Samsung

S4 – the fun way to travel!

48hours sponsored post

Samsung Galaxy SIV

Sambungan dari post pasal RD nak upgrade S3 dia ke S4 tu, sampaikan aku pun tersyok sama dengan the unique and the new S4 features ni.

S4 S Translator

As you all know, kitorang boleh la dikatakan selalu travel. Last year gi German dan Bandung. This year insyallah akan terbang lagi :) Destination rahsia hiks. Kalu ke Bandung tu ok lagilah sebab bahasa lebih kurang sama, leh paham. Tapi masa kat Germany tu siksa jugak lah sebab ada masalah perantaraan dengan orang-orang sana. Macam ayam dengan itik jer rasanya bercakap dengan diorang. Dibantainya cakap German dengan aku, mana mak nak paham! Kalaulah masa tu ada S4 boleh lah aku guna dia punya S Translator.

Yang bestnya S4 S Translator ni tak perlu ada Internet connection pun tak pe, still boleh guna. Dan boleh translates up to 8 bahasa! Bukan saja text translation saja, even translates dengan voice pun boleh. Confirm kat German dulu kitorang tak sesat kalau ada S4 ni, confirm jugak tak kena tinggal train hehehe. Ingat lagi kejadian kejar train? Kenangan sungguh tu :)

S4 Story Album

Bila dah travel, bukan lagi beratus gambar tapi cecah beribu-ribu gambar kita snap. Tapi macam kurang menarik gambar tu sebabkan macam statik jer kan. Aku found out S4 ni ada feature Story Album yang boleh organise gambar-gambar tu dan boleh create customisable albums come with themes dan layout yang menarik. I LIKE.

The plus point pulak, those ready made template look pretty cool dan yang syoknya aku boleh terus push publish terus ke blog or ke FB dan dan tu jugak.  Cool eh.

Barulah ceria sket cerita travel aku nanti dengan Story Album ni, korang pun sure lagi syok menengok gambar-gambar tu semua, rasa macam korang sendiri yang pergi :)

Terbeli jugak aku S4 ni kang #eh

Comment: 7

S4 – the fun way to snap-snap :)

48hours sponsored post

Samsung Galaxy S4

Korang ingat lagi pasal aku hadiahkan RD Samsung Galaxy S3 untuk birthday dia last year? So satu hari tu last week rasanya balik dari kerja dia cakap dah upgrade S3 dia ke S4 pulak dah. Eh eh you ni, tu hadiah birthday ya, nak tukar-tukar plak. Tak appreciate ke orang bagi hadiah, sentap la ni kan!

Tapi dia terus la membebel macam-macam new features yang hebat-hebat pasal S4 ni. Aku buat-buat tak dengar jer.

Samsung Galaxy S4 Dual Shot Camera

Tapi ada satu feature tu yang caught my attention, which is Dual Shot Camera. Aku dengar macam best la pulak feature ni. Mana tak hebat nya, kita boleh guna dua-dua depan dan belakang camera S4 ni simultaneously! Meaning that kita boleh snap apa yang ade di depan dan juga camwhore diri sendiri hiks :)

My thinking kan,  aku kan selalu pi events sana-sini, so it would be fun for me to snap all those happening moments and at the same time boleh snap aku punya face expressions. Contohnya kalau nak snap gambar my friends for sure kita akan cakap “Ok smile” dan kita snap. Secara tak langsung kita pun smile jugak dan snapped in the same picture as well. Cool eh :)

Samsung Galaxy S4 Sound & Shot

Lagi satu yang aku suka ialah Sound & Shot feature dia. Korang tau la kan almost setiap hari aku akan snap-snap photo. Sampaikan RD bengang la sebab hard disk sampai full la. Dengan Sound & Shot ni, instead of ambil gambar jer, kita boleh attach audio clips sekali dalam gambar tu. Cool giler!

