Raya

Parkson Promotion…

terus aku jadi duta Parkson lepas orang MOM Parkson Pavillion - Fraimee bagi komen hahahahahhaaha! well ai had to go to Parkson KLCC la this time, aku kan ada itu cash voucher Parkson….ngehngehngeh. kita naik kids floor first…

pandai tau parkson klcc ni, naik2 escalator je depa letak berderet kain baju kurung bebudak. harga yang aku perasan lam RM90 and above (ada 20% diskaun) and size dari umur 4 taun (size cik gegirl tu ye) sampai bape taun saya tak tau..tapi banyak sizes lah

ada kaler pink itam ijau

ada merah oren ijau

ada biru kuning n so many other colours lah ye…

wah ada merah menyala!!!

aku dah amik yang depan sekali tuh for gegirl, dah sampai nak bayau ni tp bila aku pikir balik (bila masa budak ni pakai, yang taun lepas pun boleh pakai lagi, bazir lah…baik beli kain kurung maknya)

so ai letak lah balik. tp kalau Parkson nak bagi ai satu lai merah yang size 4 tuh, ai terima ngan kenyit2 mata ;)

ini lak longchamp yang femes emes itu ye, yang selama ni aku pakai (matiklah sejak balik dr bkk aku x tuko2 lg hbag) sebab sangat comfy. dahlah tu mahal kan, haruslah aku pakai ari2, x kira bape lama lantak lah….beg gua mar…

well, longchamp ni ada jual kat Parkson gak ye, klcc’s outlet ada kompem ni ha aku tempek2 kan. tp mahal a bit lah compared the one yang ai beli kat airport bangkok. mbe coz mine is duty free.

the same size as mine, kat Parkson ni depa jual at RM390 , yang beso sket lak around RM490…

actually aku nak amik lagi gambo longchamp tu, tapi budak promoter tu dok mengekor je bontot akak merah nya so x jadi lah nak snap. silap2 ‘akak no camera photos pls’

ai ngadu kat fraimee kang. wah muntah…!

beli lah…kalo kaya sket lagi, kalo Parkson nak bagi ai voucher, ai nak beli hok gambar merah yang abang promoter tu pegang. that one ada holder utk shoulder, RM490. wah kelas ko parkson suka2 nak bagi ai akak merah kan…eh aku kadang2 cakap bawak masin. korang lupa camne aku promote Eclipse a bit and ai got sthing from them too..

Boss parkson, contact me kat alompakagogo@yahoo.com tau..tapi janganlah nak anto surat saman pasal ai amik gambo lam Parkson. Tolong menolong mar…. muahss sket yer. kata nak raya….kasi my readers senang keje sket soping kat parkson.

Comment: 10

Red active kids…

dalam gambar, budak2 ni macam senang je nak dijaga….

anak2 kami, dah tentulah kami tau pangai depa 2 kan…

ni 2 dok gelumang, sampai accident bibir adiknya, pastu cembeng2 mengadu

dalam CnK depa buat kenduri pusing dalam tu, woiii hai!

dalam Elle, depa main nyorok2 balik kain baju (hangpa nampak kaki gegirl kat mana tuh)

boleh nampak tangga tinggi Pavillion ni dedua jakun nak panjat..tertonggeng2 gegirl :)

nanti mak bawak korang pi Batu Caves ye..kot le teringin benor nak excercise kan..

cam biasaklah..ni aku sorang2 ngan depa ni coz sirman pi redeem voucher Parkson

sekali abang nampak ‘mommy, dia tulih sini Do Not Sit lah’

dahtu korang main sit2 panjat2 lagi napanya…

being little diva, mintak dukung jer mestilah dapat

n gambo ni kalau aku x publish, surely korang ingat wah kelas mak merah maintain jer shopping rilek ngan anak2, ha mik ko rilek korang. x de kerusi, dok atas karpet pun jadik lah ye!

anak2 saya memang sangat super active specially abang. abang tu korang x tau tiap kali aku masuk kedai kasut, kedai baju, baik baju aku mahupun baju dia, berbulu benor dia. dia dok tanya ‘dah kol 7 blom, lambat lagi ke nak bukak puasa, kat mana kedai toys ni, asik kedai baju je’

masa bersoping ni abang kan puasa, so dia agak lembik lah, but at certain places kemain aura darah active dia menaik, specially kat kedai toys. he couldnt be bothered with all the bajus raya bagai, gegirl tu adalah jugak rasa hati nak pilih baju tu ini kan, tapi nasib baiklah kami soping hanya few pcs jer. kalaulah kami x beli kain baju raya kat bkk aritu, mau pening jugak ngan budak2 ni ha…

ya udah, khatam dah carik barang raya…pasni aku nak bawak abah aku lak.

