Raya

Malam Raya…

korang dok tunggu entry hapa?

jap2 gi lah akak post, edit dr entry ni nanti

orang ngah makan rondang nih weiiii

syahdunya dengo takbir ……

Comment: 18

Raya Card’s issue for Abang…

cute la raya card nih

ok budak ni x de banyak bunyik dapat kitten’s raya card. suka sungguh dia. TQ Auntie Gina :)

tapi budak ni ada masalah sikit ngan kad raya nya….

ngah main PSP (ya waduh dia melekat ngan PSP cam nak rak, sampai neneknya bertempik suh semayang baru dia geti nak berpisah ngan PSP tu yer….gegirl nak pinjam pun dia x bagi)

masalah negara abang ialah kad raya yang Auntie Gina ni bagi ada duit tipu kuor ala2 kat ATM tuh, so dia bersungguh2 mengoyakkan duit tipu itu untuk mengamik duitnya, beria bagai nih. aku dah ckp x boleh x boleh nakkkkkkkkkkkk jugak dia buat.

last2 dia give up ‘yelah mommy, ni duit tipu, tapi kenapa auntie tu kata ada duit raya lam kad nih’ ayoooooo,  bukan auntie tu yang cakaplah, kad raya tu yang cakapp!! malas aku nak menjawab ngan ko lah bang…moh kita buka dah azan :)

ah before that, semoga Gina Manan selamat melahirkan baby keduanya di Syawal yang mulia ini, she s gonna be in labour room for her OT on 13 October, insyallah semoga selamat sejahtera ye Gina.

haghiiiiiiiiiiiii rayaaaaaaaaaaaaaa!!!

arini makan rendang yeyeyeee

mak aku buat rendang yoyooooo yeyeeeeee

sodapppppp nyamnyammm!

ucapan ke sejuta kalinya utk korang Selamat Hari Raya Aidilfitri & I say sorry, you dont mare2 ler…  :)

Comment: 15

Choc Chip & The Red…

ini kawan aku….silent reader lam blog aku nih. ada blog ada nick tapi aku panggil dia EpokEpok hiks….lalat gro pernah simbah taik lalat kat periuk nasi EpokEpok, kesian member aku nih…

EpokEpok datang KLCC semalam anto Choc Chips for redmummy yang ketandusan kuih raya katanya lah kan (Epokepok mekasih taun depan masuk business ko lam redmummy.com kay) as….., her side income jual kuih raya. Mulut bedah ni bila dengo aku beli semperit RM25 mahal dari KLCC, menjuih2 dia membebel. sebagai seorang penjual kuih raya yang tegar ala famous jugak, dia pergi turun klcc tu and buat comparison. semestinya, kuih2 raya kat KLCC nih yang kedai aku beli semperit tu lah, depa mark up lam RM10 yer…..

emm, tolan jo lah air liur bila dongar. the good part is semperit bunga tuh memang sodap. so ada pro n contra ye.

weii aku dah mood raya lah, nak update pun sebab kan korang tau. meh sini salam cemolot bagai, apa lagik ni ha ni cite bedsheed ya allah lawanya………!!!! aku amik gambo pastu supervisor tu nampak, cepat2 aku lari lelaju turun escalator so x dan lah nak nengok harganya

emm…..kalo masak ni, kalo x sodap den tak tau lah yer…mak aku pakai periuk belanga cap ayam jer tp masak sodappppppp!!! berat gila tau periuk belanga nih sumer, yang atas sekali tuh kan, harganya je RM1099. yang bawah2 tu lak tetiga tuh harganya lam RM700 - RM900 EACH OK…..

Periuk belanga camni kan sesuai utk dapur yang besar je lah. dapur kecik cam umah VA aku wpun aku x kata aku  nak beli, still sungguhhhhhh x sesuai. at least period kuali aku leh kelentung kelentang campak2 jer. yang memerah nih kena letak pegang angkat memolek, ater dah berat macam batu.

alkisahnya….

ha apa lagik cite aku nak gorengkan nih?

dah petang raya …ye yeyhhh! ni ucapan aku yang ke 100 ribu untuk korang, Salam Syawal Selamat Hari Lebaran dan Mohon Maaf Zahir Batin From Red Family.

Comment: 17

Gegirl’s baju raya…

tadi kita layan gambo baju2 abang kan, so ni baju adik nya lak. taun ni aku mula dah banyakkan her dress, suor pendek panjang 3 quarter memang wajib ada tp dress aku saje ngamik more coz dia dah pandai bersopan. kalo idak taun lepas asik terkangkang ler pulak bila berskirt. lgpun dress ni sume very the english look… lain taun lah. ni last final soping for them, specially for this year.

next shopping is for their school taun depan, which is this dec :)

dresses ni x yah lah gantung, hanger aku dah kepupusan la weii..so iron lipat memolek jorr

sume gambo kat atas nih, beli kat Bangkok…gila lah kan kalo aku x beli kaler merah dah tentu itu kaler wajib. but kaler lain pun ada gak, gua kan majmukkan jugak kaler, kalo ari2 merah iskk….boring babe

yang kat atas ni lak sume terlepas jari tangan aku le gatai pi ngamik kat Parkson Pavillion …. ater, nama pun mak kan, kalo x ngamik gak haruslah aku terkenang2 pulakkan….

kain baju kurung raya melayu depa, alah tunggu the actual event lah baru ai post kat blog.

baru lah red family katanya dok :)

Comment: 15

Boy’s baju raya…

aku macam rajin je nak ngamik gambo baju raya bebudak n upload the photos into my red blog, ni first time kira aku pecah record letak gambo sblm the event itself. lgpun sok dah raya kan, bolehlah tayang, lgpun baju bebudak janji bukan baju mak pak nyer lagik hikss..

so here u go, abang’s baju raya ala baju berjalan gakkk…

from Bangkok

from Bangkok

from Bangkok

from Bangkok

from Bangkok

from Bangkok

from Bangkok

From Parkson, Pavillion

From Parkson, Pavillion

From Parkson, Pavillion

3 lai suor from Parkson Pavillion and 1 pc from Bangkok

terima kasih to fifin, siap2 kan iron semalam sume simpan lam gobok….

dah itu jer…pasni baju gegirl lak yer :)

Comment: 11