Chatrium Hotel Riverside and Bangkok.com

48hours sponsored post

Bila i heard about the hotel we are staying, and the review was so awesome, mestilah kita sooooooooooooo looking forward for it kan?

So from the airport to the hotel about plus minus 45min. But 6 of us were split into 2 hotels, so untuk my batch dok kat Chatrium Hotel Riverside Bangkok. The check in process went smoothly, so each of the hotel assistants bawak ke bilik kami.

Masa naik hotel tuh, tengok jam, genap 12tengah malam ko!

Sampai-sampai masuk je bukak pintu bilik hotel, ya besarnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa bilik hotel nih! it’s a suite hotel room! Since i m engaged under parenting blogger, depa bagi aku family room terus. Untuk 5 orang, in fact 7 orang pun can stay in. Oh manghai.

IMG_8929

Bilik sebesar nih je aku sorang duduk. So kalian, andai ke Bangkok tau dahlah ye nak dok hotel mana yang meant for family. Tu belum lagi tengok esoknya the tour to the hotel, single room pun besarrrrrrrrrrrrrrrr!

ai tido sorang je ler…laki den mana sompek den nak packingkan, dio baru balik dari Singapore nun

IMG_8900

Untuk Chatrium Club Suite Two-Bedroom yang aku duduk nih, memang ada sorang satu bathroomlah. Yang dengan bathtub dengan shower, toilet lain, isk isk…mewah mewah. Betul-betul jatuh cinta ngan hotel ni pandang pertama sungguh. Korang kalau datang anak sorang or dua dok sini lah, anak ramai lagi ler wajib dok sini. Yang single pun should try gak dok sini heh.

IMG_8901

Aku pakai shower but for the 2nd nite aku mandi sini. Bantal pala tu memang betul nak suh aku tidur dalam bathtub.

IMG_8908

Syok cool, belakang aku toiletlah. On the 2nd nite aku ngah wiwi house phone hotel bunyik, depa nak hantar breakfast to the room before we check out. Oh tak yah bang, kami dok turun bawah jer. bukannya nak check out jam 6 pagi, takper takper…thanks for the concern too.

So ingatlah kalau nak request breakfast dalam bilik instead of turun bawah, memang alwajib ya bangat.

IMG_8917

The 2nd room, kalau family or pergi ngan kawan-kawan hah dok tidur sini. Bathroom pun ada dalam bilik ni jugak, tv dalam suite ni 3 bijik, lam bilik sorang satu ler kan dah tentu ada. Abang kakak rugilah hangpa tak leh nak ikut mamiiiiiiiiiiiiiii

IMG_8953

Hall besarrrrrrrrrrr, pastuh balkoni dia ya hampun boleh lagi buat lagi sebilik heh! I tell you the whole unit of this Suite is bigger than the 2 units of my condo! Master bedroom hotel ni equivalent to 3 sizes of my master bedroom. Berlari lam bilik dah letih, apatah lagi satu  unit hah.

IMG_8969

Golap plak… Bangkok city from the balcony view

IMG_8956

Kitchen and dining area. nak masak? pun bolehhhhhhhhh, semua ada!

IMG_8978

Kenapa dipanggil Chatrium Hotel Riverside Bangkok …hah sebelah sangat ngan Chao Phraya River.  Bawah tu jugak ada padang hijau tu kan, itu International School, besarrrrrrrrrrrrr sangat. Pagi-pagi aku tengok all the big cars masuk untuk hantar the kids to the school, ngan swimming pool dia je 2 sets. Padang tu je 2 tau. Memang enak view aku dok sini.

IMG_8987

So our day bermula dengan breakfastlah, the in house breakfast, tahukah anda the hotel nih ada home made roti!! roti2 dia sedapppppppppppppppnya. Aku sampai dibungkuskan roti tu dek manager Chatrium bila dia tengok aku asyik makan roti tuh. Aku ngan RD berkongsi minat ngan makan soft bread.

 IMG_9058

Selesai breakfast kami start tour to each of the hotels rooms, dari single, double and semua types lah. Bilik yang atas nih untuk Grand Suite One-Bedroom. besau kan kan? dan semua rooms as i said provided ngan kitchen. One thing fyi, katalah laki hangpa ada business meeting, so korang malas nak keluar, so feel like to cook but tak tau nak buat the best tomyam like the one in Bangkok, so ko call je Chef depa, buatlah prebook dulu, and he will come up with the segala jenis bahan untuk buat tomyam, dan dia akan ajar ko dalam your own hotel room. Sesama masak hah!

Laki balik bukan je dapat bini wangi, dapat pulak bini dah siap hidang dinner!

Wallah. Something u don’t want to miss in Chatrium Hotel Riverside Bangkok.

IMG_9089

So my tour arituh memang banyak ler pengalaman yang aku korek. Betullah kan jauh perjalanan luas lagi pengalaman dan pengetahuan kita. Cam hari tu aku tak tau pasal Lufthansa inflight food punya process, hah memang seronoklah dapat tau they have the most safest food in the world, skang for Bangkok aku tau dah hotel yang patut aku redah.

FYI this was my 2nd trip to Bangkok, first time aku datang was few years ago berduaan ngan laki aku. But laki aku hard core traveller for Bangkok, bila ajak mai sini dia agak malaslah, makanan dia Bangkok nih. ehceh, eksen ko suami.

IMG_9150

Gym hoooo! one of their facilities in the hotel.

IMG_9134

Pool! hah bersiap ler anak2 kuak lentang dalam nih. makpak budak nak berendam, Bangkok kan panas cam kita, memang ganteng dong!

