Raya

Songkok…

ini kedai apa ye tp famous la kat bandar tun razak, sebelah kedai market pak ali tuh

ada jual tudung baju raya jubah kelongsang tapi x menarik atiku, macam2 ado, janji ko masuk sini sila bukak kasut selipar ye…

kami dah pusing2 carik songkok abang kat jj x de size so aku try my luck kot ada kat sini

murah seii RM14.90 jer, kat JJ is RM29 yer…

lepak minum teh tarik jap kat kedai makan BP, coz bebudak pi berjalan lah pulak ngan makcik depa…

balik abang nerai songkok, aduh godang lah pulak. godang tu cakap org N9, besau maknanya. so kena datang balik and bawak abang n tuko yang baru.

songkok abang skang sangat lusuh, beli taun lepas masa raya, dipakai ke sekolah agama la nih, mmg dah lusuh sesangat. ketayap kopiah dia ada banyak lah, toknek nya kan sokmo ke mekah tp mestilah dia nak pakai songkok sedondon ngan bapak nya…

selagi x raya, selagi tu lah aku hegeh2 nak mencarik barang…

raya korang dah siap ke?

Comment: 11

Red Double A Box …

Mummysya – pengirim misteri for double A box :)

aku x jumpa dia, x penah pun jumpa  si sender, but stimes kita chat over ym, sapa la kata aku sombong kat ym tuh, kalo memalam mmg aku boleh chat except siang ari je lah ye dik..anw, mostly readers akak dah tau, kalau x dapat jumpa, they will just drop off the present kat Jai Bigmugcafe, VA. Jai pun dah terkenal among them…kang jai sms lah ‘kak red, adiah dah sampai ni nnt singgah amik’

ha bukak2 kotak ada all these…

kerepek pedas plus kacang, sodappppppppp! kami amik sikit buat makan berbuka

frozen karipap, x goreng lagi….sapa datang beraya aku idang karipap boleh?

duit raya for the kiddos

yang niiiiiiii palinggggggggggggggggggggggg spesel! sangat2 istimewa, dari another reader yang berkongsi rumah wt Kin @ Mummysya, yakni Mama Mummysya

apa isi dalam itu bekas, nanti kita citer ye ngan gambo2 mencuit hati :P

saya nak ucapkan terima kasih bebanyak via blog nih wpun saya dah cakap verbally over the phone wt Syikin…makcik, syikin n anak beranak yang lain..mekasih sesangat from our deep heart specially from cik gegirl

duit raya ni ada 2 sets, each one dapat 2 lah of course

sungguh2 gegirl membukak, abang mata x tinggal ngan kartun tuh

RM10 each for both of them from Aunty Syikin and family…yang duit biru2 tu dari Seman my opismate also my reader…(kan aku cakap abang tu mata kat kartun jer, lambat nau mak aku nak ngamik gambo ni lah)

amik gambo duit raya ni masa2 ni je aku rajin, sok dah raya kuasa heh aku nak snap sume gambo duit raya, dapat simpannnnnnn lam hbag mak, kater abang nak beli PSP kan…

gegirl nak apa korang tau…this time dia x nak air soya, tp nak gitar bebudak tuh. budak kecik ni kapla otak bukan2 yang dia mintak. gitar tu bape inggit ek…nantilah kalau rajin kita google lagi toys ur us nya web kay…

Comment: 7

More Raya’s Present

my oh my…

ai just got back home, tu pasal x de entry after 10ish tadih hehehehehhehe…mak kebzan la yang oi sume…

so before aku merapu raban dalam entry seterusnya, korang cuci2 mata dulu kay..

ai got 2 presents from office, from my readers :)

another present kebetulan dalam box Double A jugak nih, from another reader jugak

but these for someone yang amat kusayangi…

more stories after the break (macam iklan la pulak)

anw, akak nak tanya, iklan petronas tu kan yang raya petronas tuh, napa banyak benar si maria arshad tu cakap ok? jap2 ok ok ok? orang petronas yang buat iklan boleh jawab kah? i did watched behind the scene of the making of it, macam x kick lah pulak taun ni petronas nya iklan. x menusuk sanubari.

