Bath & Body Works

The Valiram Sale…

 

IMG_6721

photo is small …hemmm.

takpelah so nampak apa yang daya ada sini lah yeah. Some #riaktakbur show show entry. Ini cheap cheap one nya. Valiram kan ada buat sale kat JW Marriot, so aku pi lah jugak menebeng, naik grab sesorang.

So hasilnya aku beli 10 bijik nih the hand foam. Aku tak suka beli yang hand soap bebiasa tu, Foam’s line memang aku suka, bertahun2 pun pakai foam sahaja, sedappppppppp and pueh hati. Itu aku lah, ai decide on what to pakai pun coz family aku kalau aku tak jerit ‘wash your handsssssssssssssssss’ hah memang tak pakai ler. huh.

So kat sini harganya sebotol si RM15 (kat boutique of cos ler lagi mahal), but kalau amik 10 bottles depa akan caj RM10 per bottle.  Makanya aku amik ler 10 bottles tu (thinking to give away as presents gak). Hari yang aku sampai tuh for shower gel banyak dah takde, got scrub jer, aku tereban ler gak seketul and a pack of TWG’s teas and red pouch bag of Victoria Secret for giving away gak insyallah.

Usually for Bath and Body Works ni aku soping gegila masa ngah sales depa mid year and year end at KLCC or kat JPO (for some items jer memurah situ), kalau setakat harian takkan ler aku beli coz tau mahal, if takat beli seketul bolehlah if dah jenis orang cam aku yang beli berketul ketul ketul…hah memang takpeklah, kena tunggu sales besau.

Perfumes pun ada je jual kat lam nih but the best place to buy perfumes dengan harga runtuh ialah di Event Hall Isetan KLCC. Every once in 2 months or 3 months depa akan buat (dan biasanya aku akan canang kat my IG Stories), so aku akan stock up sebanyak mungkin. Sales tu lagi murah bakpiang dari kat Valiram sale in JW Marriot nih… Actually Isetan outlets lain pun ada but korang kena rajinlah tengok bila tarikhnya (ada dalam Isetan’s website). For me of cos lah aku akan menebeng kat Isetan KLCC.  Hope this helps.

I banyak dapat soalan bila dan mana, once again, at any Isetans but I go for Isetan KLCC, and tolong check kat isetan’s website for the dates (unless aku kat klcc bolehlah aku canang dalam IGs, but for other outlets kena check sendiri kat site), bukan takat perfumes, make up segalaaaaaaaaaaa….daaaa

Comment: 3

Start of 2017…

Hello 2017 :)

Dah 2 tahun aku tak buat imbasan of RM for setahun movements. Kekangan masa aka malas. Inilah my official entry after almost 2 weeks away from the blog. Ads is different story lah.

So sebab betapa sedapnya cuti blog kan, so hasilnya hari ni, light2 entry je lah. One of the days yang aku menyopping (memang hehari membeli but cant recall ler beli apapun sangat – maleh).

tapi yang ni, memang aku to die for lah.

IMG_4109

silapnya aku turun lambat gi melawat B&BW nih, banyak yang dah abis. Like shimmers, the selections of car perfumes (refills) pun tinggal 2 jenis jer. harga runtuh la kalau seketul dah 6inggit kan. The hand foam tu seketul jadi RM11. big bargains sangat. I dah ada lam 6 botol (3 ngah in use),so stock up lagi 4 ni, at least mau setaun kot baru abis. Btw, akak lagi suka pakai hand foam instead of soap. Foam tu lagi sedap hasilnya bila kita basuh tangan. So yang lagi 5 bijik tu pulak the pewangi rumah/rooms lah. Since ada 3 wallflowers plug kan, kena la beli lebih sket. At least satu bijik tu leh le tahan sebulan lebih. Semua 3 bijik pun aku pakai serentak kat rumah tuh. Pokaiiiiiii…..

