Raya

Fasting Raya mood…

few days ago, i was shocked to hear that some of national radio stations dah mula pasang lagu raya…hemm not bad. dulu gomen marah woo, baru bape ari puasa dah pasang lagu raya.

awal2 ramadhan aritu kami  ke JJ Maluri right, ha kat situ lagi lah, berlawan2 lagu raya Tok Ti, Sanisah Huri, all the evergreen lagu raya songs. Even new branch of SenHeng, Bandar Sri Permaisuri pun dah mula rancak ngan lagu raya. gila kuat depa pasang….(aku kan ngah meriah belek car accessories the other day, tu pasal boleh dengau)

this year, KLCC buat versi berkampung lak ….

also reminder to all of you my beloved redmummy’s readers, do help my 2 other readers on their kuih raya business.

You love Bangkit Santan…she is waiting for your new order. zasss2 je tepon nanti dia anto lah ke umah kau. Not forgotten the Tart Nanas, ramai peminat tart kan. bangkit ialah kuih lama, malay cina inda also can buy….place your order yeah. and tart nenas lak kuih modern, sweet x sweet sgt, sbb ada jem kan. Do help them, everyone loves eating kuih raya, buy for yourself or get for your loved ones.

u buy and get for me lagi lah banyak bertuah!

ai m planning to take one day off to go for shopping wt my family. bila ek nak pi…nak amik cuti tuh, nak ke laki aku kan…oh budak sekolah lak. abang tu kena diangkut sama seiii…beli baju dia aku boleh lah main agak2 tp suor dia kena ada sama budak tuh. banyak suor dia kena reject pasal sekeping sgt payah nau nak makan, kurus je anak aku tuh…

but i really have to do the shopping thingy on the week of 22nd, busuk2 kena pi masa weekend lah. harus kena bangun cepat lah pulak yer, kalo pi thari siksa jiwa lah jwb nya bergaduh tang q plak. abang will have to skip his tuition class kejap satu hari, maknak bawak abang pi soping raya (no toys!)…

tapi kalo nak untung x de kena beratur, jangan lah beli baju kat JJ ke isetan ke, coz lam tu ramai sngt manusia and beratur mmg panjang ular melingkar lah kan, but mbe u boleh pi beli kat Midvalley, n masuk kat each kids boutique yang ado tuh, or mbe pavillion etcs…

gitu…

saya sebenarnya bukanlah kemaruk sgt nak soping utk bebudak, coz ai bought for them already from bkk, but aku nakkan merasa kemeriahan gaduh2 masa soping raya tu. baru la mak merah namanya :)

Comment: 14

I need a vacation :( …

so not in the mood to work lah babe.. hikss

ai m in the mood nak pi vacation jer. we hv confirmed seats for few places oredi, but rasa macam nak pack up the bag, and angkut anak2 ponteng sekolah paksa sirman cuti pi memana hahahahaha boleh? bulan puasa nih!

suka2 aku je kan….aku x penah buat style gitu, gilo hapo.

mom has left to mekah for umrah today, ai couldnt send, adik badik aku yang lain pi nganto, katanya pi tetiap taun, so kami dah immune sket bila one of our parents pi mekah. i know they went to Haj for 3 times oredi, but umrah, aku dah lost track, asal mak abah bahagia ikut depa lah kan. nak tunggu aku pergi, hiks…

the first time they went to Mekah for Haj when ai was 16 years old, masa tu toksah cakap la kami adik beradik menangis meraung…

bulan puasa ada gak kawan2 aku pi short break, pi overseas for holidaying. good for them. depa tetap berpuasa gak wpun kat tpt orang. ada certain places yang depa pi, x rasa pun nak makan minum coz of weather is so windy jer…

seronok kan…

kalo anak2 aku x sekolah specially abang, mau gak aku ikut resmi depa, pi holiday masa fasting month, tp iskk, x penah lagi lah aku pi puasa kat tpt orang…buang tebiat gitu.

Ramadhan tahun ni biasa jer, shopping raya pun aku x terjah sangat lah lgpun ai bought the kids baju raya kat Bangkok oredi. ada pun nak beli for abang jer…gegirl dah got complete set. itu kata ai arini yang belum turun shopping yet kat klcc nun, coz sirman x caya ngan kata aku ni, kang dah sampai kat mall, nak amik tu nak amik nih…

Aku ngan Sirman x yah baju raya bagai, cecukuplah baju yang dah dianto kat Auntie Yeli tuh, wuii itupun bill nya mencecah lebih seribu lebih weiiii……..utk 4 beranak nye baju tu. yang mahalnya sbb aku ada buat beads bagai, see the bill later. Settle up after getting the big boom bang soon.

Comment: 5