Handbag

The Year End Sale in Malaysia…

IMG19088

Hey…last week i went to jalan2 with Leen, told ya bout it kan. so we stopped by at most of the famous and tak famous boutique pun ktiorg masuk. belasah jer aaa

skang aku dah confident masuk mana2, takde rasa culas and takut. compared than dulu. kita kena percayakan diri kita, takde nya diorg nak halau ko kuor cos diorg bukan tau pun isi poket ko kan. kering ke kontang ke berisi ker….

IMG19092

most of the boutiques of malls kat msia ni memang ngah on sale. YEAR END SALE!! apa lagilah kan. kalau ikut nasib, yang new item pun boleh dapat sale jugak. kalau nasib malang, apa yang ada tu jer lah yang korang leh sebat…

i just love to walk and see. tengok try tengok try.

no intention to buy…

IMG19093

This brand is Cole Haan. tak yah lah nak hide2. I have been dreaming to get one of the babies from CH. tapi aku kan kadang2 ada kalanya sangat kedekut. yes i can use the blogging money but it doesnt mean i can easily enjoy it sesangat, coz dalam RM kami adalah teamwork.

teamwork tu aku ngan Sirman. he also the provider of RM’s quality. korang ingat kalau pi cover event ngan gambar canggih from his DSLR tu bukankah dari camera nya jugak.

IMG19089

i like this red hot baby. looks big and bulky but still cantikk………. halahai. makin banyak merah yang aku tengok, makin banyak pulak pilihan yang ada.

kasut tinggi tu pun merah gak…emm comei. tak sanggup nak tanya harga. part kasut ni aku tak redha nak bayar memahal above than RM200. lesser than that aku boleh lagi. tp kalau dah sampai seribu utk kasut, hhahahaha koyak mak ngah.

image

That s not me, itu Leen holding and carrying the Furla, after less it goes down to RM800++ . was bout to take that Furla tapi it s not leather coz canvas. n it looks more casual.

tapi pedulik hapalah kan kalau dah mahal2, kalau ko pandang carry, pi bawak kerja pun muleh mar….

So that s bout it lah, a story bout the red handbag.

Which i didnt take and buy from Furla….

Comment: 15

Xmas gift for myself!

IMG19090

wui besonya kau gambar ni….

this is what happened bila berjalan2 ronggeng dengan the shopaholic lady, yang keje nya menyoping and mengumpul handbags.

leen kita window shopping je tau, jangan beli apa2 kay

tapi at the end abih je berjalan 2 jam, aku rasakan ayat kena tukar lah bila jalan dengan Leen nih. iskk….window shopping dia tak leh pakai aaa…

image

sirman – can i buy 1 handbag this month?

hari tu dah beli 2 kan via vshub?

that was oct, nov i didnt buy any, dec pun blom yet.

kena beli tetiap bulan ker?

they have 30% + 10% discounts ….

muka serdak2 kena kira cash…

image

Aku tak rasa galad pun cos Sirman controls my blogging money and kalau aku beli pun, modal pusingan akan tetap berpusing2 and still cover the income of blogging. lagipun, beli masa sale mar, bukan beli masa ngah harga mahal.

Tak lah mahal mana pun….tak caya tanya Leen. itupun dia cucuk suh amik tetiga, ko gila agaknya, amik 3 dah berapa…amik satu ni pun aku kuor duit menggigil-gigil…

Sirman is away in Pangkor now, so as a gift to myself yang kena tinggal dek laki n kena dok rumah with Abang and Gegirl…., i deserve a new handbag. wiwiiiiiiiiiiittttttttttt!

Comment: 24

Leha ke Fendi…

IMG18968

Oh Leha…

Leha yang membawa kontroversi di RM…

lupakah korang si Leha yang pakai LV bought from LV KLCC pastu ada mangkuk semaun tuduh kata Leha tipu mana ada harga LV gitu. wahh terus jadi kontroversi. sian Leha…

Leha skang pakai Fendi plak yer…

IMG18970

aaa nengok Leha bawak Ngah Merah masuk Fendi. ai pun pose cantik ngan hbag merah Fendi itu.