Skang ni dah new year, takde dah kot sale. aku pun ngah cuti this week, so not sure lah. But memang kalau year end kena grab sangat, coz depa punya sale is better than other months. Kalau dapat la lagi beli kat US, kan best, ish ish….lelong2 je depa jual.

 IMG_4504

so supermak’s tips kali ni, dah lama buat ni buat baru ni ha nak mencanang. The eggs of bedsheets. Bedsheets ni ada orang letak sumbat sheetnya dalam pillow coverkan, but for me, aku sumbat the pillow and booster covers tu dalam bedsheets. Dan jadikan telur. Video tutorialnya ada dalam my instagaram. Kes nya aku fed up bila anak2 cucu of the bedsheets ni asyik ‘berjalan’ so one day aku buat sendiri experiment nih.

Yes as you can see, ada over 20sets of bedsheets dalam compartment nih. Semua all mine lah, king size. aku memang giler tukar bedsheets, apatah lagi membeli. Kesnya coz at least 2 hari sekali memang tukar new one, berbulu je ler laki aku coz dia yang kena nak pasangkan ke tilam (coz tilam sangat berat, tenaga pompuan tak mampu). alangkan tilam kakak pun sama, abangnya yang tolong pasangkan the bedsheets.

For bilik abang kakak pun, aku telurkan sama their bedsheets. But depa tidaklah 2 hari sekali tukar, ponek ler washing machinetuh. Once a week jer for them. Aku memang hobi, suka benau tukar cadar hiks…

Yang blue2 cadars dalam gambar tu, ada merah dalam2nya but coz bila fitted kan, biru yang clearly seen. Idok le aku giler biru heh. of cos red one di hati.

So nakkan tutorial video telur bedsheet nih, pi ler tengok dalam instagram akak.

IMG_4518

IMG_4519

dan last2 one. need favour. sapa tau mana nak dapat candles kuning nih. akak lupa ler akak beli kat mana candle kuning besau nih. Dah cari dalam blog pun tak jumpa. This is not from Ikea, itulah halahai lupaler. Size dia besar nih, taktau le ngapa akak beli kuning, surely takde merah ler tuh. Hah mana jualnya? Sapa tau? Roger2 lah akak please….

 

 

Comment: 1

Gila punya sales ler Bath & Body Works nih!

Selepas seminggu aku dapat hadiah Bath & Body Works set tuh…aku jadi addicted, dok bertangga je kat kedai ni. Almost everyday. Pastuh, depa buat sale, dan jugak setiap hari ada macam2 jenis promotion.

Omeng!

IMG_0502

Promotion ni masih on going. Benda pertama aku beli bukan sumer ni pun, coz aku dah dapat the set kan, aku pi beli wallflowers. Yang pewangi rumah/bilik plug in tu. Hah tu benda pertama aku beli. Promo masa tu (masih lagi) was RM65, dapat the holdernya and the oil nya ler. Or kalau dah ada holder (yang plug tu) amik ler RM65 tu for both oilsnya.

 IMG_1358

So dah beli wallflowers seketul nih, aku nak test, ok ke tak dulu. If nak beli lagi ke kan. So  laki aku balik kerja (aku dah tidur) esoknya dia cakap, semerbak betul wangi bilik, sampai tangga dah berbau. Wah bagus bagus. Tapi aku tidak ler on benda ni 24jam, gila kau, mahei. Bila ada kat rumah jer lah, bila takde kat rumah tu off kan ler.

My room is quite big, bila dah leh bau sampai tangga, memang worth ler.

Ni si Pearly Iman ler yang racun. Hahahahha my BBW buddy, kita whatsapp borak pasal ni jer.

Pastu sok sok, aku dah jadi gang le ngan Sheila, Bath & Body Works Promoter (korang please look for her bila datang BBW KLCC), she will update me with the promotion. Pasal kan nak Christmas kan so hehari ada memacam promotion.