IMG_9171

So belakang aku berdiri nih, restaurant untuk buffet breakfast, lunch dinner or just walk in jer, aku ni ngah tunggu special transport. a boat! boat to the town. Nak ikut darat pun boleh but tau ler Bangkok kat jem teruk, so ikut boat le baru best. Pastu baru naik BTS. Boats ada setiap setengah jam kot, eh ai forgot.

Nearest BTS yang boat bawak ialah to and from Sathon Pier/Saphan Taksin BTS Station.

IMG_9182

Tak yah tix ke hapa coz memang jetty kecil ni untuk Chatrium punya boat transit and transfer. Guests hotel je yang pakai sini….

IMG_9188

Dan kami pun menikmati Bangkok dari sudut tengah sungai….

 

Sep 16, 2013 | Dalam boat of Chatrium Hotel Bangkok by redmummydotcom on Keek.com

 My keek while on the boat.

IMG_9215

BTS, turun naik tukar 2 kali coz nak to our destination, the Asia Web Direct. The arranger of our trip to Bangkok. Sebenarnya kami tersesat satu arah masa naik BTS nih, kihkih….. dia punya signboard sume dah nyata tapi coz aku ikut jer Shah tuh, dia pun menonong haaaaaa tersesat.

But bila kita sampai kat Asia Web Direct office, dari perjalanan dengan boat, BTS dan juga sesatnya, kami masih lagi sampai dahulu dari the other batch yang menaiki cab :)

Hebatlah kami, tu lah transport kat Bangkok moleknya dengan BTS.

IMG_9239

Here we are, dah sampai pun ke Asia Web Direct office. Untuk pengetahuan korang semua AsiaWebDirect is the forefront of online travel in Asia semenjak tahun 1993 lagi, dan mereka senantiasa menambahbaikkan perkhidmatan mereka supaya sejajar dan up to date untuk travellers yang ingin mendapatkan sebarang informasi untuk percutian seterusnya di Asia ini.

IMG_8904 (2)

Sempatlah juga kitorang bersuai kenal dengan mereka di balik tabir Asia Web Direct ni. Their teams terdiri dari Thailand, Malaysia, Vietnam, Singapore, Indonesia, Hong Kong dan China yang memberi fokus dalam memberikan perkhidmatan yang berkualiti kepada semua pelanggan dan building close relationships with their hotel partners.

IMG_9007 (2)

Kalo visit website AsiaWebDirect tu, bukan sahaja terdapat tawaran yang hebat tetapi juga menawarkan 24/7 multi-lingual phone support. Senanglah in case ade issue with korang punya hotel booking ke, call jer depa.

By the way, Asia Web Direct adalah di bawah naungan Wotif Group yang juga menerajui leading online travel brands di Asia Pacific region antaranya lastminute.com.au, travel.com.auLateStays.com, GoDo.com.au, Phuket.com dan Bangkok.com.

So now kalo korang nak travel ke Thailand terutamanya ke Bangkok, tau dah kat mana nak cari all the necessary travel info and tips :)

Bangkok.com it is!

 IMG_9512

Eh dah nak balik :)

Aku sambung terus to the check out of our final day, esok esok kita cite on the shopping etcslah. The very next day, pagi kita dah check out. Another job waiting for us, a trip to Skychef kan, you have read my review already. I will surely come back to this hotel. Dengan red batallion merah aku dah tentulah. nak chop bilik ni back :)

IMG_9523

Hah roti yang sama ku kembali padamu!! Pagi tu tak amik roti lain, soft bread ni je yang aku kerjakan.

IMG_9539

Sesambil breakfast ni pun kita tengok the river, dan been briefed a bit with the Manager. Dengar lagi korek sejarah susur galur Chatrium Hotel Riverside Bangkok.

IMG_9560

Aku dibekalkan the soft breads by the hotel, about 3 packs lam 15pcs but balik rumah aku dapat makan separuh jer. Lain my family dah bedalkan. Hish mana le nak carik soft breads sedap gini kat KL yek.

IMG_9131

The Chatrium Hotel Riverside Bangkok from my view, i was staying at the 32nd floor. Tinggi! tak gayatpun. Setiap bilik ada balcony, setiap bilik juga ada view tersendiri, either the town or the river itself. Tadi aku cakap kalau family je dalam bilik tu yg sesuai duduk, actually kalau grouping, or for business trips pun molek dok sini. They have most of everything here. After all, they are the 5 stars hotels in Bangkok.

You can never go wrong with anything in 5 stars. Maybe ada hiccups ke hapa kat sini, coz ada sekali waktu aku dalam bilik on the 2nd nite tuh, tetiba housekeeper masuk, salah bilik.  Cuma one thing aku terlepas nak cuba their inhouse massage service, coz balik lambat on the 2nd nite. Kalau tidak mungkin lagi double up the points.

Some of the service u can find, ada lagi but aku letak sket jer;

  • Complimentary parking
  • Complimentary shuttle boat services (to and from Sathon Pier/Saphan Taksin BTS Station)
  • Complimentary hi-speed Wi-Fi internet
  • Concierge services
  • Laundry and dry cleaning services
  • Baby sitting services
  • Florist services
  • ATM Machine
  • 24-hour Doctor on Call service

Speaking of the WIFI, dia punya connection mak datuk laju and no buffer at all. Aku Wechat video lagi ngan family aku, takde lagging pung.

IMG_8874

Chatrium Hotel Riverside Bangkok was announced 2012 Top 25 Hotels in Thailand and 2012 Top 25 Bargain Hotels in Thailand by TripAdvisor. Memang no doubt la kalo dengan service yang superb macam ni :)

Check out the guest review and one of them…

It was our trip to South East Asia during which we stayed in various five star hotels and resorts. However, Chatrium stands out as the best in terms of comfort, location and the staff. I had intial apprehensions as i had never heard of the chain but i was pleasantly surprised as it was a wonderful hotel. Having returned back home from our trip and looking back, we note that our stay at the Chatrium was the best. We would recommend it to all families visiting Bangkok – Chatrium’s site.

