VA

Red Painting

IMG_0449

he promised to give me a red paint for our master bedroom

IMG07662

she promised me to help her daddy

IMG07665

boom boom red!

IMG07670

abang pun kena tolong sama, tak yah disuruh, dedua dah amik contract cat dengan bapaknya

IMG07672

sian korang…

IMG07675

me – kena masak, suapkan tetiga coz tangan memasih penuh cat, kena pi kedai bila masking tape sirman abih, and pastuh flat dok kat sofa merah (lembik pun pasal kena cannot eat rice :( ), idung aku pancit coz bilik tu bila beralih2 perabot terus aku kena habuk. they started the painting thari and abih siap with 3 layers, kau 3 layers sirman buat yer….sampai lewat petang. aku and fifin kemudian ngan bantuan sirman susun atur balik perabot kali ni lain design.

lagi 3 bulan kita tukar balik tunggang terbalikkan bilik tu lagik….

ntah tak tau lah brand apa cat tuh, 7 liters je aku tau, with 3 layers 2 sides x boleh nak cat….lagi setaun kita tukar lagi kaler ye, aku nak pakai wallpaper merah cam umah sharifah shahora tuh, lawanyaaaaaaaaaaaaaa! sapa tau dia beli kat mana ek?

Comment: 12

Memori 3 malam lalu…

img07281

….itu bag isetan masih lagi isi ngan barang2 jakarta…aku rasa ada few trips lagik, so sesapa yang aku dah roger tu nanti amik kat kedai jai yer…minggu ni jer 3 barang aku campak kat jai, for my readers/frens of RM.

img07282

Jai is the staff of Bigmug Cafe VA.he and tha gang of the cafe dah tau kalo apa2 barang leh campak through him or korang amik je barang korang dari dia.

he even claimed yang cafe dia nih as Pos Simpanan Barang2 Redmummy

so korang nak letak barang, kedai cafe jai ni lah yer…

rerupanya bukan aku jer yang jadikan port kedai dia as tumpang letak barang, ramai gak jiran tetangga VA yang apply the same. Abang yang empunya cafe nih, saya tumpang letak barang ye bang…sume barang halal bang, dadah tarak jugak ada!

ai m clean mar….

img07278

sesungguh nak amik gambo aunty tapi dia menyorok jugak, 3 kali aku cubaan menyenap, dan 3 kali jugak nak pastikan muka aku tak kembung. ha yang ni korang puji lah sikit ‘eh eh nampak kurus lah kak red’ sedap sket tekak aku dengo….

so anw, aku datang lagi menjejak kasih ke kedai aunty…

selain nak amik kain suor aku yang aku mintak dia potongkan arituh, aku nak anto lagi kain ela jakarta

img07275

yang ni aku spesial case lah, tak yah sorok kat korang, aku tunjuk jer…ni untuk buat baju kurung totally, coz yang sblm nih sumer nya buat kebaya, ater udah size kain tu sume kebaya mar….

will have to come back again, againnnnnnnnnnn to bring my family.

jadi kilang kain betullah aku skang nih, tp pakainya idok jugak.

takpe itu adalah asset jugak, coz corak2 kain ela aku sume bukan jenis yang pakai taun nih, taun depan orang tau itu lama nya pesen, yang jakarta nya tuh memang totally unik dan abstrak designnya.

dan soalan korang napa takde merah, kalo sumerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr kain baju aku kaler merah, baik aku ulang2 tayang je pakai, x yah buat baru. harus ada kaler lain mar, aku pun pencinta warna lain gak. lgpun kaler merah aku lebih banyak dari kain2 kaler lain.

ya gituuu

punyalah nak pendek bebel lam entry nih

terpanjang jugak.

permisi ya….

