Camera

Tekan Komen Button…

img06239

boleh tak aku buat citer lagik pasal kes amik gambo di premis halal dan tidak halal….maksud halal tu yang orang bagik, yang x bagi tu ko kenalah simpan camera ko cecepat. ini satu premis yang mesra pengguna, yang bagik customer nya click click gambo. mbe lah aku ni customer so depa x marah kot, coz dah kompem aku amik barang depa kan. that s one thing for sure. tp yang Aura Ngeri tu pun aku dah tentu nak buat massage depa pun kena taram gak iskkk iskk iskk.

img06241

salesgirl tu pun x kisah, depan2 mata dia aku snap gambo, apa barang nak bising dia pun dah jumpa banyak makhluk degil cam aku kot..or mbe polisi premis sykt dia x kisah langsung pasal amik2 gambo nih kan. selingan untuk sambungan cerita susah senang mengambil gambor for blog….

anw aku pi bodyshop lah, redeemed voucher arituh, kan dah 3 ari working days depa suh mai turun. saje je aku dok dalam bshop tuh gatai2 tengok amende yang ada, pakai eyeshadow depa….saje menerai2 sana sini sinum gitu…n assistant tuh pun x kisah je gambo amik kat sini. So aura Sngeri, ko janganlah kekecoh lelebih kay.

img06244

ni gambo rela ai hahahaha sangat sopan di rumah sendiri (ater sejak danial dok datang umah aku ari2 mengaji kan, pak dia sokmo anto) so aku camdok umah kena sopan2 gitu till dia dah balik….tp kan baju tidur aku pakai tuh very the biasa jer, supposedly utk anak buah aku tp sbb aku ni ala2 kocik orangnya kan, so aku yang dpt coz itu makpak aji belikan kat mekah. baju tidur pun byk jual kat mekah nun oi…tp ada gak baju2 barang2nya product dari cina, us, iskk…camne tuh…

apart of that kan, saya dah kotakan janji jwb komen2 korang hehehehe…baru rasakan gila banyak komens dari pelbagai entry gitu. sib baik lah ada ‘reply’ button kat each comments. kalo dibuat cam bspot, hahahahah, poning lagi pala eden.

Menjawab komen2 korang tu best tp cam BMM yang kita khas utk orang yang bertanya aku x jwblah sangat coz itu contoh utk si kura-kura kan. but aku nyampuk lah jugak kalo ada yang berkenaan. and mostly comments kamu tuh aku jawab memalam, after 10ish pm gitu :)

mekasih kerana bagi saya peluang berinteraksi sama kamu :) tapi tulih2 tu agak2 lah kan, janganlah letak komen macam nak menyindir cam mulut kurang ajar je pulak. aku so far sejak kes police tuh mmg x delah dpt dah yang biadab bagai tp ada jugak yang macam nak menyindir tu ada lah, aku approve kan jer comment depa2 nih. tp agak pelik jugaklah bila mulut ko cenggitu kan, bg komen camtuh, sedangkan ko bukan subject yang aku cakapkan tapi ko pulak over meroyan kat aku, bukan kat subject tuh iskk…. ko paham tak apa aku cakap nih…?

Balik pada komen bila jawab komen, kena pakai lappy sirman dan duduk cam kat atas tuh, kasi support sumer belakang badan, kalo idak makin sakit tengkuk wooo….so jadi, duty jawab komen memalam yer…esemen pun memalam gak. entries pun memalam gak. sume malam…

camne le eye bag aku x lobam!

heheehehhehehuuuuuuuuu………..

Comment: 38

Susah senang mengambil gambar for blog

img_5138

cantik tak rantai labuh Puff Daddy gegirl? aku panggil rantai Mr T ehehhehehehe. itu rantai arr…sudah lebih 10 taun usianya, masa zaman2 kita pakai baju kurung ngan rantai2 style gitu lah, mengelip2 but it s not gold. ni aksesori dipakai di tpt kerja mahupun di kenduri kawin. aku dah wakafkan rantai2 yang aku x bekenan nak pakai kat budak kecik nih, with her selamba rock, dia sarung n bergaya kat Q Bistro.