And from my own personal experience, Chatrium Hotel Riverside Bangkok was really among the best Bangkok hotels. It’s like a dream holiday :) I m happy guest, either dari segi their rooms, services, its restaurant sampailah their helpful staff.  Untuk malam yang kita berjalna keluar tu pun, tak yah riuh kuor hotel, since kita malas nak pi BTS, suh depa rogerkan taxi je, bersidai le banyak. Dan bila taxi hantar passengers pun, depa kan catit setiap plat no, for security reason.

Hey Chatrium, Insyallah I ll see you again, the rest jom visit Thailand via Bangkok.com nah!

 Khidmat pesanan masyarakat Asia Web Direct is brought by Redmummy.com

Comment: 8

My Lufthansa experience!

48hours sponsored post

 

Jemput dulu tengok keek aku anak beranak nih….sebelum nak memahamkan cerita Lufthansa aku yek

Sep 16, 2013 | Yang dari Singapore dah balik but i m leaving…, by redmummydotcom on Keek.com

IMG_8643

Mummy nak gi work ya, babaiiii… I’m gonna miss u my babyyyyy :( Next time mummy bawak adik ya… jangan buli abang kakak sangatlah yek! Dahlah kena tinggal dek bapak abang kakak ko pi Singapore, kena tinggal dek maknya pulok yek…

IMG_8546

Yey ke Bangkok kita kap kap kap :) Selepas 5 tahun, kembali aku ke kota Bangkok semula. Tapi kali ni aku berpeluang terbang bersama Lufthansa Airline. Boleh dikatakan route KUL-BKK untuk Lufthansa ni route yang baru, dan dari Bangkok, they will fly direct to Frankfurt. Tapi aku sampai ke Bangkok jer lah, maybe next time sambung pergi ke Frankfurt pulak :)

IMG_8657

Siap checked in smoothly with the rest of the bloggers, Mr Ong the Station Manager of Lufthansa bawak kami tour sedikit dalam KLIA tuh and get to know on the Lufthansa’s story ulur jalur sejarah.

IMG_8681

Lucky us, we ve been allocated with Business Class seats and of cos the privilege to enjoy their luxury Business lounge as well.

IMG_8699

Smiley dan happy faces of Lufthansa crews welcoming us onboard.

IMG_8710

Tadaaaa… this is my territory :)

IMG_8732

Well actually inilah dia Lufthansa’s First Class seat. Comfy and spacious kann plus flatbed kat sebelah tu.

Bayangkan kalau pi Frankfurt ngan aircraft nih, nak tidur ha naik katil tuh, nak duduk makan layan je kat kerusi tuh. Nikmatnya halahai….

IMG_8739

Nikmatnya kalo long haul flight membaringkan badan kat katil tu, for sure so refreshing once landed kat destinasi yang di tuju tu.

IMG_8745

Ni pulak Business Class seats dia. Spacious and cosy enough to move around between the seats.

IMG_8757

Dan ni pulak sudah semestinya Economy Class dia. Eh aku siap tour satu flight la pulak. Cosy enough even for penerbangan yang jauh. Or even fly together with our kids or baby. Not to worry sebabnya Lufthansa begitu menekankan serta peka dengan keperluan kanak-kanak ni.

Disamping menekankan tentang pemakanan untuk si kecil kita tu, Lufthansa juga mempunyai dedicated frequent flyer untuk diorang, juga perbagai aktivity untuk kita sekeluarga terutamanya di Frankfurt dan Milan airport kerana di situ ada dedicated Family Check-in Area.

IMG_8809

Yey dah sampai Bangkok! Dah sorang-sorang ni ngangkut sendiri la luggage ye dok. Tapi katakan aku fly together my Redfamily, I’ll definitely ada checklist especially checklist untuk my RB.

Macam aku cakap tadi, Lufthansa places a lot of emphasis when it comes to the children. With Lufthansa’s practical checklist, kita akan jadi well prepared for our trip together with the whole family.

Simply tick each item seperti contohnya masa booking flight tickets, make sure umur anak-anak dimasukkan dengan betul, pentingnya juga kita awal-awal inform yang kita akan travel dengan baby. Dan dengan Lufthansa kita boleh pre-order children’s menu terlebih dahulu :) even baby food pun available ya.

Kalo sebelum journey pulak Lufthansa’s practical checklist will make sure kita membawa bersama our childrens’ travel documents dan yang paling penting buat online check-in siap-siap dari 23 jam sebelum penerbangan. Ini akan lebih convinient lebih-lebih lagi bila travel dengan anak-anak.

IMG_8837

It was 2 hours of smooth and relaxing flight and finally landed safe and sound in Bangkok. Happy happy sebab dah sampai Bangkok dan dapat beli local simcard so boleh continuously online dan bolehlah interact with you guys :) Baggage pun masing-masing dah ambil. Yelah, sorang satu baggage jer, senang la masing-masing bawak.

Tapi when it come to Lufthansa’s practical checklist, make sure the children’s restraint system dipack sekali ya dan juga pram ataupun stroller jangan lupa kalao terbang bersama baby. Boleh bawak straight to the flight. The crews will help you to pack it and once landed immediately can pick up the pram back.

Their favorite toys, socks, spare clothes dan snack in this checklist must be brought in the hand luggage. Together dengan barangan keperluan baby such as baby food, bottle, nappies pun jangan lupa. Walaupun dalam flight Lufthansa ada disediakan baby food dan nappies, eloklah kita bawak kita punya sekali.