IMG_0504

Pastuh my gf, dia nak satu body mist tu, but kena le beli buy 3 free 1 kan (tengok promo from my 1st photo atas). Aku tak nak le beli sangat coz I already have 2 bottles (1 shimmer mist and 1 mist – dedua dapat dalam hadiah aritu), but nak tolong kawan ok ler, will buy 1. So lagi 2 botol, akan ada lagi 2 orang buddies kami le akan beli gak.

But satu malam tu masa aku ngah jadi mak arab aritu, Sheila BBW whatsapp cakap weekend tu punya promotion is semua mist is RM49, instead of RM73. Lagi better dari buy 3 free 1 tu kan, Apa lagik, kompem ler semuanya  nak.

So pagi esoknya, kita bank in terus kat acct Sheila. Ko nak suruh aku pi KLCC over the weekend? Oh memang tak rajin le hakak kan.

IMG_1362

Jadi transfered duit, ada  3 orang nak, aku punya amik yang hot selling ni ler, Mad About U. Masa ni aku tak pasan rupanya BBW ada hantar email bagitau. Skang dah lagi alert.  Pastu Monday bila masuk kerja, baru le amik dari Sheila. settled. She can be trusted.

Alright the next2 day nya, aku pun almost everyday le pi BBW.

Promotion dia berubah2 ok, hari tu body mist yang travel size, lotion, body shower, all at RM10. Ada orang borong berbakul2. Pun aku beli gak hahahhaa, 2,3 botol, my gfs too.

Tapi tu untuk sehari jer ler.

IMG_0996

So pastuh, aku dah aim the candle besau ni, seketul is RM120 – RM135. Ish ish, mahei kan, baik ler tunggu promotion. Itu weekend aritu, at RM80 seketul.

Then ada promotion lagi weekend tu, buy 3 free 2 for all items. If not yang promo lain is buy 3 free 1 kan but for mist jer. Hah, harus le ko nak buy 3 free 2 tu, which aku aim the candles and the shimmer. Aku giler shimmer.

Bebudak BBW ni pun ramai dah kenal aku, hehari datang spray shimmer dan checking on the promotions. Ada satu hari tu promotion dia was buy 1 free 1 for holiday set. Harga nya set tu RM159 ada 3 – shower gel, mist and lotion. wahliau. Yang set tu patutnya harga kalau individual is RM203, but jadi RM159 kan, so kalau 6 ko darab bahagi bagai, tak ke sebijiknya jadi RM26.50!!

Aku dah tempting gak ler nak beli satu set, aku nak 2 barangnya jer, mist and shower gel. Yang lotion 2 botol tu boleh jual, either ko nak jual harga sama promotion 26.50 or harga asal RM65 or RM50 pun dah untung kan.

IMG_0999

 

Tapi aku tak amik hahahahaha, coz eii tak leh takleh, aku dah aim yang buy 3 free 2.

Esoknya pulak aku datang lagik, promo lain, the other holiday items jadik buy 1 free 1. Omeng! Candles yang mahal aku nak tu, dah jadi buy 1 free 1, instead of RM80. Baik ler amik yang promo nih. Promo buy 1 free 1 hanya hari Friday tu jer.

So aku amik candle bagak ni – 1 dan percuma 1

Pastu aku amik lagi wallflowers 1 dan percuma oil isinya 1.

aku add up lagi 2 bijik wallflowers oil isinya so percuma lagik 2 bijik. Means bulan2 akan datang jimat ler kan. 4 bijik.

Dah, tak larat dah ni, kawan aku pun sama memborong. Rabak rabak.

Tapi shimmer punya promotion, aku nak gak, buy 3 free 2. Tapi BBW tambah lagi, buy 2 free 1. Ya Allah, gila camni. So aku amik yang paling rendah ler, dah melambak sangat nih, buy 2 free 1, only for shimmer.

