2 from ThePopLook!

IMG_2733

suka suka sukaaa the peplum dark blue long skirt nih

but ai tak dapat nak tunjuk le sangat kat sini kekembangannya! but sangat sedap comfy betul bila pakai

http://thepoplook.com/4026-norah-peplum-maxi-skirt-navy.html

so link tuh boleh tunjukkannya lagi details, ada lagi satu colour by TPL in dark purple

IMG_2877

for weekend, i pakai the green top, semestinya juga dari TPL jugak, esok esok boleh pakai top nih dengan the cardigan to work, in fact dalam my Alma oren tu pun ada cardigan.

i m checking more new stuff from ThePopLook

sudahkah anda?

tanya macam sudahkah anda membuat pilihan yang tepat untuk mengundi? hikss.

undi mana korang?

Comment: 14

RM Bolt!

can u bolt

Ingat lagi entry aku minggu lepas pasal the fastest man is now on the fastest territory? Sapa lagi kalau bukan Usain Bolt yang sekarang menjadi official ambassador untuk Celcom network! Memang ngam la Celcom 4G LTE dengan Usain Bolt. Dua-dua lajuuuuuuuuuuuu. Pilihan yang tepat!

Aku ada jugak mention pasal Celcom punya all-new Celcom First Facebook fan page yang sekarang sedang mengadakan contest Can You Bolt?

So persoalannya, Can you be Bolt?

Contest ni bukan la suruh korang lari selaju Usain Bolt tu, confirm la berjanggut pun tak boleh kannn. Tapi cuma nak suruh korang pose macam Usain Bolt tu ajer. Hikss kalau macam tu semua orang boleh, betul dak?

how to win can u bolt

Just ikut 3 simple steps ni. Pertamanya kena la carik gaya terbaik untuk pose seperti Bolt tu. Lepas tu apa lagi snap dan upload photo Bolt korang tu. Last sekali just wait and hopefully pose korang berjaya menjadi 100 pemenang yang bernasib baik :)

IMG_3270

Aku rasa pose Bolt aku ni semacam jer ek  =( Aargh kena submit pose yang lain la macam ni :[

Now turn korang pulak to unleash the BOLT in you dan jangan lupa submit photo tu di Can you be Bolt dan 100 hadiah menarik menanti korang :)

Comment: 9

I Am The Unstoppable Explorer!

24hours sponsored post

I Am The Unstoppable Explorer_Redmummy-BungyJump1

Walaupun aku ni kecik orangnya, bak kata orang bukan sahaja kecik molek tapi juga kecik-kecik cili api hiks, dan tak dinafikan aku ni kira adventures la jugak. Banyak jugak lah benda-benda adventures yang pernah aku buat. Contohnya aku masuk Fear Factor Malaysia, tapi tu citer dah lama, RD cakap citer basi dah tu. Hampeh dia tu!

I Am The Unstoppable Explorer_Redmummy-FlyingFox

Pernah jugak aku try flying fox, tapi flying fox ni kira macam basic jer la kot. Tak berapa mencabar sangat hiks…

I Am The Unstoppable Explorer_Redmummy-BungyJump

Tapi yang paling adventures yang pernah aku buat rasanya ialah bungy jump! Seriously bungy jump ni memang menggerunkan. Non-stop heart beat laju giler dup dap dup dap! Rasa macam tertinggal jantung kat atas. Yang paling scary was bila kita kat atas kat tepi platform sebelum nak jump tu. Dengan sayup-sayup tinggi dia, gayat jangan cakaplah. Seram sejuk rasa. Kalau tak kuat semangat confirm tak akan buat! But you know me, my determination memang kuat. Overcome the fear dan 1 2 3 lompat terus hahahha. What a great experience! Korang kena try la sekali bungy jump ni.

I Am The Unstoppable Explorer_Redmummy-Diving

So baru-baru ni aku explore new adventure pulak iaitu diving. Memang syok weiii. Ni baru belajar the basic skills of diving, so my aim nak dapatkan certification dia. Barulah boleh diving kat merata tempat.

Tapi bila kita explore all  these adventures, dah semestinya kita always on the move, outdoor mostly, so my best buddy of cos la my smart phone. Macam-macam tasks atau benda boleh buat dari smartphone tu termasuklah to catch up and watch my favourites TV programmes, thanks to Astro On-The-Go :)

RM AOTG

So adakah korang juga unstoppable explorer yang sentiasa mencari cabaran?

Jom join Kak Red dalam Explorer-On-The-Go contest yang akan diadakan pada 18 Mei 2013 (Sabtu) tak lama lagi. Time and venue pula hanya akan di reveal kepada shortlisted bloggers saje. Yup only shortlisted sahaja.

Astro On The Go

Camna nak terpilih jadi shortlisted ni?

Kalau nak participate dalam Explorer-On-The-Go contest event ni, apa yang korang kena buat ialah:

Tulis satu entry bertajuk “I Am The Unstoppable Explorer” dan ceritakan

• Why do call yourself an unstoppable explorer? What are your explorer characteristics?
• What were the challenges you faced in your most recent adventure? And how did you overcome them?
• In your opinion, what is the essential gadget you can count on in your adventures? Mobile phone? Tablet? Camera?
• Let us know how Astro-On-The-Go allows you to explore and watch your favourite programmes and the best of Astro anytime, anywhere.