IMG_8852

So all in all, not to worry kalo travel bersama anak-anak lebih-lebih lagi ada baby, Lufthansa akan memastikan penerbangan yang selesa dan relaxing untuk seisi keluarga :) Dengan adanya dedicated inflight entertainment systems for kids and teenagers, sure masa tak terbuang bosan begitu jer disamping menikmati their delicious treats on board so it will be the perfect trip for them :)

IMG_9104 (2)

Oh by the way, salah satu itinerary item during this trip ialah melawat Skychef in Bangkok airport.

IMG_9108 (2)

Skychef ni kiranya ialah provider of airline catering and in-flight services dan Lufthansa ialah salah satu dari customernya.

IMG_9132

Korang tau tak bahawasanya makanan yang disediakan di Skychef adalah makanan yang paling bersih dan selamat untuk dimakan kerana cara dan kualiti penyediaan dan masakan yang tiptop!

IMG_9060 (2)

Dan sudah semestinya ianya Halal. So jangan la khuatir.

So kalau nak request halal food inflight, takde masalah but fyi, kalau route Kul-Bkk and Bkk-Kul tu memang food depa  halal saja, even Bangkok ke Frankfurt pun atau yang datang dari Bangkok keluar memang all halal. Momantai. Dahlah halal, bersih pulak heh.

IMG_9642

Disebabkan demi untuk penjagaan kebersihan dalam Skychef ni, kitorang sendiri terpaksa menyarung pakaian dan kasut khas semasa pusing buat lawatan ni. Sampai begitu sekali mereka menjaga kualiti dan kebersihan.

Staff dalam tu tu memang pakai begitulah, shower cap baik lelaki dan wanita. Kalau ada jugak rambut gugur selai memang nampak nau menipunya coz takde staff yang dibenarkan tak bertutup rambut.

IMG_9663

Sempatlah kitorang bergambar bersama one of the chef s dan Head of SkyChef, he s also the head of Halal Society in the SkyChef.

IMG_9675

Demi menjaga privasi Skychef kami tak dibenarkan mengambil sebarang gambar tapi percayalah aku melihat sendiri cara penyediaan dan masakan yang very the first class from Skychef ni. Sapa jumpa aku nanti aku cerita mulut ke mulut cara depa menyediakan untuk semua inflight foods tu yek. That s why aku cakap, the most safest food is not on the ground but in the flight. Kot yang ada sakit pertu dalam flights tu and claimed depa sakit perut dari makan dalam flight hah memang saja nak tora la sangat coz the hundreds of passangers tak sakit ler pulak perut kan…

Best betullah pengalaman dalam SkyChef tuh, kalaulah antara korang pernah dapat masuk situ (I doubt lah you could coz memang it s not open for outsiders).

IMG_9680

Ooo by the way, lawatan ke Skychef tu on the day kitroang nak balik KL. So right after the educational and informative Skychef tour tu, tibalah masanya untuk pulang balik ke KL. Laki dan anak-anak dah duk memanggil-manggil aku bila nak pulangnya.

IMG_9703

Thanks Lufthansa for having me as one of your passengers. Really satisfied with your good services :) Keep it up ok!

IMG_9709

Dan macam tak kenal aku kan… of cos la aku look look see see touch touch apa yang ada di Bangkok airport tu :)

IMG_9736

Sempatlah borong seketui kat sini hah, dah nak boarding, Shah dah called aku 2,3 kali koooo!

Kalau dapat lagi berjam2 kat Bangkok Airport duty free nih, mau apa lagi le yang aku borongkan, sampai dah final call haaaaa baru geti nak boarding.

IMG_9774

Flight back home kami duduk di Economy Class pulak. Like I said, even their Economy Class pun is sedap dan tenang enough for us. Plus ada video on demand hiks even new release movies pun ada :)

Memang sungguh santai dan terhibur la aku fly with Lufthansa.

Hangpa tau tak, ada satu movie tu ngah on going tayang kat cinemas tapi dah ada kat on board hokey!! Pakcik sebelah aku tu leka dok melayannya hah.

Ini plak keeks aku while at the Suvarnabhumi International Airport

Sep 17, 2013 | At Bangkok airport for Lufthansa tour by redmummydotcom on Keek.com

And another one…

Sep 18, 2013 | Balancing kan seats via Lufthansa by redmummydotcom on Keek.com

IMG_9859

Cuma tu lah pendek benau perjalanan dalam flight Bkk-Kul kan hahahahah so sekejapan dah sampai KLIA :) happy mama is going back to the kids. I was fetched by RD, and selongkar barang shopping for them, dah tentulah ada hadiah ole-ole for the family walaupun aku pergi ke Bangkol tu sekejap je sangat,  3 days 2 nites.

lh-photo

Untungnya aku dapat terbang ngan airlines yang sangat reliable, iaitu Lufthansa. Head off to their site to understand more, but at least hangpa dah tau skang yang untuk route KL dan Bangkok memang halal food being served, specially those muslims kan. Untuk yang route lain pulak, you can always ask for halal food too.

Like Lufthansa’s Facebook and visit their website to find out more.

Laki aku sokmo pi Poland ikut Frankfurt kan…. dia pun dok nak try fly Lufthansa jugak. Aku pung nak menebeng sama jugak nih, den dah lamo tak pi Europe tuh heh.

Khidmat pesanan masyarakat Lufthansa is brought by Redmummy.com

Comment: 9

Splash Splash!

 

 

 

I just dont get it. it s been 3 years. but you still keep coming and mentioning me in your life. Dah too much melampau sangat, apa yang aku dengar aku biarkan je bertahun2. Sebenarnya between us we have an agreement and deal but the deal now dah automatic off coz dia pun initiate this thing kan so i m going to present this to everyone.