Contohnya aku ambil gambar semasa tengah try new dress dalam fitting room, so boleh la aku add commentary sket kat gambar tu “Sesuai tak dress ni dengan I yang? Murah jer harga dia RM450. U bayarkan ek ek” pastu aku sent ke RD hehehhe. Agak-agak korang apa dia jawab? Dia pun “Sound & Shot” back with his serious face and “No no noooo” audio lor. Ish ishh sedih mak tak dapat beli dress baru  =(

But seriously it’s really the new fun ways to snap-snap :)

Khidmat pesanan masyarakat Samsung Galaxy S4 is brought by Redmummy.com

Comment: 10

Watch Display Storage Box / Bobbi Brown Kelecops!

IMG_6131

lama seii tak posing gambar membeli-belah. kalau letak hari2 memang hangpa akan kata pompuan ni kejenya shopping je yek. well….at least tak beli yang reriban

so so anw, went down to buy so many things, tetiap hari ada je yang aku kena beli

u know abang skang demand nak boxer lelebih sket, dia tak mo dah pakai spender. ha boxer yang sedap pulak for teenager cam dia ada kat Mark & Spencer je pulak tuh. dulu tu aku beli bape lai jer. ni aku tambah2 lagi beli sampai 8 lai. bukan umur 11 punya yek, umur 13-14 tahun dia pakai. budak cepat lonjong membesor.

tiru boxer tu sebab bapaknya pakai, ngan aku pun tereban boxer RD buat pakai kat rumah jer. last2 aku pun beli sendiri pakai from male punya yek, mark & spencer too coz yang la senza’s boxer tu untuk yang kerempeng2 bolehlah. untuk yang baru nak menuju jalan kekekurusan tapi lom kurus nih tak sedap le pakai. siksa.

why siksa to sexy?

no point.

laki aku tengok geleng pala. #Redha Airways eh Lawak Ke Der :)

IMG_6122

ahah! lambat gila delay dapat menda nih. dari yang reader recommend suh beli kat satu dari channel online, competitor with my advertiser gak. at RM169 per box. harga ni kalau tak sebut pun orang tanya, tapi masalahnya bila dah sebut pun orang tanyaaaaaaaaaa jugak. ko baca ke tak ni dik? u got time to comment asking the price but you dont have time to read this short entry. cubit gak?

walaubagaimanapun

the lipstick of Bobbi Brown yang merah menyala tu memang sedap ler, yang satu lagi pinkish a bit for daily usage. Merah for the dating2 day, event day, takleh le merah nyala tu pakai pi keje, kang Aliah singer tu takleh carik makan jang. RM85 for sebatang lipstick Bobbi tuh.

Another chippo red casing for S3 RD. yang lama 20hinggit tu aku dah lemaukan. Flip2 ni laki aku tak gemar ler.

Kesian koleksi jam suami agak sedih gak yek…itu pun jam tangan aku ada yang aku lelantingkan jugak.

Comment: 18

S3 for the husband, advanced birthday present.

 

IMG-20120928-00647

baju kurung aku ni magic tau

carik2 tak jumpa

tetiba aku abis mandi, carik balik eh adaaaa

ai salah check? ahahhahaha

orang kata kan magic :)

sooner or later nanti aku share le ngan korang.

20120928_213955

bukan nak tunjuk gambar dia tolak trolley

tapi dari camera Samsung Galaxy III dia hah, his birthday present. walaupun birthday aku yang July ni hadiahnya belum dapat, his yang Oct pulak dah mendapat duluuuuuuuu

chop! asparagus rupanya melambak ada jual kat jusco. aku carik kat cold storage payah gila nak mendapat. for us and for RB’s puree itu asparagus tuh.

20120928_222557

akak ada 35ribu over points, tapi voucher akak yang 100 lebih tak leh amik sekarang sebab dah tutup kak, esok2 boleh datang balik, sampai Nov ni kak.

#pergi pasar pakai selipar jerrrrr eh tak tanya yek?

IMG-20120928-00669

ni le pasalnya aku lambat pi pasar Jusco, aku suh RD pi amikkan barang2 dulu coz aku ngah sibuk belikan pokcik nih punya S3

red colour u!