Comment: Comments Off

Teh tarik break!

img073141

my early dinner, ni kol 630 nya dinner. balik keje aku terus bungkus ni from jai’s cafe and makan sorang2, even tv pun aku tak tuko channel layan je lah kartun anak2 aku. it s our dating nite supposedly kitorg nak kuor tp aku adalah tak berapa sihat. aku berani letak entry single line tuh sebab kibaran bendera di angkasa raya menemani ku sepagi tadi. huh!

mestilah gumbira, kalo idak ai ll be a pregnant mom again….aku tak ready yet, and aku pun dah bilang aku rasa cukup2lah ngan 2 orang tuh unless pap! pap tuh hehehehehe sendiri mau ingat ler kan….

napa ke aku sampai kena ada pregnancy test kid, adalah sebab2 nya, iskk takkan aku nak ulas dendalam kat sini, kena le memalu shy2 a bit, menda tu kan lam kainnya cite kowang nih pung…

masa aku  melantak nih sirman pun baru nak kuor opis, anak2 aku dah naik hapal bila aku tepon arini ‘mommy ada dating kan arini? jangan lama2 okkkkk’

itu adalah gegirl yang menceceh

img07322

make up pun dah padam, totally pucat giler, ngan terkemut2 bagai menahan sakit biasa ler. bukan sakit hazab but usually on my first 2 days aku adalah sangat weak. tp dulu sblm makan nuvafemme lagilah mau terjelepuk but sejak aku makan tuh, memang just nice je lah. tu pasal kowang yang selalu ada senggugut tahap betaraksasa cubalah amik nuvafemme.

anw for wkend korang tak yah lak referesh 18 juta kali, aku memang totally kurangkan entry sok sok sebab mengambil sempena hari cuti sabtu ahad yakni aku juga perlu rehat mar…wpun aku tau ramai yang ada internet connection tp bagi can lah kat orang2 yang rely on internet kat opis untuk baca sesama ngan korang over wkdays. so at least ado lah jugakkan…bukan aku yilekpocik zero kan pun, ada tp kurang.

n boleh dok kita stop dulu Teka Teki, submission pasni tak yah lah on teka teki lagik dah, sesapa yang bagik tuh aku postkan next week, abihkan apa yang korang dah submit tp yang lain tuh anto lah Guest Writer cerita benar ke cerita kelakor ker apa2 citer seram pun bolehlah. but no more teka teki.

teka teki is not really my fav, itu sirman yang suka, aku bih suka cite benar cite nyata ala2 di celah2 kehidupan.

right dude?

salam istirehat.

Comment: 19

King Koil!

musim berganti musim, anak bertambah2, wpun 2 je anak-anak aku kan, tp tak penah gak aku berganti tilam. apparently my tilam masa kawin tuh dulu bukan tilam canggih cap A+ whatever u call it lah, yang Ziana zain jadi duta pastu dpt bawak balik tilam free berkoyon2 gitu…

kawin dulu kitorg budget kat set bilik katil meja make up side table cupboard sume in quality lah. but for tilam, being tak kisah lah kan…katanya tak kisah. pdhal dahlah tak geti, asal ada tilam cukup sudah heheheheheh

after 8 yrs time to change to a new one…

aku dah snap gambo tilam lama yang dibaling tuh, tp sirman padamkan gambo tilam tuh. huh, sirman sirman….

img07280

setelah berhari2 aku bertapak sana sini pi kedai tilam, aku pun tak pikir panjang terus nak rembat satu. tp kalo dah berlaki bini, ko nak buat keputusan pun kena tunggu partner yang sorang lagi tu pulak tengok. bila dia nak tengoknya kena lah tunggu on our dating nite or weekend kan…

iskk..

beli tilam pun pusing2 gitu aku gak yang kena decide…

so after 2,3 kali pusing kedai tilam, kali ni sirman suh aku beli jugak wpun tak kronik sangat but aku dah excitedddddddddddddddddd!

img07283

15 years warranty, kang spring wayar tu putus, kasi tau orang king koil tuh nanti digantinya ke dia buat hapa x tau ler. the price is very reasonable,  aku pujuk rayu kenyit2 mata raba2 pipi aku yang kembung tuh kat apek tuh, dapat diskaun. n aku balik umah…baru aku parking ha kau tilam ku dah sampai!

orang suh datang kol 7! iskk….

ya sirman abang and gegirl, meh main ngan mommy lonjak2 atas tilam baru meh meh…

kita tengok

putus  idak spring tilam nih…

oh aku amik king koil brand nih sebab tilam abang pun brand nih gak. aku puas hati ngan tahap qualitynya so aku amik ler. sweet dream, ke dreamland  lak bezanya tambah 100 jer, tapi aku kedekut tak nak bayo lebih dah. hikss.

