Sirman

White Kids…

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Model: Abang and Gegirl

Photographer: RedDaddy

Director: Redmummy

Date of Photography: October 2010

Comment: 24

Muka Sontap…sket lagi dah macam Gegirl!

image

Drama merajuk, bini muka macam nak roboh…

kering muka bininya, laki je yang sesengih tengok camera! muahhahahaha!

Comment: 42

The Karma…

IMG_6224

Harini kasi can aku rehat sket lah yek…

Weekend ni nak kena paku kaw2 siapkan semua, keje melambakkkkkkkkkkkk.

Semoga hari ini esok dan selamanya lebih indah dari yang semalam. Ni aku terkenangkan cerita budak2 GBM akan hukum karma, betapa dah nampak tapi macam on denial mood. Peringatan hukum karma untuk kita sendiri jugak. So dengan itu, aku nak pi betulkan landasan yang dah tersasar….

Anw, mata ni dah naik buntang dok main carrom….

Semlm aku pujuk2 laki aku mintak tolong hantorkan pi keje coz dengan niat dalam keter bolehlah berangan tidur. Sekali Sirman bawak sekali iPAD, wah hebatlah aku merenyam lagi main carrom dalam jam pi keje hikss….

Malam pun bila pi dinner, masa lam keter, aku pandang luor bape saat jer, mata dok main carrommmmmmmmm manjang. iskk. Biasanya aku nya penyakit main game ni sekejap jer, dulu pun dok leka main PSP abang ikut musim, then kemudian dah tak heran….sebab ngah sonok ngan carrom, tu yang blog aku pun macam very the light2 kan entrynya.

Tapi tak diherankan pun, dari year end last year aku dah cakap yang moving forward kita akan reducekan entry as many as possible…my kids dah makin besau, event and kerja pun sama naik jalannya, so semua nak kena didahulukan. But not to worry, bila aku dah bosan ngan carrom ipad tuh, kita menggila semula di RM yer…

I tau, tersepit ke sikit banyak pun, the loyal will be reading RM. Lagipun aku tak pernah culas takde entry, busuk2 pun ada jugakkan?

Comment: 29

The RED RED RED movie!

IMG_6082

Saya ada janji temu sama suami malam lalu lalu laluuuuuuuuuuu. so berjanjinya di KLCC…di mana saya bekerja gitu. kita mahu tonton RED! wahhh….aku tak baca review mana2 pun best ke tak best pun aku nak gak pi tengok coz the title is RED. ngehh….

Dah tentulah laki aku park sebelah keter aku, aku turun pun sebab nak hantar barang2 di tangan ke bonet keter. Takkan nak bawak kulu kilir kan…

IMG_6084

I dont have to do any confession entry anymore, sebabnya dengan syarat apa yang aku beli, do tell him first. hohoooo! ok citer aku menyoping kat Anya Hindmarch, hangpa ada baca dalam twitter kan? Tak lah details, but to reveal out later. Sonok seiiiiiiiiii!

Lakinya nunggu kat parking dah siap ngan camera muahahaha

Tau bininya mesti turun songeh2… :)

IMG03327-20101029-2001

Kebetulanlah pulak, dedua berpakaian seragam uniform purple. Eh haritu aku ada baca komen kata ‘apesal kak red pakai baju biru?’ aik….dik, tu cite basi dik. Takkan tetiapppppppppp hari nak pakai merah plak. ai borong sumer kaler, semua jenis warna dalam kaler pencil gegirl tu, sume akak pakai, tapi for event memanglah ai pakai merah. Kok tetiap hari pakai merah, bang polis kat klcc tu pun nyampah weih!

Lagipun dah terang2 ai pakai jumbo merah kan? Kasi contrast lor kalernya.

IMG_6086

Sebab laki aku dok dengo jer citer kari kepala ikan Aseana dari bininya, so aku banjer laki makan kat sini. Tokojut dia tengok ke main bosar mangkuk yang datang. Kitorg makan sebelah jer, sebelah lagi tapau bawak balik…so kat umah boleh singsing lengan makan ngap ngap pakai jari lagi lazatttttt.

IMG_6088

Habis makan, licin pinggan aku. Sebabnya satu hari aku tak makan heavy, dok kosong perut makan kek cookies manis2 jer kan di Anya Hindmarch’s boutique. N so after makan headed to watch the RED movie.

Oh btw, sebab i m so regular customer di Aseana, kita order and blah…masuk Parkson light2 shopping coz nak tunggu kari kepala ikan tu masak adalah dalam 20min. Kalau bukan loyal customers, memang tak dapatlah diorg nak amik order, memang mintak deposit jugak coz kita dah order sesiap gitu. but based on trust kan.

Sebab tu lah aku suka setia and stick to satu cafe or restaurants ajer, macam QBistro coz bila kita dah loyal, the service pun sangatttttttttt boom boom bang.

Hah back to the RED movie, wahhahaha, sonok sgttt. pi lah tengok. orang2 pencen tua yang from the agent CIA back to the field. Bruce Willis berlakon, ada gaya lah…tengok dia alahai, sonang nak jatuh cinta. hahahahha..

Very entertaining & highly recommended movie to watch. The RED from Redmummy :)

Comment: 28

Penternak Suratkhabar lama….

IMG03209-20101023-1851

waaaaaaaahhh! ini kali ke 5 kot aku naik keter Sirman, memang jarang naik coz keter nya nih untuk dia belasah pakai pi kerja jer. Our family car is my car. Lagipun keter dia dah nak ca alit go one day. so hari tuh coz keter aku pi anto workshop untuk Abang Zaidi Tukul and the gang kasi kilat and buang all the scratches, kena lah aku naik keter Sirman. masyallah!! u jadi tokan surat khabar ke Sirman??

Ingatkan cukuplah kat seat belakang…

IMG03211-20101023-1851

celah2 kerusi pun ado jugakkkkkkk!

eh ni newspapers, job abang amik dari guard house tetiap pagi yek, bila ai hantar dia pi sekolah

yelah abang yang kutip pun, tapi takkanlah u nak peram sume suratkhabar lam keter uuu??

IMG03208-20101023-1850

sekali dia bukak bonet!!

Mak aikkkkkkk! alo alo uncle newspapers, mau beli tak? Berkilog gak nih leh dapat weih….

Itupun aku kemaskan sket dashboard dia, naik fitam tengok segala jenis receipts, iskk banyak betullah harta bukan karun Sirman!!

Nanti kita belek telek, moga tiadalah tikus lipas ular sawa yek ….

oh btw kan, scratches keter aku yang ada beruk yang buat dulu tuh, sudah hilang sama sekali, siap calar balar maknek bagai sudah licin cantik punya coz bila aku blogkan pasal tuh, laju je Abang Zaidi Tukul mengrescue hati gundahku. Siap datang ngan tokey workshop ok amik keter aku last weekend, siap jugak hantar datang ke rumah but kita sebab keluor for event, aku sendiri pi amik saja keter ku yang dah cantik molek. ehehhehehe

mana ko nak tau, ko blogkan pun ada orang yang sudi menghulurkan bantuan dan tangan…

Comment: 26