VA

Malapetaka di pagi sunyi…

IMG01273

cite ni berlaku pada hari Isnin pagi dalam lebih kurang between 230-330am. waktu kejadian kami semua ngah tidur, tp aku nya sixth sense macam kuat bila tetengah tidur bley dengo angin puting beliung luar biasa kuatnya. sangat2 kuat. menakutkan.

memang scary lah lelebih lagi utk kami yang dok2 umah atas langit ni kan.

tp aku sorang je yang sedor, sirman memang tidur mati lah yer…

bila siangnya ha kau gambo2 tu sirman yang snap. ribut taufan tu menyebabkan ada pillar or atap  or batu2 para apartment atas yang jatuh berderai ke bumi. betapa tak kuatnya hai structure umah aku nih. ini rasanya kali ke 2. last year pun ada jugak kejadian yang sama sampai ranap atap keter residents.

IMG01272

macam kena pecah dek pencuri je kan…

no it s not.

ini punya terpelanting, sampai pecah keter satria tu.

tapi keter yang tepi sekali kaler oreng tu (top photo), nasib memang baiklah, takde langsung kena secoit pung. kalau sudah tersuratkan ianya terjadi, maka terjadilah ia. aku tak tau bape bijik keter or apa lagi yang kena, but bunyi itu sungguh menakutkan.

aku dengo ramai orang turun, even apartments lain pun turun gak waktu ribut taufan yang kuat tu…

sumer dah membayangkan macam sesuatu yang buruk bakal terjadi. Ya Allah, kau jagalah keluargaku dari sebarang malapetaka. tapi aku bleh tidur balik lepas aku dengo bunyik ribut taufan beliung tu….takde usaha utk bangun or buat apa2.

wpun begitu, turun rumah pun bahaya jugak, buatnya ada batu2 tu yang hempap melayang ke badan kita, pun kita tak boleh menduga kecelakaan dan kemalangan…

untuk jiran saya di VA…

apa lagi bang, get the compensate lah from the management!

Comment: 23

Another dotcom…

IMG17922

manis  jari bakal pengantin. bertunang sudah akhirnya. cer ko panggil tunang ko tu abang….mesti dia suker giler dengo nanti kan.

aku nak panggil sirman abang?

Abangggggggggggg

hahahha lari sirman dari umah gamaknya. dia geli panggil dipanggil Abang yang oi….dek bininya lah. korang panggil je lah dia Sirman ya sudah.

IMG17924

looks weird ada wanita hitam di sblh suami dan anak2 ku? main terjah datang umah without appointment, sib baik acik tak pi jumpa client. leh lah jengah…

sambil jengah curik2 info maklumat on dotcom nya yang baru. she s having a new domain, so begitu galak mau ada itu ini spt RM. tp taklah meniru cuma nak tau apa html coding yang perlu digunapakai.

nak tanya aku? kompem aku jwb alipbata jer

wa pocitau

yang terer dah tentu sirman jerrr. Oh btw, wanita hitam is Mya. in relationship with Abang Z. abang lagi :)

Those nak dapatkan bantuan ICT or anything related to blog ke html coding etcs, apa saja, can divert your question at the Contact Red, choose ICT Bersama Sirman. Sirman tau lah nak menjawab, aku tak jawab ye soalan2 pasal IT nih.

Comment: 11

Dalam Gelap…

IMG13746

penuh cahaya ala2 diwali gitu

aternyer

umah VA aku bergelap

bukan VA jer, seantero Sri Permaisuri, happenend on Tues nite….

anw, aku mmg tetiap malam pun pasang candle kat umah, suka ngan bau harum aromatherapy