This time around, the statements of one yang bertudung litup (tapi ada jugak menayang rambut dalam instag fb!) mengumpatkan myself in her W/A group. Nilah salah sorang yang bukan main tunjuk muslimah but ohhai baju ke main melekat kat badan tudung pun dah macam toncet turban ok tak yah citer tu cos semua oarng tau kisah sarat barat all out dia nih. Ini juga salah sorang yang jari telunjuk pointed kat aku, tapi jari 4 lagi tu tak sedor dok tertoing2 kat muka hidung sendiri.

Leading the group konon tapi all the negative vibes ko bagi anak2 buah ko, hoi kalau nak naikkan business jangan ler nak jatuhkan orang lain, do your own task tak boleh ke? nak jugak dapat 6 ANGKA dengan bring people down?? dasar bulldozer. Pastu itu yang dinamakan ilmu, ko petik nama aku so that s ilmu? Sekolah mana nih?

Anw print screen dalam group tu ada banyak benau ler, aku crop tuju kat bulldozer ni je lah, dah dia yang petik dulu cerita hikayat. Yang lain dalam group tuh ada je aku simpan, nama ngan no phone siap lagi. Hish…kamu2 nih. One at a time.

So, nama dia nih, since budak2 panggil dia and named as Big Bulldozer Nangka Peha KFC by behind her group or anak2 buah yang depan ai lap u but belakang u are Big Bulldozer Nangka Peha KFC. Bukan aku yang panggil yek, panjang benau tapi aku copy paste je hah

 

photo

First crop / first chat of Big Bulldozer Nangka Peha KFC

Wah, u all. tolong tolong. pls lah malukan dia dalam blog, coz biznez dia akan meletop2 income 6 ANGKA!! unbelievable! 6 angka tauuuuuuuuu! So inilah permulaan kata yang dia bukak cerita semalam to be exact waktu2 yang tertera dalam print screen nih bertarikh 25 September 2013. Ai tengah makan ngan Cipela kay masa nih. Dasyat betul penangan aku kan, lepas sebulan tuh ko dapat 6 angka. alah ayat 6 angka ni merata pun dia pakai. Yelah ko yang terkaya 6 angka!

But that s not the point, pointnya dia tak sepatutnya drag nama aku lagi dah dalam hidup dia, apatah lagi to other people coz the agreement made yang dia mintak aku tarik balik entry tu ialah antaranya ini yang dia mintak. Dia merayu2 dulu mintak entry tu aku pull back, hide it, delete it. coz dia tak nak nama busuk dia kekal. But too bad, ko bodoh kan, ko jugak yang petik skang nih. Nah ko amik.

So proud ye?  Ok 6 angka, i get it.

 

photo

2nd chat of Big Bulldozer Nangka Peha KFC

Ini dia jawab orang punya soalan ler pasal apa yg dia gaduhkan ngan redmummy tu kan. hamboi. kembang hidung ko kan bercerita. Kononnya ade le ade le, apasal tak cerita jer? meh suh budak tu tanya aku sendiri! Ko lupa apa yang ko buat? ko lupa apa yang ko temberangkan?

Oh btw, a few yang ko temberangkan tu, ko tak bayar lagi tau! but diaorang tak pernah nak mintak balik coz tak sanggup nak deal dengan ko yang gila nih. but but, ok tak nak go there. aku nak stresskan pasal aku ngan ko jer. hal kain dalam orang ngan ko, itu kang 10 entries pun tak cukup. ko ingat aku rajin nak buat entry ni untuk ko. but aku kena gak membagi ko nih. coz perjanjian kita dah putus!

photo

3rd chat of Big Bulldozer Nangka Peha KFC

Ha baca nih. skang RM dah suam2 kuku tauuuuuuuuu!  tak kisahlah kalau aku suam kuku pun nampak benau ko antara yang singkap kain dalam aku kan, nak tau suam ke panas ke sejuk ke kuku dalam kain aku ni kan?? Eh 6 ANGKA tak cukup sampai ko boleh tau orang tu suam-suam kuku?  Perut boyot ko tu dah tak cukup nak jaga sampai ketiak wangi aku pun ko nak jilat??

FYI, aku yang sesuam kuku ni alhamdulillah, rezeki Allah bagi aku tak putus2. walaupun tak yah nak riak tayang 6ANGKA! Ok takper. itu nilai seorang RM dah suam-suam kuku katanya kannnnnnn.  People reading my blogs, my ig, Nuffnang tau how bz i am in this blogging line. Suam kuku aku pun ko boleh pikir bawak ke mati gak yek? punya rungsing ko ngan aku kan!

 

photo

4th chat of Big Bulldozer Nangka Peha KFC

Selain dari RM, she also mentioned about this Mazlinda. Ini mazlinda aku tak tau la sapa. tapi kesian dalam tu pun budak ni kena taram. Dia kata ko semut dik,  yang lain dalam tu tu kata ko semut mayatlah, semut hitam yang busuk. Kesian semut.

photo

5th chat of Big Bulldozer Nangka Peha KFC

Perasankan semua print scrns ni, semua ikut waktu. so aku susun memolek. Bertubi2 aku dapat. lain kali pompuan bulldozer ko kena ingatlah, kat fb kat ig kat blog boleh le kata positive bagai but belakang ko ajak orang ngumpatkan orang. Ni baru aku, tah sapa lagi le yang ko bahankan dalam tuh.

 

photo

6th chat of Big Bulldozer Nangka Peha KFC

Ko nak kena tunjal ek pala ko? tadi atas2 tu ko sibukkan hal kain dalam aku, dah 3 tahun over pun ko dok korek hal aku, tup2 ni ko cakap ‘i tak pernah kesah pasal dia pun’ ko bangang ke hapa? ko tu lain kali nak tulis nak type, ko pakai cermin. cam peha kfc ko tuh bila depan cermin kan, pakai suor keketat tu, ko tengok dulu betul ke ko tulis nih? Bangang hapa bukan main lagi ko KISAHKAN hal aku pastu ko cakap ko tak penah kesah pasal aku.

ko ni mengata2 hal aku, ko tak takut kenan aku kan? buatnya dalam perut tu kuor2 ha muka macam aku. takpelah nampak awet muda. dari maknya yang dah macam muka menopause.

