Sirman

Life of PI/The Hobbit @TGVCinemas

Suh datang awal KLCC ni, bapak ko degil, mak tau lah tun razak tu jalannya gi mana kan.aku kerja, depa datang for lunch pastu depa sambung tengok Life of PI. aku dapat tengok sesipi jer then sambung kerja balik. sokay. Mak sokmo gitu, mengalah. mak kedekut cuti, tak leh cuti sembarang bila ada baby ni. hikss! so aku hanya provide tickets wayang for them, lagipun RD cuti, dia kan opis selangor arituh ada public holiday.

kalau keluar awal, takde le asngkut kat jem tun razak. situ makin lama makin hari makin menggila jemnya. 16tahun aku kerja, 16 tahun aku ikut Jalan Tun Razak and semakin tahun you really need to back up at least an hour kat atas Jalan Tun Razak tuh. bukan di hujung di pangkal, but nun atas jalannya sahaja yang bernama Tun Razak.  Adakalanya untung sabut, clear best. paling siksa kalau hujan, kalau depa tutup smart tunnel, merasalah koooooooooooooo!

IMG-20121211-WA001

huh bapak ko menyedut spaghetti olio!

kakak dalam kereta tidur, tu lah jam punya pasal so dia bangun2 nak Chilli’s ater sampai lambat kakak oi, nak tunggu seats nya lagi, Pizza Milano sudah! sepanjang dok kat sini abang pening pala betul tengok orang berebut carik kerusi meja makan. Sampai ada satu kejadian dia nampak group dari negara India sana tu berebut ngan Arabian untuk kerusi meja makan for 5,6 pax.

alah bang, tu standard dah mak tengok kat sini. di sini, nak dok meja, ko jangan tanya kawan ko, eh nak do sini sinu kosong tuh, kalau ko nampak orang dah nak bangun, sila buat terjun tiruk terus ye ke kerusi meja makan tuh! if not, babai, pergilah carik meja kerusi lain.

IMG-20121211-WA002

anok2 dah besar nih, kita kalau makan berempat, buat sharing cuit-cuit apa yang dia makan. Janji depa dapat pizza, pizza hut jauh nun kat concourse floor so yang ni pun boleh gak buat ganti, lagipun in a rush, lagipun ada olio yang sedap, bersedut2 kakak and bapaknya makan. abang berebutkan seafood manjang, pastu tengok orang kiri kanan depan belakang, yang tak dapat kerusi meja makan. hahahaa ko tak sesudahlah bang.

btw semua tops kami dari Bandung. Baju hijau aku tuh, tak intend sangat nak beli, dah aku letakkan, aku bagi 2 bills kat RD, so aku bawak lari RB, sekali dia datang ngan baju ijau tu jugak rupanya aku dah salah bagi bills, jadi abaikan jer lah, dah bayo.

IMG-20121211-WA000

Just the 4 of us, technically depa bertigalah, i kan joined sekejap jer. Baby tinggal, jaga diri sendiri. ahhahaha! sumpah sapa percaya korang memang hish mengarutlah, tak logik tuh. Tapi memang tinggal ler, but of course ler ada yang jaga. Sorry RB, ada masa awak boleh ikut, ada masa awak kena tinggal coz masa abang kakak awak baby baby dulu pun, sama je nasib dan pangkat depa.

Begitulah putaran hidup ye RB.

Life of PI, memula anak2 macam eh ni cite orang tetua ke, for kakak ler specially, tapi bila dah keluarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr harimau godangnya ha ko, jadi gang, best movie ever for them.

IMG-20121212-01319

full crowds at the TGV One Utama for The Hobbit

IMG-20121212-01322couple seats but i m very sure, kalau kids ni boleh muat 3-4 orang, parents can letak a child as well in between! superb selesa!

You dah tengok The Hobbit, best gak, aku pi tengok tuh masa soft launching of TGV Cinemas at the One Utama, best besar gilak cinemas baru kat situ, carpet pun tebal. Couple seatspun selesa, jadi couple jap aku ngan si Nara arituh, seats tu colour merah sesuai benor le ngan mak merah, the IMAX screen besaunyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, puas hati, huh untunglah hangpa yang dok kat area One Utama tuh, pecut je pergi TGV.

