Raya Open House

Sultan Muzaffar’s Open House…

Dalam Bursa Malaysia..sunyi sepi tol tempat ni weih!

gegirl tidur dari kol 530 sampaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 8mlm!!! lena ngantuk tol

ater pepagi dah bangun berdating ngan bapaknya kat hajris and hero kan

ai kenal few of the guests, like abang bad (didie’s manager) and rudy from berita harian

n daaaaaaaaa some of awani’s guests

well btw, ai got this invite personally from SM @ Sultan Muzaffar

Thank you SM for the raya open house yang sungguh menyelerakan sirman sampai aku lak lupa nak snap gambo sirman

gegirl as ai said, tidur x hengat…n wpun dia tidur wpun abangnya x de coz dalam kelas tuition, angpau raya tetap diberi.

Rudy, Bang Bad, SM, mine and 2 other awani’s guests

kami x lama, singgah kejap jer lam an hour dah cabut balik ke ttdi, anak aku yang sorang lagi tu kan ngah kelas…so on time kami sampai sana itupun sempat sirman singgah bangsar ngisi minyak

ahad, ada berderet2 gak open house, tp aku rasa aku akan larat pergi 1-2 umah je lah.

so tiring jugak ke sana sini, wpun raya sebulan tp kang yang tersedak penat kita jugak kan specially budak2 lah…dema nya antibody bukan kuat cam org tua.

**matiklah SM maghah mak merah, WOI INI OPEN HOUSE SULTAN MUZAFFAR HOKEY! YA HAMPUNNNN SM!**

Comment: 15

Sepetang di TTDi…

hiuhiuuuu! kami ke TTDI!

setelah hampir 2 bulan gitu aku x jejak TTDi, tapi gigih la sabtu petang ikut sirman ke sana coz of 2 reasons..kalo x de reasons tuh kuasa cek kak merah nak kuor ghumah, baiklah bongkang sahajar kan. oh saya suka tidur, tidur adalah terapi yang paling nikmat.

due to header banner’s case, aku kena banyakkan gambo abang. nak tak nak wpun dia x nak bergambo, ai really hv too, bila aku carik gambo nak anto printing pun, gambo dia lah paling siksa nak dpt yer…

sementara tunggu sirman anto abang kat kelas, aku ngan gegirl nyanyi nari barney

n nampak tuh jari jemarinya penuh inai…biasak lah budak kecik ni kalo dah dok umah neneknya, macam2 makcik nya tempekkan

once kita dah dropped off abang, kami bertiga lari ke Bursa Malaysia for an hour invite..

n pastu rushed back to TTDi to fecth abang

n to visit abang’s godmom

talk bout it later………

Comment: 14

Never trust your frens…

for this and the previoius  kebaya nyonya’s entry, sama je occasionnya tapi saja aku pecahkan 2 entries coz yang satu lg tu kan my solo single photos…

thank you seman for this photo!

ohh jeles lah tuh kannn, tu pasal engko snap lagu ginih!

adik baru kami yang menyebabkan boipren2 opis ku makan hati

hallu boys, he s 10 years younger than me la dol!

Ms Bunga!!!!!!!!!!!!!

sedang sarat barat….lagi 2 weeks Ms Bunga will be delivering a baby boy, insyallah….

kembang setaman muka dia, tp x nak lah aku tunjuk kat sini.

mereka yang bergambar di atas, adalah watak2 yang saya senangi.

saya nak cakap dari hati ke hati…tetapi saya terpaksa berhentikan tulisan saya di sini…

kerana bila kita menulis, hati kita terusik, dan ada juga hati yang terasa….apapun, saya percaya the Raya Open House that ai initiated, telah membuka mata2 yang ‘tak malu’ ….sekurangnya kami menghormati tetamu, menjemput saudara semuslim untuk mengeratkan ukhwah, tak setengah orang yang sanggup ‘exclude’ nama orang lain untuk kepenting diri sendiri.

Oh saya pun baru tahu peristiwa itu kerana waktu itu saya di Bangkok…

dan kerana saya sedang hidup aman bahagia, saya rasa biarlah tulisan berharga ini berhenti di sini. untuk entry ini.

Comment: 18

Kebaya HitamMerah – The smiley mood…

some candid photos yang nan ado kandidnya udah by my frens…tq geng :)

ai initiated the raya open house for my division (like the previous years gak lah)….the invite open for the whole company during the kill lunch hour. ai ended makan nasi impit, kari ayam roti jalan wweiiiiiiiiiii! makan santak x hengat donia! last one makan berat lah harap2 masa wkdays nih. wkend ada lagi open house wooi.

btw, ai didnt wear my new baju raya, pun aku x pakai kebaya nyonya yang baru….ai wore the kebaya nyonya hitam merah nih during Ning Baizura’s wedding, if you remember. rasa sayang je x penah pakai lagi later on, tu yang aku menggedik nak pakai sekali lagik.

lagipun kebaya nyonya adalah kebaya sepanjang zaman…x lekang dek masa.

Red, ko pakai baju kurung kebaya tak open house kita nih, ke ko pakai skirt ko?

alo akak, x penah lagi open house division kita, aku pakai skirt, so far ngan baju kurung complete set :)

saya suka kebaya nyonya, tp kebaya nyonya sedap dipakai di dalam ekon, kalo outdoor emm….saya kurang selesa, aku pi wedding member aku buat bawah khemah, berkuap badan den dibuatnya tau…

Comment: 21

The bro’s…

tuan rumah kali ni ialah adik lelaki ku Ayin dan wana, alah yang ala2 pailang memang ganas dia nih

bulan puasa aritu ada budak nakal nih x puasa pi makan kat depan2 dia, dicekiknya kolar budak tuh :)

barannnnn adik aku nih….

tak semua ada lam gambo ni, bebudak the kiddos semua dok lam bilik

eh semua ada except along sulong kami lah

she s early 20, me 33…ok lah dia nampak muda sebab dia baru kuor umah make up pun x ilang lagik, pdhal aku dah kuor dari 5 jam sebelum tuh…(ni gf adik bongsu aku lah, aku dah kenal dia sejak 3 yrs ago marrrr)

mak ajah penat letih berjalan ngan anak2 ke sana ke sini

wajah saya haruslah ada di blog ini kan, mata sirman x leh lari dari tv ada racing keter x silap aku and Epi korang kenal lah kan, dia suka menempek muka dia kat blog nih pasal dia perasan dia femes.

kawan2 Epi ramai yang baca blog akak merah kan, adik2 meh akak nak cakap….

SIRMAN nya pronounciation is SER MAN bukan sirman ala jawo nya nama tuh! iskk…

berapa kali aku nak kena buat entry pasal sirman nya nick nih. nama dia pun bukan sirman lah..new reader pls read my ABOUT RED first, to get to know us better :)

lagi best ko dig blog lama akak huhuuuuu, sapa sudah khatam?

Comment: 20