Sirman

The Tops…

IMG00201-20120406-1936

maghi maghi tengok heh kain baju yang ada aku beli ada yang tidak…..

i suka sangat butik2 nih.

IMG00206-20120406-1940

the colour is so orange!!

janganlah amik baju nih, macam staff Guardian je awak nih.

ceiii…laki aku kata gitu plak. Eh fakta; tahukah anda aku pernah kerja Guardian untuk sebulan lebih jugak waktu tu tengah cuti semester ITM. ai tak cam kawan2 ai yang kaya2 tuh….cuti je pi holiday ler lepak2 ler, ai have to work and carik duit belanja kalau nak lelebih belanja coz mak abah tak leh afford nak bagi so much.

aku keje kat Guardian depan The Rex panggung wayang dulu tuh.

IMG00207-20120406-1941

the orange comes in blue too. ada sikit2 combination of black.

i took this one.

IMG00200-20120406-1934

Hijau ni emm aku tak amik kot coz ada hijau lain yang aku amik….

pastuh aku dah tak leh nak snap2 lagi coz kejap2 si sirman tu ngendap suh copek copek copek!

IMG00202-20120406-1938IMG00203-20120406-1938

ah cak :)

Comment: 26

Daddy mobywrap!

IMG00306-20120414-1119IMG00309-20120414-1138IMG00311-20120414-1138IMG00312-20120414-1138

IMG00315-20120414-1209IMG00318-20120414-1210

IMG00314-20120414-1139

korang hari ni special memang cerita pasal RB je kay.

hok nih kami pi jumpa skin specialist, coz RB’s skin ada merah2 sian dia, skang dah ok baik je kulitnya hensem putih melepak. kalo kena balik susu tetek ha naik balik ruam pipinya hiks…. takpe takpe, dah ok dah pun.

anw, pasal mobywrap ni kan, best betul pakainya. Ni first time RD pakai di luar kendong anaknya, senang je pakai nih, buat sendiri pun boleh. Masa baru2 beli je RD tolong aku pakaikan, but pastuh bila dah kerap pakai, aku pun sarung taruk sendiri je, letak kuorkan baby pun aku buat sendiri.

Harga kalo tak silap RM144 kat mom’s care. aku suka ni  pasal lembut betul kainnya, and anak boleh tidur menetek jugak dalam tu, and dakapan kita pun rapat ngan dia. some more dia boleh dengar degup jantung kita and hangat badan kita, biar dia sayang lebih maknya dari bapaknya ngehh :)

Dedulu masa abang and Gegirl aku pakai yang biasa2 jer, yang kena berikat2 bagai ada tali tuh heh tak sedap giler. pastuh asyik kena support pegang belakang badan anak wpun ada covernya. sakit bahu gila ok pakai tuh. pakai sekali 2 terus lanting2 and dokong lagi cepat.

tell u, bapaknya pakai gini, kendong anak gini…fuh, jangankan pompuan, lelaki pun terteleng2 menengok! Yelah tak sumer bapak2 mahu pakai gini kan, cuma yang kelakornya masa RD pi ngamik ubat anak kat lobby bawah PC nih, aku pegang RB, dia tak cabutnya kain mobywrap tuh, dah orang tengok semacam apa ke fashion le mamat ni, ada tshirt pastu kain bersilang2 gitu…..dah tu kan RB takde dalam kendongan so kain kat bahu kiri kanan asyik jatuh jer, pakcik ni leh … ‘hish jatuh je tali bra ai!’ siot hokey!!

it comes in red but kena tarik dari obersi, kat KL dengonya merah dah abis langsung. kalau u all tau jumpa mobywrap ada jual kat kl kaler merah, kasi bilang kay :)

My recommendation for this mobywrap: A MUST TO GET!

Comment: 28

Not a single dad…

IMG_8116

Diaper’s bag – checked

semua mak nenek ada ler dalam tuh….dah sesiap wpun agak kelam kabut gak paginya. Sedia untuk keluar ngan RB, huh…aku tak de le pulak rasa risau, coz aku tau RD memang dah expert on hal anak2. lagipun bukan no 1, dah no 3.  Jarak je yang jauh but dah namanya anak sendiri, pandai2lah kena buat jugakkan.

Bukan tak leh dibawaknya aku sama wpun dalam pantang, but tak penting jugak kalau dia bawak aku, benda dia boleh handle kan, janji semua barang ada dalam diaper’s bag and susu pun ada gak.

IMG_8120

Masuk2 kereta memang masih lagi tidur, tapi on the road tu ada jugak dia hok hek, aku blom lagi beli cds baby for singing along or for him to listen dalam kereta nih, tapi pandai2 le bapaknya nak bercakap ngan dia sendiri dalam kereta.

IMG_8124

tu dia bapak ko letak towel mulut ko ngan susu tepi ko jer hahahha

IMG_8126

Wah not bad ek naik berat. Sebulan seminggu dah 4.722kg beratnya, was born 3.24kg. 100% susu badan sahaja.

IMG_8128

Staff nurse tanya, ni anak no berapa?

