Samsung

Jom Sparkling Bersama Yuna!

 

oh bulan
jangan layan diriku lagi
pabila,
air mata membasahi pipi
dan lagu2 di radio seolah2 memerli aku
pabila,
kau bersama yg lain…

Opss terover lak Mak Merah feelings lagu Yuna hiks :P

Sapa yang tak kenal Yuna kan? Bukan satu Malaysia jer kenal, sekarang ni dia dah masuk market international la pulak kan. For me Yuna ni sememangnya seorang penyanyi unik dan tersendiri, mempunyai suara yang merdu dan semestinya mempunyai bakat besar.

So baru-baru ni Yuna berkolibrasi bersama Samsung Malaysia telah melancarkan satu projek iaitu The Sparkle Project.

Objektif utama The Sparkle Project ni ialah untuk Yuna membuat the world’s first ever music video yang dibuat sepenuhnya menggunakan Samsung Galaxy Note untuk her latest single Sparkle!

Tetapi untuk menjayakan projek ini, bukan Yuna sorang jer yang akan menyumbangkan idea, tetapi adalah lebih afdal idea-idea semua itu datangnya dari korang semua. Tak teringin ke tengok idea korang nanti digunapakai dalam music video ni nanti. Waa glemer you nanti hiks!

Beauty & Dream adalah tema untuk minggu ini. Setiap minggu mempunyai tema yang berbeza, ada tema The Spark of Love, Doubt, Courage dan juga tema Hope! So just pilih tema mana yang bersesuain dengan idea korang kay!

So kalau dah ade idea tu, bolehlah submit kat The Sparkle Project site. Idea boleh disubmit dalam 4 kategori berbeza, samada melalui Scribble, Picture, Video ataupun Writing…. Pilih jer mana yang sesuai dengan naluri hati korang.

Macam kat atas ni salah satu Writing submission yang caught my attention, antara banyak lagi idea-idea yang mantap!

 

Yuna sendiri siap buat video untuk menggalakkan kita supaya dapat berkongsi bersama idea-idea baru, bernas dan kreatif untuk projek ini. So apa kata anda? Ready to share with the world your brilliant ideas?

Shoot those ideas here at The Sparkle Project!

Comment: 35

The all-new Samsung Galaxy Tab™ 8.9!

image

Rasa macam baru semalam jer aku promote on the Samsung Galaxy Tab 10.1 tup2 nah dah kuor yang 8.9 ler pulak! pantas pantas, ye dunia gadget memang kena pantas sekilat coz macam waktu dan tahun, tetiba je dah nak masuk 2012. Seiring dengan kepantasan gadget yang berkembang, hah Celcom sekali lagi membawakan the Samsung Galaxy Tab 8.9, the best features in this new tablet:

-  Android 3.1 (Honeycomb)
- 8.9” touch screen display
- 1.5GHz dual-core processor
- 2MP front camera, 3MP rear camera
- Thinner (8.6mm)
- Lighter (453g)
- 16GB internal memory
- Supports Wi-Fi and 3G

image

Kenapa dari dulu lagi korang perasan tak aku memang reliable with Celcom sahaja, coz hanya Celcom yang merupakan reputable telco provider yang telah menang banyak various awards, Celcom Broadband yang mempunya widest network coverage anywhere in Malaysia, sama ada indoors, outdoors dan on-the-move and of cos Celcom Broadband yang offers the best network quality, video streaming yang mempunyai stable connection.

Kak Red apa Samsung Galaxy Tab yang suits saya yek?

oh whicheer best fits your need le yang, Celcom ada semuanya!!

Ada jugak Samsung Galaxy Tab (7”) from as low as RM668, dan masih lagi ada  the Samsung Galaxy Tab 10.1 from as low as RM1,468, meh visit www.celcom.com.my/smartphones !

Comment: 14

Samsung Galaxy S II !

48hours sponsored post.

I tell you, so many gadgets on the road skang nih….tak terkejar kita dibuatnya, but yang latest let s share it together. Nah, the Samsung Galaxy S II is now for everyone, nak nak pulak Xmas and New Year is coming, surely ramai yang nak buat hadiah untuk those tersayang atau kalau kedekut nau, hah belilah untuk diri sendiri.

For me, sapa2 nak adiahkan for my delivery, eh no problem. Takde pun kata tak boleh, i payung2kan u all kalaulah dapat hadiah nih :)

Meh play around kat utube nih, tengok the zoom in zoom out:

or or

yang ni pulak

 

For this vivid, fast and slim smartphone, hanya RM1,899! check out here kay.

Khidmat pesanan masyarakat Samsung Galaxy S II is brought by Redmummy.com

Comment: 9

Everybody loves Samsung Galaxy S II

 

48hours sponsored post.

