Sirman

Kantoi seorang RD!

image

kahkahkah!

member kan dok buat keje dari lappy, aku ni menebeng sebelah dia, mataku sekilas leh nampak NOEL kat inbox dia.

aaaaaaa you are buying me a bunga ler tu! from Noel?

astaga, mata you nih! pi main jejauhlah! sibuk tengok orangnya email!

hahahahah tak nak noel, nak dari this one XXXX

tengok tuh, demand pulak nak suh tukar2!

hahahaha sapa suh tak tutup, kan orang dah nampak. alah korang bukan aku tak leh hijack email dia, dah sah2 sume pun masuk bb dia, bb dia pun aku leh check hehehehehe….

apadah, agak2 lah kalau nak buat tuh. tak yahlah anto bunga2 ni sirman, ai tak lut dek bunga! ai lut dek handbags jer…cei mau kena makan tanah je sirman baca ni kang.

anw, i m getting him a new bb coz bb dia skang dah crash, asiklah buat aku in critical condition sakit jiwa jer bila roger manjang je tak dapat. boleh malam AJL tuh pun bb dia buat hal, sempat twit sekejap jer pastuh senyapppp…cei betullah.

I m not asking him anything for our anniversary yet, donno what to get coz dia menyampah bila aku asik menjawab nak handbags jer ‘kang belikan, you pi jual balik handbags you tuh!’

so i donno lar mau apa…

mau apa hek?

Comment: 35

White Kids…

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Model: Abang and Gegirl

Photographer: RedDaddy

Director: Redmummy

Date of Photography: October 2010

Comment: 24

Muka Sontap…sket lagi dah macam Gegirl!

image

Drama merajuk, bini muka macam nak roboh…

kering muka bininya, laki je yang sesengih tengok camera! muahhahahaha!

Comment: 42

The Karma…

IMG_6224

Harini kasi can aku rehat sket lah yek…

Weekend ni nak kena paku kaw2 siapkan semua, keje melambakkkkkkkkkkkk.

Semoga hari ini esok dan selamanya lebih indah dari yang semalam. Ni aku terkenangkan cerita budak2 GBM akan hukum karma, betapa dah nampak tapi macam on denial mood. Peringatan hukum karma untuk kita sendiri jugak. So dengan itu, aku nak pi betulkan landasan yang dah tersasar….

Anw, mata ni dah naik buntang dok main carrom….

Semlm aku pujuk2 laki aku mintak tolong hantorkan pi keje coz dengan niat dalam keter bolehlah berangan tidur. Sekali Sirman bawak sekali iPAD, wah hebatlah aku merenyam lagi main carrom dalam jam pi keje hikss….

Malam pun bila pi dinner, masa lam keter, aku pandang luor bape saat jer, mata dok main carrommmmmmmmm manjang. iskk. Biasanya aku nya penyakit main game ni sekejap jer, dulu pun dok leka main PSP abang ikut musim, then kemudian dah tak heran….sebab ngah sonok ngan carrom, tu yang blog aku pun macam very the light2 kan entrynya.

Tapi tak diherankan pun, dari year end last year aku dah cakap yang moving forward kita akan reducekan entry as many as possible…my kids dah makin besau, event and kerja pun sama naik jalannya, so semua nak kena didahulukan. But not to worry, bila aku dah bosan ngan carrom ipad tuh, kita menggila semula di RM yer…

I tau, tersepit ke sikit banyak pun, the loyal will be reading RM. Lagipun aku tak pernah culas takde entry, busuk2 pun ada jugakkan?

Comment: 29

The RED RED RED movie!

IMG_6082

Saya ada janji temu sama suami malam lalu lalu laluuuuuuuuuuu. so berjanjinya di KLCC…di mana saya bekerja gitu. kita mahu tonton RED! wahhh….aku tak baca review mana2 pun best ke tak best pun aku nak gak pi tengok coz the title is RED. ngehh….

Dah tentulah laki aku park sebelah keter aku, aku turun pun sebab nak hantar barang2 di tangan ke bonet keter. Takkan nak bawak kulu kilir kan…

IMG_6084

I dont have to do any confession entry anymore, sebabnya dengan syarat apa yang aku beli, do tell him first. hohoooo! ok citer aku menyoping kat Anya Hindmarch, hangpa ada baca dalam twitter kan? Tak lah details, but to reveal out later. Sonok seiiiiiiiiii!

Lakinya nunggu kat parking dah siap ngan camera muahahaha

Tau bininya mesti turun songeh2… :)

IMG03327-20101029-2001

Kebetulanlah pulak, dedua berpakaian seragam uniform purple. Eh haritu aku ada baca komen kata ‘apesal kak red pakai baju biru?’ aik….dik, tu cite basi dik. Takkan tetiapppppppppp hari nak pakai merah plak. ai borong sumer kaler, semua jenis warna dalam kaler pencil gegirl tu, sume akak pakai, tapi for event memanglah ai pakai merah. Kok tetiap hari pakai merah, bang polis kat klcc tu pun nyampah weih!

Lagipun dah terang2 ai pakai jumbo merah kan? Kasi contrast lor kalernya.

IMG_6086

Sebab laki aku dok dengo jer citer kari kepala ikan Aseana dari bininya, so aku banjer laki makan kat sini. Tokojut dia tengok ke main bosar mangkuk yang datang. Kitorg makan sebelah jer, sebelah lagi tapau bawak balik…so kat umah boleh singsing lengan makan ngap ngap pakai jari lagi lazatttttt.

IMG_6088

Habis makan, licin pinggan aku. Sebabnya satu hari aku tak makan heavy, dok kosong perut makan kek cookies manis2 jer kan di Anya Hindmarch’s boutique. N so after makan headed to watch the RED movie.

Oh btw, sebab i m so regular customer di Aseana, kita order and blah…masuk Parkson light2 shopping coz nak tunggu kari kepala ikan tu masak adalah dalam 20min. Kalau bukan loyal customers, memang tak dapatlah diorg nak amik order, memang mintak deposit jugak coz kita dah order sesiap gitu. but based on trust kan.

Sebab tu lah aku suka setia and stick to satu cafe or restaurants ajer, macam QBistro coz bila kita dah loyal, the service pun sangatttttttttt boom boom bang.

Hah back to the RED movie, wahhahaha, sonok sgttt. pi lah tengok. orang2 pencen tua yang from the agent CIA back to the field. Bruce Willis berlakon, ada gaya lah…tengok dia alahai, sonang nak jatuh cinta. hahahahha..

Very entertaining & highly recommended movie to watch. The RED from Redmummy :)

Comment: 28