No 3

Oooo padanlah boleh datang sorang2 dengan baby, biasanya kalau anak no 1, ayahnya akan datang dengan parents or isteri jugak.

IMG_8130

Doc, you looked after my first son masa he got the H1N1 dulu

yeah i remember you! Anw, your baby is healthy, badan pun kuat, semua sihat. ada ruam sket kat pipi dia, takper tu biasa untuk baby, sudah mula bercakap sendiri dengan kita, interact selalu with him, kenapa mak dia tak ikut yer?

Mak dia tengah confinement ler doctor, malas nak keluar rumah.

 

Bandar Kuala Lumpur-20120204-00217

Waaaa kena inject meraung kuatttttttttttttttttttt!!!

IMG_8140

Tapi jabs untuk first month nih takde demam kata doctor so malamnya sedap je dalam pelukan gendong abangnya, kakaknya tak berapa sihat kena diarrhea dari sekolah agama sampai 2,3 hari jugaklah mencirit muntah2…. (now kakaknya alhamdulillah dah sihat yer).

IMG_8142

Sleeping beauty yang masih lagi kerjanya siang mentidooooooooooo jer tapi malam asyik berjaga sampai ler kol 3,4 pagi jugak. Aku harap ler sangat dia jangan ler berjaga malam bila aku dah nak masuk kerja nih, payah wor….ada gak pi kerja ngan mata sengguk2 nih.

Anw, Sirman survived with RB on their first day out pi amik jabs. Steady je dia siap cakap takper tetiap bulan ai pergi bawak jabs pun tak kisah. ahaks….senang maknya leh ler lari amik anak yang 2 orang tu pulak dari tuition if dah kerja jaga anak bagi sama rata kan.

Cuma citer RD ada kejadian sketlah masa ngan RB nih…

budak kecik tu kalau kentut ke main ‘hensem’ baunya kan like i said last time, so dok 2,3 kali kentut, RD ingatkan dia berak ler, tanya kat staff nurse, dia checkkan bilik b/feeding also bilik untuk tukar diapers baby gak, tengok bilik tu kosong takde orang, so RD masuk and checked, ok anaknya tak berak.

Jap2 tuh, kentut lagi si hensem tuh and kali ni RD pergi balik bilik tuh, tanpa suruh staff nurse tu check, baru je dia masuk terus dia reverseeeeeeeeee ke belakang hahahahha, ada akak ni ngah menetekkan anaknya ngan tak de cover apa2 plak tuh, lam bilik tuh gitu jer coz ingat takde orang lelaki nak masuk. Sampai sudah ke balik laki aku tak masuk dah bilik tu hiks… segan giler dia!

Anw, ramai orang kat spital tengok RD bawak RB ni macam ‘eh eh single dad ke tuh‘. Amboi….bininya ada kat umah yek!

Comment: 40

Siapa menyukur bulu?

image

gambar ni aku carik dari twitter RD

itu je le budget depa untuk beli adiah birthday bapak depa.  mana le ada masa nak beli kat luar, bertiga je ngan mak nya, depa nak pilih sendiri, kalau kuor weekend pulak bapaknya ada….so ni depa beli kat kedai umah jer.

dahlah dedua benda tu biru hahaha! duit pun si abang yang menyupport adiknya gak. adik pilih bubble (si gegirl ni kalau pilih adiah bapaknya mesti ada kaitan dengan dia gak tau hahahaha) yang abang pulak ok logik gak adiah tu, dia tengok bapak dia pakai shaver, so he beli satu. not bad.

ok cakap pasal shaver, memang ler RD ada shave kat bilik air tuh, tapi pagi birthday si bapaknya, aku tengok ke main bersepah sinki ngan shaver + bebulu tak berkemas. eh tak pernah laki aku shave tak basuh kemas balik.

so being makkkkkkkkkkkkkkkkkk….

aku siasat kat bapaknya dulu coz si bujang kecik tu dah pergi sekolah kan. bapaknya tak ngaku. lagipun mmg tak logik aku tau sirman kalau shave takde nya dia nak buat sesepah and some more dia takkan shave waktu ngah sibuk2 peak hours nak pergi kerja gitu, this must be done by Abanggggggggggggggggggg!

apa yang ko shave tu bang?

bulu pun takde lagi

ko shave rambut ko ke??????????????

ei budak2 ni!! explore tak agak2.

Comment: 32

RedDaddy turns 38!!

tahun lepas, tiada di sisi.

 

 IMG_4821

Sudah padi letak diresmi

Alur temu buah berangan

Doa kami cinta kami

Biar usiamu insyallah berpanjangan

****************

Tanah rantau asal rumbia

Bawalah tuah untuk sirami

Kerna kau pencinta setia

pada sebuah Red Family

******************

Cinta bersemi wahai kekanda

Dalam sejarah telah berrtemu

Sebagai suami sebagai ayahanda

Dan Allah merahmatimu…..

**************

Daun semalu dicarik pagi

Kayu delapan letak siraman

Ulangtahunmu kembali lagi

Tiga puluh lapan usiamu Sirman

 

p/s: kalau baby bangun malam, jangan buat2 tak dengar yek, kata mithali :)

Comment: 40