Jangan silap baca, the Life of Pi my family datang TGV KLCC, jimba sama maknya but for The Hobbit, i pergi solo with Nara to the soft launch TGV One Utama, hari lain walau dalam minggu yang sama.

Thanks TGV Cinemas, thanks anak2 and bapaknya datang jimba2 di KLCC. Thanks korang baca redmummy.com gak :)

Comment: 15

39th of RedDaddy! Tuanyaaaaaaaa!

IMG-20121018-00805

so this is my job

every year!

untuk bapak depa, kad memahal, untuk abang kakak pun, kad kira gegempak gak. coz i bought it at KLCC, busuk2 pun kat Memory Lane. but time aku, hah bapak korang bawak pi kedai ala2 jer tau. Beli pun over the weekend, mana kuasa dia nak carik kedai hebat kat area rumah tuh.  dan sekali package aku akan beli untuk semua orang, and since RD and Abang’s beza birthday tak banyak hari jer. 1 card from the pretty wife **oh well**, one from the big son, one is from kakak but she will share and write on behalf of her sweet small brother too. biasalah kakak kan.

kakak jugak yang mokak2 kat telinga maknya mintak belikan semua birthday cards. kakak jugak yang suruh belikan hadiah for their bapak guna fund maknya. tapi masa birthday mak, tak dapat yang grand pun, bapak ko ajak pergi kedai 2 ringgit ada lerrrrrrrr!!

abang pulak berzikir suruh belikan the baloons. Hukaloh, macam bapak ko muda belia nak dibaloonskan!

IMG-20121018-00813

aku suka beli kad yang banyak menceceh so i dont have to talk so much. cool huh?

IMG-20121018-00809

hah amacam, tick tick le ye RD

sengih2 ler tu heh

hadiah? eh dah dapat aku belikan a month before his birthday a Samsung S3 walaupun birthday aku yang July tu pun tak mendapat iPhone5nya lagik. dah puluh kali aku cakap nih kot hahahhaha, bertabah dan bersabar betul nak mendapat the hadiah. tapi walaupun begitu aku beli jugak hadiah lain untuk bapaknya, dari anak2nya. Takkan pergi kedai 2 ringgit kalau lalu hari2 takper, so dah kerja kat KLCC, i went to Memory Lane, she said if become a member 20inggit je bayar can get a mug.

so i was thinking since anak2 pun kena bagi adiah kat bapaknya, ok hadiah mug tu dah just nice dari one of them, to their dad. satu lagi either kakak or abang ler boleh bagi lagi satu pulak aku amik hadiah kat Memory Lane tu gak, main capai2 jer. janji settle adiah bapak korang from korang. Still tak adil, untuk mak korang bapak hangpa bawak pi kedai 2 inggit je kay. dahlah masa tu pakai funds depa, yang ni pulak, depa cakap

IMG-20121018-00803

mummy pakai duit mummy yek, kitorg takde duit :(

sebenarnya ada, but depa tak nak kuorkan duit memasing untuk beli adiah bapak depa.

total up semua sedap claim kat bapaknya nih! but ingat apaknya nak layan…. anw then aku beli jugak kek, takde special order, terus turun beli kat Secret Recipe then knowing depa ni bukan banyak makan pun, umah mak abah aku pun tak ramai orang gak, so aku mintak half je sudah.

i ingat tak yah kek, tapi tu lah, ada anak dara yang demand lebih dari bapaknya sendiri, dia suruh jugak kena ada kek. maka aku beli ler. Ko kakak pas nih ko besar sket ko jadi birthday planner birthday kita anak beranak kay, u are good of ordering!! mementang ketua kelas.

So we celebrated the 39th Birthday of RD kat dalam rumah je macam tahun2 lepas, RB dah tidur pun masa tu, just the 4 of us. a cake will do, 3 batang candles, bapaknya blow satu jer, lagi 2 si kakak and abang. biasa ler budak2 yang over dari bapaknya yg kertu tuh.

Photo by redmummydotcom

Happy 39th Birthday suami saya, RD, today the 19th October 2012.

Meh kepit meh..kiss kiss kelecop!