Ini coz over the weekend, pun aku masukkan duit kat Sheila, suh dia uruskan. Nanti Monday aku amik.

Ini yang Sheila whatsapp, cuma tunggu kutip hari Monday jer…hari lain promotion lain, jadi kena cepat grab ler…Memang ini pun yang aku nak, shimmer. Bau pun sodap.

 

IMG_1186

korang boleh buy 3 get 2 free or even buy 2 get 1 free

tapi ni weekend lepas, dah abis ler. yang tinggal is buy 3 free 1. Tapi selagi lom abis xmas and new year, mesti ada promotion lain. Aku kalau tak perasan email BBW, Sheila je lah yang akan update aku. 

Bila carik korang carik Sheila, kena carik sampai dia datang kat ko, coz setiap promoters ada zon memasing. If promoter A datang ke area ko yang ada promoter B, promoter A kena bagitau yang customer request kita attend dia kat Promoter B. Cos sebelum aku picked Sheila as my promoter, ada sorang 2 promoter tu aku tak berapa berkenan, tak syok. Bila kenal Sheila, memang tak nak dah orang lain handle kita. Coz u need to ask lots of stuff bila beli bebenda mahal ni and tengok apa yang tips and recommendation dia ajar bagai. Dah 2 kali, ada promoters lain sound Sheila dedepan aku yang kenapa dia masuk zon depa, aku sound le balik. I asked for Sheila and I want her to serve me. Baru le promoter lain paham, kadang2 mungkin Sheila dah cakap yang aku request but ada yang tak dengar tak perasan, tu yang menyound. Dik, ingat je muka akak ni dik, hehari aku datang pun ko lupa, dah tentu aku carik Sheila jer.

IMG_1204

Tips untuk candle bagak ni, pasang 4 jam sahaja. pastu kalau nak pasang lagi, tunggu after few hours. Jangan lelebih 4 jam, katanya BBW ler. Elok la pun, kalau nak tahan 2 bulan kan hahahahaa…but if dah abis ni pun, kalau takde promotion, aku takkan beli, mahal sangat, baik rely on the wallflowers tu jer. Yang ni coz depa buat baik punya sale. Tu pasal aku sebat gak. Container ni jangan buang, leh bersihkan bila dah habis, pakai le letak bebenda lain. Make up ko ker!

IMG_1363

hah ni wallflowers untuk letak kat living dining hall, memang kuat bau diaaaaaaaaaaaaaa, sedap pun ye gak. Tips rumahtangga le ni kan gak. Yang kiri tu, untuk set lampu menyala automatically, so kita ada rumah ke takde rumah, dia akan menyala ikut waktu yang ko dah set. Dulu masa kat rumah VA aku sokmo pakai but pastu dah ke mana perginya. Ni pun beli baru bila pindah Red House, kedai 2 hinggit adajual, kedai DIY melambak ada. Murah jer. Jadi ada benda mahal ada benda murah ler rumah aku ni pun gak.

Speaking of bau kan, the mist or even shimmer, memang wangi ler. If ko pakai semalam, lepas tu esoknya ko bangun tidur, tapi jangan le mandi lu, masih ada lagi baunya (kata suamiku ler :P ), ini dah boleh kira penyelamat semua jenis perfumes gak nih, edp ke edt bagai, if this is the case.

aku jarang pakai kat opis or pi kerja coz memang ada stock perfumes pun kat opis or even kat kereta, but since shimmer dah ada 4 botol, harus semua tempat dapat setiap satu aku letak nih. Jadi kalian, pi le memborong, sempena depa ngah buat sale hehebat, abisla drop Bodyshop (depan BBW pulak tu memasing).

