Mother’s Day

Mother’s Day to all of us…

IMG_0996

badminton session for abang…as usual. but this time parents and sis cant join him :(

image

on the Mom’s Day eve, i got 2 cards and present from the kids. The cards diorg pilih sendiri, of cos paid by their dad, ini project depa di hari Sabtu, after Sirman abih main go-cart. hadiah pulak bapaknya tak nak bagi budget, so diorg selongkar barang2 lam rumah and settled with the old frame/photos ahahhahahahaha! teruk tol bapak korang.

diorg lah sendiri wrap the present, and wrote the cards. for gegirl’s card tu abangnya yang ajar on what to write. Abang amik frame gambo lama aku waktu i was 17yrs old and gambar2 masa kat ITM, dah memang originally lam frame lam tu jugak. Gegirl pulak amik gambo n frame yang aku baru lepas beranakkan abang, holding abang yang baru 2 bulan lebih with their dad in the photo too.

ni main serkup punya gambars and adiah lah nih.

sokay. i m happy with or without presents. i got off day from them, technically lar. but kena gak tersimpul2 tekak ni suh depa buat tuh buat nih. no special dinner or lunch coz we were busy doing something2 :) . Sirman asked for anything that i want, but i donno, ada benda yang aku dah dpt from frens, which i can call it as a mom’s day nya present jugak.

no hal lar. not so materialistic for getting any presents, at the moment. nanti father’s day senang sket aku hahahaha….ater zero2 lah, harus equal :) . i m not very demanding lar today tho it s a Mother’s Day.

Kepada teman2 yang masih belum dianugerahkan title Ibu, bersabarlah, ada hikmah di sebalik kelambatan yang sedang diduga. Happy Mother’s Day to all mothers out there, to my MIL and Mak Ajah, we love you Maks. To my children, terima kasih Allah yang memberi saya peluang untuk menjadi ibu mereka.

Comment: 21

Abang’s Love to All Mothers in RM…

IMG22402

untuk semua ibu2…semoga tidak terawal diucapkan Happy Mother’s Day, from my son with love too. ehhehehe from Gegirl lom ado lagik yek…he lukis and decorated the lovely portrait by himself, balik sekolah agama, tak nak pi playground but semangat buat nih for his one and only mummy.

kenapa abang bagi mummy gambar nih yek?

yelah, abang nak mummy happy, abang takde duit nak bagi hadiah, abang boleh lukis gambar jer…

So to my frens in RM, meh lah share lukisan tuh and wish abang for Mother’s Day ni sesama ye kita.

Tapi tambahan drama sket, Gegirl pi tolong tampalkan kat dinding, sekali terjatuh kat belakang katil iskk…bapak depa malas nak tarik katil tunggulah sok sok time rajin dia amikkan.

Comment: 20

Gegirl – Ibu Engkaulah Ratu Hatiku

Gegirl – Ibu Engkaulah Ratu Hatiku

http://www.youtube.com/watch?v=BozL9C6wItY

hopefully, it s not too late for me to post this entry…to all mothers in RM, kaulah ratu hati anak-anakmu.

Redmummy

Comment: 7

Special Dinner for Redmummy from the 3

IMG_9379

sengih

IMG_9382

mom and kids

IMG_9386

mak and kids gak

IMG_9389

laki bini

IMG_9402

makannnn

IMG_9406

wui jakun!

IMG_9411

n the pelam, sodapppp! semua aku abihkan sorang.

IMG_9410

the complete 4

no number 5!!!

IMG_9413

alo aku adalah pemalas nak type pepanjang, so make it short aritu mother’s day depa bwk aku makan kat memana aku nak..so selera aku always thai food. pilih ingat nak pi jejauh tp aku kan payah tak suka nak jalan jejauh kalo weekend, so we went to Bangkok House in Pandan Indah.

total to pay tu sume, tomyam putih seafood, ikan siakap steam, udang sotong masak tepung, kailan ikan masin, n mangga without sticky rice lam plus drinks RM92.

on sunday nite, ai started back my SIY, selepas seminggu terlepas track.

IMG_9430

IMG_9429

back home, singgah the Pet House, nak carik kitty. ado tu ado, RM800. emm, baik mak kau beli brushes set idamanku. tak yah lah bang. kita hold lagi the kitty process.

entah bilalah nak ado kittynya.

korang ada recommend aritu yang kitten nya blog bagai, sume tak match lah. ada yang cat dia dah beso sangat. ada tuh aku email tak layan pun, diam semedang.

aku pun bz, busuk2 pun after 2 ari aku mesti jwb gak email wpun aku di jakarta dulu, layanan email readers adalah t/jwb blogger. tp ni adoi…itulah kan, manusia tak sama. kang busuk nama aku gak naik.

Comment: 19

Sunday the Happy day!

IMG_9300

merah itam merah itam, merah lagik banyak! ole2 dari cameron highlands dari alamfana, for abang and gegirl. cam dok negara sejuk lah pulak. best pulok aku tengok adiah cameron nih, rasa macam teringin nak pi pulak.

bila ek kali terakhir aku jejak ke cameron

10 taun dulu ado kot.

aku turun cameron, berpinar mabuk lam keter, muntah belahak, nak pi nak pi cameron!

IMG_9303

cantik lah shawl kecik tuh. wpun kecil, saya dah cuba pakai, sesuai. tp gegirl dekut, tak bagik pinjam. mbe kena tunggu sebulan 2 lagik kot baru dia kasi share2.

mekasih ye alamfana…meninggalkan adiah kamu di kedai jai, dan mengutip car sticker kamu di kedai jai jugak. famous tol kedai jai VA nih…

IMG_9444

mummy, ni adiah mother’s day, gegirl tertinggal kat umah nenek…

wuii rantai, cantiknya, adik buat ke?

ha ah, adik buat kat skul :)

IMG_9445

saya dapat adiah mom’s day from anak kecil ku…

dari abang, sek dia x fancy2 lah buat menda2 ni aku rasa…

rantai tu aku pakai sampai VA, pastu aku gantung… (mak kau berkira nak pakai rantai ko tuh kat public)

ater ko, sirman pegang sampai terkepak, halus benar hasil kraftangannya

IMG_9447

wpun mom’s day, tp saya posing sama bapakku, coz mak ajah tidak bertudung. pak aji pakai baju dari bandung, ada merah2 ada putih2…besar sket kat tangan..boolehlah tu bah….

baju saya tu from jakarta jugak. baju tu bukan 2 pcs yer, mmg 1 pc, the merah jalur2 tu sekali arung satu jahitan ngan itam ala cardigan. aku benornya pakai ngan jeans, but sebab aku rimas…aku sauk legging yang baru 2 kali dipakai…

ibu, ada warna birunya ibu

eh motif nak suh aku beli biru. takde pulak kawan aku yang minat biru sangat, kalo dak, leh boria kampung pisang!

ah itu ajer yer…

entry ni ringan coz previous entry aku spent berejam nak buat! kena harus gegilir…

Comment: 17