Let say aku tengah rushing driving to office, bila dah lambat mula la macam-macam benda yang kita lupa. And while tengah driving cilok-cilok tu tiba-tiba baru la teringat yang aku terlupa nak send 1 important email to my boss. Nak berenti sekejap hantar email tu memanglah boleh, kan pakai smartphone, tapi aku dah la lambat, kereta banyak pulak tu time peak-hour ni. Mana boleh nak berhenti sajer-sajer. Nak type while cilok-cilok ni bahaya la pulak, kang tersodong pulak kereta depan! Masa ni lah i wish i can just speak to my mobile phone and command it to send the email, EH WAITTTT memang dah boleh la, we can actually speak to this one mobile phone. This awesome phone ada feature Say N Go yang boleh recognizes kita punya instructions and for my case immediately sends the email to my bos without me typing, only from voice commands. Cool eh :)

Phone apa tu Kak Red?

The sleek and slim Samsung Galaxy S II of course :)

 

Tak percaya? Korang boleh tengok sendiri dalam video ni di mana mobile phone ni boleh recognizes the commands ataupun instrauction yang kita suruh dia buat. Boleh suruh buat web search, send sms or email, check weather, set alarm clock dan macam-macam lagi.

 

Tapi bukan this amazing feature sajer yang membuatkan ramai orang sudah jatuh cinta dengan Samsung Galaxy S II ini, tapi ada banyakkkk lagi features menarik yang terdapat pada mobile phone ni yang telah dikongsi ramai di gallery love galaxy SII ini. Kalau tengok all the videos bermacam-macam benda boleh dibuat. Dari the basic phone features, of cos a games console, your music box and since phone ini menggunakan Samsung Dual Core Application Processor, ia mempunyai kelajuan tinggi dan multitasking, even normal tasks yang selalu kita buat pakai PC pun boleh buat dari phone ini.

Ni pulak satu lagi video especially untuk those yang tak suka guna virtual keyboard kat touch phone. Macam aku la hiks. I’m sure you all sure terpikat punya lepas layan video ni. So easy guna touch keyboard kat Samsung Galaxy S II ni, just SWYPE it out :)

Tapi video ini lagi cool, di mana kita boleh gunakan Samsung Galaxy S II sebagai Wi-Fi remote control for Samsung Smart TV. Macam aku cakap, pelbagai tasks boleh dilakukan dengan phone ni! Even a remote control for TV!!!

Aku rasa korang pun dah jatuh cinta dengan phone ni. Bukan sahaja design dia yang menarik dan nipis tapi laju serta multitasking dan lot of things can be accomplished easily, efficiently and elegantly with Samsung Galaxy S II ini :)

So which wonderful features in Samsung Galaxy S II do you like most? Bolehlah kongsikan bersama di gallery love galaxy SII ini. Like I said, everybody loves Samsung Galaxy S II :)

Khidmat pesanan masyarakat Samsung Galaxy S II is brought by Redmummy.com

Comment: 27

The NEW Samsung Galaxy Tab 10.1

48hours sticky post

Post 1

Post 2

Sekarang jom kita usha apa yang menariknya tentang tablet yang paling NIPIS, paling RINGAN dan paling PANTAS di dunia ini.

Sebagai blogger tegar, penggunaan tablet seperti Samsung Galaxy Tab 10.1 ni sangat sesuai dan efficient. Ini kerana tablet ni membolehkan kita bekerja secara multitasking iaitu melakukan banyak kerja dalam satu masa. Biasanya kita blogger terpaksa membuat beberapa rujukan kan untuk satu-satu entry di blog kita, so banyak la applications kena open. No worry keupayaan multitasking ini ada pada Samsung Galaxy Tab 10.1 ni.

Bayangkan, dalam handbag korang kini boleh buat macam-macam kerja dengan hanya membawa Galaxy Tab 10.1 ni saja. Tak perlu susah payah nak angkut laptop yang berat tu. Macam-macam kerja boleh buat termasuk berkaitan ofis, sebab Galaxy Tab 10.1 ni juga dilengkapi dengan Polaris Office yang mana ianya lebih kurang dengan Microsoft Office yang korang selalu pakai dan ianya compatible to each other :)

Galaxy Tab 10.1 ni mempunyai RAM sebanyak 1GB dengan 1Ghz Dual Core NVIDIA Integra Processor. Kalau spesifikasi macam ni, biasanya kalau dekat PC pon memang dikira antara yang mantap dan laju untuk membuat macam-macam kerja pada satu-satu masa dengan visual gambar yang jelas dan nyata. Berat Galaxy Tab10.1 ni hanya 595gram sahaja dengan saiz 256.7mm x 175.3mm x 8.6mm.

Juga terdapat 2 pilihan warna mengikut kesukaan anda. Soft Black ataupun Pure White. Bergantung kepada anda untuk pilih yang mana sesuai dengan gaya anda.

