Raya Open House

Purple Theme…

yeah ai m wearing purple..by coincidence :)

hah adik aku epi pun nyibuk nak bergambo sama…

when we left VA, he called saying ‘umah mak x de orang lah acik’

meh naik keter acik, ikut acik pi open house

nice house kan….a very new house, baru pindah lam sebulan lebih gitu

lawa langsirnya lah…for the whole house, dia amik dari tokey langsir kat nilai plus railing kain semua bagai, baru 3ks plus

ni bukan tuan rumah, ni pun member opis aku gak

ms informer, she s the one bought your shoes

2 soalan:

kalo lampu bulb tu mati, camne ko nak panjat tu BN?

and camno gak ko nak tukar langsir tuh..bapak la tinggiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tingkap ni!

sebab depa pun baru pindah, bath tub pun blom letak lagi

oh gambo ai mestilah ada kan…purple theme gitu

the food lauk pauk

hampeh aaa, aku makan gak nasi kat sini! eiii kompem lah diet sekilo makan nasi over the weekend naik balik 3 kilog!

cantik tak? sirman mulalah berangan nak ada menda ni sume to our new CV 2010

house tour

gegirl yang mengada x nak makan hapa2 and aku terpaksa suh dia pilih sendiri antyhing that she wants to eat…sudahnya x de gak dia makan! kenyang puding jerr.

at least abang dok psp pun makan gak nasi impit, remember sabtu kan dah kena fire ngan mak, so haruslah dia makan tanpa ragu2.

kami makan dan makan dan makan….

kebetulan lah pulak orang belakang tu pun pakai purple, x disuruhnya pun tuan rumah aka BN aka Being Normal ni pakai purple, tp kebetulan je aku pun berungunan sama.

saya pencinta merah tp saya boleh pakai semua kaler mar…tapi kalo ko jemput aku as redmummy.com ai m coming in red lah, ni member aku, selalu korang nampak dia kat sini and selalu gak korang pi blog dia. ada lalat tegar dok attack dia kata dia menumpang kemasyuran redmummy.com . eh hello! it s not you to judge, BN ni member aku la ngok! huh pelislah, aku nye pasallah nak promote member aku nih, awat lalat sibuk sgt nih…isk isk isk.

depa tu kan menglalat sana sini, aku ngan BN cool jer cemolot, apa kes kan. betullah x kira raya x kira puasa, kalo dah lalat tegar, tegar lah jugak :P

**sapa2 buat open house, sila jangan lupa buat teh tarik, itu pengikat kasih tetamu :)

Comment: 14

What we did last Sunday…

it was a very kelam kabut sunday actually….pagi ke petang relax senyap cool aman damai. start kol 5 mulalah pack masa kami kulu kilir.

balik umah sampai at 1030pm, anak2 kelam kabut buat revision buku memasing pasal exam starts on monday onwards. ai look after gegirl, monday is chinese and bahasa malaysia for her…pepandailah ko jawab ye makcik.

abang lak sirman yang jaga dok sama study. sib baik sekolah agamanya cuti so tido lambat sket. memasing cam ketapi belajar nak kejarkan waktu tidur. abang x sihatlah pulak, siang nya aku dengo dia batuk, bagi makan ubat, at nite aku tengok kena running nose lak, kejap later tuh panas dah naik. balik belasah ubat, study and kong tidur. good luck to you too abang.

so what happend to us on sunday? let s do one at a time yer…

we went to my fren’s open house, theme purple :)

we went to my dvd player’s shop

oh in between we went to my bro’s house anto anak2 aku ke sana dulu

sirman and ai then went to giant, for my assignment tp malangnya ada masalah sikit assignment aku kat sini so have to come back later on. n ai did ikan ayam udang sayur’s shopping

and rushed back to my bro’s house

so many things to tell….so many stories, will post the stories later on. it s already 1230am of monday while typing this entry, so saya perlu tidur coz ai m gonna lead the big open house for my division :)

but what the best part, aku sangat tenang di hari sabtu malam dan ahad malam coz x perlu buat entries bebanyak. semua aku dah siapkan dari fri nite huhuuuuuu (utk yang cerita2 dari ari jemaatlah) entry lelain tu aku buat pun sebagai penambah perisa jer for saturday’s event…so organize :)

bayangkan entry utk monday tuesday pun dah siap dari jemaat/sabtu huhuuuu syok syok. tp macam entry nih dah tentulah sunday midnite baru siap kan.

alah cakap pepanjang pun bukan korang paham pun.

alo adik akak, kalo nak tukar link, anto kat Contact Red dik…tolong ye, mohon kerjasama.