 

photo-1

7th chat of Big Bulldozer Nangka Peha KFC

Ok ni aku rasa ko pi tuju untuk semua orang yg not in the WA group ko lah kan. so korang2 dia cakap korang ni negative people. satu. korang bukan nak paham pun. so kalau hati korang dah busuk, kalau nak tanya hal halal haram, delete je!! gitu cikgu bulldozer ajar. Pandai ajar orang jangan buang masa kan, tapi ko buang masa bagi ilmu mengutuk orang, tak cukup aku, ko kutukkkkkk seketuknya segala manusia yang ada, ko boleh?

lelepas tuh, aku WA sendiri si bulldozer nih. Ye betul, aku terus WA dia personally. Aku bagi 2 print scrn je dari gambar2 yang aku dapat dalam entry nih sambil mengucapkan patah aya2 t di bawah.

Ko tak pernah habis dengan aku kan!

Aku akan keluarkan kat all social medias!

Pastu aku blocked dia. coz i had WA dia apa yang aku nak cakapkan, dah tunjuk bagi bukti. so aku tau dia ngah tak senang duduk. Dan the next thing I know, dia amukan dalam group WA dia right after dia baca WA aku….

 

photo

8th chat of Big Bulldozer Nangka Peha KFC

Lepas je WA aku dia baca, terus dia sent kat group dia katakan yang dalam group tuh ada dalang. Cik Pompuan oi, bukan dalanglah, but your haters lah. U still dont get itkan? Pastuh ada le dia bebel lagi, but the point is dia bengang le ada orang yang jadi ears eyes aku. Hoi Pompuan dah ko cakap bembukan dalam group ko, camne ko ajar budak2 ko menipu buat business tuh, ko ingat orang boleh tahan ke dengan riak 6 ANGKA ko tuh.  Immediately dia removed some dalam WA group tuh yang dia rasa suspicious. kan….ko pelikkan sapa yang ko sangka poja2 ko baling batu sembunyi tangan?

Aku bagi hints lah yeah. bukan sorang, but a few. bukan saja pompuan, tapi ada jugak lelaki. Amacam?

Anw between apa business ko buat yang tipu2 orang tu that s your thing, ai dont give a damn. aku buat entry ni coz ko dah petik nama aku dalam group ko, but kalau aku tak tau aku tak kisah. Yelah nak kisah menda dah tak tau kan. Tapi ramai haters ko dalam tu yang forward kat aku.

For my end, aku dapat lagi ko petik, aku dapat lagi print screen dari orang2 bawahan ko, aku keluarkan lagi entry, next time around, aku takde blur takde crop, aku copy paste sahaja. camne ko nak tau sapa yang jadi informer, camne kalau yang diam tu yg jadi informer or maybe yang dok mummy mummykan ko sebenarnya  informer or maybe yang joined kutuk aku pun itu lah informernya. they are just provoking you, tengok kan dah kena muka sendiri

You are known as kuat mengata orang, baik kawan2 ko sendiri baik group members ko sendiri tu pasal orang balas ko! Aku tau le ko adore aku sangat, but agak2lah, dah bertahun pun, pun tak geti nak move on? nak jugak berpaling amik cerita lama and bawak jadikan muka hadapan? Ko punya semua kata2 semangat motivation positives yang dalam fb blog instagram tu sume kencing orang je lah. Orang tak berani nak taji muka cakap ngan ko, tapi instead of ko sibuk nak bagi serba serbi kata nasihat, baik ko diam!  Ko kena diam coz setiap tulisan ko, setiap yang ko mengatakan aku, semua akan berpaling kat muka ko sendiri. and hey, get lost from my life!

Ok dah, pergi bawak tidur dengan 6 ANGKA ko sangat tuh. my free advise to you, berhenti melagak-lagakan orang, dont waste time on me, i am so suam2 kuku and i cannot give you the 6 ANGKA!

Comment: 41

Levi’s® Revel jeans is finally revealed!

48hours sponsored post

photo

Tau kenapa aku jarang beli jeans, coz aku bukan seorang yang pemakai sangat tapi for the jeans yang dari zaman anak2 dara till mak dara nih, definitely a Levi’s brand-lah. Dah bertahun2 pun aku jadi loyal customer depa. Having this entry pun bukan pertama kali in my blog. Aku jarang sangat pakai coz aku lebih pada skirt and jugak 3 quarter pants. Pakai pun on certain occasions jer lah. Tapi bila bercakap pasal jeans ni, on my mind terbayang Levi’s jeans jer. Aku rasa semua orang for sure ada Levi’s jeans kan :)

But kalau for RD, hah dalam setahun tu memang 2,3 kali dia beli Levi’s jeans. Even terbaru ni masa petang sebelum raya, ingat kan ada entry kami dalam Levi’s gak arituh.

So aku bila dah sarung jeans ni, even kucing pun terpegun gitu hahahahaa! Punyalah kucing tu setia menunggu aku hah, tau bebenor dia aku ni memang cat lover.

photo

Rerapatlah semua, alkisahnya aku nak bercerita ler yang tak lama lagi Levi’s akan memperkenalkan new line of jeans khas untuk kita wanita iaitu Levi’s® Revel. Lucky me dapat mencuba pakai dulu. Revel ni lain yer, bukan macam line Levi’s yang lain tuh, ini ada rahsia dalam materials kain jeans ni yer.

