Camera

Model-model Sirman…

IMG_0141 IMG_0140

bersilat abang adik…

IMG_0157

IMG_0156

kemudiannya menangis…ater ko mana leh kena sket, tak kena pun menyentap, dah kena sket kompem melalak. bintang ayo mato…

IMG_0138 IMG_0137IMG_0139 IMG_0135 IMG_0133

bersilat sorang2….

abangnya dah lari masuk main ngan kitty :)

IMG_0117

walau ada kitty, Cacha tetap kesayangan abang…

IMG_0116

sampai kini gegirl masih belum berani memegang Cacha…tp kitty ko berani pulakkan!

IMG_0118

asyik sama tonton cartoon

IMG_0115 IMG_0113 IMG_0112

dengan abang melayan kitty and Cacha…adiknya leka dengan cartoon, aku budget masa ni mesti dia ngah layan itu emm….fav cartoon dia, ke main asyik kau kan…

IMG_0050

kan betul, abang dok membelek kitty….

IMG_0052 IMG_0053

best nau ke dik tengok cartoon tuh….sirman nih time aku ada tak nak plak dia snap gambo aku canggih2 cenggini tauu! time aku keje le dia modelkan budak2 nih…

IMG_0054

He s gone, sudah pulang ke pangkuan keluarga sendiri….

IMG_0059 IMG_0060

kasih abang to kitty, ke jubin sama dilanding :)

IMG_0081

takpelah bang, satu hari satu ketika, insyallah u gonna have one too…

those yang punya kucing jinak, jika ingin aku jagakan waktu kamu berpergian, insyallah boleh aku jaga sehingga aku dpt kucing sendiri. to the family of kitty, kalau tuan ko nak berjalan lagik, jemputlah ko datang ke rumah yer…

u are most welcomed to our red family, bila2 masa sahaja…

Comment: 18

I m gonna miss the kitty…

IMG11987

dengan ekon sejuk dalam bilik, haruslah berselubung…

sebagaimana saya melayan kucing2 lama, beginilah jugak kucing ini saya sayangi. kucing yang akan datang juga akan saya belai di dalam kendonganku…

fyi, waktu ni kami memang bertiga tidur sama kitty, so sorang2 sirman angkut bawak bilik memasing…n bila sirman dah nak tidur, kitty pun diangkutnya anto semula ke cage.

for 8 taun sirman kupujuk untuk membela kucing, akhirnya berjaya jugak setelah kugosok ‘keperluan kehendak dan demi kepentingan RM jugak’

….bila tangan gatal memetik

RM said…ingat ye, tu for 3 years birthday present :)

**SIY’s contest  is launched on Monday, stay tune!

Comment: 5

To Mines for Abah…

IMG_9912

aku dah uploaded these photos since weekend tp aku lupa plak ada entry nih lom buat. even dah wed, let s have a look lah yer. nak typing mmg malas tp bila kenangkan susah payahnya aku mengupload gambar, haruslah aku gigih gak menaip.

after liza’s bday party, aku n the red family went to Mines, odw back to Cheras jer kan. for one reason. carik Nokia handphone for pak aji.

tp biasalah aku

carik satu menda

boleh 10 kedai aku nak menyinggah :)

IMG_9911

tu tak campur lg ngan persinggahan anak2

asal nampak kedai toys jer

muka memasing ke main

abang n adik menebeng jer ‘mummyyyyyyyy….’

ater tanya daddy, bapak suh tanya mak

mak nya kompem ler no no no semedang

tp mlm tu aku jwb molek sket lah

‘nanti mummy think first’

and memasing ‘abang, mummy think first bang, mesti kita dpt toys’