Jadi korang, entry ini adalah racun untuk korang pi beli sama. Ni pun aku ngah timbang kati nak pi amik shower gelnya lagik hishhh…

Comment: 6

Special day…

IMG_0206

bukak2 blog terjojol muka akak merah kahkahkah…dahlah ari pertama of the weekdays kan. Nak tunjuk the mascara. Tak pakai pun mascara better than sex tu. Tapi the volume, the technique, tu yang penting. Ni takde eyeliner or the whiteliner bawah tu pun. sekadar light eyeshadow tapi aku main volume abis. Nak tiru macam si Suraya (dalam Memory cinta suraya, bongok la cite tu, makin lama main semua tak relevant, tapi terjebak gak tengok).

IMG_0210

Seluar ni, dah beli berbulan bulan bulannnnnnnnnnnnnnnn, tak pernah berpakai. Huk aloh, dah banyak bonar kain baju pasalnya. Padahal hari2 aku usik kain suor merah ni. Tapi di pagi tu aku macam terlintas nak tarik keluar, bila tengok eh ….apasal tak penah pakai. Ini boleh buat pergi kerja.

Tapi seluar macam ni tak boleh tuck in ye, kalau ko nak tuck in gak kena pakai spentot yang tak nampak lining tu. Kalau tengah piod, lagi ler jangan kau berangan nak tuck in semata. Perut kalau leper tak per gak kahkahkah…

Suor merah ni from Variente, macam palazzo, tapi sidenya ada flare2 sikit.

IMG_0214

ini paling best buat aku nak blogkan sangat. Bila ko rasa ko nak sesuatu, tapi harganya terlalu mahallllllllll untuk satu benda yang ko rasa ko tak nak invest. Tapi bila ko dapat hadiah, adoi!! ko akan rasa bahagianyaaaaaaaaaaaaaaa sangat2 hahahaha…Terima kasih Allah.

Aku dapat hadiah year end gift or can be called a Christmas gift from someone special. Isterinya pilihkan kalau tak silap, terima kasih sangat couple budiman.

ada kerusi kecik merah lam gambar atas tu kan, hah untuk kependekan akak merah kau ni, kena le ada kerusi ni merata kat wardrobe. Supaya mudah untuk pencapaian kain baju :) Banyak ada kat rumah akak, almost setiap penjuru kerusi merah tu ada kembarnya hehehehehehe. Kira tips pendek tinggi gak ler ni.

IMG_0218

they both tau aku suka merah, kebetulan kot ada set untuk chrismast gift merah2 ni, aku tengok paperbag je aku dah melonjak sukaaaaaaaaaaaa. bila bukak dalam muahahahahha ada shimmer!! yes yes yes.

Harga ni mahal, pada aku ler. Kan kedainya baru bukak kat KLCC tu, memanglah meriah baunya tapi tu ler, sekali aku masuk kedai tu rasa macam, hem nantilah, tak de rasa penting lagi nak beli ni semua. Baik beli barang2 lain.

Tapi bila dapat ni hiks….suka suka.

Ni ai boleh share sama pakai ke?

Hoh tak boleh!!!

agaklah RD pun, ko kang bau bunga2 je pulak, pakai je set bau jantan ko tu udah.

IMG_0323

dan penutupnya hari ini, minggu lepas heboh dengan nama ZEESHAN. Ialah mana taknya nama anak aku ni kan unique, dan apabila Fouziah Ghaus announced her new baby boy is Muhammad Zeeshan, ramai betul orang msg aku, tag aku. Automatically bila depa tengok nama anak Poja, terus ingat nama anak aku hah.

Aku pun wassap gak kat akak ipar Poja (she is my bff, dah blogkan banyak kali pun bila tiap kali aku datang rumah depa or even depa datang rumah aku), kakaknya pun cakap kat Poja ni sama la ngan nama anak kawan akak…..Zeeshan!

Glamour ko dik, pasnih ramai le pakai nama Zeeshan yek :) . So untuk entry ni, dengan pakai seluar merah baru, dengan dapat hadiah merah2 wangi dan jugak dengan keglamouran nama Zeeshan. Yey.

Comment: 4