Camera

Photography Courses pls…

he has everything, ada complete dslr camera set.

ada flash kelip2

ada lens zoom jauh dekat

ada apa2 lagi tah lah, gua pocitau

but satu dia takde lagi, the expertise on the photography shoot.

aku adalah dengan ini, terpaksa invest lagi untuk his photography class. btw he is not taking any kahwin tunang nya shoot or project or apa2 yang korang nak suh dia plak amik gambo. he is only working as a photographer for RM. biarpun accessories camera dia ke main hebat kalah prof photog kan…

IMG17564

so adalah dengan ini, again ayat kena ulang…hahahahha

i need to enroll him to any photography  course, yang ada kelas memalam ke,weekend ke (masaklah pulak kalo weekend kang kalo aku ada blog jog, camne dia nak lari sana sini 2 tempat).

so sapa tau course2 tersebut? do let me know.

benda gini pun laki aku malas nak surf lah, camne aku tak hangin. nak tu nak nih pandai, tp simpan peram camera napa?? kalo jalan2, aku kena pasak kat telinga dia ‘amik gambo amik gambo pls’

pagi ni nak pi cover event

pagi ni gak baru dia bukak gadget camera dia!

makan dalam je aku tengok!! at least handbag memahal aku nih, pakai jugak ari2, berguna lah jugak hasilnya. ni camera dahlah pakai masa covering event jer, takkan lah nak biar terperap je hasilnya takdak jugak.

tu pasal beli handbag lagi pekdah, beli camera pakai bila perlu jer, once a week pun tak tentu. hbag aku dah tentu tetiap ari pakai!

Comment: 23

A liability to me, an asset to him…

IMG_8661

i donno

for me any photos look the same :)

this is a sample of one photo from Sirman’s new lens speedlight flash. yang menatang kat atas2 dslr tuh lah…

IMG_8669

ai had promised a birthday present for Sirman, a watch and a wallet. but he changed his mind! dia nak lens flash kelip2 tuh…ok let s go and buy terus coz we have plenty of time last whole week, cuti raya katanya kan.

at first i tot the budget should be less than 1.5k, or mbe 1.3k is the best lah ahahahhaha! kedekut kay.

IMG_8662

but the number goes up and up

dari satu lens

amik macam2 lagi benda

amboi Sirman!!!

aku ngah baca buku Rich Dad Poor Dad so aku sangat2 menjaga financial la nih. if it s not necessary to buy, dont buy! save the money. beli handbag tak per, itu asset haahhahahaha.

ok itu satu parenting tips gak nak bagitau korang.

kenapa handbag adalah asset, i ll reveal it later.

IMG_8692

makan is not an asset

not a liability too

itu adalah keperluan. tp kalau makan melampau2 tak ingat orang belakang main orderrrrrrrr jer. itu a waste namanya!

IMG17441

hari tu nya camera, aku ingatkan adiah bday/anniversary for 4 years, but since i bought so many designer handbags, the rule changes by Sirman. damn it!

n he paw me for the advanced birthday gift, kaw kaw!

You are taking photos for redmummy.com, not for the side income, why do u need expensive lens?

and why do you need the expensive handbags then?

aaaaaaaaa makan dalam gua!!

IMG_8679

n i end up paying RM2000 to Uncle Tokey Camera!! that s why i said, the DSLR camera plus the accessories are the liabilities to me.

Sebenarnya, expensive designer handbags bukan liabilities yer, ramai orang salah paham. Itu adalah asset, tapi aku simpan the lovely comments on that, till the next story line.

Tak cantik gak gambar2 advertorial event aku, siap kau Sirman!

Comment: 16

Girls love camera!

IMG15574 IMG15571IMG15572IMG15575 IMG15583

rakaman rakaman sebabak  camne sukanya gegirl mengamik gambo, samo ler tuh ngan mak nyor yer.you can see lah abang buat dek jer. we were out for my tasks over the weekend. ni tak nampak gelap sunburn nya, kalo hangpa tengok in reality, sungguh giler tan aaa.