IMG_9914

manalah tak makan ati

asal masuk mall ngendeng nak toys

so bagik chancelah

ada jual 3 for 10hinggit

yg baling2 melekat kat lantai tu

tah hape namanya…

nyampah tol aku menda tuh

IMG_9899IMG_9898IMG_9896

tu depa dok main sakan lah tuh…

masuk ari kedua

senyap2 aku amik 2 of the toys tu

buang lam dustbin

siap aku sorok2 celah rubbish

tak nak depa carik and jumpa

IMG_9916

tp yang tikus ni

aku gagal plak nak buang

ada je abang melekat ngan menda nih

tiap kali dia main

aku sergah suh basuh lu

eiiii

dahlah tikus melekat2 lak tu kat lantai

IMG_9901IMG_9902

handphones kat mines jual kat 4th floor

bukan tak leh naik lift

nak gak pusing every floors kan

eh kat sini ada jual pakaian dalam

but aku tak tau lah ada lg idak

dulu aku sokmo pi situ

dah seejak keje kat klcc

beli kat klcc jer lah

IMG_9895IMG_9900IMG_9897

ramai gak korang yang bagi tips utk make up remover etcs

ada yang suh beli kat elianto ni ha

aku punyalah kulu kilir nampak cosmetics nih tp tak penah tau kebagusannya

so aku pusing2 je tengok

didnt get any pun wpun make up remover

coz ai have bought Shu and Biore already, but yet to reach me due to time factor, later to blog once it s in my hand. aku kena review dulu menda tuh…

so aku pass Elianto, kat JJ Maluri pun ada gak branch Elianto nih

any users from Elianto kat sini?

IMG_9887

IMG_9886 IMG_9885IMG_9893IMG_9892IMG_9891IMG_9890

we are adopting a baby kitten, soon :)

ai have reached to an agreement with the owner already. not the one yang aku suh korang sponsor tuh…this one from my super loyal reader. it s all from the blog, RM is helping me a lot. the kitty is now ngah breastfeeding, aku sendiri tak visit the kitty yet, a surprise. aku tak tau apa kaler malernya, but what ai know kalau pun jantan betina, namanya will be Reddy.

saya membela kucing semenjak saya kecil baya2 anak2 aku lagi. aku tidur pun dengan kucing. pindah randah pun bawak kucing. dalam my family, aku lah pencinta tegar kucing.

ai was the Kelab Kucing Malaysia’s committee, many years ago. one day nanti aku snapkan gambar2 aku sama my 2 late persians, itulah kenangan terakhir aku membela kucing. 8 tahun lampau. lama dah…

8 taun menunggu approval from sirman to get a kitty, alhamdulillah…

we are getting one, mbe 2??? :)

IMG_9910

last final photo for u…..

boleh ngah jalan2 dia selamba masuk kedai nih, menyelinap di balik patung2 tuh, and selamba berdiri. bapaknya tak perasan aku panggil sirman, terus sirman snap gambo. dia berdiri ke main lama ingat bapaknya tau dia nak ngamik gambo.

lawak la ko dak kecik. kot ye pun nak ngamik gambo ngan fav patung pun, bagilah laungan salam….

so itu gambar sikit from the Mines visit. padahal tajuk ke mines utk abah, pak aji. yes waktu di Nokia’s shop, tak bergambar langsung punnn…

makan pun kami kat sini, quick dinner. ok lah mines tuh…lama tol gak tak pi sana, tp parking hazab adoiyai. abih ke ujung dalam bawah2 tanah kitorg parking. tah bape tingkat le mines tu cucuk tanah nak buat parking yer. hehehhehehe..

Comment: 14

Sejarah Hari Ini…!

img10942

actually kan aku takut nak letak entry nih, takut kang ‘ler asik dpt adiah jer lah RM nih’ . tp kalo aku tak letak, oarng tak tau. bukan sebab nak bagi tau orang yang aku dpt adiah. tp aku nya prinsip, orang bagi adiah, aku blogkan, so dptlah sket2 promotion lam RM kan.

x kan yang bisness je nak promotion lam nih

yang tak berbisnes takkan tak dpt kan…yang berbusiness tuh mestilah nak suh aku highlight depa nya blog url sume bagai, but for those yang kasi2 adiah nih, mestilah aku nak bagi promotion a bit too wpun depa tak kisah aku blogkan pun. tp aku kisah!

ceceh nya menceceh, tu 2 pasang kaos kaki jempol jakarta lagik u….heheheheh

utk mak ajah. actually mak ajah ada stokin2 nih but bolehlah buat tetambah. mekasih Gina Manan dari mak ajah. Mom is leaving for her umrah again, next week with my dad and my 2nd brother.

img10943

the 2 photographer bookes/magazines for Sirman. eloklah pun, dah tau amateur in camera, silalah pergi belajar bagai, ni barang dah ada, nak buat experiment jarang sekali. tp dah bising nak mintak lens pepanjang! dulu bising tak de camera godang, ni bila dah ada, leka gak. dah hint2 nak lens yang memahal plak.

