Raya Open House

Raya Open House – 1 warna!

IMG_6862

Raya open house lagik kooo! Selagi lom abih Syawal. selagi ada jemputan, marilah kita penuhi.

IMG_6865

roger2 to datang ke venue ni dalam waktu yang sama…

Yanok ni taken dah weih…takleh ler hangpa sibuk nak chop chop yek!

IMG_6883

Majlis open house dari rumah Arlina Rosli from RedGlow

Thanks na and wa for inviting red family.

aku datang ngan anak beranak tau tapi as usual muka aku je yang menebeng lam RM nih…

IMG_6937

next is to Sirman’s bossy. tapi as usual no picture coz aku gemor letak gambar kawan2 aku je lah hahahahha

ni the 3rd house. wajib pergi, kang tak pergi mau dia puakakan aku hahahah ai lap u too!

IMG_6945

Maya….

cakap pasal open house. there s one thing aku tak caya betul, tapi terpaksa percaya. waktu ngah sibuk2 di open house, aku dikejutkan dengan berita warna warni bloggers yang…

tapi tu lah korang, cam biasa…benda ni kujeritkan dahulu di twitter :)

n the next day tanpa camera dan gambar, dengan menumpang keter Rose coz laki aku sibuk jadi contractor kat umah sendiri, me and Gegirl mencabut ke rumah Sid pulak.

btw, this week aku dah merajin sket, entries adalah lebih heheheheh ;)

Comment: 12

Warna-warni open house…

IMG_6812

Lyn’s open house. kalau bukan guests kompem orang ingat ni majlis kenduri nikah kahwin ker….

IMG_6816

Kazmyra adik Amy yang taken already yek, Lyn Yusoff tuan rumah, Mya yang sudah berhijrah jugak Amy telah berhijrah. Si boyot tu je yang lom sampai seruan hijrahnya…

IMG_6818

Special sket, pakai biru untuk peminat biru, lama tau dia jadik reader aku….komen tak pernah culas dak biru nih, Lyn Yusoff

IMG_6834

esoknya, pergi wedding adik Bean pulak

see, kalau kita dah kenal2, insyallah aku datang punya jemputan korang….

ha apa lagik bean, payungkakred dah kat setahun bila nak open table nih?

IMG_6844

berlanjutan ke open house Leen and Mira, 2 beradik yang pun telah lama menjadi teman2 ku….

ni pun kalau buat open house, khemah dah kompem sebesau bertunang!

IMG_6848

aaa ni the complete 5 of GBM!

pun khemah merah kau! huh skang orang buat open house bukan main lagi khemah tak agak2 kan…

tuan rumahnya ni Rose yang berbaju hijau

yang cam nak terbang melonjong tu yanok, sid baju hitam and mejar ayuthesun di tepi sekali….

IMG_6853

pastuh the next day nya another open house, kawan sirman, so sebab kawan dia, aku tak amik gambar hahahaha. n this was the last open house yang sampai berejam aku dok, yelah kawan2 lama sekolah kalo dah jumpa harus lepak lelama seii….

masih lagi syawal….

tapi dah kurang dah invite yang aku dapat, pun ada ler jugak dalam 3,4 rumah kena attend for this weekend. aku sepatutnya bekerja di luar KL for my blogging event Sabtu nih but atas sebab faktor pregnancy (tak larat le acik nak naik bus penaja tu) and also coz of the maid issue, terpaksa ler hantar wakil jer…

Eh aku blom letak gambar raya lagikkan?

Laki aku yang pemalas update blog dia tu pun dah tag gambar raya kat FB hehehhehe…..taun depan ler i show show kat RM :)

Comment: 35

Raya Open House Version 1…

IMG_6761

first check point ke wedding.

no! patut ke Prince Court first but aku banyak calls sangat nak attend sambil bersiap, penyudahnya batalkan PC and terus ke wedding sahaja. Ada Sawanila ada Amy bukan Search tapi Sweetdarling. Wedding Norfa adik pada Sumijelly.

IMG_6764

Sebelum tuh fetch the kids from their classes and bertukar siap sumer dari dalam keter jer. Memandangkan hari tu memang whole day untuk open house semata, so aku dah macam jadi traveller ngan budak2 ni, aku dah susun jadual elok2, tup2 ada ler pulak 2,3 open house datang last min. Mana yang sempat ler kita pegi jawabnyaaaaaaaaaa.

After Sumi’s, lari pecut ke rumah brother sirman, takde gambau coz takde mood baru bangun tidur, bongkang je lam keter.

Pastuh kitaorg gather ngan 4,5 bijik keter and pecut pulak ke emm Shah Alam’s area gak, for majlis merisik.

