Cat

My late persians…

si kelabu yang gebu, letak atas carpet, orang boleh ingat dia ni pun sama carpet ke…

si kelabu pergi mengadap ilahi waktu aku mengandungkan abang dalam 3,4 bulan pregnancy. ai told u a story about that already. aku pulang dari kerja dia sudah tidak benyawa, aku meraung called sirman mintak pulang segera. Sirman was based in Singapore that time, terpaksalah pulang malam itu juga. malam tu jugak aku tidur bersama mayat si kelabu. esok paginya sirman tanam di kawasan rumah ibuku…

skang tpt kuburnya dah byk pokok yang rendang. abah aku ckp kucing mati pun nak meraung panggil laki yang jauh kerja tu balik :P

si putih yang montok

si putih tidak sihat, masa tu abang dah lahir. sementalah abang ada asma, so nak tak nak, org tua nasihatkan putih tak boleh dekat ngan abang. sedih nya hati..terpaksa lah hantar si putih ke SPCA. sejak dari hari aku hantar si putih aku x pernah melawatnya, kena cekal and kuatkan hati kalau tidak aku mesti nak ambil dia semula…

setakat masuk pertandingan kucing malaysia, pakaian beragam for them, segala mak nek contest semua aku dah buat, i was a member of Kelab Kucing Malaysia too…

cuma skang semangat makin membuak2 untuk membela kucing bila abang dah tunjukkan minat sayang pada kucing sesangat. mungkin masa aku ngandungkan dia, aku hidup dan sayang bersama kedua2 kucing ku kan..

i wish to pet one kitten, walau ada orang nak bagi pun, beli ke..ketua keluarga kami tetap tak mengizinkan. belum masanya lagi.

bih camner..

korang ada idea? hikss

pernah satu hari aku shopping kat nichii lama tu, ada kitten banyak sangat. aku dah berajat nak ngamik bawak balik, dah pegang pun sekor nak letak lam keter bila sirman nampak suruh letak semula. aisay… :(

Comment: 15

Cik Black datang lagi…

gila x handal kucing itam ni. dia leh datang umah aku, bau kuat woo..camne dia naik aku tak tau lah, ikut tangga kot. lauk pauk pun dah habis, so ada belen keropok lekor n nasi putih, ha tu je lah makanan yg aku leh serve. abang dah tidur masa ni, kalo idak sanggup dia meneman. dah kenyang…balik menonong la si blackie kan, bukan geti dia nak blah tq bagi salam pun.

gegirl tak berapa heran la ngan kucing. abang je yg mekak2 nak bela kucing…sian la cik itam ni, lapar tol dia. aku koyakkan2 keropok tu kekecik bg dia senang makan, ni kali ketiga tau dia datang. kali pertama aku layan angkut bawak naik atas. kali kedua masa fifin sorang2 kat umah dia datang, mati2 fifin takut ingatkan kucing jadian..hiks. bila aku explained baru lah pucat fifin ilang.

untuk peminat gegirl…sweet smile from her to you :)

nampak tak anak dara aku tu? aku tau lah sumenya merah, baju dia pun merah..gigi dia yg putih rambut itam tu melampo la x nampak kannnnnnnn……

Comment: 8

Mix Persian Cat…

p1040023.JPG

p1040040.JPG

p1040099.JPG

p1040037.JPG

a fren of my is selling his kitten, for RM600 – dewormed, immunisied and litter trained and very manja. His name is Thomas.

 

interested shoot email to alompakagogo@yahoo.com .

 

Comment: 12