VA

Dalam Gelap…

IMG13746

penuh cahaya ala2 diwali gitu

aternyer

umah VA aku bergelap

bukan VA jer, seantero Sri Permaisuri, happenend on Tues nite….

anw, aku mmg tetiap malam pun pasang candle kat umah, suka ngan bau harum aromatherapy

IMG13748

ini gelap gulita yer

tp sbb ada cahaya flash kan…

itu pun pakai aromatherapy…

sodappppppppppppp je bau hati dan perasaan bila masuk umah…

IMG13751

this one plak aku parked kat kitchen…

ai hope takdak lah bau kucing kat umah aku

so far sapa yang datang masih lagi lom complaint bau kucing, thank god.tp depa dok berbau perfumes, aromatherapy and segala jenis perfumes yang aku ada kat umah ni lah kan…

oh depan umah aku ada berbotol2 perfumes lama yang aku display

so wangi kat situ yer…

IMG13756

lam gelap gak

nak menidurkan budak 2 orang nih ke main payah…

panaslah

bisinglah

ater dah takde kipas ekon lampu, so kenalah bukak tingkap dapatkan angin, tu yang rimas je depa

kita main2 amik gamboooooooo

di kiriku gegirl

IMG13753

di kananku abang

abang dah kedaung panas,sampai bukak baju

berkipas2 tangan dia dok kipas diri sendiri, maknya and adiknyaaaaa

he malu lah, dia x pakai baju, dok panas kan, tu pasal amik gambo tutup muka, tp ni pun aku cropkan gambo dia kang nampak tetek dia plak, shame shame woooo

IMG13759

lepas setengah jam,baru lah depa ketiduran…

sirman enggak ada, has to be at QB yang dalam gelap tu gak utk meeting my client. ater…kalo aku ikut gak jumpa client aku, anak2 nak wat camner pulak kan…

so either one of us have to stay, lgpun client tuh dah sokmo jumpa sirman than aku sendiri hiksss

ahah, dak kecik si Reddy ni…lam gelap2 pun sibuk nak nyibuk tidur sama….

dia pilih sendiri nak landing kat mana yer….

IMG13767

hangpa aritu cakap, eh smlm, kata kalo amik gambo with flash, kena kat mata kucing, leh impact kan kat depa?

aa ok tq..

actually aku biasalah dengo pasal kang amik gambo kucing, cepat jalannya

resmi melayu lama

idup gak kucing2 lama aku dulu

ehceh

tp thanks, nanti saya x pakai flash dah kay…

IMG13766

wah wah reddy

agak2 bosan tidur sblh abang and mommy

pi carik kakak pulak

siap kat peha kaki gegirl ko menampung kepala..

tu dia tidur betul2 tuh

semua dah kong lenaaaa, but kemudian aku alihkan Reddy ke pillow bawah, tpt tidur nya sendiri. tak suruh pun dia tau carik pillow dia, not in the same bed with us, cuma dia mengado kan, tengok sume berkepit tidur lam gelap…

anw the gelap gulita blackout recovered at 1034pm. sejam lebih gak lah.. haaaa

itupun pas aku smsed adik aku yang related to TNB…

pesanannya

ko dok dendiam je lam gelap tuh, TNB ngah buat keje, ada triping kat substabion, dok godam. jangan bising-bising.

syok gak ada adik badik keje ngan TNB nih ehheheheeee..

sib baik sejam. kalo sehari hehehehe, ai lari dok umah mak ajah.

Comment: 15

Nak bobommmmmmmmmmmmm!

IMG13468

a fren gave me these set, excluding the biore tu lah

boleh biore tu terbagi 2 kat buyer kiara, sib baik ler buyer tuh honest lady, dipulangkannya semula.

the set macam2 tuh aku bagi terus kat Jai and Rose from Big Mug Cafe of VA. daripada aku tak pakai buat perhiasan, terus sahaja aku passed pada Jai and the gang..

even the buyer pun tau aku nak bagi Jai..so anw, thanks to the buyers 2 orang tuh and thanks to Jai and The Gang for the kindness of being ‘pejabat pos’ to redmummy.com

IMG13469

3 hari berturut2 aku bertangga di cafe VA

as ai said, the check point to collect PAC and Biore adalah di VA…so 3 ari gak aku makan di sini…

to my fren a buyer, thanks for shopping at redmummy.com

IMG13470

beehoon VA nih sodapppp!

kalau makan ngah kuah2 dia ketitisan aku serupppp. For 3 nites in a row jugak, Sirman joined sekaki… our dating was supposed to be at outside of the world, wahhh world katanya, tp dah sampai umah, nak mandi nak pakai baju lai kuasa lah hehhh

It s saturday, ai wanna have a beautiful day with my family..

sian katil aku

asal weekend jer baru aku pakai dia lama sket than weekdays. so pahamlah kan kalo dah kuor cite katil….MENGQADA!!