Bebalik makan kat Q Bistro, 2 reasons kali nih:

first nya … sirman nak makan mamak :)

Keduanya ….pasal aku perlu mengambil 2 gambar for my assignments. subject dan tempat  dedua berdekatan ngan Q Bistro. Satu berjaya tiptop, since aku amik di luar kawasan ‘subject’ ehehehehhe (almaklumlah kan dah semenjak kena maki kena lock kat Suara Bangsat @ AURA Ngeri tuh kan (naruto, akak pinjam words Ngeri hehehehe), so kita kena lagi berhati2 lah). Satu lagi subject aku gagal….memang aku akan mintak izin tapi subject yang ke2 tuh degil, alasan yang sama ‘NO NO PHOTOS HERE’ apek ni kemut arrr. Jadi aku blah, aku tanya nicely, dia jawab nicely…dedua puas hati takde sakit bengkak senyonyong.

asalkan dia tak lock kunci aku dalam kedai dia, sudah cukup bagus :)

Memang kita tak boleh nak paksa orang bagi kita amik gambar jualan depa, wpun kita berniat ikhlas untuk mempromosi, tapi nak wat gano, pemahaman dan konsep business kedai kat msia or mbe seluruh dunia ‘mengambil gambar di dalam premis kami adalah dilarang!’

aku cukuplah x suka buat iklan dengan gambo2 yang dari web, ai need real photo, with real manusia nya model dari redmummy.com either aku sendiri or anak beranak aku. so project nih aku kena buat lagik kat tpt lain…aku sebab dah biasa menda2 gini, aku akan buat di tpt ‘busy’…hiksss. saya akan carik jalan, jangan riso…dah biasa.

kesusahan dan payahnya mengambil gambar apabila memblogging. udahlah aku paling tak suka bercerita kalau x dak gambar…kira ada gambar lebih bonus and attraction lah dalam sesatu entry. Tapi betullah, bertaun jadi blogger tetap, itu Aura Ngeri adalah satu pengalaman paling nyahpahitpetaka7!!!

**update sket lah pompuan korina giant dari Aura Ngeri Bandar Sri Permaisuri dalam entry nih tak sudah2 dia nak mengaco member aku ni dengan harapan member aku akan mendengar cerita version dia pulak dan hoping member aku menjaja kan mulut kot. si kornia giant tuh tak mengaku dia locked aku,dia tak mengaku dia unjuk2 hp ke muka aku suh paksa aku cakap ngan boss dia. Moralnya kan korina, napa ko x taram aku ni ha, u ve got my blog add, my mobile no, motif ko apa la nih? Hoi! udah-udahlah tu, jangan ko kaco kawan aku tuh. Aku assume that she is reading my blog and this entry, engko sungguhlah pompuan paling gila, awat pi lock customer? ko dah mereng kot ye pun takut aku ni spy kat memana beauty centre.

Jadikan pengalaman sAURA aku tuh sebagai modal blogging korang gak, nak amik gambo sila pastikan ‘anda tidak dikunci’ hiksss

img_5155

sedang kami melalui BTR, ahad kan..cam biaso ler nak melawat mak aku nak pi nganto barang bebudak nih, ha cantik baik jer keter honda tuh parking menjunam…alo bang, lesen mandu terbang ke?  2 keter accidents, yang nih sungguh kaw2 cantik dia landing kat stesyen minyak BHP tuh, alangkan tak terbang lagik jauh, ada gak plak terbakar petrol station tuh…

img_5156

close up gambo beso untuk gang redmummy.com tengok. tah camne lah depa accident, idok le teman ketahuan. ini jugak gambar for blogging, very easy lagipun subject2 nih sume di lokasi awam, tak dak sapa leh ‘kunci’ ko hikss. sambil sirman driving, boleh dia berenti kejap untuk snap the photos. Pandai dah dia, modal2 entry aku gitu kan…specially untuk subject susah senang mengambil gambar for blogging