Comment: 16

Red Baju Raya…

well tajuknya entry ni baju raya kan..so namanya pi ngamik baju raya kat Aunty Yeli lah…

checking on the bajus, semua empat2 tried and perfecto, sukalah aku ngan jahitan Aunty ni

tp aku x suka harganya hahahahhaaa….terus teranglah cakap ye, ini taun baju raya kami paling mahal!

sebenarnya kan, for 4 of us, x sampai pun bape ratus, tp sbbkan aku buat beads, masyallah…mahallllllnya!!!! ai x nak cakap bape mahalnya. sirman sampai geleng pala. dah pasni x nak buat beads dah, nak buat gak kena belajor sendiri menjahit, bih bising nau mahal kan. laki bisingg, mulut aku pun bising huhuuuuu! mana nak sangka mahal gitu….

ngan Aunty ni dia check duit korang jam2 tu gak, mana lah tau ada duit yang x berapa lakukan, ada aku cite hal ni lam entry2 yang lama…sesungguhnya sangat2 lah aunty very particular. 3 lai duit 50 kami kena tendang (boleh pakai tapi bayo kat tpt lain lah) allo duit tu pun datang dari bank, so salah bank lah kan…

ya itu 2 big bags, baju boys sepasang sorang je, baju gegirl pun sepasang. baju mak nye ye..aisay,  berpasang2 sket….

taun ni lah aku terakhir buat beads kot, pasni kalo nak buat gak, baik beli siap kat butik canggih je, harga pun lebih kurang. lek la sirman, ai bukan sokmo pakai baju kurung, so mana ai tau harga beads liplap gitu sampai gitu. sib baik lah lawa and nampak mahal itu liplap kalo nampak cekai, mmg aku ban kedai jahit Aunty Yeli ni.

Itupun aunty bagi diskaun RM190 ye…sbb aku dah loyal ngan dia and sbb aku buat ala2 sodih je harga mahal dia kan, terus lah dia turun menurun. So….kain baju dah siap…moh raya mohh!

Nak tengok baju raya ai? ler korang macam x kenal pangai akak merah korang ni kan, tunggu first syawal lah dik… :)

Comment: 14

Bunga Api!

mak bapak yang kegembiraan dan kebusanan sakit idung ngan asap bunga api :(

ape nak buat korang, umah ai atas langit, dah tentulah main pun kat tangga luar umah jer…neighbours aku sangat maklum, lgpun kami bermajmuk. atas kiri kanan bawah ku ada cino indian malay, kami sangat muhibbah and depa sangat memahami anak2 ku yang jakun nak main bunga api…

nantilah wkend ke nak2 kat raya kita balik umah tok nek main kat atas tanah lagi syok…

ni hasil dari entry beli bunga api yang sirman n the kiddos buat masa aku jeling2 org yg jual bunga api tu lah..

abih satu umah masuk asap bunga api, dahlah idung aku ada ala2 kurang sihat sket lately ni kan. sebenrnya tetiap taun pun kami gini, dok main gini kat tangga je dok layan bunga api pasal umah kat atas langit gitu. tunggu lah sok umah CV kami siap, sakan ngan pelita 7 likur aku pasang keliling umah hokeyy…

kita syukuri saja ngan apa yang ada…

Comment: 11

Change your duit raya…

lunch hour yesterday (yes ai was demam tp masih lagi  nak mengaco member :) ) ….aku dok bertenggek kat tpt Ms Lemb (ms bunga tpt duduknya lain floor lah, dia pun tidur kot lunch hour)….

she was so bored … lunch hour kan ramai org tidur lah pi berjalan bagai lah kan…so aku bagi dia task

engko nak tukar duit raya baru tak? kalo nak copek bagi akak list, kang jgn kesal x dpt tukar duit raya bebaru’

nak kak nakkkkkkk, jap orang buat list

hah baru leh boleh ngamik gambo coz dia dah siapkan list duit raya utk ditukar ke bank..

eh u jangan nak suh ai tukarkan duit raya you plak yer..my list utk tukar duit dah panjang lebar2, korang pi lah gamble pi memana bank, sure dpt tukar nya.

itu earring ms lemb, from donno where, but not the one yang aku belikan from bkk (bkk tu stands for Bangkok ye dik)…

oh tajuk pasal duit raya kan..ada org approached akak nak buatkan the sampul raya for red family, redmummy bagai tp aku x nak. ipar duai biras aku buat benda tu, x sampai bape minit depa dpt je duit depa buang hiks… aku tengok macam buang duit lak, wpun isinya letak duit. so ai x nak lah bazir kat situ. lainlah sponsored by nuffnang ke, by redmummy.com’s readers ke, idak lah ai kisah kan. ni duit poket sendiri tuh…

syd…udah siap lom project kita?

siapa nak jemput ai ke open house you ye? oh boleh boleh…kalo x de aral boleh kami singgah, yang pastinya kami ni dok di bandaraya KL jer masa raya, nak balik mana pusing2 lam sehari aku kat sini jugak ada…

Comment: 10