Prada

Prada to Clinic….

IMG_2628

ada tak aku bilang yang aku ada lagi voucher shopping kat Prada Malaysia? ada allocation RM500, a gift from my ‘someone’.  So the expiry date is a year, and by July is ngam2 a year for me to utilise kalau tidak expire lah dah burn voucher tuh. Aku dok ulang alik ulang alik, menyampah betul beli sini, harga bukan main mencekik. Kalau voucher tu boleh pakai kat Europe, dah aku suh laki aku settlekan.

Can you see the sling clutch bag hitam tuh?

Nice one, ada merah and black blue and pink.

IMG_2635

almost paying but macam belah bagi. Nantilah. Mungkin aku tunggu till the last day of the voucher ;)

IMG_2643

Malam sebelumnya abang was not well. Demam sikit. Tapi dia bilang boleh lagi pergi sekolah, di pagi hari sebelum aku pergi kerja. But petangnya, dia tepon dengan suara sayu mendayu, mohon dijemput dari sekolah. Demam sangat. So aku pun berlarian lari ke sekolah, kali ke dua tiga aku ke sekolahnya, biasa urusan sekolah apaknya yang settledkan.

Nak cari kelas anak pun menggagau. Nasib baik rupanya ada jiran lama rumah aku, staff of the school! dia ler attended aku hahahaha….

Cikgu boleh tanya, betul ke ini Maknya?

Menyamar mengaku Kakak kang!!!

Hantar terus Abang ke klinik, ubat berjela Doctor bagi. Ada masa sikit, aku lari pi jemput kakak dari sekolah agama pulak. Lari pulak pi rumah Mak Ajah, coz nak beli ampaian. Pi dengan Mak, mak pandai bargained.

IMG_2649

Tu dia kan, 2 kotak ampaian, one for the big one lagi untuk bilik kain baju. Bersungguh ngangkut semuanya ngan Kakak, bapak beratlah haiiii! Takde kuasa tenaga lelaki kat rumah kan, bapaknya kat Europe. Abang pulak demam. But abang sangat boleh diharap, he s very manly, aku pi petrol pump, dia lah yang tolong sumbatkan pump tuh, dah boleh diharap gaklah. Bapaknya yang ajar. Anak sulong bujang kan…

Aku masuk kereta, dia yang bukakkan pintu, aku jalan bagai dia lah pegangkan tangan, but kalau ada masa2nya tak boleh dia nak pegang, kot ada makwe2 nampak. Tu dah almaklum sejak zaman dulu.

eh last week kan ada 2 entries Budapest and Vienna, tu bukan akak  yang pergi sayang oi. Tu RD, laki akak. Korang tengok gambar je ke tak tengok captions LOL.

Akak tak pergi ler dik, pala akak sakit ngan jetlag Europe tuh. kalau pi 2,3 minggu sedap gak, ni pi fly, landed, soping dah balik hahhaha. Biarlah laki is there. I will fly somewhere else, yang tak payah pening dek jetlag.

Nihon kara mata renraku shimasu!

Comment: 9

Prada Factory Outlet Hong Kong..

IMG_2758

superstar hong kong

IMG_2762

family superstar hong kong gak nih

aku, nara and cik nara and aariz terus amik cab di pagi ketiga Hong Kong untuk sessi riadah

IMG_2764

Terima kasih untuk yang reminded akak dalam IG for the Prada outlet di Hong Kong. outlet dia aku bayangkan macam le kat Europe tu rupanya bangunan tinggi hah…Miu Miu pun dalam ni jugaklah.

IMG_2768

I am a Prada lover….pusing kiri kanan so displayed these 3 colours. Merah dah memang kena tepis, aku nak kena lari sket dari warna merah heh…banyak benau handbags colour merahnya

IMG_2770

kasut was the last options

IMG_2775

sampai bersidai duduk bersila, SA tu dok ajar aku camne nak get to the next destination for us

currency converter jangan lupa ye dik dik

IMG_2781

happy mama, no papa so mama kena bawak sendiri

IMG_2786

kami naik lagi cab and terus pulak ke IFC Mall

IMG_2791

ada gang yang suka handbags ni memang sonok ler sket kahkahkah…but actually aku dah takde menda nak carik pun kat HK town nih

IMG_2799

seronok ler jugak kitorang kat sini worr

IMG_2839

habis di town, kami balik patah semula to Disney, naik cab le of cos. memasing memang takde nafsu le nak cari MRT ke hapa

IMG_2847

balik hotel, campak segala and rehat sekejap coz the next destination is to the  park back

IMG_2851

lovely prada high heels

IMG_2857

not so high, just nice

IMG_2859

dan the office cums travelling bag. Asyik ler pakai nylon prada bags buat terbang merata, so tukar style untuk ni pulak…BaulettoI Vitello Shine Cammeo nama dan warnanya. Bolehlah….dah alang2 pi town tuh sebatlah jugak seketulkan. Nara beli apa kahkahkah….dia beli satu IFC Mall tuh!

My recommendation for the Prada Factory Outlet tuh, harga bolehlah, seasonal punya stocks. Takde le mencekik macam yang kat butiks sangat but compared ngan harga kat Europe, sana le lagi murah but tak banyak beza. Nylon Prada melambak2 lam nih, tak berapa nak daya amik gambar coz aku pun meleka.

Yey. Leh dok dendiam setahun….

Comment: 8

Wanginya….!

IMG_8890

nyengih beria dalam fitting room ko kan. aku ada masalah bertahun2. dah jadi kudis, isu sbeli baju. masalahnya aku memang tak boleh tak beli baju dalam seminggu! baik amik dari sponsor ataupun beli sendiri. for this photo, sambil menayang Prada hijau yakni Edera nih, best sei pakai bag tuh. kompem tak nak jual. Kalaulah ada sling panjang, and even the zipper inside, memang seronok buat travelling.

so fewwwwww weeeks lepas, i think i bought like 5pcs top. beli yer…bukan dari penaja. yang dari penaja hah…toksah ditanya le kan.

IMG_7508

some were bought from Milan’s airport, some pulak KLIA

suka beli kat airport coz aku tak suka amik yang large size tuh, aku suka yang macam double duo gini yang about the medium size, bukan miniature ye but yang very handy. ha best and usually ada jual kat airport duty free jer

wangi…..

mehlah dekat..

ini pun satu lagi perangai den, bertahun2 macam ni lah. stock up perfumes. sedappppp! ai love it so much.

Comment: 5

Balenciaga & Prada Clutches!

image

Euro725

image

Euro725

image

Euro590

image

Euro770

soon baby soon!

donno la how soon

roh nak tambah bags tak sesampai lagi nih

dasyat, berbulan2 dah nih…hebak lah mak meyah

sib baik tak pregnant, kalau tak semua atas tu aku borong. ko jangan aritu yg aku pregnant aku pi bayau Chanel Jumbo  2 bijik cenggitu jer. hormon sungguh!

Comment: 12

Prada…merah lagi!

image

Ezlin is going to Milan, so please place your order through her gmail elinnr@gmail.com

dan di Shop@RM masih ada lagi 4 ketul bags belum diperabihkan korang, bukan buat untuk hiasan tuh! go go check out

IMG_6794

the latest in hand

jangan le tanya merah yang ke berapa dah nih….

Comment: 7