img_5157

keter ni pulak mangsa ke dua yang accident ngan keter terbang tuh…sirman gegas campak camera kat aku untuk aku lak snap for left  shot. anak2 masa ni ngah jakun tengok kiri kanan, ater 2 keter accident kan…but the best part, abih je aku click snap camera, the white shirt man tuh, ngan blue shirt tuh, dedua dok pandang kamera kan with their smiling face dengan kuat nya cakap sambil bagi Peace fingers ‘SAY CHEESEEEEEEEEEEEEEEEEEE’ ….wah aku suka subject2 gini, very the sporting abang2 wpun ntah2 keter korang yang berdebush berlanggar tuh. Itu subject kita yang easy going, yang tak kisah apabila camera aku berkelip2 kat depa.

Sebenarnya, sejarah aku mengambil gambar banyak jugak aku tak ceritakan, tapi cam aku cakaplah the worst part was the sAURAbangsat, itu sungguhlah mempercepatkan degupan jantung aku. ada jugak kenangan2 lain waktu aku amik gambo, kena marah, kena tegur kena jeling kena diekori dek salesgirl coz depa suspect aku dah snap satu gambo barang depa, eh macam2 kenangan dan cerita sejarah redmummy bila nak amik gambar untuk hasil memblog.

tapi apapun lah kan, walau teruk camne dan pengalaman yang datang, saya tetap akan terus buat kerojer click click flash camera…. :)

Comment: 45

Not Candid…

pagi jemaat, abang pun dah pi sekolah aku ngah sibuk bersiap ni lah dia suh senyum pandang camera, lama lak tuh nak tunggu snapnya…

gegirl kan suka mengemas, so ni lah kemasan yang x kemas langsung dilangsaikannya tiap kali dia dok meja make up mak nyer…

her hobby lah, sambil2 dia main nih dia mengomel menyanyi ….

Comment: 22

Kekaca Sirman…

dia mula dah kemaruk ngamik gambo sana sini ngan menatang tuh…wuihai. sampai aku ngah buat keje umah pun dia nak snap2, kalo idak kamera kecik ai 2 tuh nan ado nak dibelekteleknya tau!

Comment: 33

For Anugerah Skrin…

redmummy.com has just got a DSLR but not for a permanent use lah, temporary use from one of our ads, tq mr sony :) cuba trial guna gitu. nak beli mahal lah, not in our redmummy’s budget yet.

being me yang malas nak godek, sirman pun mulalah pangai menyenap sana sini…

baring atas katil tuh sbb nak ngamik gambo kipas yang sakan berputar. berkilat2 macam baru beli je kan, nampak nau lah fifin menyental dengan begitu bagus sekali. sayanggg fifin.

banyak gambo gegirl lah dia ngamik but aku letak satu ni je lah

red corner

red mandarin

ohhh rerupanya pas mengaji korang main PS2 yer….mentang2 PSP kena sorok!

the special shoot from the sony will be used for this coming weekend, insyallah…

nak tengok gambo cecantikkan? ha kenalah tunggu yer…

ai got 2 big projects and events lah you minggu nih. both tuh for my family and blog event gak.comes to blog means for you all gak.

ha ye lah…ai m gonna be at Anugerah Skrin tomorrow to make a review and preview ke hapa bagai, nanti aku tempek kan lam blog.

tapi aku datang bukan as an artist plak, korang jangan ingat aku artis kay, x de maknanya aku datang nak amik anugerah dari si pasah sendal mahupun Sememeh tuh…aku datang as blogger, celebrity blogger ke hapa ke ikut korang lah, aku dapat slot for tomorrow, evey my card pun under the PRESS group.

dah jadi reporter blogger lah pulakkan…

Comment: 48