Raya

Bunga Api!

mak bapak yang kegembiraan dan kebusanan sakit idung ngan asap bunga api :(

ape nak buat korang, umah ai atas langit, dah tentulah main pun kat tangga luar umah jer…neighbours aku sangat maklum, lgpun kami bermajmuk. atas kiri kanan bawah ku ada cino indian malay, kami sangat muhibbah and depa sangat memahami anak2 ku yang jakun nak main bunga api…

nantilah wkend ke nak2 kat raya kita balik umah tok nek main kat atas tanah lagi syok…

ni hasil dari entry beli bunga api yang sirman n the kiddos buat masa aku jeling2 org yg jual bunga api tu lah..

abih satu umah masuk asap bunga api, dahlah idung aku ada ala2 kurang sihat sket lately ni kan. sebenrnya tetiap taun pun kami gini, dok main gini kat tangga je dok layan bunga api pasal umah kat atas langit gitu. tunggu lah sok umah CV kami siap, sakan ngan pelita 7 likur aku pasang keliling umah hokeyy…

kita syukuri saja ngan apa yang ada…

Comment: 11

Change your duit raya…

lunch hour yesterday (yes ai was demam tp masih lagi  nak mengaco member :) ) ….aku dok bertenggek kat tpt Ms Lemb (ms bunga tpt duduknya lain floor lah, dia pun tidur kot lunch hour)….

she was so bored … lunch hour kan ramai org tidur lah pi berjalan bagai lah kan…so aku bagi dia task

engko nak tukar duit raya baru tak? kalo nak copek bagi akak list, kang jgn kesal x dpt tukar duit raya bebaru’

nak kak nakkkkkkk, jap orang buat list

hah baru leh boleh ngamik gambo coz dia dah siapkan list duit raya utk ditukar ke bank..

eh u jangan nak suh ai tukarkan duit raya you plak yer..my list utk tukar duit dah panjang lebar2, korang pi lah gamble pi memana bank, sure dpt tukar nya.

itu earring ms lemb, from donno where, but not the one yang aku belikan from bkk (bkk tu stands for Bangkok ye dik)…

oh tajuk pasal duit raya kan..ada org approached akak nak buatkan the sampul raya for red family, redmummy bagai tp aku x nak. ipar duai biras aku buat benda tu, x sampai bape minit depa dpt je duit depa buang hiks… aku tengok macam buang duit lak, wpun isinya letak duit. so ai x nak lah bazir kat situ. lainlah sponsored by nuffnang ke, by redmummy.com’s readers ke, idak lah ai kisah kan. ni duit poket sendiri tuh…

syd…udah siap lom project kita?

siapa nak jemput ai ke open house you ye? oh boleh boleh…kalo x de aral boleh kami singgah, yang pastinya kami ni dok di bandaraya KL jer masa raya, nak balik mana pusing2 lam sehari aku kat sini jugak ada…

Comment: 10

Fasting Raya mood…

few days ago, i was shocked to hear that some of national radio stations dah mula pasang lagu raya…hemm not bad. dulu gomen marah woo, baru bape ari puasa dah pasang lagu raya.

awal2 ramadhan aritu kami  ke JJ Maluri right, ha kat situ lagi lah, berlawan2 lagu raya Tok Ti, Sanisah Huri, all the evergreen lagu raya songs. Even new branch of SenHeng, Bandar Sri Permaisuri pun dah mula rancak ngan lagu raya. gila kuat depa pasang….(aku kan ngah meriah belek car accessories the other day, tu pasal boleh dengau)

this year, KLCC buat versi berkampung lak ….

also reminder to all of you my beloved redmummy’s readers, do help my 2 other readers on their kuih raya business.

You love Bangkit Santan…she is waiting for your new order. zasss2 je tepon nanti dia anto lah ke umah kau. Not forgotten the Tart Nanas, ramai peminat tart kan. bangkit ialah kuih lama, malay cina inda also can buy….place your order yeah. and tart nenas lak kuih modern, sweet x sweet sgt, sbb ada jem kan. Do help them, everyone loves eating kuih raya, buy for yourself or get for your loved ones.

u buy and get for me lagi lah banyak bertuah!

ai m planning to take one day off to go for shopping wt my family. bila ek nak pi…nak amik cuti tuh, nak ke laki aku kan…oh budak sekolah lak. abang tu kena diangkut sama seiii…beli baju dia aku boleh lah main agak2 tp suor dia kena ada sama budak tuh. banyak suor dia kena reject pasal sekeping sgt payah nau nak makan, kurus je anak aku tuh…

but i really have to do the shopping thingy on the week of 22nd, busuk2 kena pi masa weekend lah. harus kena bangun cepat lah pulak yer, kalo pi thari siksa jiwa lah jwb nya bergaduh tang q plak. abang will have to skip his tuition class kejap satu hari, maknak bawak abang pi soping raya (no toys!)…

tapi kalo nak untung x de kena beratur, jangan lah beli baju kat JJ ke isetan ke, coz lam tu ramai sngt manusia and beratur mmg panjang ular melingkar lah kan, but mbe u boleh pi beli kat Midvalley, n masuk kat each kids boutique yang ado tuh, or mbe pavillion etcs…

gitu…

saya sebenarnya bukanlah kemaruk sgt nak soping utk bebudak, coz ai bought for them already from bkk, but aku nakkan merasa kemeriahan gaduh2 masa soping raya tu. baru la mak merah namanya :)

Comment: 14

I need a vacation :( …

so not in the mood to work lah babe.. hikss

ai m in the mood nak pi vacation jer. we hv confirmed seats for few places oredi, but rasa macam nak pack up the bag, and angkut anak2 ponteng sekolah paksa sirman cuti pi memana hahahahaha boleh? bulan puasa nih!

suka2 aku je kan….aku x penah buat style gitu, gilo hapo.

mom has left to mekah for umrah today, ai couldnt send, adik badik aku yang lain pi nganto, katanya pi tetiap taun, so kami dah immune sket bila one of our parents pi mekah. i know they went to Haj for 3 times oredi, but umrah, aku dah lost track, asal mak abah bahagia ikut depa lah kan. nak tunggu aku pergi, hiks…

the first time they went to Mekah for Haj when ai was 16 years old, masa tu toksah cakap la kami adik beradik menangis meraung…

bulan puasa ada gak kawan2 aku pi short break, pi overseas for holidaying. good for them. depa tetap berpuasa gak wpun kat tpt orang. ada certain places yang depa pi, x rasa pun nak makan minum coz of weather is so windy jer…

seronok kan…

kalo anak2 aku x sekolah specially abang, mau gak aku ikut resmi depa, pi holiday masa fasting month, tp iskk, x penah lagi lah aku pi puasa kat tpt orang…buang tebiat gitu.

Ramadhan tahun ni biasa jer, shopping raya pun aku x terjah sangat lah lgpun ai bought the kids baju raya kat Bangkok oredi. ada pun nak beli for abang jer…gegirl dah got complete set. itu kata ai arini yang belum turun shopping yet kat klcc nun, coz sirman x caya ngan kata aku ni, kang dah sampai kat mall, nak amik tu nak amik nih…

Aku ngan Sirman x yah baju raya bagai, cecukuplah baju yang dah dianto kat Auntie Yeli tuh, wuii itupun bill nya mencecah lebih seribu lebih weiiii……..utk 4 beranak nye baju tu. yang mahalnya sbb aku ada buat beads bagai, see the bill later. Settle up after getting the big boom bang soon.

Comment: 5