IMG_6768

Rumahnya yang dirisik untuk adik bongsu Sirman, betul2 pulak ujung tu ada kerusi yang diepa tak alihkan, hah MIL suh aku dok situ dendiam. Aku memang tak leh dok bawah dah nih, kompem menyakit le badan. Aku pi mana2 pun aku takkand ok bawah, kena ler berdiri or depa carikkan kerusi gak. So  majlis ni sib baik merisik je lah kan, settle jugak, lari kita ke rumah kawan Sirman.

IMG_6780

Cantik betul umah baru kawan si Sirman nihhhhhhhhhhhh!

IMG_6785

Not the end of the day, pecut ke Cheras semula, dah malam ok masa ni untuk my adik angkat’s open house. Reporter Berita Harian, korang kenal ler kot….kita awal2 kenal coz dia ler reporter pertama yang buat cerita pasal kes gila merah aku sebelum followed by other medias.

IMG_6786

Malam tuuuuuuuuuuu

terus kaki aku berurut.

malam tadi pun….letihnya kitorg anak beranak sampai diorg pun tak kuasa nak mengurutkan kaki.

Comment: 12

Raya open house Version 2

IMG_6794

IMG_6791

IMG_6797

IMG_6790

Raya open house, taun nih bantai attend pi open house jer since aku tak nak buat open house. Dapat bibik lembab, memang tak leh jadi le nak menolong di dapur. So memandangkan aku tetiap malam mental block dek perangai hamlau kat umah tu, tunggu masa je nak sack her out, itu lagi satu sebab kenapa kami tak nak dok kat umah. coz tak nak tengok muka dia, anak2 lagi ler siap pesan kita Red Family jer jalan yek mummy, dont bring bibik!

ok ni lelompat punya citer open house, ada lagi satu whole day open house tak out yet.

kita pakai all in red, kebetulan kauuuuuu! boleh bila abang n gegirl dah pakai, pastuh bila Sirman sarung, eh eh baru aku perasan semua in red. Dari 6 invites yang datang on last Sunday, kita dapat pergi 3 rumah jer. Bukan je sebab traffic yang teruk  merata…but badan aku dah takleh nak dok lelama lam keter. Pi berjalan boleh, but bila dok dalam kereta tu yang rasa hai pinggang….podih.

This weekend, cuti 3 hari, pun dah berderet invite menanti. Insyallah, Red Family hadhir………

but mungkin jugak tak hadhir coz hemm…mak dah ‘maidless’ :(

Comment: 21

Azwan Ali Raya Open House…

IMG_7342

2 khemah besau….sound system ke main kuat!

i think the neighbours pun dah paham kot jiran depa si Azwan Ali ni memang ‘loud’, so waktu open house takde yang nak menjenguk2 tengok artist celebrities yang mai kuor masuk…

IMG_7748

Location: Astana Azwana by Azwan Ali

skang dah no more laser katanya kau! blog pun dah pencen, blog yang korang baca tu masih ada but there s no new update, katanya dah ditutupkan hati. so layan tweets dia je lah.

nak sampai ke rumahnya nih pun alahai, bengaplah garmin aku. sapa baca tweets aku memang tau lah aku sampai sesat and sirman had to come to rescue me. we dont come together2 mar…kita ni keje jauh sepelaung memasing, biasanya kalo cover event sume kita pi asing2, jumpa kat venue terus. tapi for this case, Sirman had to wait for me at somewhere and aku kena ikut follow belakang dia…

huh beruknya garmin.

IMG_7358

RM, AA and Ifa Raziah as co host

IMG_7376

orang media tv majalah merata datang…

IMG_7379

Meen from Editor Media Hiburan, he was my junior in ITM Jengka tapi yelah dulu muka mak merah selambam, so mana dia nak ingat!

kawan2 ku from Jengka, korang ingat Meen tak??

IMG_7393

Aman? Anding and emm Rizal

IMG_7412

more artists with Azwan Ali

IMG_7427

they were singing lagu raya, all night long!

IMG_7442

Reza and Adifashla

IMG_7456

Rizal, Anding, Iz and Aman ke Amran hekkk

IMG_7489

putih bersih baju kurung dia, aku nak try lah one day beli kain kurung putih gak…

IMG_7386

Gossip sekampung together2 with Hafiz Hamidun…he s single and he is looking for a gf yang berusia umurnya than him. tapi aku ada gossip nak share ngan korang pasal dia lah…

but aku tak jadi nak gossipkan lam nih ahahhaha..tetttttttttttttt!!