Comment: 20

Quaterly lunch at KLCC…

20121011_135228

lunch awak buat apa?

cam biasalah, makan sekejap lebihnya shopping. gapo?

i m coming for lunch

yeyyyyyyyyyyyy!! jumpa you kat mothercare. pastu tgv, pastu guardian, pastu cold storage

eh strictly lunch lah, i ada meeting balik pasnih

keje kat klcc, makan lunch tu sekejap je bang oi, lebih kena nyopping!

Photo by redmummydotcom

aku heret bawak laki aku pi food court, dah dia kata nak cepat ada meeting balikkan, sekali tak nak. nak jugak nerai makan yang biasa aku makan with my buddies, The Coffee & Spice, Concourse Floor KLCC. at least once or twice  a week me and group memang makan kat sini jugaklah. Jemputlah meh meh jumpa Redmummy kat situ.

So bawak makan situ laju2. cos i got things to dooooooooo, nyopping untuk sessi hari tu ler.

beli botol air buah anak. air buah epal and air buah pear pun ada khasnya yek botolnya, aku tak nak mix ngan botol2 dari EBM. pastu aku campak kat laki aku suh dia letak kat keter dia, kuasa aku nak angkutkan bawak balik coz aku ni hari2 bawak 2 bags, handbag lain, handbags pumpingnya pun satu gak. ngan donuts abang kakaknya jugak, depa hari2 pun aku sekali arung beli campak kat bapaknya. heh tapi sume aku bayau, bapaknya sibuk berISTERI S3!

muka laki toksei ler nak tepek, dia low profile. ahahhahaha! heh malas.

IMG-20121011-00759

camne le tak berjoli je, banyak gile kedai membukan kat KLCC ni, padanlah awak ni menyopping jer. Ler….kalo ko letak opis aku kat Sungai Buloh pun aku boleh shopping gak RD oi, ai shopping pasu bunga pulak LOL. Quaterly lunch pasal emm, gitu ler, either kalau tak setahun sekali, every quater jer dia datang KLCC for lunch ngan aku. he s bzzzzzzzzzzzzz. not like me, bz gak but still ada masa nyopping.

Lagipun dia kalau makan kat KLCC, manjang je cakap mahal, biasa lunch dia 5,6 inggit jer, lunch kat KLCC standard 10inggit dah tentu nasi campur gitu jer. ko banyak bunyik le heh..RD.

Pastuh dia sambung balik kerja dia, balik ler. aku pun mencicit sambung kerja naik atas semula.

Minggu lepas aku pi tengok Taken 2, Hantu Kapcai, Stolen, dan Aku Terima Nikahnya. ada ngan laki aku, ada yg solo, my view:

1. Taken 2 wajib best the bomb coz aku memang dah layan Taken 1 berpuluh kali pun.

2. Hantu Kapcai – so so.

3. Stolen – bolehlah

4. Aku Terima Nikahnya – halahai….

Lepas tengok Aku Terima Nikahnya, terus insaf nak stop quit nasi for the rest of my life. Body Nora Danish u are so debombbbbbbbbbbb!

Comment: 17

S3 for the husband, advanced birthday present.

 

IMG-20120928-00647

baju kurung aku ni magic tau

carik2 tak jumpa

tetiba aku abis mandi, carik balik eh adaaaa

ai salah check? ahahhahaha

orang kata kan magic :)

sooner or later nanti aku share le ngan korang.

20120928_213955

bukan nak tunjuk gambar dia tolak trolley

tapi dari camera Samsung Galaxy III dia hah, his birthday present. walaupun birthday aku yang July ni hadiahnya belum dapat, his yang Oct pulak dah mendapat duluuuuuuuu

chop! asparagus rupanya melambak ada jual kat jusco. aku carik kat cold storage payah gila nak mendapat. for us and for RB’s puree itu asparagus tuh.

20120928_222557

akak ada 35ribu over points, tapi voucher akak yang 100 lebih tak leh amik sekarang sebab dah tutup kak, esok2 boleh datang balik, sampai Nov ni kak.

#pergi pasar pakai selipar jerrrrr eh tak tanya yek?

IMG-20120928-00669

ni le pasalnya aku lambat pi pasar Jusco, aku suh RD pi amikkan barang2 dulu coz aku ngah sibuk belikan pokcik nih punya S3

red colour u!