Comment: 2

New Aircond – York

IMG11502 IMG11503

ekon dah mula drilling….drettt drettt drettt!

it looks like a weekend to us, but ini adalah kejadian ari selasa pagi. we didnt work, sirman and ai took leave. semata2 nak pasang ekon? takde maknanya…my parents n bro nak pi umrah ari yang sama so paginya sempat lah nak tunggu apek ni pasang ekon.

IMG11505

appointment was made for them to come at 10am, tp kol 11 baru nampak batang idung. duhh! aku harus berpergian to parents house pas zuhur. sepantas2 nya apek ni buat…

IMG11512

he s almost done, tp aku tak leh lah nak tunggu dia siap, coz by the time dia siap aku dah kena cabut kuor umah. so sambil dia godam2 ekon, aku bermake up je lam bilik. lantak ko ler kan. ngan panas nya pasal x leh pasang kipas, pasang kang ada gak pala apek tu zerettt kena kipas.

IMG11508

alang2 dah dia buat ekon, aku leh buat lah entry make up cecampo lam entry aircond gak kay….tetiba je mata aku dah siap wuiii….tu ha yang bawah mata adalah concealer, the liquid version. from stila.

IMG11515

muskil je apek nih tengok aku make up pastu amik gambo. sambil aku make up pun gegirl berbodak tompok sama. sirman jap2 in and out, abang just got back from his tuition, minggu ni ada 3 ari tuition ganti.

IMG11521

hah dah siap kot make up aku. concealer liquit tu aku brushkan ngan stila’s brush gak, keras kau. mmg khas utk concealer tul. padanlah kena ada 1001 jenis brushes kan.

IMG11529

pek, lama lg ker, bini wa sudah siap make up wooo, kita mau kuor

sudah sudah, kasi saya cuci kemas habuk dulu

IMG11528

sblm kami tinggalkan umah, sempat le merasa kesejukan ekon nih…eii syoknya.

we took the York and they just came out with the latest version katanya, very the silence one. mmg senyap btol ekon nih…

IMG11531

muka tak semenggah….patutnya light make up sbb nak menganto orang pi umrah, but then udah byk nau masa dok depan make up kan kes nunggu apek siapkan ekon

IMG11543

yellow n black…black tu mmg kaler paling selamat utk aku pakai lah tau. to mix n match ngan kaler lain, a bit hard lah due to time factor kalo pepagi pi keje tuh. nak gak nerai, coz asik blending ngan itam jorrr! one day one time aku blend buat 3 tones yer.

eyeshadows sume from palette PAC MT.

IMG11653

di malam hari sakan bersejukan lam bilik…..

IMG11652

n utk pertama kalinya lam sejarah tidur malam di rumah sendiri, sirman and the kids berselubung lam comfirter baru JJ wah korang!!! sampai aku nak menyelit dah takdak ruang. gigih aku kejut sirman mintak angkut anak2 masuk bilik memasing….

maunya tak lena….

upah pemasangan plus the York aircond itself, RM1500 with 1.5hp (silap bukan 1.3k ler). good price ai guess. beli kat kedai yang kat tasik selatan, ada 2,3 kedai aircond. we have surveyed 2 airconds shop kat BSP, tp aku rasa mahal.

ai wanted it so much…fyi, saya memang tidak pernah ada aircond seumur hidup saya di rumah sendiri. baik di rumah mak ajah aku maupun umah aku ni ha lah pertama kalinya. kami survive ngan kipas and hembusan angin luar, tp sejak kl semakin bahang panas, sebulan 2 nih, mmg aku tak tahan.

tak tahan sampai sirman sanggup tidur kat bawah kipas luor and aku tidur lam bilik bwh kipas gak. sambil blogging from the room, aku leh peluh menitik kebahangan.  to those yang membantu saya dptkan suvrvey on the aircond arituh, thanks a lot yer, termasuk yang email saya privately. korang nya reference mmg membantu sesangat.

takde dah nya nak pasang lagi aircond kat VA nih, our next aircond investment will be at the new CV’s house, itu kompem 4,5 bijik ekon aku kena pasang…umah atas tanah kau!

Comment: 16

Accident Depan Mato

sapa pernah accident? ok aku pernah…

sapa pernah tengok accident depan mato?pun aku pernah gakIMG10535

tp ni sangat2 terbaru, petang pulang dari kerja myvi pink depan aku. dok nak masuk VA, masalahnya sapa yang dok VA ni memang tau lah kalo ko nak masuk guard VA tuh, siksa sket nak masuk coz keter menderu laju dr opposite of the road.

pastu keter lak kiri kanan parking, so mmg susah sket nak nampak whether ada keter ke idak depan tuh..

tp si myvi nih

aku dah sah2 belakang dia kan, aku dok perati dia ni cam tak nyenyempat nak masuk, keter ke main laju dari arah bukit depan tuh…sekali kooooooo! baru aku cakap lam ati ado gak yang accident nih, menderu dia melaju nak masuk VA, ha motor yang ngah laju turun bukit pammmmmmmmmmmmmm langgar dia. motor tu tak sempat nak ngelak, wui kalo ngelak ke kanan mau sampai naik atas dashboard depan aku pulak. so tercampak lah pakcik tua yang bawak motor tuh, anak pompuan dia dah beso pun sama le teruk tercampak sama.

