RedLove

Ikan Bakar Bellamy

yday nite, lepas projek kat Jalan Isap, aku ajak makan kat Kolek Cafe. tapi sirman nak makan kat ikan bakar Bellamy pulok.

ai didnt wear any make up, tempek blusher itupun very light. so malas menampal muka lah bila wkend nih.

kerang bakar for gegirl, pedas lah pulak so sket je di amakan, pari 2 for the parents, yang lelain lauk masak biasa. tomyam putih, kailan n ayam msk kunyit for abang (not in the picture)

sirman loves to sit next to red diva, but gegirl selalu ikut mood menyibuk nak dok ngan mak. so the boys kenalah sitting next to each other lah.

she at first dok kat babychair, tapi dia kan mengada2 sangatlah mengada nak dok pangku bagai. apa aku nak cite actually lam entry nih yer…oh makannya total RM40. x sedaplah ikan bakar dia malam tuh. ikan pari nya macam tak freshlah gitu. so ikan aku ngan sirman liat seii. x syok. wpun kedai makan yang sama ngan aku makan few wks ago, nxt time lah ye sirman.

ada dialog kat kedai makan tuh

sirman said: abang, kat sinilah mommy ngan daddy selalu makan masa muda-muda dulu…

hikss…citer lama lah pulakkan.

dah beranak 2 doh :)

Comment: 21

Technip and RHB…

alangkan saya ada driver skang ke opis, so saya sempat ngamik gambo RHB Jalan Tun Razak…

saya ada ramai readers dari sini, tapi saya juga ada lalat di sini. satu hari dulu saya dapat komen2 dari lalat sini (gaya macam lelaki tp could be perempuan pun ye gak) tp x hairanlah kalau lalat2 itu ada ramai dari RHB nih kan….

but ai know ai have lots of loyal readers dr sini gak. aku nak sebut nama depa tapi kang sekali silap lah pulak, wuii malu ai tauuuuuu…boleh awak sebut nama awak? hikss

imbasan silam lagi lah kita yer arini

Tehcnip Geoproduction nama lamanya, nama penuh skang tak tau malas ai nak google. opposite ngan RHB, next to TIME. aku sempat practikal ITM kat sini lah…masa tu semester break so ai keje lah jap, kang x compelete lak diploma aku kan x buat praktikal, tp sudahnya bukan buat keje yang related to my course, aku jadi minah susun file. huh…kompeni2 ni kadang2 mintak kita buat praktikal kat tpt dema tp dok suh buat keje yang melampau2 x kena lsg ngan apa yang depa mintak duluh. mencikk….

so anw, masa ni saya belum kenal sirman lagi, masa ni attached ngan orang lain (saya kenal sirman masa saya keje kat merenong). kat sebelah technip ni dulu, even skang pun ada lagi bungalow orang kekaya, ada makcik tuh meniaga makanan kat tepi bungalow tu lah…tp sebelah tuh ada lagi satu bungalow buat service ‘wanita’ ha gituh….aku dah naik tepu mata menengok pompuan2 cantik kat bungalow tu yer…apatah lagi towel2 putih bersidai punya banyak. kadang2 malam2 tuh bersidai keter besau2 depan bungalow tuh, very the ehem2 yeh!

sepanjang aku berpraktikal kat Tehnip gak dah banyak kali gak lah bungalow ni kena ambush. tp kebal sungguh depa…

arini ko ambush, esok bukak balik businessnya.

itu sejarah silam yang tiada kaitan sama red love kamekkkk….

bergambo le aku beria kat parking klcc ni ngah sirman tapi x do nye dia nak heran…he s too bz berrying wt his frens…

oh sudah tersuratlah kan saya berjodoh sama sirman…hiks very the senang redlove aku kan, malas tol nak citer huhuuuuuuu. banyak pusing2 sana sini lah, tu lah kekdahnya lgpun as ai said, kalo ada kenangan tempat ke hapa benda bagai ai citekanlah tp nak suh aku bukak sejarah halohaiiiiii, lotih acik nak buat speed typing.