IMG13748

ini gelap gulita yer

tp sbb ada cahaya flash kan…

itu pun pakai aromatherapy…

sodappppppppppppp je bau hati dan perasaan bila masuk umah…

IMG13751

this one plak aku parked kat kitchen…

ai hope takdak lah bau kucing kat umah aku

so far sapa yang datang masih lagi lom complaint bau kucing, thank god.tp depa dok berbau perfumes, aromatherapy and segala jenis perfumes yang aku ada kat umah ni lah kan…

oh depan umah aku ada berbotol2 perfumes lama yang aku display

so wangi kat situ yer…

IMG13756

lam gelap gak

nak menidurkan budak 2 orang nih ke main payah…

panaslah

bisinglah

ater dah takde kipas ekon lampu, so kenalah bukak tingkap dapatkan angin, tu yang rimas je depa

kita main2 amik gamboooooooo

di kiriku gegirl

IMG13753

di kananku abang

abang dah kedaung panas,sampai bukak baju

berkipas2 tangan dia dok kipas diri sendiri, maknya and adiknyaaaaa

he malu lah, dia x pakai baju, dok panas kan, tu pasal amik gambo tutup muka, tp ni pun aku cropkan gambo dia kang nampak tetek dia plak, shame shame woooo

IMG13759

lepas setengah jam,baru lah depa ketiduran…

sirman enggak ada, has to be at QB yang dalam gelap tu gak utk meeting my client. ater…kalo aku ikut gak jumpa client aku, anak2 nak wat camner pulak kan…

so either one of us have to stay, lgpun client tuh dah sokmo jumpa sirman than aku sendiri hiksss

ahah, dak kecik si Reddy ni…lam gelap2 pun sibuk nak nyibuk tidur sama….

dia pilih sendiri nak landing kat mana yer….

IMG13767

hangpa aritu cakap, eh smlm, kata kalo amik gambo with flash, kena kat mata kucing, leh impact kan kat depa?

aa ok tq..

actually aku biasalah dengo pasal kang amik gambo kucing, cepat jalannya

resmi melayu lama

idup gak kucing2 lama aku dulu

ehceh

tp thanks, nanti saya x pakai flash dah kay…

IMG13766

wah wah reddy

agak2 bosan tidur sblh abang and mommy

pi carik kakak pulak

siap kat peha kaki gegirl ko menampung kepala..

tu dia tidur betul2 tuh

semua dah kong lenaaaa, but kemudian aku alihkan Reddy ke pillow bawah, tpt tidur nya sendiri. tak suruh pun dia tau carik pillow dia, not in the same bed with us, cuma dia mengado kan, tengok sume berkepit tidur lam gelap…

anw the gelap gulita blackout recovered at 1034pm. sejam lebih gak lah.. haaaa

itupun pas aku smsed adik aku yang related to TNB…

pesanannya

ko dok dendiam je lam gelap tuh, TNB ngah buat keje, ada triping kat substabion, dok godam. jangan bising-bising.

syok gak ada adik badik keje ngan TNB nih ehheheheeee..

sib baik sejam. kalo sehari hehehehe, ai lari dok umah mak ajah.

Comment: 15

Nak bobommmmmmmmmmmmm!

IMG13468

a fren gave me these set, excluding the biore tu lah

boleh biore tu terbagi 2 kat buyer kiara, sib baik ler buyer tuh honest lady, dipulangkannya semula.

the set macam2 tuh aku bagi terus kat Jai and Rose from Big Mug Cafe of VA. daripada aku tak pakai buat perhiasan, terus sahaja aku passed pada Jai and the gang..

even the buyer pun tau aku nak bagi Jai..so anw, thanks to the buyers 2 orang tuh and thanks to Jai and The Gang for the kindness of being ‘pejabat pos’ to redmummy.com

IMG13469

3 hari berturut2 aku bertangga di cafe VA

as ai said, the check point to collect PAC and Biore adalah di VA…so 3 ari gak aku makan di sini…

to my fren a buyer, thanks for shopping at redmummy.com

IMG13470

beehoon VA nih sodapppp!

kalau makan ngah kuah2 dia ketitisan aku serupppp. For 3 nites in a row jugak, Sirman joined sekaki… our dating was supposed to be at outside of the world, wahhh world katanya, tp dah sampai umah, nak mandi nak pakai baju lai kuasa lah hehhh

It s saturday, ai wanna have a beautiful day with my family..

sian katil aku

asal weekend jer baru aku pakai dia lama sket than weekdays. so pahamlah kan kalo dah kuor cite katil….MENGQADA!!

