Sirman

The Karma…

IMG_6224

Harini kasi can aku rehat sket lah yek…

Weekend ni nak kena paku kaw2 siapkan semua, keje melambakkkkkkkkkkkk.

Semoga hari ini esok dan selamanya lebih indah dari yang semalam. Ni aku terkenangkan cerita budak2 GBM akan hukum karma, betapa dah nampak tapi macam on denial mood. Peringatan hukum karma untuk kita sendiri jugak. So dengan itu, aku nak pi betulkan landasan yang dah tersasar….

Anw, mata ni dah naik buntang dok main carrom….

Semlm aku pujuk2 laki aku mintak tolong hantorkan pi keje coz dengan niat dalam keter bolehlah berangan tidur. Sekali Sirman bawak sekali iPAD, wah hebatlah aku merenyam lagi main carrom dalam jam pi keje hikss….

Malam pun bila pi dinner, masa lam keter, aku pandang luor bape saat jer, mata dok main carrommmmmmmmm manjang. iskk. Biasanya aku nya penyakit main game ni sekejap jer, dulu pun dok leka main PSP abang ikut musim, then kemudian dah tak heran….sebab ngah sonok ngan carrom, tu yang blog aku pun macam very the light2 kan entrynya.

Tapi tak diherankan pun, dari year end last year aku dah cakap yang moving forward kita akan reducekan entry as many as possible…my kids dah makin besau, event and kerja pun sama naik jalannya, so semua nak kena didahulukan. But not to worry, bila aku dah bosan ngan carrom ipad tuh, kita menggila semula di RM yer…

I tau, tersepit ke sikit banyak pun, the loyal will be reading RM. Lagipun aku tak pernah culas takde entry, busuk2 pun ada jugakkan?

Comment: 29

The RED RED RED movie!

IMG_6082

Saya ada janji temu sama suami malam lalu lalu laluuuuuuuuuuu. so berjanjinya di KLCC…di mana saya bekerja gitu. kita mahu tonton RED! wahhh….aku tak baca review mana2 pun best ke tak best pun aku nak gak pi tengok coz the title is RED. ngehh….

Dah tentulah laki aku park sebelah keter aku, aku turun pun sebab nak hantar barang2 di tangan ke bonet keter. Takkan nak bawak kulu kilir kan…

IMG_6084

I dont have to do any confession entry anymore, sebabnya dengan syarat apa yang aku beli, do tell him first. hohoooo! ok citer aku menyoping kat Anya Hindmarch, hangpa ada baca dalam twitter kan? Tak lah details, but to reveal out later. Sonok seiiiiiiiiii!

Lakinya nunggu kat parking dah siap ngan camera muahahaha

Tau bininya mesti turun songeh2… :)

IMG03327-20101029-2001

Kebetulanlah pulak, dedua berpakaian seragam uniform purple. Eh haritu aku ada baca komen kata ‘apesal kak red pakai baju biru?’ aik….dik, tu cite basi dik. Takkan tetiapppppppppp hari nak pakai merah plak. ai borong sumer kaler, semua jenis warna dalam kaler pencil gegirl tu, sume akak pakai, tapi for event memanglah ai pakai merah. Kok tetiap hari pakai merah, bang polis kat klcc tu pun nyampah weih!

Lagipun dah terang2 ai pakai jumbo merah kan? Kasi contrast lor kalernya.

IMG_6086

Sebab laki aku dok dengo jer citer kari kepala ikan Aseana dari bininya, so aku banjer laki makan kat sini. Tokojut dia tengok ke main bosar mangkuk yang datang. Kitorg makan sebelah jer, sebelah lagi tapau bawak balik…so kat umah boleh singsing lengan makan ngap ngap pakai jari lagi lazatttttt.

IMG_6088

Habis makan, licin pinggan aku. Sebabnya satu hari aku tak makan heavy, dok kosong perut makan kek cookies manis2 jer kan di Anya Hindmarch’s boutique. N so after makan headed to watch the RED movie.

Oh btw, sebab i m so regular customer di Aseana, kita order and blah…masuk Parkson light2 shopping coz nak tunggu kari kepala ikan tu masak adalah dalam 20min. Kalau bukan loyal customers, memang tak dapatlah diorg nak amik order, memang mintak deposit jugak coz kita dah order sesiap gitu. but based on trust kan.

Sebab tu lah aku suka setia and stick to satu cafe or restaurants ajer, macam QBistro coz bila kita dah loyal, the service pun sangatttttttttt boom boom bang.