Ai hardly see him studying and holding the camera bagak tuh, except bila kita nak pi blog job, tu lah aku agak sedih2 tang tuh…

n ai m dumb with thousands of assignments and entries too…yet :(

img10961

n ai finally beli gak itu envelope2 for the one yang ada anto souvenirs for RM and family. sebab nya aku suka pakai padded envelope gini. wpun barang yang aku anto tu idaklah mudah pecah pun tp suka gak lah. dari dulu lg kalo anto post laju ke post lembab ke, normal post ke, envelope ni lah yang aku berkenankan. harganya a bit expensive, hok biasa ni pun 3.90 kalo beli 10 dah berapa. dulu aku beli yang besonya size lagik mahal lah. tp ni ler padded envelope yang paling best aku rasa,jual kat kinokuniya.

kedai lain gua tak tau harganya. mls nak survey.

img10962

see dalamnya…ha ni dpt dek gegirl,suka dia main letup2 mendalah tuh…

img10963

n malang tak malangnya, syoklah korang dapat envelope with expensive stamps! stamp patutnya 2 inggit jer tp aku post sampai berlebih2. over kaya stamp lah pulokkan. adalah behind the scene yang aku tertempek stamp ke main banyak, mls lah nak cite type kat sini. tp hasilnya mmg aku dah terover letak stamps.

ai rugi RM24 yer! huhhhh aii….

so to the 4 of you, check out your postbox!!

yang lelain nak? nantilah….

ex-gratia aku nih bila nak masuk dar….. :(

Comment: 6

Gimnastik for Gegirl, Click2 for Abang

IMG_8271

panas? mau tak panas! lam hall nih ekon tak pasang kipas tak pasang! bukan takde, memang tak boleh pasang. pintu pun semua kena katup rapat…

IMG_8264

sebabnya ni ha, ada badminton training tetiap kali clash ngan gimnastic gegirl, x de choice lah, budak2 gimnastic sian tau, asal buat training jer, berpanas berkuap…adoiyaii!

IMG_8305

petang ahad tuh pas je abih maybelline, aku mencabut anak beranak lari amik depa and bawak ke kelas nih

IMG_8329

punya nak cepat, sampai kasut gimnas dia pun tertinggal…eii tak malu dia sorang jer x pakai kasut

IMG_8334

IMG_8337

IMG_8355

IMG_8409

IMG_8421

kasi korang puas tengok gambar cecantik sket arinih…

IMG_8387

melopong mak paknya…eh maknya jerr

IMG_8378

IMG_8380

ahah! makpak dok rehat, sebab sirman sudah ada junior photographer in the house

IMG10402 IMG10403

steadylah ko bang!

IMG10391IMG10393IMG10395IMG10399IMG10400 IMG10405 IMG10406 IMG10404

semua gambar gegirl, si adik, adalah hasil si abang…

ai really forgot to bring my badminton set, kalo idak boleh gak kitorg main badminton sesama lam nih. sebab abang cepat bosan, sirman bagiklah chance dia amik gambo si adik…

n abang adalah sangat seronok dapat nyenap gambo adik nyor.

macam dah boleh buat 2 lagik blog…

redAbang.com (nak ke abang red kaler, dia tu pencinta biru, eh abang, jangan durhaka cakap mak)

and

redGegirl.com

heheheheehhee!

let them open it by themselves lah….or mbe depa akan sambung the redmummy.com bila maknya dah pencen blogging. who knows…

redDaddy tak yah aaa…yang ado pun suam2 kuku blognya.

Comment: 13