Comment: 2

New Aircond – York

IMG11502 IMG11503

ekon dah mula drilling….drettt drettt drettt!

it looks like a weekend to us, but ini adalah kejadian ari selasa pagi. we didnt work, sirman and ai took leave. semata2 nak pasang ekon? takde maknanya…my parents n bro nak pi umrah ari yang sama so paginya sempat lah nak tunggu apek ni pasang ekon.

IMG11505

appointment was made for them to come at 10am, tp kol 11 baru nampak batang idung. duhh! aku harus berpergian to parents house pas zuhur. sepantas2 nya apek ni buat…

IMG11512

he s almost done, tp aku tak leh lah nak tunggu dia siap, coz by the time dia siap aku dah kena cabut kuor umah. so sambil dia godam2 ekon, aku bermake up je lam bilik. lantak ko ler kan. ngan panas nya pasal x leh pasang kipas, pasang kang ada gak pala apek tu zerettt kena kipas.

IMG11508

alang2 dah dia buat ekon, aku leh buat lah entry make up cecampo lam entry aircond gak kay….tetiba je mata aku dah siap wuiii….tu ha yang bawah mata adalah concealer, the liquid version. from stila.

IMG11515

muskil je apek nih tengok aku make up pastu amik gambo. sambil aku make up pun gegirl berbodak tompok sama. sirman jap2 in and out, abang just got back from his tuition, minggu ni ada 3 ari tuition ganti.

IMG11521

hah dah siap kot make up aku. concealer liquit tu aku brushkan ngan stila’s brush gak, keras kau. mmg khas utk concealer tul. padanlah kena ada 1001 jenis brushes kan.

IMG11529

pek, lama lg ker, bini wa sudah siap make up wooo, kita mau kuor

sudah sudah, kasi saya cuci kemas habuk dulu

IMG11528

sblm kami tinggalkan umah, sempat le merasa kesejukan ekon nih…eii syoknya.

we took the York and they just came out with the latest version katanya, very the silence one. mmg senyap btol ekon nih…

IMG11531

muka tak semenggah….patutnya light make up sbb nak menganto orang pi umrah, but then udah byk nau masa dok depan make up kan kes nunggu apek siapkan ekon

IMG11543

yellow n black…black tu mmg kaler paling selamat utk aku pakai lah tau. to mix n match ngan kaler lain, a bit hard lah due to time factor kalo pepagi pi keje tuh. nak gak nerai, coz asik blending ngan itam jorrr! one day one time aku blend buat 3 tones yer.

eyeshadows sume from palette PAC MT.

IMG11653

di malam hari sakan bersejukan lam bilik…..

IMG11652

n utk pertama kalinya lam sejarah tidur malam di rumah sendiri, sirman and the kids berselubung lam comfirter baru JJ wah korang!!! sampai aku nak menyelit dah takdak ruang. gigih aku kejut sirman mintak angkut anak2 masuk bilik memasing….

maunya tak lena….

upah pemasangan plus the York aircond itself, RM1500 with 1.5hp (silap bukan 1.3k ler). good price ai guess. beli kat kedai yang kat tasik selatan, ada 2,3 kedai aircond. we have surveyed 2 airconds shop kat BSP, tp aku rasa mahal.

ai wanted it so much…fyi, saya memang tidak pernah ada aircond seumur hidup saya di rumah sendiri. baik di rumah mak ajah aku maupun umah aku ni ha lah pertama kalinya. kami survive ngan kipas and hembusan angin luar, tp sejak kl semakin bahang panas, sebulan 2 nih, mmg aku tak tahan.

tak tahan sampai sirman sanggup tidur kat bawah kipas luor and aku tidur lam bilik bwh kipas gak. sambil blogging from the room, aku leh peluh menitik kebahangan.  to those yang membantu saya dptkan suvrvey on the aircond arituh, thanks a lot yer, termasuk yang email saya privately. korang nya reference mmg membantu sesangat.

takde dah nya nak pasang lagi aircond kat VA nih, our next aircond investment will be at the new CV’s house, itu kompem 4,5 bijik ekon aku kena pasang…umah atas tanah kau!

Comment: 16