Hah back to the RED movie, wahhahaha, sonok sgttt. pi lah tengok. orang2 pencen tua yang from the agent CIA back to the field. Bruce Willis berlakon, ada gaya lah…tengok dia alahai, sonang nak jatuh cinta. hahahahha..

Very entertaining & highly recommended movie to watch. The RED from Redmummy :)

Comment: 28

Penternak Suratkhabar lama….

IMG03209-20101023-1851

waaaaaaaahhh! ini kali ke 5 kot aku naik keter Sirman, memang jarang naik coz keter nya nih untuk dia belasah pakai pi kerja jer. Our family car is my car. Lagipun keter dia dah nak ca alit go one day. so hari tuh coz keter aku pi anto workshop untuk Abang Zaidi Tukul and the gang kasi kilat and buang all the scratches, kena lah aku naik keter Sirman. masyallah!! u jadi tokan surat khabar ke Sirman??

Ingatkan cukuplah kat seat belakang…

IMG03211-20101023-1851

celah2 kerusi pun ado jugakkkkkkk!

eh ni newspapers, job abang amik dari guard house tetiap pagi yek, bila ai hantar dia pi sekolah

yelah abang yang kutip pun, tapi takkanlah u nak peram sume suratkhabar lam keter uuu??

IMG03208-20101023-1850

sekali dia bukak bonet!!

Mak aikkkkkkk! alo alo uncle newspapers, mau beli tak? Berkilog gak nih leh dapat weih….

Itupun aku kemaskan sket dashboard dia, naik fitam tengok segala jenis receipts, iskk banyak betullah harta bukan karun Sirman!!

Nanti kita belek telek, moga tiadalah tikus lipas ular sawa yek ….

oh btw kan, scratches keter aku yang ada beruk yang buat dulu tuh, sudah hilang sama sekali, siap calar balar maknek bagai sudah licin cantik punya coz bila aku blogkan pasal tuh, laju je Abang Zaidi Tukul mengrescue hati gundahku. Siap datang ngan tokey workshop ok amik keter aku last weekend, siap jugak hantar datang ke rumah but kita sebab keluor for event, aku sendiri pi amik saja keter ku yang dah cantik molek. ehehhehehe

mana ko nak tau, ko blogkan pun ada orang yang sudi menghulurkan bantuan dan tangan…

Comment: 26

The boys celebration!

IMG_5778

cantik tak bouquet ni? cantikkkkkkkkkk!!!

huh banyak cerita tol nak dptkan bunga lawa gila ni dihantar ke opis Sirman. Udahlah masa tu aku ngah on trip, florist shop yang near by to his opis takdak pulak, yang ado kat kl nih sume makan delivery charges ke main mahal…berpusing2 aku mintak tolong bestfren Sirman….last2 aku pakai contact aku yang menyanjung budi ku kerna relationship kami yang agak lama….

This florist shop huh saje aku tak nak blogkan, eh eh biasalah, kita kadang2 kono kedekut!

Well 37th year kena sebut coz kalau idak orang asiklah ingat dia ni 27 lah, 30 lah! sib baik bini ko pun orang cakap look young. kalau hidakkkk!!

IMG_5810

Dahtuh dia pi bawak balik pulak…eii buat somak rumah jer…eii cantiklah bouquet nih. Serious aku suka betul pakai service depa nih. Nampak tak ke main banyak gilaaaaaaaa toys n jam kat depan sirman tuh, itu sume hadiah bday dari anak2 untuk bapaknya. Maklum ler anak2 takdak duit, so diorg buat kad sendiri dari kertas buku yang ada and carik hadiah yang ado dalam rumah tuh dijadikan hadiah bday bapaknya…

Maknya tak nak bagi budget :)

IMG_5812

As you know, beza birthday the boys ni tak banyak hari pun. 19th is for Sirman, 23rd is for Abang….

IMG_5866

So on the weekend waktu Abang kat Smart Reader, Sirman sudah bawak Gegirl pi beli hadiah Abang…ni kira hadiah dari adiknya to her brother. Not from both of us. dimintak bapaknya belikan, dia pilihkan, bapaknya yang tolong balutkan.

IMG_5904

Tapi yang tulis, makcik ni lah yang tulis sendiri. Pastuh dia sorok hadiah tu kat balik seluor lemari baju bapaknya. hahahahaha macamlah abang ko nak check!

IMG_5936

Petang balik dari badminton, Abang dah pau bapaknya…got a watch for him. That s the birthday present from daddy dia lah. Oh aku ada bagi hadiah birthday lain, itu nanti kubilang2 yek bila kita dah beli. Amik masa sket coz nak kena set timing bapaknya jugak….benda tu memang dia dah gegar kat telinga aku ni, sepanjanggggggg tahun huhuhuuu!

