Cat

Mom is potpeting…

lepas aku dah tembak bagi peluru power rangers kat dedua kenit tu, depa pun cam sedor diri kejap lah kan. lepas dah sedor diri mulalah lupa diri, si gegirl dok pujuk2 nak dok ngan aku, masa ni pun sirman baru abih isikan minyak my car…and she beria nak ngamik gambo sendiri. sungguh2 la dia ngamik, banyak gak dia amik sampai abang yang kat belakang sound ‘silaulahhhhhhhhh!!!’

n jumpa cik itam lam lift..sian lah dia. macam dia dah sakit sangat. ajak balik umah pun dia x nak. dia dok je lam lift. mungkin dah uzur sangat kot….

oh malam tadi sesiap semua laju je salin baju basuh kaki muka segala, angkat baju memasing simpan memolek. maklumlah kan baru pas kena leteiaq ngan mak merah. aku jaranglah berleter dus dus dus panjang2. tp sekali aku lectured, tetiga dok kematu jer, sbb sorang yang kena leter, sekali 3 akan kena. takdak pilih kasih. dari a nya benda kecik alam, sampai ke z nya besar zarah.

big hug for 3 of them! ai love them for the rest of my life.

Comment: 8

Cats Kitten Kucing…

these top 2 kittens, pagi jemaat nya project aku ngan abang lah. actually project abang, dia yang snap gambo2 kitten atas ni, aku dok lam keter je. tup2 banyak lah pulak kitten kat VA, adalah kucing yang beranak x de org nak bela. sebab abang dah nak pi sek agama, kami tengok kejap2 jer lah.

si hitam yang pandai datang umah aku sendiri dulu tu, ni masa aku ngan sirman nak ke dinner dia dah mmg dok lam lift..sian itam, aku x de makanan pegang kat tangan, aku pun nak pi makan itam oi

lepas tu masa carik2 casing sirman yang jatuh, kami nampak kitten yang pagi tadi abang snap2 tu dilanggar dek keter, tejelepok je tepi jalan. alahai sedihnya. dah mati dah dia. so lepas amik kids, aku ajak abang pi ngamik kitten tu, kami berajat nak tanam lah. tapi carik punya carik, x de lak mayatnya. ada jiran tetangga aku dah settledkan kot.

bersepah2 lagi geng2 kucing kat parking…cam biasalah kan, asal abang mintak bela bawak ke umah, sirman geleng pala..not now. tunggu our new castle siap, insyallah umah atas tanah ni sedap sket nak bela. umah atas langit kita ni bang, dad ko takut kitten tu terjun ke bawah kot…

x pun kan bang, masa daddy pi his long overseas trip, kita cilok satu kucing ni bela..ha blink blink tetiba idea aku sudah maghi……!!!

Comment: 5

My late persians…

si kelabu yang gebu, letak atas carpet, orang boleh ingat dia ni pun sama carpet ke…

si kelabu pergi mengadap ilahi waktu aku mengandungkan abang dalam 3,4 bulan pregnancy. ai told u a story about that already. aku pulang dari kerja dia sudah tidak benyawa, aku meraung called sirman mintak pulang segera. Sirman was based in Singapore that time, terpaksalah pulang malam itu juga. malam tu jugak aku tidur bersama mayat si kelabu. esok paginya sirman tanam di kawasan rumah ibuku…

skang tpt kuburnya dah byk pokok yang rendang. abah aku ckp kucing mati pun nak meraung panggil laki yang jauh kerja tu balik :P

si putih yang montok

si putih tidak sihat, masa tu abang dah lahir. sementalah abang ada asma, so nak tak nak, org tua nasihatkan putih tak boleh dekat ngan abang. sedih nya hati..terpaksa lah hantar si putih ke SPCA. sejak dari hari aku hantar si putih aku x pernah melawatnya, kena cekal and kuatkan hati kalau tidak aku mesti nak ambil dia semula…

setakat masuk pertandingan kucing malaysia, pakaian beragam for them, segala mak nek contest semua aku dah buat, i was a member of Kelab Kucing Malaysia too…

cuma skang semangat makin membuak2 untuk membela kucing bila abang dah tunjukkan minat sayang pada kucing sesangat. mungkin masa aku ngandungkan dia, aku hidup dan sayang bersama kedua2 kucing ku kan..

i wish to pet one kitten, walau ada orang nak bagi pun, beli ke..ketua keluarga kami tetap tak mengizinkan. belum masanya lagi.

bih camner..

korang ada idea? hikss

pernah satu hari aku shopping kat nichii lama tu, ada kitten banyak sangat. aku dah berajat nak ngamik bawak balik, dah pegang pun sekor nak letak lam keter bila sirman nampak suruh letak semula. aisay… :(

Comment: 15

Cik Black datang lagi…

gila x handal kucing itam ni. dia leh datang umah aku, bau kuat woo..camne dia naik aku tak tau lah, ikut tangga kot. lauk pauk pun dah habis, so ada belen keropok lekor n nasi putih, ha tu je lah makanan yg aku leh serve. abang dah tidur masa ni, kalo idak sanggup dia meneman. dah kenyang…balik menonong la si blackie kan, bukan geti dia nak blah tq bagi salam pun.

gegirl tak berapa heran la ngan kucing. abang je yg mekak2 nak bela kucing…sian la cik itam ni, lapar tol dia. aku koyakkan2 keropok tu kekecik bg dia senang makan, ni kali ketiga tau dia datang. kali pertama aku layan angkut bawak naik atas. kali kedua masa fifin sorang2 kat umah dia datang, mati2 fifin takut ingatkan kucing jadian..hiks. bila aku explained baru lah pucat fifin ilang.

untuk peminat gegirl…sweet smile from her to you :)

nampak tak anak dara aku tu? aku tau lah sumenya merah, baju dia pun merah..gigi dia yg putih rambut itam tu melampo la x nampak kannnnnnnn……

Comment: 8

Mix Persian Cat…

p1040023.JPG

p1040040.JPG

p1040099.JPG

p1040037.JPG

a fren of my is selling his kitten, for RM600 – dewormed, immunisied and litter trained and very manja. His name is Thomas.

 

interested shoot email to alompakagogo@yahoo.com .

 

Comment: 12