Pure white Galaxy Tab 10.1

Kamera
Semestinya antara kamera terbaik di kalangan tablet yang ada di dunia. Ada 2 kamera depan dan belakang. Kamera belakang 3megapixel dan kamera depan 1.5megapixel. Tengoklah sendiri kualiti gambar yang ada. Sangat menarik dan sesuai untuk live blogging sebab gambar yang ditangkap boleh automatic upload ke picasa atau photo sharing sites yang lain.

Photo taken by this Galaxy Tab 10.1

Multimedia.
Galaxy Tab 10.1 ni sangat menarik untuk hal-hal yang berkaitan media. Boleh memainkan video berdefinisi tinggi (HD) hingga 1080p disamping mempunyai 2 speaker di kiri & kanan yang memberikan pengalaman multimedia dan stereo yang sangat unik dan mantap. Kiranya boleh rasa sendiri pengalaman bunyi surround bila layan video atau muzik menggunakan Galaxy Tab 10.1 ni.

Bateri.
Galaxy Tab 10.1 ni mempunyai ketahanan bateri yang cukup lama untuk kerja-kerja luar. Bayangkan selamba boleh layan sampai 3 cerita Hindustan back to back. 9 jam tahap ketahanan bateri dia. Kalau setakat dengar lagu kat Galaxy Tab 10.1 ni, ia boleh bertahan hingga 72 jam. Fuhh lama tu. Tapi, kalau setakat nak buat kerja-kerja web browsing atau office work jer, mungkin setakat sehari dua tu memang tiada masalah. Ketahanan bateri ni jugak bergantung kepada berapa banyak application yang dibuka, memandangkan Galaxy Tab10.1 ni ada keupayaan multitasking.

Samsung Galaxy Tab 10.1 + the docking

GPS.
Teknologi canggih sekarang menjadikan perjalanan kita lebih mudah. Agak-agak tak tahu jalan, maka kita perlukan GPS atau Global Positioning System untuk membolehkan kita mengetahui lokasi sesuatu tempat dengan mudah. Dengan Galaxy Tab10.1 ni, GPS yang ada dalam tablet ni telah dilengkapi juga dengan Google Map yang memudahkan kita untuk melihat peta dan mendapatkan direction dengan senang. Maka tiada alasan untuk sesat lagi sekarang dengan adanya Galaxy Tab 10.1 yang baru ni.

Dan bermacam-macam lagi specifications dia yang marvelous + features dia yang canggih and much much better not only the design but dari pelbagai aspek yang lain seperti better screen, better multitasking, better speed, better web browsing dan banyak lagi. Eh korang kena tengok and feel sendiri la baru korang tau :)

Kat mana nak beli?
Semestinya anda boleh mendapatkan dan menikmati teknologi tab yang canggih ni dari Celcom. Dengan harga plan permulaan dari hanya serendah RM1468 anda boleh dapatkan Galaxy Tab10.1 yang bakal mengubah gaya hidup anda. So boleh pergi kat mana-mana Celcom Branch atau Celcom Authorised Dealer or Blue Cube untuk sign up. Plan-plan Celcom yang affordable akan memberikan the best value untuk Galaxy Tab ini.

Sebab apa beli kat Celcom?
Tidak dinafikan Celcom mempunyai coverage yang sangat luas. Dengan Galaxy Tab 10.1 yang boleh support HSDPA+, Wifi dan juga 3G, pelan broadband Celcom memberikan anda kelajuan yang tinggi dan juga kestabilan internet di mana jua anda berada sama outdoor, indoor ataupun on-the-move. Maklumlah bukan semua tempat ade Wifi kan. So dengan adanya Galaxy Tab 10.1 + Celcom broadband, balik kampung raya nanti takde la bosan bila stuck berjam-jam dalam traffic hiks.

Dari segi kualiti streaming video dan muzik, Celcom juga yang stable setakat ni. Dengan line 3G Celcom, tiada lagi perkataan buffering. Kalau setakat web browsing, blogging, online games dan melayari laman social lagi la langsung tiada masalah. Malahan anda boleh sentiasa berhubung sesama anda bila anda bersama Celcom kerana dengan Celcom + Galaxy Tab 10.1, kuasa di tangan anda.

Dan Celcom juga adalah pemenang bermacam-macam awards antaranya the prestigious Frost & Sullivan’s Mobile Broadband Provider for 2 years in a row. Tak salah lagi pilihan anda hiks

So apa lagi, grab yours niaooooo coz aku berpeluang membelasah tab nih, 2 weeks before it was launched :)

 Khidmat pesanan masyarakat Celcom Samsung Galaxy Tab 10.1 is brought to you by Redmummy.com

Comment: 20