Sirman

RedDaddy turns 38!!

tahun lepas, tiada di sisi.

 

 IMG_4821

Sudah padi letak diresmi

Alur temu buah berangan

Doa kami cinta kami

Biar usiamu insyallah berpanjangan

****************

Tanah rantau asal rumbia

Bawalah tuah untuk sirami

Kerna kau pencinta setia

pada sebuah Red Family

******************

Cinta bersemi wahai kekanda

Dalam sejarah telah berrtemu

Sebagai suami sebagai ayahanda

Dan Allah merahmatimu…..

**************

Daun semalu dicarik pagi

Kayu delapan letak siraman

Ulangtahunmu kembali lagi

Tiga puluh lapan usiamu Sirman

 

p/s: kalau baby bangun malam, jangan buat2 tak dengar yek, kata mithali :)

Comment: 40

Kigali, Rwanda

 

Some of the pictures taken by RD during his recent business trip there…

 

IMG_3820

IMG_3838

IMG_3845

IMG_3846

IMG_3850

IMG_3851

IMG_3852

IMG_3853

IMG_3855

IMG_3856

IMG_3857

IMG_3858

IMG_3859

IMG_3862

IMG_3882

IMG_3889

IMG_3893

IMG_3894

IMG_3895

IMG_3897

IMG_3904

 

Ni kalo dia ajak jangan mimpi la aku nak pegiiiiii! pastuh motip letak lam RM, bukan ko takde RedDaddy dot com tuh kan kan…

 

Comment: 26

On Skype wt RD!

imageimageimage

 

sambungan twit status last week…semua status yang aku cakap tuh. aku buat kay. tak balik tidur pun.  huh letihnya ya hamat memang terkuyu2 dah mata aku. but demi anak2 ahahahhaha, kena kuat ler kan. n the above nih on sat’s twit. bangun pagi siapkan depa, pi anto depa pi SR, then patah pi panaskan engine keter laki aku, takkan tak berpanas pulak, kat seminggu gak tuh.  Dia kan ngah business trip. Lari umah parents aku…lepak2 jap and pi pasar pak aji, beli ikan ayam sumelah.

Balik umah kong jap. Kuor later amik depa from SR, bawak balik….lunch bagai and kuor balik for depa punya badminton session…..and the list goes on and on and on….

so anw…that s my job as Mak Tunggul. kalau RD ada, dia take over some of it, kita bahagi2 kerja ler. Hidup umahtangga kan, takkan sume aku nak buat…kalo sumenya aku yg buat if he s in town, memang jawabnya aku pun hantar entry ke Bersama Mak Merah! hahahahah

image

n ni kerja depa at least once a day kalau RD balik awal ke hotel, sebelum tidur sempatlah anak2 on Skype ngan bapaknya. Dedulu kitaorg pakai YM, tapi buffer teruk sangat, so terus tukar ke Skype, lagi IN. abang and gegirl pun dah pandai pakai bukak sendiri. Budak2 zaman skang laju jer depa nya otak nak buat menda2 gini. Siap bapaknya buat kelas maths and bahasa lagi over Skype ngajar si anak2 nih. N tidurpun aku halakan camera kat katil bagi bapaknya tengok anak2nya tidur….

apa id Skype ko kak red?

ahhahaha…tak yahlah ko berangan nak add mak merah nih. Kita pakai Skype untuk travelling je dik. Nak borak ngan RM, pi kat Twitter yek :)

Comment: 27

Reddaddy.com

image

Kalau ada Redmummy

Mesti ada Reddaddy

Kalau dah ada redmummy.com

selepas setahun tidak update blog, rerupanya sibuk ngan domain baru, reddaddy.com!

Follow his twitter and read his new blog too! Sirman the Reddaddy!

 

Comment: 50

Zaman memuda…

Year:  1997

Scene 1

Hi dah lama kerja sini?

baru setahun 2, you staff baru?

Ha ah… comellah CUNlah awak nih (haktuih bila aku nak tulis nih hahahahah, tapi itulah ayat dia, RD suh betulkan, he used the word CUN not comei. ceiii! )

Scene 2

Nak pergi buka puasa? Nak naik motor ngan saya tak?

Tak per, saya naik teksi yer

Tulah tak nak naik motor ngan saya, kan dah lambat datang buka puasa

Scene 3

Awak pandai main chess?

Bolehlah

Dang! gila awek ni first time lawan chess ngan aku dia menang!! malu maluuuu….


****

IMG_8751

ok dah cecukup ler nih

antara dialogs watak2 utama dalam RM nih. muahahahha

geli aku nak buat cerita panjang, so not me ler aku nak buat citer gini. bayangkan kat 6 tahun blogging, sampai satu kisahpun aku tak pernah reveal mana kita org jumpa camne bercinta bagai etcs. Aku pemalaslah nak type cite2 macam nih….

taaaa :beurk:

bakal disambung, tapi tak tau ler bila tahun yek hahahahahha

Comment: 57