korang nampak van tuh kan, lam tu van bawak budak2 sekolah, budak2 lam tuh tekejut ada yang menangis2. aku mmg pegang hp, tp aku tercengang tak dan nak amik gambar dah, aku pun kuor sama reramai tolong depa, tp sempat lagi aku capai hbag (eh kau, kang nak selamatkan orang buatnya orang bukak keter aku amik hbag, nangis pulak aku)…keter  belakang aku pun kuor sama, x kira nak masuk umah cepat kira nak tlg orang je kan. tu yang tak matikan engine, sbb quick one nya reaction.

depa bawak pakcik and anak dia kat guard house tuh, n makcik myvi pink oh jiran aku !! grr..aku tak kenal dia, tp tu lah kak, akak dok cakap akak tak nampak tak nampak tp akak tak sabar2 (aku dengo dia mintak mahap cakap dia tak nampak), saya dok belakang akak tengok akak main menderu je laju tak nyenyempat. skang, motor pakcik rosak, anak dia ngan pakcik tu luka tercampak, bumper keter akak pecah. jem ya hamat depan belakang marahkan akak.

luckily orang2 msia kita tak kira bangsa agama tolong bantu membantu masa tuh. sian lah..

sian satu hal

img105361

tp aku menderu2 naik bulu roma, cam trauma tol aku tengok bangggggggggg depan mata gini. jalan ni jugaklah anak2 aku balik. jalan ni jugaklah abang lalu naik motor balik sekolah ngan atuknya. sejak aku dok VA, jalan ni dah bape kali amik nyawa, kalo tak silap aku dah 2 kali, and at least once a week mesti ada accident.

naik umah aku cite kat fifin, sampai geletar2 aku citer….terus dia pun lari ke balkoni ngendap nak tengok. alohai….ngeri lah. benda ni jadi depan mata, masa pakcik tu nya motor nak hit keter myvi tuh, aku dah menjerit sorang2 lam keter. adoiii! aku yang tua tengok dah trauma, apatah lagi budak2 kecik lam van tuh.

eii takuttt!

kepada jiran2 ku di VA yang membaca RM, aku tetap salahkan kakak myvi pink tuh, wpun dia bagi alasan dia x nampak x nampak, tapi tetap salah sebab dia tak sabar. aku betul2 belakang dia and aku nampak dia mmg tak sesabo sangat nak masuk VA. sampai teksi depan dia yang buat u turn pun dia overtake utk senang dia masuk ke kanan.

aku yang rendah pun boleh nampak and sabar tunggu keter depan opposite tuh sampai abih clear, takkan akak yang tinggi dari saya tak nampak kot kak? pakai myvi lagi senang nak nampak…ni aku suspect dia nak cepat tu yang melajuuuuuuuuuuu dia masuk, sekali rupanya tak sempat, motor bang keter ko.

huh lega dapat tulis, wpun while on d road aku adalah jiwa kacau sket, 3 orang buat aku sentap and sakit hati, dengan satu berita bagus, tp yang satu nih accident depan mato, make me to be very more careful.

Comment: 22

No Water Heater…

IMG10260

5 ari lepas, sirman pi bukak water heater, dia godam2

tetiba ada yang patah, duh! so dia pi kedai, carik barang, and ganti. air laju balik but heater tak jalan. hampeh aa! apa saja le tangan sirman dah buat nih ngan heater aku.

so sepanjang 5 ari, kami mandi kesejukan kau..

pagi2 sabtu barulah ada technician leh datang rumah, kekdahnya ada satu batang putih ke heater sirman sudah salah pasang. dia terbalikkan. iskk padanlah heater tak menyala.

buta2 jer bayo orang datang RM40 for menda yang salah pasang. ingatkan ada yang jahanam ke hapa…

IMG10256

ha tu amik gambo nak tempek lam blog lah tu kan? mesti nak cite pasal saya salah pasang kan..

of cos!

supaya encik2 suami di luar sana, double triple check le kamu nya kejer, udahlah tak berapa expert, kalo dah x bape expert tuh, pi le amik gambo dulu sblm ko bukak heater tuh. ni ha kan, siap ada yang patah, pastu pasang balik, dah x menyala heater tuh. udahlah aku ni malas nak letak air panas lam baldi bebudak2 mandi sebab sejuk, so gigillah depa mandi pepagi nak pi sekolah kau…

alah…mandi jer ler, bukan 5 taun x pakai heater budak2 nih pun, ater dah korang dpt mak malas nak siapkan air mandi panas korang kan…mak kau dulu pun kalo nenek korang tak buatkan air panas rendam lam besen, mandi air kolah kay! lagik sojuk.

gitu….

kebilanya ekon aku nih nak berpasang pulak ni…..

Comment: 7