IMG15581IMG15582

simple entry ye malam nih

was out whole day monday for covering an event, slowly aku semakin penuh wt blog job, sampai udah bape kali kena take annual leave from my permanent job.

aku cuma moderate je komen korang tp tekejut den bila entry tu yang tu tu tuh iskk punyalah ramai mentarbiah.

bayangkan sabtu ahad biasanya aku nya entries 3,4 perday sabtu ahad, satu hapa komen susah nak dapat sometimes but for that one wah korang…..

ai did that entry not really meant for myself, but to back up a fren, Zaleha. following to that entry will soon out another protected entry. Udah2 kay, tamo riuh2 dah, nak riuh pi kat that entry tau, not this entry. seriau aku tengok komen2 korang very the ganas2 wooooo!

Comment: 26

Warna Warni Reddy

IMG_1930 IMG_1934 IMG_1935 IMG_1937 IMG_1938

IMG_1951 IMG_1952 IMG_1956 IMG_1958 IMG_1959 IMG_1960 IMG_1962

udahlah tak suka dipeluk…

kalo panjat katil, kat hujung katil tu lah dia suka melanding, the same spot

bertubi2 sirman snap gambo dia, buat dekkkkkkkkkkkkk jer.

waktu ni cik reddy adalah sangat mendung tak bererti hujan, mungkin dia rasa bersalah kerana membuat cubaan untuk mengNGAP cacha…hingga bikin Abang sedih pilu. hingga Cacha hilang nyawa…wuiii.

Lek ler Reddy, kau dicipta memang untuk ngap binatang2 seperti cacha tuh…

too bad, cacha adalah kesayangan abang jugak.

Comment: 18

Kids special photos

IMG_0176

sayanglah gambar2 ni kalo tak dipost di blog oi….sbbnya gambo2 nih nak aku anto printing ntah lah bila masanya. so aku adaptasikan dalam blog, at least ada reference…

gambo nih waktu depa nampak ada anjing hahahaha ke main mengejar

n waktu depa kat umah mak mertua aku jemaat lepas…

IMG_0201

mengendap keter baru pakcik sedaranya….wui ado apo full tinted tuh..

ha pasan tak abang nya baju tu kan, aku beli kat langkawi, ada merah biru kuning tshirt tuh. aku pakai baju tuh, wpun utk size budak lelaki…

eh maknya pakai ok lah tak berapa longgar tp tang leher tercekik, ater leher utk baju bebudak kan…

so tiba masa utk turunkan kat abang…

baju mak ngan anak lelaki pun leh aku main sauk gak :)

IMG_0160

last month aku ada beli badminton set for kids, kat toys r us, satu pair harganya RM30. abih aku nya shuttle cock budak2 nih lenjan…tu gegirl sentap alahai, over la ko. kejap2 dia main badminton sama abang, tak pun ngan sepupunya…

but sirman cakap abang adalah rajin gilosss

halaman neneknya ada daun2 berguguran, abih dia sapu kemaskan…

thank you abang for being so nice rajin boy to nenek.

IMG_0276

semestinya si big yellow bear dia bawak kulu kilir…

dah pas maghrib nak masuk isya baru geti nak mandi. ater mak nya takda kan, ganas lah depa bermaharajalela, bapaknya membongkangggggggggg tak hengat!

IMG_0260

IMG_0258

neneknya rimas tengok rambut cucu tak bersikat…sib baik ado nenek nak sikatkan

ikut bapaknya, alah lantak korang lah, bukan mak korang ada sama, mak korang tak tau

tp gambar tidak boleh menipu yer sirman ehhehehee….

IMG_0264

dan bila dapat melekat ngan bapaknya tanpa ibunya, haruslah bodek ngan bapak nya macam2 kan, dapat tiup buih2 pun syokkkkkk! macam2 korang kan…

IMG00897

tapi gambar ni aku suker…kat kedai beskal, sblm balik umah nenek depa singgah anto beskal depa yang bermasalah. ada motor ni ruggednya, sapa le budak2 kecik yang makpaknya rajin belikan menda nih kan.

that s the kids photos untuk koleksi RM sendiri

kali terakhir aku anto printing gambo, last year kot

so emm, nak sort out kan pun dah makan ati

apatah lg nak pilih yg mana satu aaaaaaaaaaaaaa……..

Comment: 2