dah 2 malam tidur ngan kingkoil, dan 2 malam gak rasa macam tidur ngan ‘laki baru’ jer hiksss

lek aaa sirman, tilam jer aaa :)

Comment: 34

5 meters cable :)

img07217

ingat aunty yeli tak? my tailor…yang pastu aku promote dia kat sini berjela2 ramai korang anto baju kat dia…ha aku tak plan pun nak jumpa dia, aku nak pi beli kerang benornya. tp sudahnya kerang pun aku tak beli bila tengok q panjang. n aku teringat lam gobok bonet aku ada kain baju ela yang nak dianto kat dia utk dijahit. ye kain2 baju dari jakarta ye, sampai la ni tak anto2 lagik. aku anto skang bukan nak dipakai skang, tp leh pakai taun nih taun depan, n aku leh amik bape lai dulu yang aku nak pakai lah

amik sekali rap kang perkhhhhh!

aunty yeli ni pantang nampak aku, asal nampak je and bila aku pegang camera mulalah dia menyorok muka dia

she s so shy lah….

img07212

semua kain baju from jakarta, ada lagik yang aku x anto, tp next round aku nak bawak sekali anak beranak aku kat dia. coz kain baju melayu nak kena tempah dari skang, orang dah start anto for raya, some more adik aku nak kawin gak taun nih. so at least aku leh plan budget nak amik bape lai setiap bulan, kalau ko amik sekali rap 10 pasang ha kau pengsan lah nak membayo.

aku nye baju yang mahal gila ngan beads buat taun lepas tu kan, baru pakai sepasang jer hikss

lagi sepasang ntah bila lah nak pakai…udahlah mahal!

img07221

pastu aku sambung lak pi senheng kat umah aku. ni semua perjalanan lepas keje, aku tak terus balik aku pi singgah 3 tempat. benda nih kan patutnya bapak si budak2 tuh leh carikkan, tp sirman tu tak cam aku sangat. dia tu banyak bunyik sket, alasan dia banyak, penatlah, jem lah, x lalu situ lah, panaslah…wpun dari sejak tv baru tu dapat aku dah berdesing suh beli cable astro yang panjang, pun dia buat dek jer..

so pangai aku, ko tak jalan keje, biar aku yang buat.

btw tv 46 inci belah kiri bawah sekali tu kan, samsung brand harganya is 6 ribu lebih….jer. JER??

img07223

at my house area ada 2 kedai letrik, satu kedai letrik tuh baru bukak, betul2 sblh senheng tp dia x de cable panjang yang aku nak tuh, dia sendiri suh pi senheng, yakni jirang sblh dia huhuuuuuu

so berpandukan cakap tepon ngan sirman, aku suh la orang senheng ni kuorkan cable astro yang panjang2 tu hah, meh aku agak2 bape meter yang aku nak

sib baik aku tanya sirman cable hapa, aku ingatkan cable biasa tu jor.

img07219

yah itu dia cable astro, itu aku tak tau ye untuk umah bungalo nye panjang ko bergulung2 lagik, so aku suh dia ukur 5 meters aku agak2, ok kasi potong kerat!

satu meter 3 hinggit darab 5 jadik RM18! RM15 aarrrr

img07222

sekejapan lengchai nih sambungkan ngan muncung wayar tuh ai donno le apa namanya, terus aku amik bayo and blah. aku pi 3 tempat kat sekitar umah aku, aku sampai umah still sblm sirman and gegirl gak. aku ganti baju kejap terus ajak fifin bersilat kat hall, coz aku nak tuko design tv aku ngan susunan perabot tu pasal aku eager gak dptkan cable nih wpun laki aku agak suka bertunda kan…

dan antara sebab napa aku kena bersilat sblm sirman sampai, kang kalo dia sampai umah dulu dia x bagi kitorg buat tukar2 nih, dia suh tunda2 lagik, tp aku pakat dah ngan fifin, laju je kitorg buat main angkat2…

bila sirman balik kitorg masih lagi terbongkok2 tolak2 meja sofa sampai ‘u guys need my help ke?’

lagik mau tanya, tolong pasang cable nih…

baru best, asik cenggitu je tpt tv aku, skang aku leh pusing satu umah. yeszaaaa! ai likeee :)

oh gambo new design lam umah enggak ada, aku dah kecapitan.

lain taun lah ye aku tempek :)

Comment: 13