IMG18971

kak red ko skang pakai hbag ke main yer

plotak ko, aku masuk je lah butik tp aku tak beli lah, aku amik gambar jer le dol

yelah ko, ntah2 ko beli tp ko tak letak, mesti nya lah

takkk, aku tak beli, nanti ai beli ada orang sana maki orang sini marahhhhh you. so ai masuk je pose2 jiwang

bukan Leha cakap, tapi Ms Informer ku meraung2 dalam YM. isk korang nih, kalau aku beli, aku pakai and indirectly keluar jugak lam RM, tapi aku tak beli yang oiii…

dahlah laki aku pi report kat kawan2 dia…

bini aku nak beli Chanel RM10,400

tak ke tersembur air minum kawan2 ko tu. orang tak beli lah, eiii….

hidup biar berpada. RM10,400 baik aku bayar downpayment keter baru aku :)

Comment: 16

My dream which will never come true…

IMG18693

if i cannot buy, i will just try :)

the one that i dream so much dah abih jual. memanglah they dont carry so much in the boutique but the dream will not come true at all. Sirman buat aku sambal lah jugak kang. the price that i hold is RM11,700. but the one yang aku minat tapi dah abih, slightly smaller than in the photo is RM10,400.

so camne lah aku nak beli, baru bukak citer Chanel, Sirman dah zip mulut ai.

even to buy from Europe yang cheaper a bit than Msia pun i dont think Sirman bagi. he said twice ody.

IMG18695

i m not buying any new designer handbags anymore (at the moment as i speak hahahahahah) coz even nak pi holiday pun Sirman suh hold everything. we are building up an empire of other things…perkh cakap cam project besar gilerr. It s part of Project Redmummy. so i hope it s happening. i know in long term purposes, it will benefit the red family.

huhuuuuuuuuuuuuuuu! it s ok. i m partly agreed jugak. pikirkan long term, mak merah redha. so for those yang nak join club aku berenti sebentar membeli designer handbags, mbe utk few months or years, welcome to my club. kalau hbag yang less than RM1k tu bolehlah kot kot kot…but more than that, i cannot lor. n if i wanna buy, i have to use my own money from the permanent job, not from my blogging money anymore.

halahai…

so anw, isteri yang baik mendengar cakap suaminya (grrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!) yollah Sirman oi…!

Comment: 21

Yang murah Yang mahal!!

IMG18621

RM599!! mau beli? kem salam lah kalau aku nak beli. mungkin kalau earning aku bulan ni 50ribu, bolehlah aku beli. pejam mata jer. lawa mmglah lawa, stylo giler. but toooooooooooooo expensive for me. saya masih waras utk membeli baju yang mengikut ukuran badan saya sendiri yer…

IMG18620

ini handbag Zara yang RM145 itu. so budak2 FB, ini lah hbag nya. lawalah yo! simple but elegant. murah tuu!! ai hv no budget to buy. tak boleh nak beli dahh. kalau boleh nak je beli, tp tak boleh hahahahah. mbe aku nak belikan utk kawanku lah, her bday is comingggggggggggggg!!!

the handbag comes in black and brown colour, yg dark brown tu mmg cantik than black. for me lah yer.

IMG18622

kakakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!

hanya satu kakak ku sahaja yang tau pasal kisah hbag2 ku, yang kubeli sebelum dan selepas. dia ajer yang bertanggungjawab menjadi cikgu hbag ku. baik dr brand biasa2, mahupun designer hbags.

was told by cikgu, the price is around RM13k…perkh. sirman godok aku suh makan hbag tu setaun gamaknya kalau betul aku nak berjimat sebulan seribu, 13 bulan baru merasa beli.

think of it, bila nya nak pakai, hi tea? event? function? tak semua event blogging yang aku pergi perlukan handbag yang mewah, sometimes ngan bagpack jer udah.hi tea mendanya, kalo time tea keje lam ekon. hemm….now nak beli handbag kena ikut point event jugak.

but since i have started my 2nd stage from the Project Redmummy…kacang je kot :)

Comment: 17