Sirman

Zaman memuda…

Year:  1997

Scene 1

Hi dah lama kerja sini?

baru setahun 2, you staff baru?

Ha ah… comellah CUNlah awak nih (haktuih bila aku nak tulis nih hahahahah, tapi itulah ayat dia, RD suh betulkan, he used the word CUN not comei. ceiii! )

Scene 2

Nak pergi buka puasa? Nak naik motor ngan saya tak?

Tak per, saya naik teksi yer

Tulah tak nak naik motor ngan saya, kan dah lambat datang buka puasa

Scene 3

Awak pandai main chess?

Bolehlah

Dang! gila awek ni first time lawan chess ngan aku dia menang!! malu maluuuu….


****

IMG_8751

ok dah cecukup ler nih

antara dialogs watak2 utama dalam RM nih. muahahahha

geli aku nak buat cerita panjang, so not me ler aku nak buat citer gini. bayangkan kat 6 tahun blogging, sampai satu kisahpun aku tak pernah reveal mana kita org jumpa camne bercinta bagai etcs. Aku pemalaslah nak type cite2 macam nih….

taaaa :beurk:

bakal disambung, tapi tak tau ler bila tahun yek hahahahahha

Comment: 57

The red couple lagik!

IMG_8143

boleh teringin nak sesama lagi naik pelamin. oh sedih!

IMG_8172

IMG_8173

IMG_8174

IMG_8169

IMG_8170

IMG_8168

IMG_8171

IMG_8133

IMG_8131

IMG_8132

all photos were taken masa engagement Yanok tapi let mak spedo dulu gambar sendiri laki bini sebelum entry meletup top top budak tu kuor.

In our marriage or sejak zaman kenal RD korang nih, hui paling siksa nak amik gambar dia lah. Hardest part bila aku nak tukarkan gambar profile FB and Twitter dia. Memang manjang takde gambar solo, nak amik gambar berdua beramai2 satu family pun kena panggil gempita 7 high pitch baru dia nak bergambar.

So bukan salah abang kalau tak suka bergambar, itulah perangai bapaknya yang dia ikut jugak.

Anw thanks to my MIL, yang kawannya dapat menyiapkan semua kain baju kurung menantu merahnya ini. Semua kain baju ela aku memang banyak arituh aku borong from Medan. Bergegas RD pi amikkan a nite b4 the reception of Yanok.

IMG_8130

Oh btw, one fine day, he will update his blog, aku cabar dia update minggu ni gak. Sapa nak tambah perisa cabaran to RD?

Serius wei, genap bulan depan, setahun tak berusik blog dia tuh!

Comment: 58

RM has blue minded too :)

IMG00008-20110113-1252

i nak tunjuk the power of the new BB, not mine jugak. ni BB ayuthesun…

baru sampai, tengah tunggu adik waiter letakkan satu kerusi untuk my handbag, and me entertaining the husband’s bbm

IMG00011-20110113-1305

this is my lunch, out of 5 pcs, kuhanya makan 1 pc only

diet factor maybe?

IMG00012-20110113-1311

almanja sket nak tengok how good is the camera of the BB

wpun kubeli untuk laki ku, tapi tak kira, nak jugak tengok quality coz me nak mengendeng pakai buat amik gambar gak kan….

IMG00015-20110113-1340

alamak you….hensem kooo budak tu!

ko kak mulut ngah bercerita dok sempat lagi telan mata?

IMG00014-20110113-1330

alamak dia ngan gf nya lah pulak…melepas kita

gf dia tak cun pun kak

IMG00013-20110113-1312

udah habis iklan mencuci mata, kita sambung semula the story line of BB

suka ria coz bunyik BB tu very light giler, tak macam BB aku yang bunyik ke main 10 kaki pun leh dengar…

IMG00010-20110113-1255

I really like it!

i m gonna get this BB, not the TORCH, mak tak larat dah nak bayar riban2, bulan nih je ke main handbags aku berderet kubeli….sengkek dah skang, boleh?

ayu, akak bz gilos sangat2. can tapau 1 set of BB nih for me?

akak nak bagi RD ek?

ha ah…bila ko pergi kedai ni lagik?

hari ni kak later petang

ok akak transfer duit online, you buy for me yek?

collection camne kak?

RD will come to your house tonite….dia collect sendirilah, malas heh akak nak pi

senangnya ko kak hai….beli gadget main gitu2 jer.

ha ah, as long as everything is perfectly well, me tak nak fussy coz bukan akak yang pakai, janji camera dia tu cantik, dah enaf for me :) , 3G ada, wifi pun ada, camera je 2megapixel.

IMG_7615

n tara………………Curve 2 Model 9300 with 3G at RM1,000

Anniversary Gift for Sirman the RedDaddy

IMG00017-20110113-1340

RM dapat apa?

tu hah…senyuman ikhlas untuk laki mek…. sob sob sob :(

Comment: 36

Kantoi seorang RD!

image

kahkahkah!

member kan dok buat keje dari lappy, aku ni menebeng sebelah dia, mataku sekilas leh nampak NOEL kat inbox dia.

aaaaaaa you are buying me a bunga ler tu! from Noel?

astaga, mata you nih! pi main jejauhlah! sibuk tengok orangnya email!

hahahahah tak nak noel, nak dari this one XXXX

tengok tuh, demand pulak nak suh tukar2!

hahahaha sapa suh tak tutup, kan orang dah nampak. alah korang bukan aku tak leh hijack email dia, dah sah2 sume pun masuk bb dia, bb dia pun aku leh check hehehehehe….

apadah, agak2 lah kalau nak buat tuh. tak yahlah anto bunga2 ni sirman, ai tak lut dek bunga! ai lut dek handbags jer…cei mau kena makan tanah je sirman baca ni kang.

anw, i m getting him a new bb coz bb dia skang dah crash, asiklah buat aku in critical condition sakit jiwa jer bila roger manjang je tak dapat. boleh malam AJL tuh pun bb dia buat hal, sempat twit sekejap jer pastuh senyapppp…cei betullah.

I m not asking him anything for our anniversary yet, donno what to get coz dia menyampah bila aku asik menjawab nak handbags jer ‘kang belikan, you pi jual balik handbags you tuh!’

so i donno lar mau apa…

mau apa hek?

Comment: 35

White Kids…

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Model: Abang and Gegirl

Photographer: RedDaddy

Director: Redmummy

Date of Photography: October 2010

Comment: 24