IMG_5940

He got a Ben 10 pencil box from his sister! Ini ko punya pencil case yang ke berapa puluhhhhhhhhhhhhhh lah bang oi!

IMG_5946

Nice blue watch too…pun tah ke bape dah. Tapi yang dulu2 tu yang jenis2 toys ala2 budak2 …skang he claimed dia dah BIG BOY, so kena jam macam ala2 orang tua…wuii demand.

IMG_5952

Yey happy lucky boy…..

We didnt take him for any special dinner treat, i was so packed with events for 3 nites in a row. Siang Ahad jer kita dapat bawak depa berjalan kejap, itupun sebab aku ada errands nak kena buat, jadi mengangkutlah sama…

Ramai yang emails tanya apa fav abang for birthday present kan?

OK meh on behalf of Abang….eh eh abang tak tau, but pls stop buying him the toys!  buku komik mandarin/english/melayu takper, barang2 sekolah takper..but pls, noooooooooooo more toys!

huh….

Aku kalau jumpa tengah umah ada toys depa, 3 kali aku cakap korang tak angkat jugak, mak diorg terus masukkan lam dustbin jer!

Comment: 19

Dia yang teristimewa…

1. Ini surat cinta dari isteri yang menaip entry ini, jauh dari sisi, tapi dekat di hati.
2. Ini surat cinta dari kasih tak berbelah bahagi.
3. Ini surat cinta dari gabungan 3 hati.
4. Ini surat cinta untuk you tahu, istimewanya you di hari ini, dan juga saban hari saban tahun ke akhir nyawa.
5. Ini surat cinta tanda you tetap kami cintai.

IMG_8319

6.   Pertama kali di malam ini, i tak boleh nak celebrate with you
7.   Pertama kali dalam perkahwinan kita, kerna sokmonya you yang tiada di sisi untuk menyambut bersama, tapi kini giliran saya.
8.   Pertama kali dalam malam kelahiran, hanya anak-anak menemani you.
9.   Pertama kali dalam sejarah, you are reading this long entry coz today is your day.
10. Pertama kali secara umum, i kongsi bersama dengan yang lain

11. You istimewa kerna you penyayang walaupun adakalanya kurang penyabar
12. You istimewa kerna you pengasih walaupun adakalanya cepat tersalah
13. You istimewa kerna you pendiam walaupun sering galak tertawa
14. You istimewa kerna you pencinta dan pembela isterimu
15. You istimewa kerna you pendukung dan penghulu anak-anak.

IMG_8323

16. Dalam perjalanan kita, you meredhai setiap langkah isterimu
17. Dalam perjalanan kita, you merestui kasih sayang tak berbelah bahagi
18. Dalam perjalanan kita, you memberi segala walaupun dalam hati ada lara
19. Dalam perjalanan kita, you tidak pernah putus melemparkan benih cinta
20. Dalam perjalanan kita, you adalah watak utama.

21. Kepada Allah semua mendoakan berpanjangan umurmu
22. Kepada Allah semua mendoakan perkahwinan mu
23. Kepada Allah semua mendoakan redha hidup anak-anakmu
24. Kepada Allah semua mendoakan kelimpahan rezeki.
25. Kepada Allah semua mendoakan kamulah yang terbaik di mata keluargamu

IMG_8328

26. Bila nama isterimu dibenam, kau bangunkan yang terselut
27. Bila anak-anakmu terluka, kau tangkis memberi semangat
28. Bila keluargamu diracik, kau balas menyalakan azimat
29. Bila jatuh duduk isterimu, kau padamkan tangis yang panjang
30. Bila seringgit duit mu tinggal, berempat kita sesama merasa

IMG_8334

31. Kalau bukan kerana suami, tiadalah seorang isteri
32. Kalau bukan kerana daddy, tiadalah 2 orang anak
33. Kalau bukan kerana emak, tiadalah  kamu di muka bumi
34. Kalau bukan kerana abah, tak mungkin hidup bersengkang mata
35. Kalau bukan kerana cinta, kita tiada dalam ikatan

image

36. Dan kamu istimewa hari ini, kerna kamu disayangi oleh seluruh penduduk alam maya Redmummy.com
37. Dan kamu istimewa kerna hari ini hari kelahiranmu, 37 tahun.

Dia yang teristimewa …. Sirman / RedDaddy.

*** hakcipta terpelihara ya, copy paste sila credit to RM :) ***

Comment: 108