IMG_7494

Iz and Hafiz

IMG_7503

Noniswara + children

IMG_7511

spot Noni’s handbag pls?

IMG_7541

sedap betul duduk atas sofa empuk AA ni koo!

IMG_7561

eh eh….kenangan lama yek :)

IMG_7564

ini lagi sedappppppppp, fully leather ko

IMG_7567

nice house, mampat penuh!

aku tak amik gambo dapur dia, sirman tak ke dapur, but i did …. dapur dia ada meja island wor! mak sukerrr meja gitu

IMG_7562

perkhhh! dulu kawan pastu lawan then kawan balik forever

kalo aku dah kawan buat lawan, susah nak jadik kawan balik dah! Ctrl D terus!

IMG_7544

dalam nih pun ramai dah meriah bersepah2 mengamik gambo

IMG_7555

yang aku kenal Ifa, Huzz, Noniswara, AA and Linda Onn

IMG_7565

Joe KK pung ado

IMG_7571

I forgot yang berbaju melayu tu nya nama, he came together with Leez AF4, but they are not couple. Aku tanya direct jer, Leez masih single and si lelaki ada gf. but they are bestfriend.

IMG_7575

Leez and Shila ND Lala’s handbags

IMG_7577

Datin Ilyka…sedap suara dia nyanyi malam tuh

IMG_7578

Dior!

IMG_7595

some of the celebrities yang sempat Sirman captured

IMG_7598

Leez, Anne, AA, Datin Ilyka and Betty Banafe

IMG_7600

full shot

IMG_7617

in the house…

IMG_7640

dont want to be captured tapi kena paksa wt AA…

lawalah rumah AA! eiii penuh padat tp ada taste kay

IMG_7644

nak amik gambo artists ber3 tu ke or background plaster ceiling umah dia?

IMG_7648

antara koleksi di rumah AA

IMG_7653

Datin Noniswara, Hafiz, Linda Onn and Datin Ilyka

boleh si Hafiz tak kenal siapa Datin Ilyka tuh….penyanyi lama tu wuii!

IMG_7656

Reza yang peramah….was told the lady in white is Dafi’s gf.. :)

IMG_7684

more and more

IMG_7692

gossippppppppppingg!

joget ko piz?

IMG_7698

The singles

Reza and Adifashla ni hahaha mulut diorg bestlah dengo bercerita

anw dik…RM belum penah lagi on air kat radio..so bila lagik? tak geti-geti koo??

IMG_7704

Memang ramai yang hadhir tapi kita tak capture semua lah, on time kita balik..tak stay longer

IMG_7722

terperuk celah lemari je LV si AA nih

IMG_7751

Datin Ziela Jalil and frens

IMG_7753

tambah lagiiiiiiiii!

IMG_7772

Rebecca Nur Islam and the rest

IMG_7797

Mama Juwie pun ado

IMG_7767

Rebecca Nur Islam is carrying the Gucci Sukey off white

IMG_7805

i have 2 events that day, so i m wearing the black baju kurung wt not so heavy beads, bought from Ampang Park. Chanel Jumbo Flap in Red and red Christian Dior high heels.

now moh tengok the menu lepas ko dah juling2 mata tengok gambar artists kan…mbe ada lagi ramai artists yang datang, cos we didnt stay longer and ini je yang kita dapat captured.

IMG_7346 IMG_7345

IMG_7344

IMG_7520

IMG_7519

IMG_7517

IMG_7515

IMG_7514

IMG_7513

sikit punya versatile nama menu raya Azwan Ali! Sok sok my raya menu pulak will be Red Rendang, Ayam Masak MERAH, Nasi Impit Merah Celup, hahahaha abih sumer nya merah merah merah aku bantaikan!

i think this conclude the raya open house for this year.

Azwan aku tak tau lah…kalo ko baca twitter dia, dari kol 5 pagi dah mula dok dapur, most of the lauk sume dia and assistants yang masak, satay je ditempah siap bakar live lagik! sedap ko sataynya… lain2 aku suka rendang nya gak. but paling meletup is the Kari Ayam Kebahagian Dalam Perpisahan

ahahhahaa nama ke main semangat!

IMG_7631

See you Azwan Ali dalam event2 ko yang lagi meriah melaser yek, anw the Selamat Jalan Dunia Pondan – the books will be in market i think in January 2011. Thanks for inviting RM’s team, love uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu from RM and RD!

Next korang nak tengok gambar celebrities lagi kan? ok will do one, if ada invite lagi for us to cover their event, i will certainly share it in RM, soon kay soonnnnnnnnnnnnnnn!

Comment: 43