RM1900 dapat le usb apa tah, ngan screen protector

aku add on ngan card reader yang 32g dapat RM70 ngan chippo covernya buat sementara dulu pakai casing tuh sampai dapat yang memolek punya casing

so total all RM1990

huh leh dapat sebijik handbag gak tuh. pejam mata je le bayau for his birthday

IMG-20120928-00670

that’s iPhone5 harga from RM3,500 to RM4000 for now coz belum launch lagi kat Malaysia, standard le agent bawak masuk dulu kan

kalo ko dah tak sabar sangat nak pakai sebulan awal dari depa launch kat Malaysia nih, heard launching will be on 28th Oct, maka korang bayau le memahal gini.

tu pasal i m still holding this, tak nak ler aku bagi laki aku bayar this much, biar je lah lambat dapat iPhone 5 tuh janji, i can wait. no problemo.

20120928_200203

try terus amik gambar dari his S3

terus aku buat wallpaper

ko tukar wallpaper tu siap ye RD

IMG_20120928_200408

Instagrammed this :)

kakak membebel jugaklah apehal bapaknya dapat adiah birthday nih yet the maknya punya hadiah tak dapat2 lagi…

IMG-20120928-00674

dan kemudian lari laju ke Jusco, RD dah tunggu kat situ. bukan kelecop2 aku cam biasa, terus tanya mana S3 nya. heh!

IMG-20120928-00684

dan another heh!

**i think some will ask again, how much S3 ni kak red beli, apa kata korang scroll up balik entry nih, baca lagi sekali kay**

pastu kitorg famous satu jusco coz ada satu toy RB tuh si cashier tak cabut the menda yang bunyik2 scan tu ler, dah 1 round nak turun bawah lalu scanner bunyik, guard dah checked dia cakap nanti akan bunyik lagi dia dah signed kat receipt disuruhnya suh tunjuk kat guard depan bila bunyik lagi. halohai. songeh tol.

so lalu depan main entrance, another round of bunyik and famous lagik ler kan guard tahan. tapi sib baik guard yang earlier tu menonong ikut bontot kitorg coz dia tau kawan guard dia pun akan menyongeh suh selongkar plak barang2 .

ni macam kitorg masa kat Selfridges London dulu2 tuh, depa tak cabut menda tu dari porch bag Miu Miu aku. boleh tahan malu gaklah but pastuh berdenting gaklah telinga cashier Miu Miu tu aku bebelkan pasal ko tak cabut dah famous muka melayu kami ni di London.

anw, aku ngah kenen2 kat RD nak pinjam dulu S3 nya tu kulu kilir bawak sana sini sementara nak mendapat iPhone aku yang lagi sebulan nih kan, hoi….payah tol nak mendapatnya heh.

bunyik S3 S3 S3 bila sebut lelaju macam Isteri Isteri Isteri.

kakak, tolong amikkan Isteri muda daddy

cam ke hawau je telinga aku dengo!

Comment: 31

The Tops…

IMG00201-20120406-1936

maghi maghi tengok heh kain baju yang ada aku beli ada yang tidak…..

i suka sangat butik2 nih.

IMG00206-20120406-1940

the colour is so orange!!

janganlah amik baju nih, macam staff Guardian je awak nih.

ceiii…laki aku kata gitu plak. Eh fakta; tahukah anda aku pernah kerja Guardian untuk sebulan lebih jugak waktu tu tengah cuti semester ITM. ai tak cam kawan2 ai yang kaya2 tuh….cuti je pi holiday ler lepak2 ler, ai have to work and carik duit belanja kalau nak lelebih belanja coz mak abah tak leh afford nak bagi so much.

aku keje kat Guardian depan The Rex panggung wayang dulu tuh.

IMG00207-20120406-1941

the orange comes in blue too. ada sikit2 combination of black.

i took this one.

IMG00200-20120406-1934

Hijau ni emm aku tak amik kot coz ada hijau lain yang aku amik….

pastuh aku dah tak leh nak snap2 lagi coz kejap2 si sirman tu ngendap suh copek copek copek!

IMG00202-20120406-1938IMG00203-20120406-1938

ah cak :)

Comment: 26