i watched the perodua’s iklan, by rozie and wan maimunah….itupun aku tengok dr email..ada kuor kat tv ke iklan tuh? (matiklah nampak nau x tengok tv kan, asik ngadap blog jer) ha yang tu best syok menangis terus aku tengok for the first time…

cite iklan pun jadi hal lam blog merah nih…

Comment: 10

Jalan Loke Yew…

pagi2 tadi aku kena marah ngan abang :(

bunga kemboja itu telah kering layu di tasik madu huwaaaahahahahahahhaha, mau dia x hangin. dia nak bunga tu disimpan kat umah, not in the car. ater camne…lek la bang, dptkan mommy bunga plastik kompem la x mati kong nye lah…

 

ini pagi tadi punya gambo kat loke yew…pecah berderai keter blakang tu, x tau lah apa dah terjadi, sume keter sangkut dok nengokkan keter ni. ada orang dalam tuh….rasanya dr gambar tu takde lah pulak bekas kekaca cermin keter. apa orang tu buat lam keter idak lah teman tau…

anw nak tunjuk minggu ni Loke Yew dah officially bukak 4 lanes. kalo selama ni bertaun2 dr aku ngandungkan gegirl depa dok repair jalan loke yew ni, yelah dulu kan 2 lanes jer kan…so skang siap sudah akhirnya. bape taun tuh..x de le jem sangat kan sampai ke HUKM, maktab bila nak ke loke yew nih..

 tapi bila depan sikit, meruncing jadi 2 lanes balik. me dok kat 3rd lane ni pasal lane ni yang nak ke jln tun razak for my KLCC’s office…

oh saje je buat cerita jalan, pasal sok lusa jalan akan lengang, korang kan ramai nak nak pi balik kampung beraya huhuuuuu…aku ke mana, kami rayo kat bandar jer. umah mertua aku pun sekangkang kera jer tuh..

yes….jalan lenganglah pasni..best best!

 

huhuuuu

 

 

 

 

Comment: 7

Over Rajin…

Untuk Uncle Nan and Uncle Ady yang perasan jadi ‘abang’ to anak2ku…hehehehehhe thanks for your lovely raya cards. Nan sent one raya card for abang and gegirl (aduh ayat2 ko x sanggup akak nak tempek, very the perasan tau adik aku nih!) and Ady sent 2 raya cards each one for Abang n Gegirl…(ko tertinggal duit raya lam tuh budak2 carik x dak pung)

sorak tol depa dapat raya cards, umur 4,7 taun dah dapat kad raya, mak kau dulu hemm….mulalah ni kang bukak citer lama, boring la pulak ye dok :)

kan aku dah cakap budak kecik ni imaginasi dia lain..dia suka susun barang2 atas meja make up aku, susun nyanyi2 susun potpet2 ngan dolls dia. tp 2 mlm lepas dia terlebih rajin lak. diangkutnya makeup2 aku sume dianto ke side table katil…susah payah tol…

pastu sirman sound dia suh kemaskan balik, wah berbulu lah dia. sebijik2 bedak krim tu dia amik letak kat meja make up aku semula. aku snap gambo dia suh senyum pun dia jeling tau..maghah bonar acik kecik…lek la girl, awak kan little diva, kang dah besau awak baca blog ni kang, lagi awak panasss…hikss

aku memang suka menyakat dia…tp kadang2 kalo sirman menyakat dia, dia pi terpa tuju kat aku lak. salah sorang kena jaga hati dia lah kalau dia ngah sentap. nanti kang mata Ju On dia kuor..kan kalo dia sentap dia kuorkan mata Ju On yang pandang atas tuh kan…hehehehhe gitu lah kisahnya :)

nak raya ni, mood rayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Comment: 12