RM1900 dapat le usb apa tah, ngan screen protector

aku add on ngan card reader yang 32g dapat RM70 ngan chippo covernya buat sementara dulu pakai casing tuh sampai dapat yang memolek punya casing

so total all RM1990

huh leh dapat sebijik handbag gak tuh. pejam mata je le bayau for his birthday

IMG-20120928-00670

that’s iPhone5 harga from RM3,500 to RM4000 for now coz belum launch lagi kat Malaysia, standard le agent bawak masuk dulu kan

kalo ko dah tak sabar sangat nak pakai sebulan awal dari depa launch kat Malaysia nih, heard launching will be on 28th Oct, maka korang bayau le memahal gini.

tu pasal i m still holding this, tak nak ler aku bagi laki aku bayar this much, biar je lah lambat dapat iPhone 5 tuh janji, i can wait. no problemo.

20120928_200203

try terus amik gambar dari his S3

terus aku buat wallpaper

ko tukar wallpaper tu siap ye RD

IMG_20120928_200408

Instagrammed this :)

kakak membebel jugaklah apehal bapaknya dapat adiah birthday nih yet the maknya punya hadiah tak dapat2 lagi…

IMG-20120928-00674

dan kemudian lari laju ke Jusco, RD dah tunggu kat situ. bukan kelecop2 aku cam biasa, terus tanya mana S3 nya. heh!

IMG-20120928-00684

dan another heh!

**i think some will ask again, how much S3 ni kak red beli, apa kata korang scroll up balik entry nih, baca lagi sekali kay**

pastu kitorg famous satu jusco coz ada satu toy RB tuh si cashier tak cabut the menda yang bunyik2 scan tu ler, dah 1 round nak turun bawah lalu scanner bunyik, guard dah checked dia cakap nanti akan bunyik lagi dia dah signed kat receipt disuruhnya suh tunjuk kat guard depan bila bunyik lagi. halohai. songeh tol.

so lalu depan main entrance, another round of bunyik and famous lagik ler kan guard tahan. tapi sib baik guard yang earlier tu menonong ikut bontot kitorg coz dia tau kawan guard dia pun akan menyongeh suh selongkar plak barang2 .

ni macam kitorg masa kat Selfridges London dulu2 tuh, depa tak cabut menda tu dari porch bag Miu Miu aku. boleh tahan malu gaklah but pastuh berdenting gaklah telinga cashier Miu Miu tu aku bebelkan pasal ko tak cabut dah famous muka melayu kami ni di London.

anw, aku ngah kenen2 kat RD nak pinjam dulu S3 nya tu kulu kilir bawak sana sini sementara nak mendapat iPhone aku yang lagi sebulan nih kan, hoi….payah tol nak mendapatnya heh.

bunyik S3 S3 S3 bila sebut lelaju macam Isteri Isteri Isteri.

kakak, tolong amikkan Isteri muda daddy

cam ke hawau je telinga aku dengo!

Comment: 31

What makes Yuna “sparkle”?

To recap saya punya previous post Jom Sparkling Bersama Yuna, sudahkah korang semua submit idea-idea bernas untuk kita sama-sama menjayakan The Sparkle Project bersama Yuna? Its gonna be the world’s first ever music video yang dibuat sepenuhnya menggunakan Samsung Galaxy Note untuk her latest single Sparkle!

The Sparkle Project ada tema yang berbeza, ada tema Beauty & Dream, The Spark of LoveDoubtCourage dan juga tema Hope! So just pilih tema mana yang bersesuaian dengan idea korang kay!

Bagi saya, apa yang membuatkan Yuna “sparkle” dan success sehingga boleh sampai ke tahap sekarang ialah her Courage! Dia berani mencuba sesuatu yang baru, berani bersaing dan berani menyahut cabaran dan dugaan! Dia tak gentar walaupun dia boleh dikatakan baru sahaja menceburi diri dalam bidang seni ini. That’s make her “sparkle”!

Kerana saya percaya, Courage membuatkan kita mempunyai jati diri dan semangat tinggi untuk berusaha menjayakan apa yang kita impikan! So does she! Tak gitu?

Yuna, your courage make u sparkle!!!

Saya dah submit idea saya about her courage, so Yuna kena la jugak chip in with her idea what kind of her courage yang membawa dia sehingga ke tahap dia sekarang ni…

Apa pulak idea korang? Shout it out at The Sparkle Project!

Comment: 9