Birthday

Fren’s Birthday…

hey gang, let s stop talking bout that hot issues kejap yer. ai want to blog like my normal routine entries, the usual entries of course. the lalats issue will come and will go, datang dan pergi pusing roda pusing…spt dijangka.

yday i had my curry ayam’s lunch wt a fren, at santini again. the curry ayam dia sedaplah u, tp satu peha je dia bagi, lagi 2 ketul lak isi, kurang minat ai. my fren pun ordered the same, we are running out of time, i went down a bit late so does my fren gak datang lambat.

a birthday present from red’s family to my fren. happy birthday kawan!. this is a real fren. this fren knows my upside down, my problems, everything. a fren that i can count on….a fren yang x menyabo nak bukak adiah depan aku!

From the Flashing back entry that i posted in my old blog before…

I just wanna enjoy my moment wt my husband, my kids and my family. They are more important in my life than u being ‘lalat’ Specially the real ‘lalat’ and the Blog’s lalat.- the most gilarious person(s) in my blog. I dont trust any bestfrens, aku buang title ‘bestfrens’ since setaun dua yang lampau. So if someone mengaku yang i m her/his b/fren – manyak le ko nye perasan.

Comment: 9

Bloggers Pressies…

keropok untuk anak2, dan sebuah buku, ya waduh aku suka sangat buku2 macam ni.

terima kasih wahai adik farah

ha gelang redmummy.com ! macam lebih kurang dengan gelang tangan gegirl.

ai nak pakai bila ada big event..kena jaga memolek ni, jatuh diamond tu, berebut lak aku ngan gegirl kang!

oh makcik kecik tu agak jeles lah ye maknye ada lagi bapak panjang and besar gelang! masyallah, padanlah aku x leh bukak talinya, it s not gelang la weii!! tali hp ghupanya. daif piang ngong tol aku ni. :P

hiks…terima kasih juga pada adik hensem

oh tudung2 merah yang diberi oleh Farah

hadiah dari saya kepada redmummy.com

hiks..beli untuk diri sendiri, dan mungkin satu untuk anda

:)

sapa mau? masuk contest lah…nak nak?

Comment: 4

2 men in my life…

I dedicate this entry to my brother nun jauh di moscow. a very happy belated birthday wish, bukan akak terlupa tapi akak terlalu over excited to post this entry on Monday. jangan merajuk ye adik, shieda, ko pelempang je budak tu…kalo banyak sgt songeh.

so dear bro, macamanalah kau masa kekecik dulu, beginilah gamaknya, dok berkepit ngan mama kan…

Doctor Hannan, happy birthday and congratulations to both of you and Doctor Shieda for the flying colours in your exam, so proud of u 2.. :)

cepatlah balik wei….banyak benda nak anyam ni!

aku balik 5 min sebelum abang, was on the bed, lying around…penat.

dia balik je terus terkam aku busuk2 pun atas katil, aku gomol gak lah dia. anak aku sendiri kan…

muka dia ada macam sopak putih sket, gamaknya kat sekolah berpeluh terus basuh ngan air, ha ko lately ni aku pasan ada lah satu 2 tampuk putih kat pipi dia, kecik jer tp still leh nampak kalo ko telek belek…

ada ubat ke nak ilangkan…?? anyone knows, tips?

Comment: 16

Padini…

Sirman (he finally updated his blog!!!) asked what i need for my birthday present. frankly speaking, ai donno. i have everything, i mean, aku sudah ada benda asas. benda2 yang kehendak tu like all branded stuff, all crazy shopping maknek segala mmglah ai x de. tp at least saya tidak kemaruk nakkan hapa2. so he gave me few thousands, sukatik aku lah nak buat apa. ikut gila, aku beli je hbag ferragamo yang ngah big sales tu, tp wuiii x nak lah. sayang duit.i m not that level yet. wt bapak ribu raban beli hbag, aku boleh beli 18 ribu cheap hbags :)

so i tot to get new gold jewelleries from habib, tomei oh poh kong. emas!! bapak la mahal skang harga emas. pass. last2 ai put aside some of the cash in my other saving banks, and jalan2, kalau minat aku beli.saya punya barang kemas kan sudah kena curik dulu, umah aku kena pecah masuk masa bulan puasa. abih semua brg kemas gone.

since then, aku dah x de brg kemas, for gegirl je lah yang ada, tetiap taun aku tukarkan baru for her.

from Padini

so saya pun pergi ke Edmunser. Tu lah yang aku menyampah, kalau dah tau nak beli, beli je lah dulu. jangan main agak2. by this time aku datang. dah takde beg merah tu. Edmunser cakap, aritu ada ramai sgt org arab datang, abih depa borong segala macam hbags. hemm….

ok take a walk, no shopping intention. masuk Padini. cheap hbag, brown colour. dont want to think twice, terus aku rembat. kang luka lg hatiku macam edmunser hbag tu.

rasanya awal2 taun aku berazam nak kurangkan shopping, kira oklah kan. wt my nnang income, i can slot that money for our long or short travel, or even for my shopping.

apa yang buat aku gembira bershopping is when people is struggling paying wt credit cards, i got to pay wt my own cash. at the end of the month, i stay peace, while others, got tingtong bell. ada aku tengok member2 yang sengsara soping cam nak rak, tengah cukup bulan beli hebat, so bila bill sampai, ternganga mulut.

anw, my light brown jacket is from nichi…cheap one. dark brown sleveless is from mango 30 hinggit jer, light brown skirt is from Crescendo, cheap shoes is from bangsar. hbag is from Balenciaga Spore. mix and match.

Dah macam fesyen designer ni pehal lak kan…ntah, saje suke2 nak tok tok…

New brown Padini hbag, nxt wk lah kot aku pakai ye. this wk is the black B’s turn. aku x kisah lah apa brand pun, kita kan ukur2 baju kat skirt baju kita sendiri. at the end of the day duit kita, duit income nuffnang kita, duit gaji kita, duit berkat kita. bukan duit org.

**selepas ini ada satu special entry of Friso Gold 2. that entry will be on top of the page till Monday morning, new entries tetap ada tapi kat bawah entry Friso Gold yeah. I have to put the Friso Gold 2′s entry coz that is paid advertisement, my agreement wt Nuffnang and client.**

Comment: 12

Bang Boom…

ms chocho is so happy wt her new red belt…

aku ni dah kelam kabut lah nak menyusun gambo for each events. ada yang dr fon ni, fon tu fon member lagi..x sume bley ditempek but kena gak break it up and posting kat sini.

our lunch kat food court macam biasa lor. aku terbayang2 lagi asam pedas gerai kat depan BSN, tapi duh, dengan kasut tinggi pikir panjang lah kan. ayam kurma, kari ayam, asam pedas mmg pojaan hatikuuuuuuu…siput sedut, paru, perkhhhhh!

do you know that metrojaya is having big sales for cosmetics and fragrances today and tomorrow from 10am to 7pm kat Menara Hap Seng (Formerly Mui Plaza) Jalan P Ramlee. Kawan2 aku dok pujuk aku pergi, tp ai cant. aku takut dah pergi thari, balik terlajak2. cannot lah. so they hv gone after work without me today, aku kirim duit, tengok apa depa bawakkan esok. hiks….

i mmsed this photo to my husband.

dia balas…

tapi ngan gambo bawah ni…

….bayo saman gitu…

korang tau bape saman dia? ….. ai x yah cakap lah, ngamuk laki aku kang

jadilah pemandu berhemah :)

eh eh…ada update pasal saman kat blog dia lah !

Comment: 8