Comment: 7

Our First Open House…

satu2nya rumah open house yang aku jejak di hari sabtu

awal2 lagi kat sini sesapa yang baca blog nih, pastu rasa kecik hati, akak mohon mahap x dapat hadhir to open house all of you (lisa, nurmi, adik jauh kat banting, sorang lg kat sg buloh) mohonlah mahap sangat yer….hanya satu ni je lah open house yang kami larat pergi on saturday itupun bila tuan rumah dah anto sms ‘kak red kol bape nak mai terjah’

abang yang nak kena penangan aku kat sini! hilang sabar tol aku, tp tetaplah sabar iman mak merah…ini rumah orang.

hangin betul aku, memula nak masuk pi nyorok balik pokok bunga tuan rumah, malu ke hamat. masuk2 jer pi terjah binatang ternakan tuan rumah, ada rabbit hamster ala macam harta binatang sendiri lak dibuatnya weihh. pastu suh makan berpaksa, dok tengkaq ngan adik nya, aku dah cubit pun dia boleh buat ala2 tau, time nak balik suh salam semua orang, dia main skip2 jer, salam muka x ikhlas huh!

masuk je keter bila balik dari open house tuan rumah, laju le halilintar mulut aku berkicau! last warning ye bang, esok2 nye open house ko buat lagi perangai depan orang mak dasdush!

bukan takat abang ngan gegirl je tengkiak…ni ha tuan rumah dok sakat anak daranya, ada le baby gebu sungguh dari tetamu tuan rumah, wah kau…jeles le Aries’sya (yang baju ijau) bila tengok mak nya ada pegang baby lain.

pastuh bapak nya lak menyakat sama, dok rebutkan baby gebu itu, tapi seii memang gobu comel baby tuh.  Aries’sya sombong, x nak geng ngan little diva merah, nak geng ngan abang je yerr. gegirl ngan dia pun sama gak menyombong…jeles lah tuh. tapi bila balik 2,3 kali Aris’sya dok menyalam kakak gegirl :) .

aku ni cerita beria kan tapi aku x gak introduce sapa tuan rumah nih. eh biasalah kan aku kan suka main nyorok2 ngan korang

aku suka rumah dia, well actually tuan rumahnya ialah ibu pada yang menjemput open house. ibunya dan tuan rumah yang menghantar special siput sedut yang aku makan macam x hengat dunia ngan gegirl tuh…umah ni umah quarters kerajaan, mengingatkan zaman aku tinggal di quarters pekerja di Sekolah Alam Shah Cheras. the best part of her house, halaman nya besaoooooooooooooo, bolehlah letak 4 bijik naza kia? ye kot..tp memang godang beliang.

ai love this photo, nampak aku lagi kurus dari tuan rumah yet aku gemuk (tuan umah ko jangan marah akak, kali ni je akak nak perasan akak kurus, kalo ko marah gak akak suh mak ko masak lagi siput sedut kang). aku kan biasa jumpa orang yang anak sulong cakap kekuat, lantang2 tp tuan rumah ni kan, lembut je cakap nya, she looks manja….tp ko x boleh lawan suara Chique lah, pada aku suara Chique so far on top, lom lagi aku jumpa orang yang selembut suara Chique (Chieque Comel, bak 50sen).

antara sebab aku kecewa bila pergi open house, tekak aku telah terpaksa menelan nasi. idang lak nasi ayam, aterr ko x meleleh2 air liur. aku x masak, x kisah pun x makan, tp sirman wuii bertambah2 pinggan ngap tu ngap nih. yet earlier dia dah kenyang kat ttdi wt abang for tuition.

yes aku makan nasi ayam yang mak tuan rumah masak…sodap lah cik, camner saya x terliur. sib baik saya makan, kalo idak rugi je datang tp x makan kan? rendang daging nya pun aku bukan takat jamah tapi MAKAN! isk iskk

tuan rumah ni pengunjung setiap dan pembaca tegar blog mak merah, notice that ai didnt wear national dress, pasal we need to go somewhere right after that.

tuan rumah is Mummysya @ Syikin. Terima kasih atas layanan diberi, maaf kerana anak2 ku banyak mengada2…

baru 2,3 ari diet, dah cecah nasi.

bih camner….

sib baik lah open house ni over the weekend, dibantainya hari2 ada open house…hui!

Comment: 17