Dan jangan lupa submit korang punya details kat form yang disediakan di http://blog.nuffnang.com.my/2013/04/18/astro-on-the-go-are-you-an-unstoppable-explorer/

Info lanjut tentang contest juga ada di link tu. Dan ingat sila submit sebelum 3.00pm, 13 Mei 2013 (Isnin) ya korang.

Hadiah-hadiahnya lumayan dong :)

Astro On The Go prizes

S4, iPad Mini, Nexus 7, iPhone 5 plus cash if you are an *Astro-On-The-Go subscriber!

So jumpa di sana ya explorers semua :)

Khidmat pesanan masyarakat Astro On-The-Go is brought by Redmummy.com

Comment: 15

iPAD’s keyboard – Logitech

IMG_3065

cerita pasal shopping pulak heh

one day aku pi event, tetentulah under Nuffnang. so client tu pakai ipad keyboard gini. aku dah eh, dulu aku memang nak beli but holding back, skang dah tengok client tu pakai, ok time to buy and get one. dah macam netbook jer. teringat netbook aku dulu, beli pakai kejap pastu jual. pastu ha kau, skang pun iPAD sampai 3. murah rezeki, syukur Allah. ada yang beli ada yang menang hadiah, ada yang juga part of the ads. so semuanya tu pusing2 balik, kerna blog, the redmummy.com .

thanks for reading my blog korang. benci ke tak suka, sokong dan addict to my blog, pilihan memasing. I ve been in this line for almost 9 years already. Tahun depan 10 years celebration.

dari anak 2 pada anak 3.

dari takde iPAD’s keyboard, sampai dah ada. hahahaha macam2 ler.

IMG_3070

 I amik putih, not black. coz suci. cantik. ipon i pun putih. ipad ni putih. pairedkan jer. dah boleh type lelaju.

Apr 25, 2013 | iPAD’s keyboard by redmummydotcom on Keek.com

the keek about the new keyboard. bought it at the KLCC, RM299. Pasnih aku nak beli satu lagi menda for my iPhone 5 pulak. Kepentingan tuh!

IMG_3087

so after pairing with the house iPADs, umah punya dedua black colour. memang sedap! agak terlambat beli, but tak ngape ler, bukan jadi issue pung. lagi senang kejer blogging aku, dok je atas katil sesambil tu keletuk keletak.

but ada auditor kat rumah tuh

mami ni, apa je yang ada kat luar tu, mami mesti nak beli kan?

abang…mami work, mami earn, mami buy. mami tak mintak mak mami. so abang, lesson hari ni? u work, u earn u can buy. u belajar  memolek u dapat beskal.

hahahahah berbulu abang.

basikal gak jadi mangsa.

bebelkan mak ko lagi! dah kalah apak ko.

Comment: 8

S4 – the fun way to travel!

48hours sponsored post

Samsung Galaxy SIV

Sambungan dari post pasal RD nak upgrade S3 dia ke S4 tu, sampaikan aku pun tersyok sama dengan the unique and the new S4 features ni.

S4 S Translator

As you all know, kitorang boleh la dikatakan selalu travel. Last year gi German dan Bandung. This year insyallah akan terbang lagi :) Destination rahsia hiks. Kalu ke Bandung tu ok lagilah sebab bahasa lebih kurang sama, leh paham. Tapi masa kat Germany tu siksa jugak lah sebab ada masalah perantaraan dengan orang-orang sana. Macam ayam dengan itik jer rasanya bercakap dengan diorang. Dibantainya cakap German dengan aku, mana mak nak paham! Kalaulah masa tu ada S4 boleh lah aku guna dia punya S Translator.

Yang bestnya S4 S Translator ni tak perlu ada Internet connection pun tak pe, still boleh guna. Dan boleh translates up to 8 bahasa! Bukan saja text translation saja, even translates dengan voice pun boleh. Confirm kat German dulu kitorang tak sesat kalau ada S4 ni, confirm jugak tak kena tinggal train hehehe. Ingat lagi kejadian kejar train? Kenangan sungguh tu :)

S4 Story Album

Bila dah travel, bukan lagi beratus gambar tapi cecah beribu-ribu gambar kita snap. Tapi macam kurang menarik gambar tu sebabkan macam statik jer kan. Aku found out S4 ni ada feature Story Album yang boleh organise gambar-gambar tu dan boleh create customisable albums come with themes dan layout yang menarik. I LIKE.

The plus point pulak, those ready made template look pretty cool dan yang syoknya aku boleh terus push publish terus ke blog or ke FB dan dan tu jugak.  Cool eh.

Barulah ceria sket cerita travel aku nanti dengan Story Album ni, korang pun sure lagi syok menengok gambar-gambar tu semua, rasa macam korang sendiri yang pergi :)

Terbeli jugak aku S4 ni kang #eh

Comment: 7