nak bagi, might as well ai blog bout your bad service. might as well gak ai pergi beli kat Mango n ban your Eclipse products.

katanya…..

ko bising2 nanti depa pun bagilah apa yang patut. Power to bloggers!

Comment: 18