First thing yang aku notis about this new jeans ialah dia punya material yang lembut terasa begitu comfort boleh rasa the moment aku sarung jeans ni. On top of that Levi’s® Revel menggunakan unique Liquid Shaping Technology, contoured finishing, elongated seams and four-way stretch memory fabric yang secara tak langsung akan shapes, lift dan lengthens our bodies. Terasa lebih selesa even more confident especailly bila kita buat any movement or even squatting macam aku dalam gambar tu. It is stretchable, fit into the body dan mengikut bentuk tubuh badan aku yang comel tu hiks plus it’s beautifully design.

Macam pakai emm…girdle, korset? Ha macam tu lah boleh katakan.

photo

Jeans ni, it’s like a new standard in women’s denim wear! Beautifully fit my body! It comes in few colours, black ada, biru lusuh, bling2 but jangan tak sangka, a red colour pun ada jugak. Cuma kang kalau aku pakai merah, heh kak red ko ni tak sesudah ngan merah. Jadi aku amik the famous colour of jeans, the basic standard colour. Lusuh biru :)

Good news to all of you, sempena pelancarannya 20hb September lalu, there will be a contest. Bila ada contest, semua nak tau apa hadiahnya kan. Hadiahnya memang da bommb la. Grand prize of a Revel Retreat contest ni ialah trip to Tokyo, Seoul, Bali atau tempat lain. The best thing is pemenangnya nanti boleh memilih sendiri destinasi yang mana nak pergi plus boleh bawa member pergi sekali!

The Revel Retreat contest mengajak kita mencipta an online Revel model (avatar), selepas tu melaksanakan cabaran yang diberi untuk mendapatkan points. Lagi banyak cabaran yang berjaya buat lagi banyak la skor korang dapat dan peserta yang mendapat markah tertinggi sudah semestinya memenangi hadiah utama dia tu.

photo

Aku dah cakap, sampai kucing pun terpegun dengan Levi’s® Revel ni hiks :)

Ohh by the way, there will be a roadshow sempena pelancaran Levi’s® Revel ni nanti. Here are the dates and the venues:

4 – 6 October 2013 @ Sunway Pyramid
18 – 20 October 2013 @ Spring Mall Kuching
23 – 27 October 2013 @ Mid Valley Megamall 
1 – 3 November 2013 @ Suria KK
13 – 17 November 2013 @ JB City Square

Aku sendiri akan turun padang bersama-sama berada @ Sunway Pyramid pada 5th October dan 10 antara korang akan ikut sama aku di on stage JAM 11 pagi.

Korang check out my video to learn my LET YOUR BODY DO THE TALKING movements dan mana tahu berpeluang jadi 10 selected lucky readers di Sunway Pyramid hek…..

Sekali lagi ya..

Bagaimana nak participate?

1. Share with me why you think you should be the selected 10 dan tinggalkan jawapan di section comment bawah ni.

2. Korang kena ikut moves Kak Red in video la hiks.

3. If you’re the lucky 10, you will accompany me kat Sunway Pyramid, 5 Oct, 11AM onwards tapi mestilah pakai Levi’s® jeans dan ikut theme color saya la – pastinya RED.

photo

So what do you think about this new Levi’s® Revel jeans ni? Berkenan? Jangan lupa to check out the full range of Levi’s® Revel jeans ni yang boleh preview secara online. Disamping tu jangan lupa to follow Levi’s® Brand’s official Facebook page dan juga their Twitter for more Revel-related updates.

Kenang-kenangkan sedikit hadiah contest Levi’s Revel ni – ke Tokyo, Seoul, Bali atau tempat lain. Langsung pergi cuba try skang….

Khidmat pesanan masyarakat Levi’s is brought by Redmummy.com

Comment: 14

As and when…

IMG_9928

Seminggu kemudian kipas KDK pun berpasang. Upah pasang RM50. tambah lagi RM10 untuk mintak technician ni bukakkan bilah kipas lama and pack it up lam box. lanting kat rumah mak ajah hahahaha so sapa2 nanti pandailah amik sana. Stand fan aku pun satu aku bagi gak umah mak, toys belakang tu pun half of it jadi 2 bags bagi my sister.

Ada 3 bags beso stocks botols containers for all sizes pun nak kena buangkan, kan year end till awal tahun for almost a month rumah aku takde air, so takutlah pisang berbudah bertandan2 lagi, jadi tu yang simpan but macam dah stabil kot, ingat memang nak get rid lah. Tapi kena tunggu izin mak aku, boleh buang idak tuh.

Cage kucing awak yang besar balkoni tu, lam box tu, jualkan jer!

Heh tak bolehhhhhhhhhhhhhhhhh. pasnih dah dok umah landed ai nak ada kucing back. Some more itu janji kami to Abang gak. pet lover.

IMG_9938

Depa pi Kumon class, bapaknya hantar, pastuh aku pi jemput them and terus langsung ke AEON Maluri. Nak ke tempat lain macam oh no idea. Sesampai makan KFC, anak sulong aku tu kan pemakan, dah lunch nasi pun lapau nak makannnnn manjang.  Habis KFC, mini shopping, adiknya tidur dari masuk kereta kat Kumon so jenjalan dulu ler kan.

Budak 2 orang tu menyorok dalam celah kain baju tu hishhh korang nih.

IMG_9971

Pastu saja buat annoying berdiri depan mak yang pendek, aku nak tunjukkan dress tuh.

IMG_9982

Aku minat colour hijau nih, macam Dior hijau si Lisa Surihani. So ai hope for getting one of my handbags yang tak tau le brand apa kahkahkahhhh….yang pentingnya hijau ni. very the emerald green.

IMG_0008

Jalan lagi shopping merata, adiknya masi lagi tidur.