Comment: 13

Ikan Bakar Bellamy Istana Negara…

korang semua tau ikan bakar istana negara kan? very the famous wooiiii…mat saleh foreigners pun kalo dok msia mesti terjah ikan bakar istana negara nih. dedulu kan aku keje kat merenong yang sampai 8 taun tu kan, so seminggu sekali ke sebulan sekali tu memang kompem la aku makan kat sini. dekat jer opis kami yg dulu tu ngan ikan bakar famous nih, ikut jirat cina ha…x sampai pun 5min zerettttttt dah sampai :)

so jadi, odw back to klcc from Alang punya arwah mom’s funeral, we stopped by to take our lunch here. wah sungguhlah very the fav place aku tau. tp rasanya kali terakhir aku datang sini was 4 yrs ago. sodap tau ikan bakarnya…

itu saya amik pari bakar. fuihhhh syedapnyaaaaaaaaaaa!

dan inilah bila sudah kenyang santap. aku amik jugak nasi sket sbb sangat2 lapar lah, tp nasiku sikit je lah, x amik nasi pun x per coz ikan bakarnya very the lemak betul (sudah 4 ari dietku lari, 2 ari dek open house, 2 ari lagi dek my division open house and nahhhh ini pari kes!)

ini senarai harga ikan bakar seafood utk ref first gerai kat sini. dia ada banyak lagi gerai2 makan kat situ tp sbb kami pun makan singgah kejap je so haruslah amik yang the first stop. jangan ko main amik dulu kang tekejut lak tengok nak bayau. member aku sorang tu amik sotong berderet2, ha dia sorang je kena bayo RM19.60….

ini yang aku tapau bawak balik.

kekdahnya kan bila aku ckp kat sirman ‘ai kat ikan bakar bellamy’

tapau pari pls

so ai tapaukanlah utk dia….

….dedulu ai selalu gak makan kat ikan bakar nih ngan sirman  waktu kami belum berkahwin lagi…. (iskk very the imbas kenangan lama, x suker tau :P )

anak kucing pun makan lagi bersih dr camni. sirman makan ngan nasi ngan lauk lain tp aku gatah semata2…sodap woo. tp bila tapau dia kurang fresh lah sedap rasanya so aku re-heat kat microwave for 30 seconds press 2 times ye, jadi 60sec lah…syedappppppppppp!

dulu2 gerai ni bukak on weekdays and siang hari saja…la ni dah bukak siang malam.

ini pun utk promosi for foreigners and tourists gak, kalau2 korang nak bawak depa mai sini kan…sapa tuh ammie purple – nnti kamu makan di sini yer…

camne ke aku nak bagi landmark dtg sini, aku tau dr arah jirat cina jer senang. tp dekat ngan Alice International School, dekat belakang Istana Negara, gomen’s office banyak gak kat sekitar nih….kalo cakap kat taxi driver, kompem depa tau lah..

sblom gi makan tuh, singgahlah Alice international school – kot laki maya karin ada, ajaklah dia lunch ke dinner sekali. jangan lupa sampaikan salam Sirman kat maya karin through her husband yer :)

Comment: 29

Naik motor gedik gedik….

wah tajuk gedik2 gitu…

semalam pulang yang dari shah alam tuh, aku tengok sekitar jalan2 shah alam subang kl hemm..terimbas lak kenangan lama. dahlah masa tu ngah menjawab2 email ngan sirman (pasal readers pun nak bergaduh, ada ke dia nak suh buat gini, aku lak nak buat gitu, eh blog aku ke blog dia nih isk isk iskk)

tetiba teringat lak satu korner baring kat shah alam/subang nih…

aku kan malas nak buat episode cinta tu sume kan, so bila lalu tpt sejarah kami bolehlah aku citer2 sket. anw, kami dulu zaman bercinta aku naik bas mini, dia naik motor merah (aku ni bebal, x tau lah apa nama motornya, u ask sirman lah kot kalo dia nak jwb kat sini). bukanlah terus ada keter 2,3 bijik. so masa baru cinta2 tuh, kena ikut dia balik hometown dia. pastu patah balik ke kl, oh yes naik motor yer…

so sampai kat korner baring tuh, sirman berenti, rupanya tayar motor pancit daaaa…

iskk, nak tak nak aku dok le tepi jalan, sambil dia nunggu teksi untuk aku naik. dapat teksi aku naik balik, dia sorang2 la godek motor tuh tunggu abang pump motor yang sokmo lalu tepi2 jalan tu kan…ha gituh. dahlah masa tu kita takde hp lagi, sirman je yang ada hp, dia bg aku pegang hp dia, ai bukan jer x mampu tp x de kepentingan lagi masa tu nak berhp.

the story was like 9-10 years ago…so long. light2 jer lah cite ngan korang, ada rajin nnt kalo ada kenangan terimbas, ai citer lagi kay koyy!

Comment: 15