Laptop

Adjustable Overbed table…

 

These few weeks sejak yang sekolah bukak nih, akak memang haru biru lagi lah. Dengan urusan sekolah anak2, yes my bad. Sampaikan auto schedule pun lupa nak tekan, but dah drafted.

But dalam bz sana sini, ada gak akak lari ke IKEA.

I think this table was bought like almost a year ago. Meant untuk pakai for our laptop lah. asal duduk kat depan tv, sambil blogging sambil tengok tv. Pastu aku kan suka bertukar positions. Pindah pulak duduk meja ni kat depan, for me to blog kat sebelah tangga. sofa panjang. but pastuh bertukar lagik, pindah ke dalam bilik aku coz aku malas nak blog kat bawah. PC yang baru beli tahun lepas tuh pun aku dah tak pakai, jadik harta abang, itu memang located at our PC/blogging area.

Kemudian lagik bila pakai nih, kepala aku sakit, asyik berteleng jer, last2 angkat letak atas badan. Yang IKEA laptop support Bylann tu pun aku ado gak, letak atas tuh. but pastuh kang, bila nak bangun bagai remehnya nak kena angkat lappy segala kan.

so aku sedekah jariah kat anak2 sapa yang nak, goes to Kakak. Ni kakak takde, maybe kita hantar ke depan tv balik lah, coz ni memang for straight vision, kalau berteleng2 tu tak sesuai.

IMG_5399

Pastuh aku pi lagi IKEA,dah terbayang nih, kaler merah. VITTSJO. Sampai2, sample pun hitam. Alahai, chances mcm takde je merah. Yet aku check kat ikea’s site, katanya ada merah. So malas pikirlah, amik je yang hitam but coding lain pulak. Aku gambled lah. Memang productnya betul but pun teleng gak kepala. Cis bedebah sangatlah. Jadi malam tu gak, aku carik online. I need to settle ngan yang macam kat hospital tu lah, itu lagi molek yang memang pueh hati.

the one yang baru beli nih, hah antau bawah, living room.

IMG_5269

Almost a week after aku beli online, my overbed table pun sampai. Alhamdulillah, sangatlah memenuhi citarasa tengkuk leher aku nih. Memang sebijik dengan hospital. Tak payah nak berteleng2 kepala, dahlah tu, memacam boleh letak kat atasnya meja nih. Just like ai want lah. Beroda bagai pun ye, nak tolak bangun tarik pun memang all at one go. So happy hakak dik! Leh tutup citer nih dah. Coz ai skang cuma blogging or layan movies ke hapa, kat 2 tempat, either kat kithcen (we have one permanent laptop dok situ), also one laptop in my room.

IMG_5261IMG_5258

The price for this overbed table is RM280 and 5 inggit lagi delivery service and I bought it from the not so famous online (eh tapi macam worldwide) but still ler, macam gamble je beli situ coz terpaksa bukak account untuk login beli but pastuh, bila payment made, satu hapa notification tak dapat, bila nak courier pun tak de cite, satu hapa update takde, pastuh within 7 working days baru depa post, huk aloh, memang kena sabar ler ngan online site gini.

So happy….

laki aku ingat aku nak jual lagi 2 meja laptop tuh, wpun dah tak pakai (for me), eh banyaklah cantik. Benda tu tak berlapuk, boleh pakai sokmo pung kan. Buat minum makan letak vase pun cantik hapa…..

 

 

Comment: 3

Dunia maya the kiddos…

IMG19273

abang has very busy schedule, day and nite. sampaikan aku terpaksa off kan router pasal dia dok melenjan siang malam ngan internet. so now siang memang dia tak leh nak google ke games etcs, coz parents nya kerja kan. but at nite, he is allowed to touch the lappy.

since his Lenovo is sold off ody,tetap gak dia tak nak pakai PC dalam bilik dia. but shares the old HP with her sister.

IMG19328

or use mom’s PC, lagi puas mata dia leh tengok monitor besau katanya kan….

IMG19329

n gegirl biarpun hidupnya busy ngan cik Dora via games gak…

makan kerang harus wajib perlu…biarpun mak nya bising tak bagi makan dalam bilik, tapi demi Dora tercinta…..

IMG19337

abih kosong mangkuk kerang, dia buang sampah kerang dalam dustbin tapi dibiarnya kosong mangkuk bukan nak bawak ke kitchen. basuh tangan and sambung berDora kembali….

dulu bila mak ajah bising my 2 brothers asiklah dengan dunia computer dalam rumah, i told mom, actually kita patut glad they are at home, depan mata kita. rather than diorang dok kat luar, yang kita tak nampak akal panjang perbuatan budak2 tu…

Comment: 11

Cybercafe at home!

IMG18946

muka kalau ngah belajar pun takde concentrate giler macam ni tau….hasilnya kalau mengadap games!

IMG18947

btw, the lenovo is now officially belong to Abang. tho dia ada own PC in his own room but sebab dia nak dok gak depan tv depan mata makpak dia, i gave the Lenovo to him.

Gegirl memang ada own lappy jugak. it was belong to her dad before, but since Dad is now using Dell,’s laptop, so the old HP is given away to her.

Sirman bagi HP to Gegirl

Abang dapat Lenovo from Mummy

adil lah kan…

IMG18948

i m still using the Dell PC, for my blogging job…

cos i m gonna get ……………….a new lappy tooooooooooooooooooooooo! yaribbaaaaaaa!!!

ko hengat aku nak bagi Abang tu Lenovo tu sesuka jer kalau takde sebab. hikss….get yer, bukan buy. whohooooooooo! love my blogging life! now no more buying concept but wait for the sponsors to come and approach us. i m gonna utilize it till max, why buy if there s always a chance to get it for free from the sponsor with the relationship ‘win win situation’.

kan…………!

oh ye, rumah aku skang dah memang macam cybercafe pung :)

i actually has gotten a new lappy from the sponsor which to reveal bout it later, so sapa nak beli Lenovo ku itu? mau mau?

hihihihiiiiiiiiiiii

Comment: 28

Dell Inspiron 1520…

190220085005.jpg

ngah monyok2, ada gak menda yang leh make me smile a bit. wpun bukan harta sendiri, from my new company to replace the one yang dari mother’s company bagi. just got it petang smlm.  mother’s company punya mmg nak kena arwahkan jer, buat display jer pun, x suka aku nak pakai, lembab kedahak.

 

and sbb new company ni takde firewall mak nenek bagai, i can install everything and the first thing aku buat dekstop background tuko jadi RED kaler!

 

well aku mintak dell inspiron ni kaler merah, tp big boss aku ckp kang kalo ada kak blue, kak green mintak kaler yg dema berkenan, habislah kompeni jadi warna ceria. so to be fair, semua staff pakai kaler yg sama.

yelah, thank you lah. itam silver pun itam silver lah…

 

 

 

Comment: 9