IMG_0015

Bilo le adik ko nak bangun tuh….

IMG_0023

Aku shopping kain baju. memurah kan kat Jusco.  Pastuh tengok adiknya takde harapan gak nak bangun real soon, aku bagi le depa pi main gak kat atas tuh, the makneks tempat games tuh. Singgit setoken. bagi sorang RM10 untuk 2 beradik tu main. aku mingle jap kulu kilir.

IMG_0038

Maid aku teringin nak makan aiskrim Baskin, mahal katanya, hah makan ler. aku menunggu kat sini ngan mengantuk, sambil dok harap RB bangun but takde harapan jugak. Kitorg sebenarnya kena keluar rumah, bagi peaceful kat RD buat blog aku. Kan dok revamp since Fri nite, so Sabtu bout 5.5jam lah kitorg keluar untuk bagi dia kedamaian. Itupun bila dah balik rumah tak gak siapnya, masih lagi ada yang minor nak kena buat gak.

IMG_0039

In between, aku keep on refreshing RM, kita buat live launch senang nak tengok daripada simpan2 dalam dummy template kan. aku dok komen apa yang kena patut removed. it s not going to be blue ler kan, but he has to play here and there lah. Bininya kan fussy.

IMG_0042

Ya ampun adik ko tidur melena sungguh ler kan, abang kakak pun dah habis main, habis tokennya hah, dok bedek mintak mak lagi duit. takdenya aku bagi. Beralar kadar sudah. Seluar merah aku nih beli kat Milan dulu tu baru hah dapat pakai coz terlupa sungguh. Masalahnya bila dah terlampau banyak sangat merah macam ni lah.

Sok sok ada gobok besauuuuuuuuuuuuuuuuu kan, semua baju nak kena susun ikut warna. Semestinya merah menang.

IMG_0049

RD is struggling at home doing the template still. Aku yang benarnya nakkan template macam blog dia. Cloudy cantik sangattttttttttttttttttt. Usaha dia mencarikkan untuk aku,so tak dapat clouds dapat yang skang korang tengok pun bolehlah.

Susah gila rupanya coding2 nih. orang2 yang template designer memang kemahiran koranglah kan, padanlah aku kena charge mahal ke main untuk tukar design je kay. Instead of paying them, aku bayo RD kahkahkah…..yo yo ler bayau sangat.

IMG_0060

Rebah dah mak ko mengantuk, bilo le leh ada green light balik rumah nih…..

IMG_0079

And finally the baby is up! sakan ler dia main sini….ngan Zeeshan stage skang dia tak tau lagi apa bestnya tokens2 tu yang dia tau pas sesatu toys games tu dia lelompat pindah ke tempat lain.

IMG_0081

Masih lagi dalam usaha meggodam template RM. aku menyampah dari dulu till now kalau 3 columns, he knows that, tu yang dok carik yang sama tekak bininya hah. Header tu aku suka, train merah, and ada scenery.  Aku nak background aku macam RD, pendek kata citernya lah…

IMG_0085

Sonok ko Zeeshan main dalam nih

IMG_0086

Mummyyyyyyyyyyyyyy help kakak

 

IMG_0098IMG_0097

Rempit berempat tapi abang malu gila kahkahkahhh! abang this moment ko malu sok sok lagi 20 tahun ko akan rindukan moment nih bang.

IMG_0102

Over budak2 nih!

IMG_0115

Gegendang dong dong dong ceng

 

 

IMG_0138

So dah puas RB main, kita buat final shopping kat bahagian barang rumah pulak. Cam biasa ler ada je mak ko kan, nak berbeli bagai. Ni dah balik rumah aku nak tambah beli mangkuk lauk yang bebesau sket. Ok itu will come soon.

Kitorg dah ada green light balik dari RD…

Means dah almost siap le kot template mak nya…

image

Balik rumah jadi gini blog aku malam Sabtu lepas hoiiiiiiiiiiiiii RD nih. But sekejapan jer, dia dok memainkan macam2 ngan template tuh. Memang 3 malam ler dia tak tidur langsung, dok concentrate kaw2 sangat. team work mar…..blog ni kan memang dia yang manage. Aku writer jer. Blog

So all in all, basically my blog is as what you all tengok skang ni lah.  Hingga Sun nite pun masih lagi dok add on memacam by RD. Tak dapat le macam RD’s blog, maybe akan datang punya templatelah.

Ada pokok merah yang takde daunnya, tak tau le napa sian pokok ni takde daun yang aku anggapkan, takpe pun takde daun coz ada padang luas terbentang hijau tuh yang bisa menerangi hidupmu. cewahhhh. Gila simbolik.

Apapun pokok merah kering takde daun, dan the hijau padang luas terbentang ada maknanya ikut memasingnya intipatilah.

The loading is definitely lagi laju, pastuh nothing is in the blog now. Takde apa langsung kecuali Contact/Email me on top of this page. (by the way speaking of email kan, korang kena check your spam/thrash folders lah coz my emails apparently masuk kat Spam folder bila aku replied hangpa). The rest semua all gone. Basically pun orang dah tau RM so tak yah le letak gambar maknek bagai, semua tu tak perlu dah, biodata ke hapa sejarah, awards all about RM semua tak perlu. Let s play simple and humble hoiii wordings le sangat kan.

You want to contact me, nak give any ideas, or comments on the page, boleh boleh silakan…. RD boleh tolerate lagi but skang nih is good to go lah, sok sok kalau aku bosan ngan pokok merah padang hijau tuh, kita tukar le lagi template nih. but paling aku suka tu hah, the sliding photos tuh. Super power, dia generate automatic semua 1st photo of each entries! Class lah u RD.

Thank God, this blog akhirnya bertukar template.

Comment: 5